Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 στις 17.00

Συγκέντρωση για τα 12 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

12 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Το αστυνομικό κράτος των απαγορεύσεων, της πανδημίας και της συστηματικής δολοφονίας να ανατραπεί!

Συγκέντρωση 17:00, Θόλος

Ζούμε στην πόλη που ενώ στενάζει από τις συνέπειες της διάλυσης του συστήματος δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση στέλνει τον υπουργό της καταστολής ως αγγελιοφόρο ενός σαφούς μηνύματος ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενη φωνή. Ο άνθρωπος που είναι ο ηθικός και πολιτικός αυτουργός για τη δολοφονία του Βασίλη του Μάγγου, έρχεται να μας επιστήσει την προσοχή μας για τη δημόσια υγεία.

Οι ίδιοι οι αστυνομικοί τον κατηγορούν ότι οι απαγορεύσεις που επέβαλλε για τις δημόσιες εκδηλώσεις της 17Ν αποτέλεσαν "υγειονομική βόμβα" για το πιο πιστό σώμα του αστικού κράτους. Πάνω από 500 αστυνομικοί νοσούν και 3 από αυτούς κατέληξαν. Οι βόλτες του Μητσοτάκη στην Πάρνηθα είναι τραγελαφικές. Η πιο επικίνδυνη ασθένεια είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός και το κράτος του.

Ζούμε στην πόλη που μόνο εντολοδόχοι συμφερόντων υποστηρίζουν ακόμα πως δεν υπάρχει αέρια ρύπανση και πως αυτή δε σχετίζεται με την αυξημένη νοσηρότητα σε μια σειρά ασθένειες και όμως οι κυβερνητικοί βουλευτές γλύφουν για δωρεές τη Lafarge, η οποία σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας βραβεύεται για το φιλικό της περιβαλλοντικό αποτύπωμα και μοιράζει container για την προάσπιση ........της δημόσιας υγείας.

Η συστηματική καταστολή, η δολοφονία και ο θάνατος έγινε μέρος της καθημερινότητας μας και όσοι κρατούν τα ηνία της εξουσίας, μας καλούν να συνηθίσουμε στην ιδέα. Έχουν κιόλας την ψευδαίσθηση πως ο ακραίος αυταρχισμός μπορεί να αναγκάσει την κοινωνική πλειοψηφία να ξεχάσει τη ζωή και απλά να πορεύεται περιμένοντας τον αργό ή γρήγορο θάνατό της.

12 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το κράτος ολοκλήρωσε τη μετάλλαξή του σε κράτος δολοφόνο της κοινωνικής πλειοψηφίας. Δολοφονεί στη δουλειά με τους εξοντωτικούς ρυθμούς. Δολοφονεί στην ανεργία με την απελπισία της επόμενης ημέρας. Δολοφονεί στους πολέμους που διεξάγει και σχεδιάζει. Δολοφονεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στις φυλακές. Δολοφονεί στις πόλεις κάτεργα. Δολοφονεί τα φυσικά και κοινωνικά αγαθά για τη διάσωση του κεφαλαίου.

12 χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, ο κοινωνικός ζόφος δεν μπορεί να ανατραπεί με τίποτα άλλο εκτός από μία διαρκή εξέγερση των κάτω για να κατακτήσουν τους όρους ζωής τους.

Εκείνο που φτηναίνει καθημερινά τις ζωές μας, τις κάνει αναλώσιμες, δεν είναι από μόνος του ο «αόρατος εχθρός της πανδημίας», αλλά ο ορατός εχθρός ενός συστήματος που έκανε κέρδος την καταστροφή. Οι εξεγέρσεις σε Γαλλία και Λατινική Αμερική δείχνουν πως αυτή η συνείδηση ωριμάζει σε εκατομμύρια καταπιεσμένους.

Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος στη χώρα μας και η αγριότητα αντιμετώπισης τους από τους κρατικούς μηχανισμούς δείχνουν πως τα φάντασμα των εξεγέρσεων της νέας εποχής πλανάται πάνω από τα κεφάλια της άρχουσας τάξης και τους γεμίζει εφιάλτες.

Για να μη ζήσουμε ο καθένας μόνος του τον προσωπικό εφιάλτη να γίνουμε όλοι μαζί οι εφιάλτες του συστήματος της καταπίεσης. Σήμερα που η ζωή μας στοιβάζεται σε λογιστικά μοντέλα διαχείρισης είναι η ώρα και ο τόπος να παλέψουμε για τη ζωή, τη γη και την ελευθερία.

Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό.

Όλοι στους δρόμους στις 6 Δεκέμβρη και κάθε μέρα ενάντια στη σύγχρονη τυραννία της αγοράς.

Όλοι στις συγκεντρώσεις για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και την εξέγερση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

πηγή : https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0…