Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση

6 Δεκέμβρη 2020: Ο λαός να αντισταθεί, να διαδηλώσει, να διεκδικήσει!

Η πανδημία απλώνεται

Ο καπιταλισμός μας εξοντώνει

Η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Πέρασαν 12 χρόνια από την ημέρα που ο μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από το περίστροφο του ειδικού φρουρού Κορκονέα. Ο αστυνομικός σήκωσε το όπλο του, σημάδεψε και η σφαίρα βρήκε στην καρδιά τον δεκαεξάχρονο έφηβο. Η φωνές οργής και αγανάκτησης που ακούστηκαν από τους θαμώνες των μαγαζιών στα Εξάρχεια που έζησαν από κοντά την εν ψυχρώ δολοφονία, έγιναν εξέγερση που κράτησε πολλές εβδομάδες. Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ ζορίστηκε από τις καθημερινές διαδηλώσεις. Την κρίσιμη στιγμή την στήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σήμερα ο Κορκονέας είναι ελεύθερος. Το σύστημα ανταμείβει τους δολοφόνους που το προστατεύουν. Εμείς τιμάμε τη μνήμη του Αλέξη με αγώνα και διαδήλωση.

12 χρόνια μετά την δολοφονία του Γρηγορόπουλου οι λαοί δοκιμάζονται από την πανδημία του κορωνοϊού. Από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες ως τις μικρότερες κι εξαρτημένες χώρες σαν τη δικιά μας, τα θύματα είναι αμέτρητα. Οι ισχυροί μπορούν να σκορπούν τον πόλεμο, τον θάνατο και την προσφυγιά αλλά δεν μπορούν και δε θέλουν να προστατέψουν τους λαούς από τον κορωνοϊό. Στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων προστίθενται τα θύματα της ασθένειας.

12 χρόνια μετά, είναι αμέτρητοι οι άνεργοι και οι φτωχοί που γέννησε η οικονομική κρίση του καπιταλισμού, η πολιτική του, η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των λαών παντού στον κόσμο.

12 χρόνια μετά ο λαός μας είναι ρημαγμένος απ' τις πολιτικές που του αφαίρεσαν δικαιώματα και κατακτήσεις. Όλοι όσοι κυβέρνησαν του φόρτωσαν μνημόνια και του πήραν το ψωμί απ' το τραπέζι.

Η κυβέρνηση αφήνει τον λαό απροστάτευτο στην πανδημία. Κάθε βράδυ μας ανακοινώνει πόσες χιλιάδες είναι τα νέα κρούσματα, πόσες εκατοντάδες είναι οι διασωληνωμένοι και τον τριψήφιο αριθμό των νεκρών. Τα βαριά πρόστιμα, οι παράλογες απαγορεύσεις και η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζουν την πανδημία που απλώνεται παντού αλλά όσους διαμαρτύρονται και διεκδικούν υγεία, εργασία και δημοκρατία.

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την καραντίνα και ψηφίζει νόμους καρμανιόλες δικαιωμάτων για την εργασία, την εκπαίδευση, τον συνδικαλισμό. Ήλιο με ήλιο θέλει να δουλεύουμε, κόβει τον δρόμο για σπουδές στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, μας θέλει κλεισμένους στα σπίτια να μην αντιδρούμε και να μην διαδηλώνουμε. Για τον λαό η πανδημία είναι τραγωδία, για την κυβέρνηση ευκαιρία!

Αυτή η απάνθρωπη πολιτική επιβάλλεται με απάνθρωπο και φασιστικό τρόπο, με κρατική τρομοκρατία. Η κυβέρνηση δε δίστασε να κηρύξει στρατιωτικό νόμο καταργώντας το άρθρο 11 του Συντάγματος και απαγορεύοντας τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων για να αποτρέψει τον κόσμο να κατέβει στην απαγορευμένη από αυτήν πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Συλλαμβάνει, ξυλοφορτώνει, τρομοκρατεί, εξοντώνει με πρόστιμα, σέρνει στα δικαστήρια αγωνιστές μα για τους φασίστες φυγάδες σαν τον Παππά ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Αυτοί που έχουν το χρήμα και την εξουσία κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ για να έχουν την υγειά τους και ο λαός πεθαίνει αβοήθητος. Βούρδουλας για τον λαό, για τον αφέντη μέλι.

Αυτόν τον άδικο κόσμο να αρνηθούμε. Να σπάσουμε τη σιωπή της καραντίνας.

Στις 6 του Δεκέμβρη τιμούμε όλους τους νεκρούς μας. Τα θύματα της πανδημίας και των πολέμων. Για μας δεν είναι αριθμοί. Τους τιμούμε όπως τους πρέπει. Με αγώνα και διαδήλωση. Δεν ξεχνούμε τα ζωντανά θύματα των πολιτικών τους, τους άνεργους και τους φτωχούς.

Στις 6 του Δεκέμβρη διαδηλώνουμε όπως διαδηλώσαμε στις 17 του Νοέμβρη και τιμήσαμε το Πολυτεχνείο, όπως διαδηλώσαμε στην απεργία στις 26 του Νοέμβρη και καταγγείλαμε τους νόμους και την πολιτική τους.

Κόντρα στις απαγορεύσεις, θα ξαναβγούμε στους δρόμους, με πανό και με συνθήματα.

Λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη!

Με αγώνες τιμάμε τα θύματα της κρατικής τρομοκρατίας!

ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12:30μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

πηγή : http://www.kkeml.gr/6-δεκέμβρη-2020-ο-λαός-να…


6/12: Στον δρόμο του Δεκέμβρη και της Γαλλίας… Εξέγερση Παντού! (προκήρυξη - κάλεσμα της ΟΚΔΕ)

Ο αγώνας για να διώξουμε την αρπακτική και αλαζονική, ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι αγώνας για να σώσουμε ζωές

-

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Κυριακή 6/12

Αθήνα 12μ, Προπύλαια

Ιωάννινα: 6μμ Ακαδημία

-

12 χρόνια συμπληρώνονται από την στυγνή δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα και τον συνεργό του Σαραλιώτη. Το μίσος για τη νεολαία των αστικών κυβερνήσεων και της αστυνομίας, σε συνδυασμό με την ασυλία που αυτή απολαμβάνει, όπλισαν το χέρι του Κορκονέα. Η δολοφονία ξεχείλισε το ποτήρι, πυροδοτώντας μια νεολαιίστικη εξέγερση, που είχε βαθύτερες αιτίες την καταδίκη σ' ένα μέλλον φτώχειας, ανεργίας, περιθωριοποίησης, τη χειροτέρευση της κρίσης του συστήματος, το πλησίασμα της χρεωκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού - και έθρεψε τους μεγάλους αντιμνημονιακούς αγώνες του 2010-12.

ΤΟΤΕ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗ - ΤΩΡΑ, ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει το «έργο» της, τη φονική διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης. Τα νοσοκομεία έχουν στερέψει από ΜΕΘ, προσωπικό, κρατική ενίσχυση. Ενώ Γεωργιάδης, Γεραπετρίτης κ.ά. προσπαθούν να κρύψουν την τραγική κατάσταση, με εξοργιστικές δηλώσεις («Πάμε καλύτερα απ' το Βέλγιο, πανηγυρίζουμε», «Περισσότερες ΜΕΘ, περισσότεροι νεκροί» κ.λπ.), μετράμε εκατόμβες. Η κυβέρνηση μπουκώνει με κρατικό χρήμα τα ΜΜΕ, πληρώνει τα 2πλάσια στους κλινικάρχες, ενώ στον προϋπολογισμό μειώνει 600 εκ. ευρώ τις δαπάνες Υγείας! Δεν είναι απλά άχρηστοι, αλλά ακραία νεοφιλελεύθεροι, αλαζόνες και δολοφόνοι, που βάζουν την «αγορά», τα κέρδη των καπιταλιστών-πλουσίων πάνω απ' τις ανθρώπινες ζωές. Μαγειρεύει τα στοιχεία, επιβάλλει σιωπητήριο για τις υγειονομικές βόμβες στους εργασιακούς χώρους. Δεν αφήνει μέρα χωρίς αλλοπρόσαλλες οδηγίες, παίζοντας τυχοδιωκτικά ανάμεσα σε λόκνταουν-ταφόπλακα και ανοίγματα που ρισκάρουν χιλιάδες ζωές κορώνα γράμματα. Δικάζει την κοινωνία στην αθλιότητα της «ατομικής ευθύνης» και «μη τήρησης των μέτρων». Ένα εξαχρειωμένο πολιτικό προσωπικό, που πλασάρεται για «ανθρώπινο»(!), βγάζει σέλφι σε ποδηλατάδες και γυνμναστικές ή με τα πολυτελή του αυτοκίνητα - ενώ οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες τρέμουν για κάθε αρρώστια και πασχίζουν να κάνουν «τηλεκπαίδευση» στα κινητά… 2 κόσμοι χωριστά, σε ασυμφιλίωτη σύγκρουση!

Εξοντώνουν τους εργαζόμενους, φτωχούς, νέους με την εξαθλίωση και πείνα. Κάνουν την πανδημία ευκαιρία, φορτώνοντάς μας άγρια κι αυτή την κρίση. Η ανεργία αυξάνεται ραγδαία (η πραγματική είναι 25%), ελλείμματα και ύφεση εκτινάσσονται, η οικονομία και τα λαϊκά στρώματα πνίγονται στα χρέη. Για να «διαχειριστούν» την κρίση χωρίς να φορολογήσουν και ν' ακουμπήσουν τα κέρδη και τον πλούτο, θα διαλύσουν αμείλικτα τις κοινωνικές δαπάνες (νοσοκομεία, σχολεία, πρόνοια, μέριμνα κ.ά.). Σε όλους εμάς, πετάνε κανένα προσωρινό επίδομα-ξεροκόμματο, αλλά π.χ. η Aegean παίρνει ζεστά 120 εκ.! Άφθονο ρέει το κρατικό χρήμα σε προσλήψεις στον στρατό και εξοπλιστικές δαπάνες, πουλώντας εθνικισμό και πατριδοκαπηλεία ενάντια στην «τουρκική προκλητικότητα», μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο θανάτου, με τις ευλογίες ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, δυτικών ιμπεριαλιστών. Αυτή η χούντα δεν σταμάτησε στιγμή να νομοθετεί ακραία αντεργατικά μέτρα (ΠΝΠ-ΚΥΑ που έγιναν μόνιμες, πτωχευτικός κώδικας, αντεργατικό έκτρωμα Βρούτση κ.ά.). Με την έκθεση Πισσαρίδη ετοιμάζει νέα συντριπτικά χτυπήματα σε εργασία, κοινωνική ασφάλιση, υγεία, παιδεία.

Στην επέτειο του Πολυτεχνείου, με απαγορεύσεις, πρόστιμα, ξύλο τιμάνε … τη χούντα! Η «αποτυχία» της κυβέρνησης (λόγω της ταξικής, νεοφιλελεύθερης πολιτικής της) πάει χέρι-χέρι με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, των συναθροίσεων (άνω των 3 ατόμων στην επέτειο του Πολυτεχνείου), των διαδηλώσεων - μέτρα που είχαν να εφαρμοστούν από τη Χούντα! Η 47η επέτειος του Νοέμβρη 1973, πρώτη φορά απαγορευμένη από το 1980, αμαυρώθηκε από το όργιο αστυνομικής καταστολής, με εικόνες «Επταετίας» παντού. Άγριοι ξυλοδαρμοί, χημικά, αύρες, ανθρωποκυνηγητά, προσαγωγές, πρόστιμα και συλλήψεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Λίγες μέρες μετά, η γελοιότητα του Χουντο-χοΐδη να δηλώνει ότι «ο ιός δεν κολλάει στους αστυνομικούς, γιατί βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο»!

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με απαγόρευση κυκλοφορίας (είναι μέτρο καταστολής, όχι υγειονομικό), με το σύστημα υγείας να καταρρέει και να μας σερβίρουν την ΕΛΑΣ ως… γιατρούς, κλειδαμπαρώνοντας την κοινωνία στα σπίτια να αργοπεθαίνει από αρρώστιες και πείνα. Μόνη λύση είναι η ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας, η ενίσχυση του εισοδήματος, του βιοτικού επιπέδου και όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η πύκνωση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, οι προσλήψεις στην Παιδεία, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.λπ. Μέτρα πραγματικής «καραντίνας και προστασίας», με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες, όχι μέτρα προσχηματικά και δόλια, πογκρόμ στα δικαιώματα και ελευθερίες μας!

ΨΩΜΙ - ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Η καταστολή και τρομοκρατία δεν πρέπει να μας φοβίσουν και να μας φιμώσουν.

Η νεολαία πρέπει να τιμήσει αγωνιστικά τον Δεκέμβρη του 2008. Όχι μόνο την μνήμη του Αλέξη, όχι μόνο για να απαιτήσουμε να ξαναμπούν και να σαπίσουν στη φυλακή οι δολοφόνοι (ο ένας έχει αθωωθεί, ο άλλος κυκλοφορεί ελεύθερος). Αλλά για ν' ανοίξουμε το δρόμο για μαζικούς, μαχητικούς αγώνες, για νέες εξεγέρσεις απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που καθημερινά δολοφονεί στις ΜΕΘ, καταργεί τα εργατικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Για να σταματήσει η στοχοποίηση της νεολαίας με τα ιδεολογήματα της «ανευθυνότητας»!

Το νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα πρέπει να βάλει φρένο στους νοσταλγούς της Χούντας. Στις 17/11 (επέτειος Πολυτεχνείου) και 26/11 (μέρα απεργία), έγιναν προσπάθειες και δόθηκαν πρώτες μάχες (κυρίως από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά) να απαντήσουμε σ' αυτή την επικίνδυνη κατάσταση, να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων. Η ΟΚΔΕ συμμετείχε από την πρώτη γραμμή. Παίρνουμε δύναμη από την αγωνιστική έκρηξη στη Γαλλία, όπου μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις μπλοκάρουν τον χουντονόμο του Μακρόν για περισσότερη μπατσοκρατία. Μόνο μέσα από τέτοιους αγώνες μπορούμε να «μείνουμε ζωντανοί» και να «αναπνεύσουμε» ξανά. Ενάντια σε όλους αυτούς που μας έφεραν σ' αυτή την κατάσταση (ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.). Κόντρα στον δρόμο της ψευτοαντιπολιτευτικής υποταγής, που προωθούν πρώην συριζαίοι υπουργοί (ΜΕΡΑ 25). Στην εξαφάνιση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Στις δήθεν «αγωνιστικές φωνές» που -παρά τα λόγια- στην πράξη προσαρμόζονται στην «κανονικότητα» (ΚΚΕ). Μόνη λύση οι μαχητικοί αγώνες νεολαίας και εργαζομένων! Εμπνεόμαστε από τον Δεκέμβρη του 2008, βγαίνουμε μαζικά στον δρόμο, παλεύουμε για να σταματήσουμε και να διώξουμε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση. Για να επιβάλλουμε λύσεις, για να απαιτήσουμε αυτά που μας ανήκουν:

-

Δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική - νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους. Άμεσες, μαζικές προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών. Μαζικά τεστ. Επίταξη ιδιωτικής υγείας, άμεσα, χωρίς «δωράκια».

Κάτω το αντισυνδικαλιστικό, αντιαπεργιακό, αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση. Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ & του Πτωχευτικού Κώδικα. Επιβολή δρακόντειων μέτρων στις επιχειρήσεις για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων. Απαγόρευση των απολύσεων. Καμία μείωση μισθών και συντάξεων. Επίδομα ίσο με το βασικό μισθό σε όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Να μπλοκάρουμε τα κανιβαλικά μέτρα Πισσαρίδη.

Να αποσυρθεί ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός. Λεφτά για Υγεία, Πραγματικά Μέτρα Προστασίας, Κοινωνικές Ανάγκες - όχι για Εξοπλισμούς και Καταστολή.

Εθνικοποίηση με εργατικό έλεγχο στους τομείς κλειδιά, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Βαριά φορολογία σε Κεφάλαιο-Πλούσιους. Στάση πληρωμών & Διαγραφή του Χρέους. Έξω από Ευρώ/ΕΕ. Για ένα πρόγραμμα μαζικών δημόσιων παραγωγικών επενδύσεων.

Κάτω οι χουντικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και των διαδηλώσεων! Κατάργηση όλων των προστίμων - Απόσυρση όλων των κατηγοριών για τους συλληφθέντες στις 17/11 και 26/11.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/12759