Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 στις 11.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληθφέντες από την παρέμβαση στην Σ. Νικολάου

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληθφέντες από την παρέμβαση στην Σ. Νικολάου

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληθφέντες από την παρέμβαση στην Σ. Νικολάου - Τετάρτη 16/12 στις 11:30 Δικαστήρια Ευελπίδων

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, μετά από παρέμβαση με τρικάκια στο σπίτι και το δικηγορικό γραφείο της Σ. Νικολάου στην οδό Αμερικής προσήχθησαν 2 σύντροφοι, αφού ακινητοποιήθηκαν από την προσωπική της φρουρά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Γ.Α.Δ.Α. Παράλληλα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έρευνες στους γύρω δρόμους. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις μετά από μήνυση της ιδίας με τις εξής κατηγορίες: .εξύβριση, απειλή και απείθεια λόγω άρνησης λήψης αποτυπωμάτων .

Η Σοφία Νικολάου, γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, είναι ένα πρόσωπο που επιλέχθηκε για αυτήν τη θέση τόσο λόγω των αυταρχικών αντιλήψεων που πρεσβεύει, όσο και λόγω της υπέρμετρης φιλοδοξίας της να αναρριχηθεί στην κυβερνητική ιεραρχία με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και αν αυτό στοιχίζει τη ζωή σε κάποιους/ες κρατούμενους/ες. Η Σοφία Νικολάου εκφράζει με περίσσιο ζήλο τις πιο ακροδεξιές απόψεις μέσα στην κυβέρνηση και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το όραμά της για τις φυλακές έχει σαν πυρήνα το πως μπορεί να δυσκολέψει τη ζωή των κρατουμένων, να τσαλαπατήσει την αξιοπρέπειά τους, να καταργήσει οποιαδήποτε δικαιώματα έχουν κατακτήσει με αγώνες και συγχρόνως να παρατείνει τον εγκλεισμό τους.

Η έλλειψη υγειονομικών μέτρων μέσα στις φυλακές λόγω της πανδημίας, τα εκατοντάδες κρούσματα που στοιβάζονται σε θαλάμους - στάβλους, οι νεκροί κρατούμενοι είναι δικό της έργο. Όπως επίσης η μη αποσυμφόρηση των φυλακών, οι απανωτές έρευνες σε κελιά και θαλάμους που συνήθως συνοδεύονται με εξευτελισμούς και ξυλοδαρμούς, οι εκδικητικές μεταγωγές φέρουν τη δική της σφραγίδα.

Δικό της "παιδί" είναι και το πρόσφατο νομοσχέδιο, που επί της ουσίας αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση κουτσουρεμένων πλέον αδειών, καθιστά παράλληλα απαγορευτικές τις μεταγωγές σε αγροτικές φυλακές, ενώ δημιουργεί υπερεξουσίες για τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής που προΐσταται.

Η Σοφία Νικολάου βρήκε το κατάλληλο πόστο για να γεμίσει τις τσέπες της δίνοντας απευθείας ανάθεση σε εταιρείες της επιλογής της για την αγορά αξίας 1,7 εκ ευρώ υγειονομικού υλικού στα σωφρονιστικά καταστήματα

Καμία έκπληξη, λοιπόν, ως προς τους λόγους της σημερινής παρέμβασης.

Καλούμε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, την Τετάρτη 16/12 στις 11:30 πμ

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες από την παρέμβαση στο σπίτι της Σοφίας Νικολάου

Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες

Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε.

κάλεσμα : Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83737/


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Σ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ- Συγκέντρωση:16/12,11.30,Ευελπίδων

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Σ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η πλήρης εγκατάλειψη των κρατουμένων στο έλεος της πανδημίας, ως ''πλεονάζων πληθυσμός'' που πρέπει να αφανιστεί, καταδεικνύει τον δολοφονικό χαρακτήρα της κυβέρνησης συνολικά, αλλά και της γενικής γραμματέως (αντ)εγκληματικής πολιτικής Σ. Νικολάου ειδικά.

Με 3 νεκρούς και εκατοντάδες επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα μέσα στις φυλακές, η Σ. Νικολάου εξακολουθεί και αρνείται οποιαδήποτε υγειονομική πρόληψη και προστασία των κρατουμένων (αποσυμφόρηση, μαζικά τεστ, παροχή καθαριστικών κλπ), επιβάλλοντας επιπλέον κατασταλτικά μέτρα (απαγόρευση επισκεπτηρίων, προαυλισμού και ολοήμερο κλείδωμα στα κελιά κλπ) για την δήθεν αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυτή η φασιστικής έμπνευσης τιμωρητική διαχείριση του πληθυσμού των φυλακών εν μέσω πανδημίας, μέσω της δημιουργίας μιας φυλακής μέσα στη φυλακή, της στέρησης των βασικών δικαιωμάτων των κρατουμένων, ταυτόχρονα με την υγειονομική επισφάλεια και την μηδαμινή πρόνοια, φέρει την υπογραφή της Σ. Νικολάου. Ως μια ελάχιστη απάντηση στην εν εξελίξει διαδικασία εξόντωσης των κρατουμένων, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο γραφείο της Σ. Νικολάου, με αποτέλεσμα την προσαγωγή 2 συντρόφων.

Κατ' εντολή της ίδιας της Σ. Νικολάου, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της απειλής, με τους συντρόφους μας να οδηγούνται αύριο στο αυτόφωρο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 16/12, 11:30, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83738/