Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 στις 10.30 πμ

Απεργιακή συγκέντρωση

Το Πολυτεχνείο είναι εδώ! Έσπασε τις απαγορεύσεις!
Συνεχίζουμε - κλιμακώνουμε: 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Στην καραντίνα ο Μητσοτάκης, όχι τα δικαιώματα και οι ζωές μας!

ΠΕΜΠΤΗ 26/11, 10.30ΠΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στις 17 Νοέμβρη σε όλες τις πόλεις, έσπασε η προσπάθεια της ΝΔ να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις. Χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι, στείλαμε μήνυμα ανυπακοής, βγαίνοντας στους δρόμους, με όλα τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης. Αποδείξαμε ότι η κυβέρνηση της δεξιάς, όσους αστυνομικούς και αν κατεβάσει στους δρόμους όση καταστολή και τρομοκρατία και αν χρησιμοποιήσει, δεν μπορεί να πνίξει το πνεύμα της εξέγερσης που συμβολίζει το Πολυτεχνείο, δεν μπορεί να πνίξει το μίσος και την οργή της πλειοψηφίας για την δολοφονική πολιτική της.

Με την έμπνευση από αυτήν την νίκη, συνεχίζουμε και στις 26 Νοέμβρη, στην πανεργατική απεργία. Η ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα, ανάμεσα τους της Αθήνας Πειραιά, Πάτρας, Ιωαννίνων και δεκάδες ακόμη, προχωράνε σε 24ωρη απεργία για να μην αφήσουμε την κυβέρνηση της δεξιάς, να διαλύσει τα εργασιακά μας δικαιώματα για να προστατέψει τα κέρδη των καπιταλιστών.

Δεν θα περάσει!

Η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία, διεκδικεί το ελεύθερο για τον εαυτό της να νομοθετεί κάθε αντεργατικό μέτρο, να συνεχίζει την καταστροφική πολιτική της και απαιτεί από όλους και όλες, να το βουλώσουμε και να κλειστούμε στα σπίτια μας. Bάζει πλώρη να ξαναφορτώσει όλα τα σπασμένα, στις δικές μας πλάτες. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021, φέρνει μια νέα επιδρομή σε μισθούς, συντάξεις και εργατικά δικαιώματα. Νέα επίθεση στα δημόσια αγαθά, στην Υγεία, την Παιδεία, το ρεύμα, το νερό και την στέγη. Ακόμη περισσότερο προχωράει στην κατάθεση νομοσχέδιου για την κατάργηση του 8ώρου. Το αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζει ο Βρούτσης θέλει να φέρει την κατάργηση του 8ωρου και της αργίας της Κυριακής. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απασχολούν εργαζομένους ως 10 ώρες ημερησίως χωρίς πρόσθετη αμοιβή με αντάλλαγμα κάποια ρεπό, ενώ όσον αφορά την Κυριακάτικη αργία διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που μπορούν να δουλεύουν τη συγκεκριμένη ημέρα.

Ταυτόχρονα στο νομοσχέδιο προβλέπεται η επισφράγιση και η επέκταση μιας σειράς αντισυνδικαλστικών μέτρων που έχουν μπει σε προηγούμενα νομοσχέδια, όπως η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απόφαση απεργίας με απαρτία πάνω του 50%, η αύξηση του προσωπικού ασφαλείας στο 40%, αλλά και η απαγόρευση των καταλήψεων χώρων δουλειάς και εισόδων καθώς και της απεργιακής φρουράς. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το λοκντάουν που η ίδια επέβαλε, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις που έχουν τα αφεντικά εδώ και δεκαετίες.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Η απεργία στις 26 Νοέμβρη πατάει πάνω στο στραπάτσο που έφαγε η κυβέρνηση με την προσπάθεια να απαγορεύσει τις πορείες του Πολυτεχνείου. Πιάνει το νήμα από την πετυχημένη μαζική κινητοποίηση των Υγειονομικών στις 12 Νοέμβρη που συγκρούστηκαν με την δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης για την Πανδημία. Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία απαίτησαν μαζικές προσλήψεις στην Δημόσια Υγεία και όχι προσλήψεις μπάτσων, και συνοριοφυλάκων. Διεκδίκησαν την επίταξη όλων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και όχι άλλα δώρα στους κλινικάρχες. Αγωνίστηκαν για να ξανανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ήταν μια απεργία που συνέχισε τις μαζικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια για τα παιδιά και τους δασκάλους. Πήρε το νήμα από τις μεγάλες διαδηλώσεις των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον επισιτισμό για επίδομα ίσο με τον μισθό, σε όλους όσους έχουν μείνει χωρίς δουλειά με την πανδημία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πατώντας πάνω σε αυτούς τους αγώνες και στις διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, στις 26 Νοέμβρη ενώνουμε και κλιμακώνουμε τις διεκδικήσεις μας απέναντι στον Μητσοτάκη και την εγκληματική του συμμορία. Ακόμα και τώρα, που η πανδημία φουντώνει, δεν παίρνει κανένα μέτρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία για την μείωση του αριθμού των μαθητών στις αίθουσες. Δεν έκανε τίποτα για την προστασία και τον έλεγχο στα μεγάλα εργοστάσια, στις μεγάλες δομές πρόνοιας, στα ιδιωτικά γηροκομεία, για πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε στρατόπεδα. Στις 26 Νοέμβρη βγαίνουμε μαζικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις για να στείλουμε τον Μητσοτάκη σε καραντίνα και όχι τα δικαιώματα και τις ζωές μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

πηγή : https://www.facebook.com/sekchania/posts/2784…