Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία για τα οχτώ χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

Σαχτζάτ Λουκμάν ένας από εμάς

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά

για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, ελευθερίας

Φασισμός δεν είναι ένα κόμμα. Φασισμός είναι οι κατασταλτικές δυνάμεις να ορίζουν την καθημερινότητά μας. είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι η απαξίωση και η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας προκειμένου να προσληφθούν μπάτσοι και στρατιωτικοί. Είναι ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο κοινωνικός κανιβαλισμός. Είναι η θεσμική νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας των αφεντικών. Είναι η απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Είναι οι δολοφονίες αμάχων στα σύνορα. Είναι η εφεδρεία κράτους και κεφαλαίου.

«Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»

Πορεία αντίστασης και μνήμης Σάββατο 16 Ιανουαρίου, πλατεία Μερκούρη, 12μμ

για τα οχτώ χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο στην Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων, στα Άνω Πετράλωνα.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα - askpthk.espivblogs.net


1 2 3 4

Αντιφασιστική-Αντικρατική-Αντικαπιταλιστική πορεία αντίστασης και μνήμης

από αναρχική συλλογικότητα Όμικρον72

8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ-ΕΡΓΑΤΗ Σ.ΛΟΥΚΜΑΝ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Στις 17 Γενάρη του 2013 δολοφονείται ο μετανάστης εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν από τους νεοναζί Χ.Στεργίοπουλο και Δ.Λιακόπουλο, στην Τριών Ιεραρχών, στα Άνω Πετράλωνα. Μετά από έξι χρόνια, στις 6 Μάη του 2019, ολοκληρώνεται το Εφετείο των δολοφόνων του, με την απόφαση να «σπάει» τα ισόβια που τους είχαν επιβληθεί πρωτόδικα, ρίχνοντας στα μαλακά του νεοναζί. Στις 7 Οκτώβρη του 2020, η Χ.Α. καταδικάζεται ως εγκληματική οργάνωση, τα περισσότερα ηγετικά στελέχη καταδικάζονται για διεύθυνση και μόλις 11 μέλη των ταγμάτων εφόδου για ένταξη (μέσα σε αυτούς και οι δολοφόνοι του Σ.Λουκμάν), και οδηγούνται πρόσκαιρα στη φυλακή παίρνοντας το ελάχιστο των ποινών.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας, κράτος και καπιταλισμός οξύνουν την επιθετικότητά τους απέναντι στους αγωνιζόμενους και την κοινωνία. Την ίδια στιγμή όπου χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της αντικοινωνικής φύσης του συστήματος και της δολοφονικής διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, το κράτος αξιοποιεί την συνθήκη και ψηφίζει νέα νομοσχέδια, απαγορεύει τις διαδηλώσεις και επιδίδεται σε ένα κρεσέντο καταστολής, με πιο πρόσφατα παραδείγματα την αντιφασιστική συγκέντρωσης της 1ης Νοέμβρη στο Γαλάτσι, την 17η Νοέμβρη και την 6η Δεκέμβρη, όπου επιχειρεί να «τελειώσει» με τον κόσμο του αγώνα επειδή τρέμει μπροστά στις επερχόμενες κοινωνικές εκρήξεις που θα επιφέρουν οι πολιτικές του.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη πως ο φασισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα στις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης, ούτε πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί. Αναχώματα στην επέλαση του φασισμού μπαίνουν μόνο μέσω των διαρκών και επίμονων αγώνων που δίνονται τόσο ενάντια στον φασισμό όσο και στους αγώνες για ζωή και ελευθερία, στους αγώνες αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις των από τα κάτω. Η στιγμή της απόφασης στις 7 Οκτώβρη, δεν ήχησε ως μια νίκη της αστικής δημοκρατίας αλλά με ένα σύνθημα "φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες" που φώναξαν οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο. Η απόφαση της δίκης δεν νομιμοποίησε το πολιτικό σύστημα που γεννά, θρέφει και κατά το δοκούν χρησιμοποιεί τους φασίστες ως το μακρύ του χέρι.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Από τις διαδηλώσεις μνήμης και αντίστασης για τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν και του Π.Φύσσα , τις συγκρούσεις μέσα και έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων και στη δίκη της Χ.Α , τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο μέχρι τις μάχες στις γειτονιές, μόνο ο κόσμος του αγώνα έχει σταθεί ανάχωμα μπροστά στην επέλαση των φασιστών. Γιατί ο αντιφασιστικός αγώνας δίνεται στους δρόμους, στα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους εργασίας και είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, ενάντια στην υποτίμηση της ζωής μας, ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο, του αδιαπραγμάτευτου και συνεχή αγώνα για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΓΕΝΑΡΗ, 12.00, ΠΛ.ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

κάλεσμα :

Aναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια | Kατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

Αντιφασιστική - Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση | Σύντροφοι/Συντρόφισσες


1 2 3 4

Κάλεσμα στήριξης της πορείας μνήμης για τα 8 χρόνια από την δολοφονία του Σ. Λουκμάν

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Ν. Κόσμου & Αγ. Δημητρίου

Πορεία Σάββατο 16/1 στις 12:00, Πλ. Μερκούρη, Πετράλωνα. Όλοι/ες εκεί!

post image

Καλούμε και στηρίζουμε την πορεία αντίστασης και μνήμης που καλεί η Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων - Θησείου - Κουκακίου για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη - εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν από τους φασίστες, Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο (κατοίκους Νέας Σμύρνης).

Δεν ξεχνάμε - Δε συγχωρούμε

Σύγκρουση με κράτος - αφεντικά φασίστες.

Οι φασίστες θέλουν εμφύλιο των φτωχών, γιατί είναι τα τσιράκια των αφεντικών

Κοινότητες αγώνα και αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά

*επισυνάπτουμε τα τρικάκια που πετάχτηκαν στις γειτονιές μας.


1 2 3 4

Αντιφασιστική πορεία αντίστασης και μνήμης για τον Σαχζάτ Λουκμάν

Στις 16/01/21 κλείνουν 8 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη/εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν από τους φασίστες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο στην Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων, στα Άνω Πετράλωνα.Τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου του 2013, οι χρυσαυγίτες οπλισμένοι με πτυσσόμενα μαχαίρια, δολοφόνησαν τον Σαχζάτ Λουκμάν την ώρα που ο ίδιος πήγαινε στη δουλειά του στη λαϊκή με το ποδήλατό του. Αρχικά οι δολοφόνοι συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη,και τελεσίδικα σε ποινή φυλάκισης 21 ετών και 5 μηνών. Στις 6 Μάη του 2019, ολοκληρώθηκε το Εφετείο των παρακρατικών δολοφόνων, με το σπάσιμο της ποινής της ισόβιας κάθειρξης που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα, έπειτα από την πρόταση αθώωσης της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στις 19 Δεκέμβρη του 2019, η οποία έβγαλε λάδι την ανθρωποκτόνο δράση της Χρυσής Αυγής και νομιμοποίησε τις επιθέσεις σε εργαζόμενους, αγωνιστές, πρόσφυγες-μετανάστες.

Στις 7 Οκτώβρη του 2020, η Χ.Α. καταδικάζεται ως εγκληματική οργάνωση.Τα περισσότερα ηγετικά στελέχη καταδικάζονται για διεύθυνση και μόνο 11 μέλη των ταγμάτων εφόδου για ένταξη ανάμεσα σε αυτούς και οι δολοφόνοι του Λουκμάν , και οδηγούνται πρόσκαιρα στη φυλακή παίρνοντας το ελάχιστο των ποινών, και αυτό επειδή καταδικαστήκαν με βάση τον "αντεγκληματικό" 187 και όχι τον επιβαρυντικό "αντιτρομοκρατικό" 187Α που προβλέπει ανώτερα όρια ποινών, με βάση τον οποίο έχουν δικαστεί, καταδικαστεί και φυλακιστεί δεκάδες αναρχικοί /ες και κομμουνιστές-τριες αγωνιστές-τριες..Το σύρσιμο των φασιστών νεοναζί παρακρατικών στα δικαστήρια σε συνδυασμό με μια δικαστική απόφαση από την αστική δικαιοσύνη που τερμάτισε τον φασισμό, δεν ξεπλένει σε καμία περίπτωση ούτε τον κρατικό μηχανισμό ούτε την αστική τάξη που είναι αναγκασμένη να προσφύγει στον φασισμό κάθε φορά που βλέπει την εξουσία να γλιστρά από τα χέρια της. Το δικαστήριο αποτέλεσε για την αστική τάξη,το παραδοσιακό πολιτικό της προσωπικό-ΝΔ-και τους κρατικούς μηχανισμούς για να πνιγεί η λαϊκή-κοινωνική οργή,για να δημιουργηθεί η πεποίθηση πως η "ταξικά ουδέτερη" αστική δικαιοσύνη έκανε την δουλειά της. Γνωρίζουμε και δεν ξεχνάμε πως για να πολεμήσουμε το φασισμό πρέπει να πολεμήσουμε το καπιταλιστικό σύστημα που είναι αυτό που τον γεννά και τον θρέφει, για αυτό και παραμένουμε αδιάφοροι τόσο για τις ποινές, όσο και για το εύρος τους.

Ο φασισμός τσακίζεται μοναχά στο δρόμο, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα σχολεια και στις πλατειές από τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές και είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, ενάντια στην υποτίμηση της ζωής μας, στην καταπίεση, ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο, για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

Είμαστε εδώ

Για τον Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και για τον Εντισόν Γιαχάι και τον Αλίμ Αμπντουλ Μάναν, τον Πετρίτ Ζίφλε τον Παύλο Φύσσα και τόσους άλλους νεκρούς της τάξης μας. Για όλους τους ντόπιους, μετανάστες, πρόσφυγες προλετάριους και προλετάριες, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τους χιλιάδες εκτελεσμένους, βασανισμένους και φυλακισμένους του αντιφασιστικού κινήματος, που βρίσκονται στο στόχαστρο της θρασύδειλης βίας των χρυσαυγιτών και των υπόλοιπων φασιστικών συμμοριών. Θα υψώσουμε μαχητικά αναχώματα αλληλεγγύης ενάντια στα ρατσιστικά πογκρόμ, στους εθνικιστές και τους ακροδεξιούς και τους φασίστες. Στόχος η δημιουργία ενός μαζικού αντικρατικού-αντιφασιστικού κινήματος.

Οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων αποτέλεσαν φραγμό απέναντι στη τρομοκρατία και τις φασιστικές επιθέσεις, για αυτό στις 16/01/21 θα είμαστε πάλι εδώ για να θέσουμε τις βάσεις για τους μελλοντικούς μας αγώνες, για να θυμίσουμε στους φασίστες και κάθε λογής ακροδεξιό σκουπίδι ότι ήμασταν και θα είμαστε πάντα εδώ, πάντα απέναντι τους.

Στηρίζουμε/συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 16/1, στις 12:00, στα Πετράλωνα, πλατεία Μερκούρη.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

κάλεσμα : Μέτωπο Αντίστασης

metwexpoantistexashs@proextonmail.excom