Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 στις 14.00

Κοινωνική Κουζίνα και Συλλογή Τροφίμων

Καθώς περνάμε την δεύτερη καραντίνα όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας και γείτονες μας πλήττονται οικονομικά, αδυνατώντας να παρέχουν έστω και τα βασικά για τα παιδιά τους αλλά και για τους ιδίους.

Βλέποντας την φτώχεια και την αθλιότητα που επικρατεί στις γειτονιές μας, αποφασίσαμε να λάβουμε δράση και οργανώνουμε μία κοινωνική κουζίνα για να σταθούμε , δίπλα στους γείτονες μας και σε όποιον συνάνθρωπό μας χρειάζεται βοήθεια.

Είμαστε μια ομάδα από κατοίκους του Γαλατσίου και ο στόχος αυτού του κειμένου είναι μια έκκληση βοήθειας προς κάθε αλληλέγγυο , με σκοπό την περισυλλογή τροφίμων, κυρίως ρύζι και λαχανικά (οτιδήποτε είναι καλοδεχούμενο) , ώστε να μαγειρευτούν και να μοιραστούν.

Θέλουμε να προσφέρουμε σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, μια μέρα που δεν θα χρειαστεί να ανησυχούν για το τί θα φάνε ή για το τί θα φάει η οικογένεια τους, και κυρίως για να ξεκαθαρίσουμε πως κανείς δεν είναι μόνος σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης, είμαστε όλοι μαζί!

Γιατί πάνω απ' όλα είμαστε όλοι άνθρωποι.

Το εγχείρημα αυτό ελπίζουμε να λάβει μέρος παραπάνω από μία φορά, όμως είναι στο χέρι όλων μας να το πραγματοποιήσουμε.

Ακόμα και η πιο μικρή βοήθεια είναι αναγκαία για να λειτουργήσει η κουζίνα. Αν δεν έχετε να δώσετε κάτι μπορείτε να βοηθήσετε στο μαγείρεμα και στο μοίρασμα. Κάθε μορφή βοήθειας είναι δεκτή.

Όποιος αδυνατεί να έρθει στον χώρο που θα γίνει η κοινωνική κουζίνα και θα ήθελε να προμηθευτεί φαγητό ας επικοινωνήσει μαζί μας ώστε να το φέρουμε στον χώρο του.

Η Αλληλεγγύη και η Αυτοοργάνωση είναι το μόνο που μας μένει.

Μαζί πιο δυνατοί από ποτέ!!

'Όποιος θέλει να βοηθήσει προσφέροντας τρόφιμα ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ας επικοινωνήσει στα παρακάτω τηλέφωνα και email.

Τηλ. 6942800638
Τηλ. 6970023277
Email. alexexdimitrakexo@gmail.excom
Email. kallex.soniadiexs@gmail.excom


20/12/2020
2 μ.μ.
Κοινωνική κουζίνα και μοίρασμα τροφίμων στην πλατεία Αγίου Αντρέα.

Αλληλέγγυοι - Αλληλέγγυες Γαλατσίου .

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Δεκεμβρίου 11h