Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 στις 10.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

(αλλαγή τοποθεσίας) Απεργιακή συγκέντρωση

Πάτρα: έκτακτη συγκέντρωση στην Αγία Σοφία

post image

Αποκλεισμός παραρταηματος κ ολγας τώρα από ματ. Συγκέντρωση τώρα στην πλατεία Αγία Σοφίας. Οι αγώνες και οι απεργίες δεν απαγορεύονται #antireport

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1608789/


Οι αγώνες και οι κατακτήσεις του λαού και της εργατικής τάξης δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Ανακοίνωση για την απεργία της 26ης Νοέμβρη και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Εν μέσω πανδημίας και εξάπλωσης του ιού αναδεικνύεται με τον πιο ωμό τρόπο η εγκληματική, παρασιτική και αντικοινωνική φύση του κράτους, το οποίο αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή και την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και ενδιαφέρεται μόνο για τη διαφύλαξη των προνομίων των ισχυρών και τη μεγιστοποίηση των κερδών των αφεντικών.

Αφού επί 10 μήνες δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό σχέδιο πρόληψης και προστασίας της κοινωνίας από τις φονικές επιπτώσεις της πανδημίας, η κυβέρνηση επέβαλε νέο lockdown, ρίχνοντας το φταίξιμο και το αντίτιμο που το συνοδεύει στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών, για να δικαιολογήσει τη δική της αδράνεια και για να προετοιμάσει έναν ακόμα γύρο λεηλασίας για τη διάσωση της οικονομίας και την «επιστροφή στην καπιταλιστική κανονικότητα».

Η δολοφονική πολιτική του κράτους δεν περιλαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη του ΕΣΥ και για την ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, δεν δημιουργήθηκαν νέα νοσοκομεία και νέες Μονάδες Εντατικής θεραπείας, δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της υγείας για παροχή όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας. Σήμερα, που η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο με 100 και πλέον νεκρούς καθημερινά, η κυβέρνηση συνεχίζει να ολιγωρεί μπροστά στην επιτακτική ανάγκη επίταξης όλων των ιδιωτικών μονάδων υγείας, παζαρεύοντας με τους κλινικάρχες τις τύχες και τις ζωές εκατοντάδων συνανθρώπων μας καθημερινά.

Την ίδια ώρα, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία είναι εκτεθειμένη στην μετάδοση του ιού, υποχρεωμένη να στοιβάζεται στους χώρους εργασίας χωρίς κανένα μέτρο, να ποδοπατιέται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να αφήνεται χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ όσοι αναγκαστικά έχασαν τις δουλειές τους λόγω του lockdown, ζουν με υποσχέσεις καταβολής των πενιχρών επιδομάτων σε ένα μήνα, επιδόματα τα οποία θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω διπλά και τρίδιπλα στην επόμενη φάση της «ανάκαμψης».

Παράλληλα, προσλαμβάνονται χιλιάδες μπάτσοι για να επιβάλουν τις κρατικές πολιτικές, αγοράζεται πολεμικός εξοπλισμός δισεκατομμυρίων για να επιβεβαιωθεί εκ νέου η υποταγή στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, επιδοτούνται με εκατοντάδες εκατομμύρια τα κυβερνητικά φερέφωνα των ΜΜΕ και ιδιωτικές εταιρείες - κολοσσοί (όπως η Aegean), εγκαινιάζονται οι «μεγάλοι περίπατοι» με φιέστες εκατομμυρίων. Την ίδια στιγμή στοχοποιούνται ως υγειονομικές βόμβες οι συγκεντρώσεις, οι διαδηλώσεις και κάθε είδους κινητοποίηση με αποκορύφωμα το κατασταλτικό όργιο που επιδόθηκε η κυβέρνηση στις πορείες για τη 17η Νοέμβρη πανελλαδικά.

Το μόνο «δικαίωμα» που αναγνωρίζουν το κράτος και τα αφεντικά για την κοινωνική βάση, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, είναι αυτό της παραγωγής και της κατανάλωσης, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούν την κρίση αυτή ως ευκαιρία για να προχωρήσουν τα αντικοινωνικά τους σχέδια.

Πρώτο-πρώτο στη λίστα των βρίσκεται το νομοσχέδιο ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα. Με βάση όσα έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων τη νομοθέτηση της 10ωρης δουλειάς, με απλήρωτες υπερωρίες που υποτίθεται ότι θα «ισοφαρίζονται» αργότερα με κάποια μείωση ωρών ή κάποια ρεπό, μεγάλη αύξηση των νόμιμων υπερωριών, επέκταση της δουλειάς και την Κυριακή, με προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη σχετική λίστα, μέτρα και ρυθμίσεις που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση ποινικοποιώντας επί της ουσίας το συνδικαλισμό, φέρνουν νέα εμπόδια στην απεργία, ναρκοθετούν τις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων και επιβάλλουν «ηλεκτρονική ψήφο».

Είχε προηγηθεί ο νέος πτωχευτικός κώδικας που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό και άνοιξε το δρόμο για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις πρώτης κατοικίας ορίζοντας συνάμα και ως μάξιμουμ εισόδημα για έναν άνθρωπο ανεξαρτήτων υποχρεώσεων, κόστους ζωής, οικογενειακής κατάστασης τα 15.000 το χρόνο, ενώ τέλος ανοίγει το δρόμο για μη καταβολή αποζημίωσης απόλυσης σε εργαζόμενους εταιρειών που κάνουν χρήση των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Στην προηγούμενη περίοδο, πέρασαν το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις για να «βάλουν στη γωνία» τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις την ώρα που θα ξεδιπλώνουν τη σαρωτική τους επίθεση. Σήμερα, τσακίζουν ακόμα περισσότερο τα όποια δικαιώματα παρείχαν μια σχετική αξιοπρέπεια στην εργατική τάξη και έδιναν δυνατότητες διεκδίκησης.

Απέναντι σε όλους αυτούς τους εγκληματικούς σχεδιασμούς, το κοινωνικό και ταξικό κίνημα οφείλει να ανασυνταχθεί ξεπερνώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της επικινδυνότητας του ιού, αλλά και τις υποκειμενικές που μεθοδικά καλλιεργεί και εισάγει το κράτος αποσκοπώντας στην καταστολή των αντιστάσεων και τον έλεγχο του πληθυσμού. Τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας του κοινωνικού συνόλου και με κύριο μέλημα την υπεράσπιση της ζωής όλων μας απέναντι στη θανατοπολιτική του κράτους και των αφεντικών, να επιχειρήσουμε να βγούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα. Να συναντηθούμε ξανά εκεί που κρίνεται το δίκιο, η ζωή και η ελευθερία. Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες που προσκυνάνε τις επιταγές του κράτους και των αφεντικών και ξεπουλάνε τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Σήμερα, εν μέσω μια πρωτοφανούς συγκυρίας όπου το κράτος προετοιμάζει μια ακόμα ανηλεή επίθεση στα κοινωνικά κεκτημένα με πρόσχημα την κρίση του κορωνοϊού, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, με βασικό μέλημά την ευμάρεια και την εξυπηρέτηση της κοινωνίας και όχι μίας κάστας ισχυρών, που οδηγούν την ανθρωπότητα στην δυστοπία του θανάτου, της εξαθλίωσης και του ελέγχου.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας. Άμεση και χωρίς όρους μαζική πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων και παροχή όλων των απαιτούμενων πόρων και μέσων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού σε περίθαλψη. Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όλο το προσωπικό υγεία καθώς και πρόνοια για να μην οδηγηθούν στην απόλυτη εξάντληση και σε σοβαρούς κινδύνους και για τη δική τους υγεία.

Να μην περάσει ο νέος οδοστρωτήρας στα εργασιακά. Κάτω τα χέρια από τις θέσεις εργασίας και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Καμία απόλυση, καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις. Ούτε σκέψη για απαγόρευση απεργιών και συνδικαλισμού. Την κρίση του κορωνοϊού να την πληρώσουν τα αφεντικά.

Οργάνωση στη βάση - Κοινωνική αυτοάμυνα - Ταξική αντεπίθεση!

Απεργίες - Διαδηλώσεις - Συγκρούσεις

Όλοι και όλες στην Απεργία της 26ης Νοέμβρη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 26/11, 10.30, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» / μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

Πάτρα, 24 Νοέμβρη 2020

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2020/11/25/οι-αγ…


Πάτρα - Απεργιακή Συγκέντρωση 26 Νοέμβρη

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 26/11, 10:30, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

Την ίδια στιγμή που η κοινωνία μπαίνει στο γύψο, που οτιδήποτε η κυριαρχία ορίζει ως μη απαραίτητο (η ψυχική υγεία, η ψυχαγωγία, η κοινωνικοποίηση) βαπτίζεται επικίνδυνο και παρανομοποιείται, το κράτος επιλέγει να συνεχίσει την επέλαση στις ζωές των από τα κάτω, περνώντας εν μέσω πανδημίας πτωχευτικούς νόμους, εργασιακά νομοσχέδια, νομιμοποίηση του 10ωρου εργασίας, απαγόρευση διαδηλώσεων, αντιπεριβαλλοντογικό κλπ. Οι υπήκοοι του καλούνται να «μείνουν σπίτι» όσο ζουν με το φόβο του ιού, της ανεργίας, της φτώχιας, των προστίμων και της καταστολής αλλά και του βάρους της ευθύνης για την όλη κατάσταση.

Απέναντι στην πραγματική δυστοπία που όλες και όλοι βιώνουμε να ορθώσουμε ανάστημα προτάσσοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των από τα κάτω. Να μην εγκαταλείψουμε τις δυνάμεις μας και την εμπιστοσύνη στην συλλογική αδιαμεσολάβητη δράση στο επίπεδο της καθημερινής συνύπαρξης, χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε πως πράγματι είμαστε αντιμέτωπες με μια συνθήκη πρωτόγνωρη στην πρόσφατη ιστορία του δυτικού ανθρώπου. Λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής και συλλογικής αυτοπροστασίας, να επιδείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα φροντίζοντας εκείνους/ες που το έχουν ανάγκη και τηρώντας τους κανόνες υγιεινής που βοηθούν στον περιορισμό της νόσου, χωρίς να εγκαταλείπουμε καμία και κανέναν στον πανικό της μοναξιάς του.

Να μη δεχτούμε την νέα κανονικότητα, ούτε όμως να επιδιώξουμε την επιστροφή μας στην παλιά, αποδεχόμενοι την κατάσταση που μας έφερε εξ αρχής σε αυτή τη θέση. Να τελειώνουμε με αυτό το σύστημα που θα προκαλεί συνεχώς νέες κρίσεις, είτε υγειονομικές, είτε οικονομικές και πάνω τους θα διαχειρίζεται τις ζωές μας. Να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο το όραμα μας για έναν καλύτερο κόσμο, να ξαναθέσουμε ερωτήματα σε εμάς και τους συνανθρώπους μας για το πώς θέλουμε να ζήσουμε, να υπερασπιστούμε το ανοιχτό, συλλογικό, ελεύθερο πεδίο που μπορεί να πραγματωθεί μια ζωντανή παλλόμενη καθημερινότητα. Γιατί δεν υπάρχει υγεία χωρίς ζωή, δεν υπάρχει ζωή χωρίς ελευθερία. Γιατί όταν παύσει η αλληλεγγύη θα έχει κερδίσει το κράτος, όταν παύσει η ζωή θα κερδίσει ο θάνατος.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ, ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΔΕΚΑΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

Κάθε Δευτέρα στις 19:00 στην κατάληψη Παραρτήματος

asapexatra@espexiv.net/asapatras.espivblogs.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1608757/