Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 στις 16.00

Συνέχεια ανοιχτής αντικρατικής συνέλευσης ενάντια στην καταστολή

Καλούμε σε συνέχεια της ανοιχτής αντικρατικής συνέλευσης ενάντια στην καταστολή την Τετάρτη 30/12, στις 16:00 η ώρα, στην Α' φοιτητική εστία. Το κείμενο της συνέλευσης:

Τον τελευταίο καιρό η πραγματικότητα που βιώνουμε μοιάζει βγαλμένη από σκηνές των πιο γλυκών ονείρων του εξουσιαστικού συμπλέγματος. Ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο η ολοένα εντυνώμενη ενδυνάμωση των συστημάτων επιτήρησης βρήκε το πιο εύφορο έδαφος για να επιτευχθεί. Ένα έδαφος από το οποίο η κυβέρνηση/το παρόν κρατικό εργαλείο θέρισε όσα έσπειραν οι προηγούμενες, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την κρατική συνοχή και την αγαστή συνεργασία πάσης φύσεως εξουσιαστών. Από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στον ελλαδικό χώρο, το κράτος ως αυτόκλητος σωτήρας μιας αόριστης κοινωνικής πραγματικότητας, ενός πλασματικού "εμείς",επιβάλλει μία καθολική "διαχείριση" της πανδημίας που βάλει άμεσα υποκείμενα που δεν χαίρουν προνομίων που η υπάρχουσα κοινωνία αναγνωρίζει και αναπαράγει. Το άτομο στον μεταβιομηχανικό καπιταλιστικό κόσμο, απομακρυσμένο από τον αυτοκαθορισμό του σώματος και της "υγείας" του, εκτίθεται στο σύγχρονο ιερατείο ειδικών που συνεργάζονται και εξυπηρετούν την κρατική μηχανή, κατέχοντας έτσι εκ των πραγμάτων το μονοπώλιο των τεχνικών μέσων και του δημόσιου λόγου. Πατόντας στον πραγματικό φόβο του θανάτου και εξοθόντας τον στην πιο παροξυσμική μορφή του, το κράτος και τα φερέφωνά του καταφέρνουν να αφοπλίσουν οποιαδήποτε αντίρηση στη γέννηση της,υπερασπίζοντας την εγκαθιδρίση της ζοφερής δυστοπίας που βιώνουμε,εκστρατεύοντας το κατασταλτικό του οπλοστάσιο στο όνομα της υγειονομικής πλέον ασφάλειας και καθαρότητας.

Από όλη αυτή τη συνθήκη το κράτος και το κεφάλαιο δε θα μπορούσαν να βγουν αλόβητα, χωρίς την θέσπιση της υπάρχουσας θανατοπολιτικής, πατόντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων.Στους εν λειτουργία χώρους εργασίας, εκτίθεσαι με διάφορους τρόπους σε υγειονομικό κίνδυνο, συχνά χωρίς παροχή των στοιχειοδών μέσων προστασίας (στοιβαγμένα σώματα στα εργοστάσια, συνεχής επαφή με κρούσματα στον χώροτης υγείας, συνεχής έκθεση και υποχρεωτική μετακίνηση διανομαίων και μεταφοραίων, μηδαμινά μέτρα αυτοπροστασίας στα περισσότερα super market κ.α.π.), όπου οι μόνες περιπτώσεις που λήφθηκαν υγειονομικά μέτρα ήταν έπειτα από έντονες απαιτήσεις των εργαζομένων.Στα Μ.Μ.Μ. όσες είναι αναγκασμένες να τα παίρνουν για τις μετακινήσεις τους επιβαίνουν σε αυτά με πλήρη επίγνωση του κινδύνου που θέτουν τις εαυτές τους λόγω τις ανυπαρκτης μέριμνας.Στο σπίτι που εξαναγκάζεσαι να μείνεις, κλείνεσαι για το περισσότερο της ημέρας μέσα σε πιθανά τοξικά περιβάλλοντα χωρίς δυνατότητα διαφυγής ανάπάσα ώρα (γονεική καταπίεση, ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία, ψυχικές κρίσης που δεν επιβεβαιώνονται/αναγνωρίζονται σε κάποιο ιατρικό έγγραφο,αναγκαστική επιτέλεση μη επιθυμιτού φύλου από τρανς άτομα που δεν έχουν κοινοποιήσει την ταυτότητα τους σε γονείς συγκατοίκους κλπ).Στις φυλακές πέρα από τον συνεχή συνωστισμό τις άθλιες συνθήκες κράτησης, την πλήρη έκθεση των κρατουμένων στον ιο και τις καιρικές κακουχίες και την μηδαμινή παροχή ειδών υγείας δέχεσαι την επιτηδευμένα εξουθεκωτική πολιτική των ανθρωποφυλάκων με απομονώσεις "για το δικό σου καλό", θανάτους συγκρατουμένων σου γνωρίζοντας πως μπορεί να είσαι ο επόμενος, ειδικά αν ανήκεις σε ευπαθή ομάδα (όπως ο σύντροφος Β.Σταθόπουλος ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό και παρότι ανήκει σε μια τέτοια ομάδα, σαν πολλους συγκρατούμενους του στις φυλακές σε όλη την ελλάδα έχει αφεθεί στο έλεος της μοίρας του) και τις απαγορεύσεις των πιο στοιχειωδών κεκτημένων που κερδίθηκαν μέσα από χρόνιους και αιματηρούς αγώνες (απαγόρευση επισκεπτήριου,"μη απαραίτητων"δραστηριοτήτων σε κοινόχρηστους χώρους, προαυλισμού και μεταφοράς αντικειμένων πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων, "ειδικά" μέτρα απομόνωσης και μαζικός εγκλεισμός σε πτέρυγες κλπ), ενώ παρόμοιες συνθήκες ισχύουν για τα κέντρα κράτησης μεταναστ(ρι)ών και τα ψυχοκελιά, φέρνοντας τους κρατουμένους στα όρια τους. Για αυτούς και για κάθε λόγο του κόσμου οι εντός των τειχών ξεκινάνε αγώνες, με απεργίες πείνας, άρνηση εισόδου στακελία τους κ.α. 'Εμεις με την σειρά μας εκτός των τειχών στέλνουμεσυνιάλο αλληλεγγύης και δηλώνουμε την αδιάλακτη στήριξη μας στους αγώνες τους αυτούς.

Στα πλαίσια αυτού που ονομάζει υγειονομική διαχείριση, το κράτος επιλέγει να στρατοπεδεύσει τους ένστολους εντολοδόχους του σε διάχυτα σημεία του δημόσιου χώρου προς συνεχή επιτήρηση της ομαλής κοινωνικής λειτουργίας στα πλαίσια που αυτό θέτει, με απαγόρευση κυκλοφορίας και συναρθρίσεων, πρόστιμα, υποχρέωση δήλωσης σκοπού κατ'εξαίρεσην μετακίνησης. Αφήνοντας πρακτικά χώρο μόνο για εργασία καιδιαμορφώνοντας τις συνθήκες για νέες μεθόδους κατανάλωσης, φανερώνεται ηπραγματική οπτική του κράτους και του κεφαλαίου για την υπόσταση της ατομικότητας και τις ζωής , επιβάλοντας την μείωσή τους σε παραγωγική και καταναλωτική δύναμη, με οτιδήποτε άλλο,όπως η κοινωνικοποίηση, η συλλογική ζωή και οι αντιστάσεις μας, να θεωρούνται δευτερευούσης σημασίας και οι μικρές παραχωρήσεις ως προς αυτό να αποσκοπούν στη διατήρηση της κοινωνικής νηνεμίας. Το εκκωφαντικό βουητό που παράγεται αδιάληπτα από τα ΜΜΕ υπερκαλύπτει οποιαδήποτε ανατρεπτική φωνή, αφού ο καταιγισμός των μονοθεματικών πληροφοριών,που εξυπηρετούν την κρατική πολιτική ατζέντα, έχει καταφέρει να αποπροσανατολίσει και να μονοπωλήσει την σκέψη. Παράλληλα με αυτήν την άρρητη κατασταλτική πρακτική, το κράτος επιλέγει να αναβαθμίσει τα αντίστοιχα εργαλεία του είτε με αγορές εξοπλισμού αξίας εκατομμυρίων ευρώ για την αστυνομία, είτε θωρακίζοντας το νομικό του οπλοστάσιο με νομοσχέδια που απαγορεύουν πορείες και διαδηλώσεις, είτε γεμίζοντας χώρους ανατρεπτικού λόγου καιπράξης όπως είναι τα πανεπιστήμια με ένστολα σκουπίδια και εξοπλίζοντας πάσης φύσης σώμα ασφαλείας με κάμερες για την περαιτέρω επιτήρηση την ίδια στιγμή που στην γάλλια μαίνονται εκτεταμένες συγκρούσεις για την ποινηκοποίηση της καταγραφής μπάτσων από πολίτες. Παράλληλα επίτηθεται αλλεπάλληλα στον κόσμο και τις δομές του αγώνα με την απαγόρευση συναθροίσεων και πορειών, τις εκκενώσεις καταλήψεων, τις συνεχής συλλήψεις, διώξεις-σκευωρίες αγωνιστριών, την οικονομική εξουθένωση τους με την επιβολή δικαστικών εξόδων και προστίμων και τις φυλακίσεις. Διόλου τυχαία, βέβαια,ταυτόχρονα με όλη την προαναφερθείσα μεθόδευση εκμεταλευόμενη η κυβέρνηση την συγκυρία επιλέγει να υπερψηφίσει η να θέσει προς ψήφιση νομοσχέδια πάσης φύσης όπου υπο άλλες συνθήκες θα είχαν προκαλέσει ενδεχωμένως έντονες αντιδράσεις, όπως ο νέος πτωχευτικός νόμος, ο (αντι)περιβαλλοντικός, ο (αντι)εργατικός, καθώς καιτο νομοσχέδιο για τις φυλακές.

Η 6 Δεκέμβρη, όπως κ η 17 Νοέμβρη αποτέλεσαν περίτρανο παράδειγμα τηςκατασταλτικής πολιτικής, που με πρόσχημα τον covid η κυβέρνηση απαγόρευσε κάθε μορφή συνωστισμού -εκτός από αυτή των μπάτσων ενώταυτόχρονα η περιοχή των εξαρχείων αποκλείστηκε ολοκληροτικά. Στην κατειλημμένη από μπάτσους περιοχή αυτή, την ημέρα επετείου μνήμης του αναρχικού μαθητή Γρηγορόπουλου, βρέθηκε και ο σύντροφος Errol ο οποίος δεν έχει ελληνική υπηκοότητα και προσήχθη για την επιλογή του να βρίσκεται στον δρόμο. Κατά τις ώρες κράτησής του στη ΓΑΔΑ του ανακοινώνεται η επικείμενη απόφαση της απέλασης του για 7 έτη καθώς καιη μεταφορά του στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη, όπου και πραγματοποιείται η μεταγωγή μέσα στην νύχτα, με πρόσχημα ότι αποτελεί κίνδυνο για τη δημοσία υγεία. Την επόμενη μέρα, συντρόφια κατάφεραν να συγκεντρωθούν έξω από τις φυλακές δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στον σύντροφο, κάτι που φαίνεται να ενόχλησε τους μπάτσους που προχώρησαν σε επιβολή προστίμων και προσαγωγών. Το επόμενο πρωί, μετά από την έντονη διαμαρτυρία του σχετικάμε τις συνθήκες κράτησης του, τον μετέφεραν στο κελί του όπου μετά από10 λεπτά ακολούθησε η εκδικητική μεταφορά του στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας βιώνοντας και πάλι ένα καθεστώς απομόνωσης έχοντας ως δικαιολογία την πανδημία. Το πρωί της 19ης Δεκέμβρη του ανακοινώνεται η μεταφορά του ώστε να μπορέσει να γίνει το τεστ για τον covid-19 και με όρους απαγωγής για ακόμα μια φόρα, έχοντας δεμένα χέρια και πόδια άντρες με πολιτικά καθώς και πάνοπλοι ένστολοι με καλυμμένα χαρακτηριστικά τον αναγκάζουν να επιστρέψει στην Γαλλία όπου αφέθηκε ελεύθερος αφού παραδόθηκε στην γαλλική αστυνομία για μια σύντομη ανάκριση κατά την διάρκεια της οποίας δεν απάντησε οποιαδήποτε ερώτηση. Ως μια πρώτη απάντηση στην κίνηση αυτή του κράτους μαζί με 50 συντρόφισσες/ους επιλέξαμε να βγούμε για πορεία στους δρόμους της άνω πόλης το βραδυ της 20/10. Το προηγούμενο βράδυ(5/6) η συντρόφισσα Α.Τ. προσήχθη κάτω από το σπίτι της, καθώς γυρνούσε από τη δουλειά,και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ με όρους απαγωγής, με αφορμή αβάσιμες κατήγοριες στο πλαίσιο συμμετοχής της σε πορεία στην περιοχή των Σεπολίων εκείνη τη μέρα. Μετά την εισβολή μπάτσων και την κατάσχεση προσωπικών αντικειμένων της και μετά το πέρας της πενταήμερης κράτησης της πέρασε άπο ανακριτή που όρισε την αποφυλακισή της με περιοριστικούς όρους τη μηνιαία παράσταση σε τμήμα και τη μη συμμετοχή της σε πορείες και διαδηλώσεις.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως οι αντιφάσεις του κόσμου τους πλήττουν όσους δεν έχουν χώρο σε αυτόν. Τα περιθωριοποιημένα κομμάτια από την κοινωνία,ο κόσμος του αγώνα και οποιαδήποτε ποιοτική φωνή αντίδρασης στην θανατοπολιτική του κράτους, βρίσκονται στο στόχαστρο του ισοπεδοτικούτου μένους. Η άλοτε εντυνώμενη προσπάθειά του να καταλάβει ζωτικό χώρο από τις ζωές και τα εδάφη μας, φαίνεται πλέον πιο πραγματοποιήσημη από ποτέ. Εμείς από την μεριά μας αναγνωρίζουμε ως τη μόνη συνολική απάντηση, αυτήν της αδιαμεσολάβητης συλλογικής θέσης και δράσης ενάντια στην εξουσιαστική δυστοπία και τις δομές της, προτάσοντας ολότελα την μετωπική ρήξη με τις πολιτικές και τους μηχανισμούς της. Δε θα αφήσουμε χώρο στις λογικές που μειώνουν τις ζωές μας σε αποστεωμένες ρουτίνες παραγωγής-κατανάλωσης, δε θα παραδώσουμε κανένα κεκτημένο αμαχητί. Με όπλο τις συλλογικές μας αρνήσεις και μακριά από ρητορικές ανάθεσης της πράξης μας σε κάποιο μακρυνό μέλλον, χαράσουμε την πορεία μας έξω από τον επιβαλλόμενο ζοφερό βούρκο.

Κανένα κατασταλτικό χτύπημα δεν θα μείνει αναπάντητο

Κάτω τα ξερά σας απ'τον κόσμο του αγώνα

Ανοιχτή Αντικρατική Συνέλευση Ενάντια στην Καταστολή

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Δεκεμβρίου 15h