τι; : δίκη θεματική : αλληλεγγύη

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 στις 10.00 πμ

13 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Συγκέντρωση αλληλεγγύης των διωκόμενων για την υπόθεση του πρύτανη

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΑΣΟΕΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ

Αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε δημόσια με αφορμή την απίστευτη και πρωτοφανή απόπειρα των διωκτικών αρχών να εμπλέξουν -με μια δικογραφία φιάσκο- το στέκι και άτομα που δραστηριοποιούνται σε αυτό στη γνωστή υπόθεση της παρέμβασης στην Πρυτανεία του ΟΠΑ από την ομάδα "Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης" στις 29/10/2020. Συγκεκριμένα και όπως έχει γίνει πλέον γνωστό από τις 23 Δεκέμβρη και μετά, έχει ξεκινήσει μια νέα κατασταλτική επιχείρηση με αποτέλεσμα οχτώ άτομα να έχουν λάβει ήδη κλήσεις για να καταθέσουν στον ανακριτή, κατηγορούμενοι για την παρέμβαση που αναφέρεται παραπάνω.

Τα κριτήρια με τα οποία έχουν επιλεχθεί αυτοί οι οχτώ είναι κατά περίπτωση, είτε η φοιτητική τους ταυτότητα στην ΑΣΟΕΕ, είτε η χρόνια παρουσία τους στους φοιτητικούς αγώνες εντός της σχολής μέσα από το σχήμα του στεκιού, είτε οι φιλικές και συντροφικές τους σχέσεις, είτε οι γενικότερες συναναστροφές τους. Είναι τόσο κραυγαλέα τα κατασκευάσματα της κρατικής ασφάλειας και η προσπάθεια της να χαρακτηρίσει ως ταυτοποιηθέντες τους 8 διωκόμενους, που ξεπερνά κάθε έννοια χυδαιότητας. Συγκεκριμένα, ποινικοποιούν την παρουσία φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ την εν λόγω ημέρα με το πρόσχημα της μη πραγματοποίησης μαθημάτων την περίοδο εκείνη, ενώ η σχολή ήταν ανοιχτή και οι υπόλοιπες λειτουργίες της όπως σίτιση και γραμματείες ήταν ανοιχτές. Αντιλαμβάνονται ως παράνομη την παρουσία φοιτητών στη σχολή μέρα μεσημέρι χρησιμοποιώντας ως "πειστήριο" τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, αλλά και το πιο εγκληματικό της μεταξύ τους διάδρασης: των μεταξύ τους κοινωνικών σχέσεων.

Η χυδαιότητα αυτής της στημένης υπόθεσης δεν σταματά εκεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μέλος της δομής το οποίο εργαζόταν την ώρα κατά την οποία κατηγορείται ότι βρισκόταν στην ΑΣΟΕΕ, ενώ ένας ακόμα σύντροφος κατηγορείται με μοναδικό στοιχείο ένα τηλεφώνημα, που έκανε προς συντρόφισσα φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ και επίσης κατηγορούμενη, με το κινητό του να εκπέμπει στην κεραία των Εξαρχείων, όπου είναι και η μόνιμη κατοικία του, λίγη ώρα μετά την παρέμβαση. Αντίστοιχης φαιδρότητας είναι και τα υπόλοιπα ευρήματα που στηρίζονται σε τηλεφωνήματα μεταξύ φοιτητών που βρίσκονται καθημερινά στη σχολή και διατηρούν φιλικές σχέσεις. Από μια δικογραφία φιάσκο σαν αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο για τους μπάτσους ανώνυμο τηλεφώνημα που έχουμε δει ανά τα χρόνια να στολίζει ανάλογες σκευωρίες απέναντι σε ανθρώπους του κινήματος.

Πέραν των παραπάνω, και ενώ παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες μέρες αστυνομικές πηγές να πανηγυρίζουν σε ΜΜΕ για την ταυτοποίηση των υπόπτων με κάμερες παρότι τους διαψεύδει η ίδια η δικογραφία που μιλά για μη ταυτοποίηση μέσω βιντεοληπτικού υλικού, θεωρούμε πως δεν αρμόζει στο κείμενο αυτό να μιλήσει σχετικά με τη σαθρότητα της δικογραφίας και να την αποδομήσει. Εκτιμούμε πως θα τοποθετηθούν δημόσια εν προκειμένω οι διωκόμενοι. Φαίνεται λοιπόν πως είναι μια συνηθισμένη υπόθεση σκευωρίας, όπως τόσες και τόσες άλλες που έχουν καταρρεύσει με πάταγο τα προηγούμενα χρόνια.

Όμως η περίπτωση αυτή δεν είναι συνηθισμένη για λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Από την πρώτη στιγμή σχεδόν που έγινε γνωστό ότι έλαβε χώρα η συγκεκριμένη παρέμβαση, υπήρξε μια διαρκής και κατ' εξακολούθηση στοχοποίηση της δομής του στεκιού σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο χώρος του στεκιού χρησιμοποιήθηκε ως αφετηρία των ανθρώπων που έκαναν την συγκεκριμένη κίνηση, με αποσπάσματα όπως "οι περίπου 15 δράστες ξεκίνησαν την επίθεσή τους με ορμητήριο το αντιεξουσιαστικό "Στέκι της ΑΣΟΕΕ" (capital.gr). Όλα αυτά χωρίς να έχει προλάβει να προηγηθεί καμία έρευνα που να μπορεί να εξάγει ένα οποιοδήποτε τέτοιο συμπέρασμα. Προφανώς τα δημοσιεύματα αυτά δεν υπήρξαν πρωτοβουλία των μέσων ενημέρωσης στα οποία κυκλοφόρησαν αλλά προέκυψαν από τις υποδείξεις των αστυνομικών αρχών και της ασφάλειας που ήθελε να δημιουργηθεί εξαρχής κλίμα στοχοποίησης εναντίων του Στεκιού με ψευδής αναφορές.

Ομολογουμένως, δεν είναι η πρώτη φορά που το στέκι στοχοποιείται. Το αυτοδιαχειρίζομενο στέκι Ασοεε, το οποίο μετράει τουλάχιστον 18 χρόνια δραστηριοποίησης στη σχολή αλλά και γενικά στο κίνημα, και από το οποίο έχουν περάσει πολλές γενιές ριζοσπαστικοποιημένων φοιτητών, είναι στο μάτι τόσο των Πρυτανικών όσο και των διωκτικών αρχών, για το γεγονός ότι με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, έχει μια διαρκή παρουσία σε αγώνες εντός και εκτός της σχολής. Έχει σταθεί αλληλέγγυο σε μετανάστες μικροπωλητές αλλά και τοξικοεξαρτημένους που έχουν βρεθεί να κυνηγιούνται από τις δολοφονικές ορδές κάθε λογής μπάτσων γύρω από τη σχολή, έχει αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια αυταρχικοποίησης των πανεπιστημίων, έχει συμμετάσχει στον αγώνα για την κατάργηση των εισιτηρίων στα ΜΜΜ, έχει υπάρξει ενεργό κομμάτι αντιφασιστικών συντονισμών, έχει στηρίξει ενεργά τις καταλήψεις του φοιτητικού συλλόγου της σχολής και έχει πάρει μέρος σε πληθώρα φοιτητικών κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων. Για αυτήν την παρουσία του στους κοινωνικούς αγώνες έχει εκκενωθεί ήδη τουλάχιστον δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν, με την τελευταία μάλιστα να συνοδεύεται από τις τραγελαφικές αναφορές, από κυβερνητικά στελέχη, για "γιάφκα" στην οποία βρέθηκαν πολεμοφόδια που παραπέμπουν στον οπλισμό των ανταρτών στη Συρία, την ίδια στιγμή που στις φωτογραφίες που έδιναν στη δημοσιότητα έδειχναν σημαίες και μερικά άδεια μπουκάλια αλκοόλ.

Ένας ακόμα λόγος αυτής της στοχοποίησης του στεκιού, στοχοποίηση που καταντά εμμονική, είναι και το γεγονός ότι η ΑΣΟΕΕ δεν είναι μια τυχαία σχολή, καθώς η χωροταξική της τοποθέτηση εντός του κέντρου, δίπλα στα Εξάρχεια και μέσα στο τρίγωνο των σχολών Πολυτεχνείου-Νομικής, την κάνει να βρίσκεται στο ενδιαφέρον των αρχών, δεδομένης της ριζοσπαστικής κινητικότητας που παραδοσιακά παρατηρείται εντός αυτού του τριγώνου. Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ΑΣΟΕΕ υπήρξε ένα από τα κατειλημμένα εδάφη της εξέγερσης του 2008 αλλά και εστία αγώνα και σε άλλα μεγάλα κοινωνικά γεγονότα. Ως τέτοια λοιπόν αναφέρεται ουκ ολίγες φορές στο δημόσιο διάλογο, ως ένας χώρος που οπωσδήποτε η αστυνομία πρέπει να εξασφαλίσει τον απόλυτο έλεγχο. Η ιδιαιτερότητα όμως της συγκεκριμένης σκευωρίας δεν είναι απλά η στοχοποίηση ενός πολιτικού χώρου, καθώς αυτό αποτελεί ρουτίνα για τις δυνάμεις καταστολής. Το πρωτοφανές της σκευωρίας αυτής έχει να κάνει με τη δυσανάλογη αντιμετώπιση της υπόθεσης από το κράτος, όπως φάνηκε από σωρεία καταδικαστικών δηλώσεων προσώπων της κυβέρνησης, από την -στην κυριολεξία- προαναγγελία πολιτικών διώξεων, από την παραγγελία για αναβαθμισμένο κατηγορητήριο που θα συμπεριλαμβάνει κακουργήματα (που μεταξύ άλλων συνιστά ακραία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από κάποιους που υποτίθεται σέβονται τη διάκριση εξουσιών) και από την επικήρυξη των δραστών για 100.000 ευρώ (εν μέσω μιας πανδημίας όπου κανένα κοινωνικό αίτημα για οικονομική ενίσχυση του ΕΣΥ δεν έχει ικανοποιηθεί μέχρι στιγμής).

Τα παραπάνω δεν είναι εικόνα από κάποιο δυστοπικό μέλλον, αλλά από το πολύ δυστοπικό παρόν. Για μας η ποινική αναβάθμιση της εν λόγω υπόθεσης και η κατασκευασμένη εμπλοκή μελών του στεκιού, φοιτητών και ανθρώπων που διατηρούμε φιλικές σχέσεις, έστω και με σαθρά στοιχεία, χρησιμοποιείται εν προκειμένω εργαλειακά, ως δούρειος ίππος για την στοχοποίηση συνολικότερα των φοιτητικών αγώνων και μαχόμενων φοιτητικών σχημάτων. Έρχεται δε να προστεθεί, καθόλου τυχαία, μετά το τέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής, όπου και πολλά στελέχη της κυβέρνησης, ανάμεσα τους και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, διεμήνυαν σε όλους τους τόνους ότι τώρα θα ασχοληθούν με το άλλο άκρο, αυτό του "κόκκινου φασισμού". Όπως φαίνεται η συνολικότερη διάθεση της κυβέρνησης στη συγκυρία αυτή, ευθυγραμμισμένη πλήρως με τη ρητορική των δύο άκρων, είναι η ισοπέδωση όλων των κοινωνικών αντιστάσεων με κύριο μέλημα τους το πεδίο των πανεπιστημίων, τα οποία ιστορικά αποτελούν αφετηρίες και κέντρα αγώνα σε πολωμένες κοινωνικά συγκυρίες. Υπολογίζουν λοιπόν ότι εφαρμόζοντας το δόγμα της μηδενικής ανοχής στους χώρους των σχολών και επιχειρώντας την πολιτική εξόντωση αγωνιζόμενων υποκείμενων με κατασκευασμένες διώξεις, χρησιμοποιώντας ακόμη και τις κοινωνικές τους σχέσεις για να προσδώσουν βάρος στις κατηγορίες, θα περιορίσουν σημαντικά τα αναχώματα που θα αντιμετωπίσουν οι ολοκληρωτικές πολιτικές τους.

Από τη μεριά μας θεωρούμε ότι το μαχητικό φοιτητικό κίνημα και τα αντιεξουσιαστικά στέκια θα τους διαψεύσουν. Παρατηρούμε επίσης ότι η ποινική αναβάθμιση πολιτικών δράσεων βρίσκεται σε κεντρικό άξονα της κυβερνητικής ατζέντας σε μια σειρά περιπτώσεων, όπου συνθήματα σε σπίτια δημοσιογράφων χαρακτηρίζονται "ενέργειες τρομοκρατών" ενώ παρεμβάσεις με τρικάκια έξω από πολιτικά γραφεία και διαδηλώσεις χαρακτηρίζονται ως επιθέσεις, προκειμένου να δικαιολογείται η σύλληψη αγωνιστών με αναβαθμισμένα κατηγορητήρια. Στην ίδια λογική εξάλλου εντάσσεται και η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων στις επετείους της 17 Νοέμβρη και της 6ης Δεκέμβρη, προκειμένου να μην μπορέσει να πραγματοποιηθεί κανενός είδους δημόσια εκδήλωση η πορεία, τη στιγμή που είκοσι μέρες μετά οι εκκλησίες μπόρεσαν να λειτουργήσουν στις γιορτές με το ελεύθερο της συγκέντρωσης ως και πενήντα πιστών εντός κλειστών χώρων. Το όργιο καταστολής που είδαμε εκείνες τις μέρες, οι συλλήψεις των 90 αγωνιστών για την κατάληψη σε κάτω και άνω Πολυτεχνείο, οι επιθέσεις των χιλιάδων αστυνομικών που κατέκλυσαν κάθε σημείο των πόλεων σε πρωτεύουσα και επαρχία, για τη διάλυση κάθε απόπειρας συγκέντρωσης, η απαγόρευση πρόσβασης στο μνημείο του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ακόμα και σε άτομα που το επιχειρούσαν κατά μόνας, οι καταδρομικές επιθέσεις της συμμορίας της ΔΕΛΤΑ σε σπίτια με κρότου λάμψης και η εικόνα των τεθωρακησμένων οχημάτων της αστυνομίας να εκτοξεύουν τόνους νερού σε διαδηλωτές, είναι όλα σημεία της νέας κατάστασης που καλείται ο κόσμος του αγώνα να αντιμετωπίσει από δω και πέρα. Η διαφαινόμενη ένταση της καταστολής σε όλα τα επίπεδα και ο δείχτης έντασης που θα επιλέγεται στο εξής φαίνεται και από την κραυγαλέα περίπτωση της απαγωγής και απέλασης εν κρυπτώ του αναρχικού Erol, μόνο και μόνο επειδή επέλεξε να στηρίξει τις συγκεντρώσεις της 6ης Δεκέμβρη, και της εκδικητικής εισβολής της αστυνομίας στις εστίες της ΦΕΠΑ σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και στοχοποίησης φοιτητών που μια βδομάδα πριν, έδιναν έναν αγώνα διεκδικώντας μια σειρά αιτημάτων από την Πρυτανεία. Στην πολιτική επιλογή της στοχοποίησης αναρχικών και της κατασκευής ενόχων με κάθε κόστος ανήκει και η υπόθεση της συντρόφισσας και των τριών συντρόφων που τους εμπλέκουν με μια "τρομοκρατική" οργάνωση ονόματι "Σύντροφοι-ισσες". Μια οργάνωση βγαλμένη από την αρρωστημένη φαντασία των αστυνομικών "εγκεφάλων".

Όλα αυτά δείχνουν ότι η κατασταλτική μεθόδευση και αυτή η νέα σκευωρία που επιχειρείται ενάντια στο στέκι και συνολικά σε όλους όσους αντιμετωπίζουν δίωξη για την παρέμβαση στην Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ, δεν είναι ξεκομμένη από τη γενικότερη συγκυρία, αλλά κομμάτι ενός μεγαλύτερου κατασταλτικού σχεδίου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη αναδιάρθρωση στις σχολές με τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Χρησιμοποιούν μια κακοστημένη δικογραφία-φάρσα ως δικαιολογία της επιβολής αστυνομικού ελέγχου στις σχολές μας, ενώ τους διαψεύδουν οι ίδιες τους οι διαρροές σε δημοσιογραφικά άρθρα που μιλούσαν για το εν λόγω νομοσχέδιο εδώ και πολλούς μήνες. Μιλούν για παρουσία αστυνομικών στις σχολές και δημιουργία ασφαλούς ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, τη στιγμή που δεν έχει κλείσει ούτε χρόνος από την ημέρα που στην ΑΣΟΕΕ ένοπλος μπάτσος απειλούσε φοιτητές στον προαύλιο χώρο της σχολής, σημαδεύοντας τους με πιστόλι σε ευθεία βολή και απειλώντας τρελαμένος ότι θα τους ρίξει. Επιδίωξη τους εν προκειμένω είναι οι ακαδημαϊκοί χώροι να μετατραπούν σε φυλασσόμενα και αποστειρωμένα από οποιαδήποτε πολιτική δράση ιδρύματα με πρώτο μέλημα την σύνθλιψη κάθε μέσου του ακηδεμόνευτου φοιτητικού αγώνα, κυρίως όμως των αυτοδιαχειριζόμενων στεκιών και καταλήψεων εντός των πανεπιστημίων.

Ήδη χρήσιμος αρωγός σε αυτό το σχέδιο στέκεται η κατάργηση του ασύλου, η εφαρμογή της οποίας μας θυμίζει καθημερινά ότι η υπεράσπιση και επανακατάκτηση κεκτημένων αγώνα είναι μονόδρομος. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα δεν θεωρούμε ότι η εντατικοποίηση της καταστολής σε ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα, όπως και στα πανεπιστήμια, είναι τυχαία. Απαντά στις επικοινωνιακές ήττες της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, στους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, το αίμα των οποίων έχει στα χέρια της με της εγκληματικές πρακτικές της και εν κατακλείδι λειτουργεί σαν αντίβαρο στις φιλελεύθερες πολιτικές της σε κάθε πεδίο. Συγκεκριμένα για το δεξιό συντηρητικό κοινό, στο όποιο και απευθύνεται, το δόγμα του "Νόμος και Τάξη" που εφαρμόζει δρα εξισορροπητικά απέναντι στην οικονομική και εργασιακή λαίλαπα που έχει ήδη χτυπήσει πλήθος εργαζομένων και στο άμεσο μέλλον θα γιγαντωθεί. Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική και ηθική υπεράσπιση των συντρόφων μας και των διωκόμενων φοιτητών ως απόλυτη αναγκαιότητα. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν βορά στο στόμα του κατασταλτικού κτήνους. Όπως επίσης δεν θα κοιτάμε αμέτοχοι της κοινωνικές μας σχέσεις και την παρουσία μας στη σχολή να ποινικοποιούνται.

Για αυτούς τους λόγους καλούμε:

  • Σε ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση των διωκόμενων και ώστε να δοθεί μια κινηματική μαζική και δημόσια απάντηση στη σκευωρία που έχει στηθεί Τρίτη 5/1 στις 18:00 μ.μ. στη ΦΕΠΑ
  • Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης Ευελπίδων Παρασκευή 8/1 στις 10:00 π.μ. στο κτήριο 9

κάλεσμα : Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1609471/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κάλεσμα στα δικαστήρια για την υπόθεση του πρύτανη της ασσοε

Καλούμε σε συγκέντρωση την Παρασκευή 08/01 στις 10:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων,με αφορμή την δίωξη 8 συντρόφων μας για την παρέμβαση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Η δίωξη αυτή από πλευράς κράτους και πρυτανείας,μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί μιας και στοχοποιεί άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται και πολιτικοποιούνται εδώ και χρόνια μέσα και έξω απ'το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.Η δημόσια παρουσία τους μέσα απ'το στέκι του πανεπιστημίου ενοχλεί,μιας και αντιτίθεται στα σχέδια της πρυτανείας αλλά και συνολικότερα του κράτους.Σχέδια τα οποία θέλουν τα πανεπιστήμια αποστειρωμένους χώρους,με μπάτσους και ελέγχους στις εισόδους.Πίσω απ'αυτά φυσικά κρύβονται οι "δουλίτσες" μεταξύ κράτους,πρυτάνεων και εργολάβων,με το δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα να ρέει άφθονο στις τσέπες τους.Φυσικά,αν κάποιοι/ες εναντιώνονται στα σχέδια αυτά,είναι οι άνθρωποι που πολιτικοποιούνται και παράγουν δημόσιο λόγο και δράση.

Θεωρούμε την δικαστική και πολιτική σκευωρία που στήνεται στα πρόσωπα των συντρόφων μας ως μια ακόμα πρακτική τρομοκρατίας των αγωνιζόμενων ανθρώπων,αυτών που δεν σκύβουν κεφάλι μπροστά στην βαρβαρότητα,αυτών που σηκώνουν ανάστημα και δεν παραδίνονται στις κρατικές προσταγές. Καθόλου τυχαία δεν θεωρούμε επίσης την ολοένα αυξανόμενη επίθεση στους πανεπιστημιακούς χώρους (όπως την εισβολή των μπάτσων στο κτίριο της Α'ΦΕΠΑ), που με πρόφαση την ανομία και το εμπόριο ναρκωτικών,στήνουν δίκες παρωδίες και επιθέσεις με παρατεταμένα τα όπλα.

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και ξεκαθαρίζουμε πως δεν θ'αφήσουμε κανένα σύντροφο και καμιά συντρόφισσα μόνη απέναντι στο κράτος και τα τσιράκια του. Απ'την ΑΣΟΕΕ μέχρι τις Εστίες δεν θα παραδοθούμε με σκυμμένο το κεφάλι μπροστά στα βρώμικα σχέδιά τους.

-Αλληλεγγύη στα 8 συντρόφια που κατηγορούνται για την παρέμβαση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

-Να παραμείνουν οι πανεπιστημιακοί χώροι εστίες αγώνα και αντίστασης.

-Το κράτος πουλάει τα ναρκωτικά

κάλεσμα : Αναρχικές/οι απ'τα Ανατολικά της Αθήνας


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους συντρόφους σχετικά με την παρέμβαση στην Πρυτανεία του ΟΠΑ

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους συντρόφους σχετικά με την παρέμβαση στην Πρυτανεία του ΟΠΑ

Οι διωκτικές αρχές επιχειρούν να εμπλέξουν, μέσα από αναρίθμητες ακροβασίες και αυθαιρεσίες το στέκι της ασοεε και άτομα που δραστηριοποιούνται σε αυτό, στη γνωστή υπόθεση της παρέμβασης στην Πρυτανεία του ΟΠΑ, από την ομάδα "Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης", στις 29/10/2020. Συγκεκριμένα έχει ξεκινήσει μια νέα κατασταλτική επιχείρηση με αποτέλεσμα εφτά σύντροφοι και μια συντρόφισσα ,φοιτητές κατά το πλείστο της ΑΣΟΕΕ, να έχουν λάβει ήδη κλήσεις για απολογία στον ανακριτή, με μοναδικό στοιχείο «ταυτοποίησης» τους στην παρέμβαση, την παρουσία κάποιων από αυτούς και την δραστηριοποίηση τους μέσα στην σχολή όπου φοιτούν. Το πρωτοφανές της σκευωρίας αυτής προδικάστηκε από την επικήρυξη των δραστών για 100.000 ευρώ, προσφιλή βέβαια τακτική του υπουργού δημοσίας τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ•

συγκέντρωση αλληλεγγύης Ευελπίδων Παρασκευή 8/1 στις 10:00 π.μ. στο κτήριο 9

κάλεσμα : Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Ευελπίδων

Σε μια ακόμη προσπάθεια του κράτους να προετοιμάσει το έδαφος για την πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά και να τρομοκρατήσει όσους/όσες αγωνίζονται εντός και εκτός σχολών, στηθηκε μια ακόμα δίκη-παρωδία εις βάρος 8 συντρόφ(ισσ)ων, για την υπόθεση της παρέμβασης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Η σκευωρία αφορά την κατηγορία 8 ατόμων, είτε φοιτητ(ρι)ων ΑΣΟΕΕ που βρίσκονταν στη σχολή τους -ενώ λειτουργούσαν η σίτιση και η γραμματεία-, είτε εργάζονται/κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή. Στοχοποιούνται και διώκονται για την πρότερη πολιτική τους δραστηριότητα στο φοιτητικό κίνημα και για τις μεταξύ τους επαφές και σχέσεις, αντιμετωπίζοντας την εξωφρενική κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Δεν θα αφήσουμε να ποινικοποιηθούν η πολιτική μας ταυτότητα και οι κοινωνικές μας σχέσεις.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 8 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ

ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ την Παρασκευή 8/1/21, στις 10πμ.

κάλεσμα : αυτοδιαχειριζόμενο στέκι πολυτεχνείου


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κάλεσμα στήριξης για τους 8 συλληφθέντες στην Ευελπίδων

Σε μια εποχή κράτους έκτακτης ανάγκης και αναδιάρθρωσης στινεται μια ακόμη σκευωρία της κρατικής ασφάλειας και του νόμου τάξης με αποτέλεσμα να διώκονται 8 σύντροφοι/ισσες από τον αναρχικό στέκι της ασοεε.

Γίνεται προφανές πως οι συγκεκριμένες συλλήψεις μπαίνουν σε ένα συνολικότερο πλαίσιο εξαφάνισης κάθε αντιστασιακής ύπαρξης και χώρου αγώνα.

Το φαντασιακό σχέδιο της δημοκρατίας επιχειρεί την δημιουργία ειδικής ομάδας πανεπιστημιακής αστυνομίας για τον πλήρη έλεγχο, καταστολής και ιδιωτικοποίησης πανεπιστημίων. Μάλλον το μόνο υποκείμενο που φαντάζονται είναι δαπιτες να μοιράζουν στικάκια σε πρωτοετείς.

Καλούμε την Παρασκευή 8/1/21, στις 10:00 πμ στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

-ΜΠΆΤΣΟΙ, ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

-ΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

κάλεσμα : Αναρχικοί/ες ΦΕΠΑ.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κάλεσμα Ευελπίδων 8/1 | αφσ Αροδαμός

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ

Στις 29 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ από την ομάδα "Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης" και από τότε έχει ξεκινήσει μια νέα κατασταλτική επιχείρηση των διωκτικών αρχών που προαναγγέλουν από την πρώτη στιγμή πολιτικές διώξεις, αναβαθμισμένο κατηγορητήριο με κακουργήματα και επικηρύσσουν τους δράστες για 100.000 ευρώ. Στις 23 Δεκέμβρη στάλθηκαν κλήσεις για κατάθεση σε 8 άτομα που κατηγορούνται για την παρέμβαση. Τα κριτήρια με τα οποία έχουν επιλεχθεί αυτοί οι οχτώ είναι κατά περίπτωση, είτε η φοιτητική τους ιδιότητα στη συγκεκριμένη σχολή, είτε η δράση τους μέσω του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ, είτε οι φιλικές και συντροφικές τους σχέσεις και οι γενικότερες συναναστροφές τους. Η προσπάθεια ταυτοποίησης των 8 ως δραστών της παρέμβασης διαμορφώνεται με πρωτοφανή τρόπο. Η ίδια η παρουσία των ατόμων στο πανεπιστήμιο ποινικοποιείται με το πρόσχημα της μη πραγματοποίησης μαθημάτων την περίοδο εκείνη, ενώ η σχολή ήταν ανοιχτή και οι υπόλοιπες λειτουργίες της όπως σίτιση και γραμματείες ήταν επίσης ανοιχτές. Η φυσική παρουσία λοιπόν θεωρείται αυθαίρετα παράνομη με μοναδικό "πειστήριο" τηλεφωνικές συνομιλίες και κοινωνικές σχέσεις . Η δικογραφία γίνεται ακόμη πιο γελοία κατηγορώντας άτομα τα οποία εκείνη τη στιγμή εργάζονταν ή βρίσκονταν σπίτι τους με μοναδικό στοιχείο ότι η τηλεφωνική τους κεραία εξέπεμπε στην κεραία των γύρω περιοχών.

Η στοχοποίηση του στεκιού ΑΣΣΟΕ δεν είναι ξεκομμένη από την γενικότερη κατασταλτική επίθεση που δέχονται οι φοιτητικοί αγώνες. Το κράτος χρησιμοποιεί και ενισχύει τον δολοφονικό στρατό της ΕΛΑΣ ο οποίος απαντά με ωμή καταστολή και βια στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται ενάντια στον ταξικό αποκλεισμό από την τριτοβάθμια εκπαίδευση , στο χρονικό όριο φοίτησης, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην εισβολή των μπάτσων μέσα στις σχολές μας. .Στο ίδιο κλίμα έρχονται και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία που περιλαμβάνει νέους πειθαρχικούς κώδικες μέσα στις σχολές, face control στις εισόδους , κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης όπου θα καταγράφεται κάθε μας κίνηση μέσα στους χώρους της καθημερινότητας μας που ζούμε, δρούμε και πολιτικοποιούμαστε. Ο πλήρης και συνεχής έλεγχος σε καθημερινή βάση από μπάτσους και κάμερες έχει σαφή στόχο την πλήρη αποστείρωση των πανεπιστημίων, τον περιορισμό της πολιτικής μας δραστηριότητας μέσα σε αυτά και εν γένει το φακέλωμα των αγωνιστών και των αγωνιστριών. Θέλουν πανεπιστήμια για λίγους και εκλεκτούς που μόνη τους απασχόληση θα είναι τα εντατικοποιημένα προγράμματα σπουδών μέσα σε μία συνθήκη πειθάρχησης.

Όσο οξύνεται η καπιταλιστική κρίση και οι ταξικές αντιθέσεις γιγαντώνονται, το κράτος από τη μεριά του προσπαθεί να θωρακιστεί απέναντι σε όσους και όσες θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδια του, καθώς αναγνωρίζει ότι η κοινωνική οργή όλο και μεγαλώνει. Οι σχολές, ειδικά αυτές του κέντρου, λειτουργούν ως σημεία αναφοράς και συνάντησης των αγωνιζόμενων και ιδιαίτερα σε περιόδους αναβρασμού, όπως η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και τα κινήματα αλληλεγγύης σε πολιτικούς κρατούμενους που πραγματοποιούσαν απεργία πείνας. Η στοχοποίηση των σχολών του κέντρου και η έμφαση που δίνεται στην "επιτακτική ανάγκη" αστυνόμευσης αυτών των ιδρυμάτων έχει άμεση σχέση με την ιστορικής σημασίας αξία που έχουν αυτές οι σχολές για την οργάνωση και την συσπείρωση των κινημάτων.

Η στρατηγική της προληπτικής θωράκισης του κράτους απέναντι στο ενδεχόμενο της εξέγερσης γίνεται αντιληπτή από πολλές πολιτικές επιλογές και αποφάσεις του. Από τη νομική κατάργηση του ασύλου, έως τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ τόσο το 2019 με το lock out εν όψει της 17 Νοέμβρη όσο και το 2020 με τον μπάτσο που στόχευε με όπλο φοιτητ(ρι)ές της σχολής. Από την εισβολή στο Κάτω και Πάνω Πολυτεχνείο στις 13/11/2020 με συλλήψεις 92 αγωνιστ(ρι)ών μέχρι την εισβολή των μπάτσων στις εστίες της ΦΕΠΑ, τις συλλήψεις 8 ατόμων μέσα απ τα δωμάτια τους και το σπάσιμο πολιτιστικών και κατειλημμένων χώρων μέσα σε αυτές. Από τις "αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις", την στρατοπέδευση μπάτσων στα Εξάρχεια,την αναβάθμιση των κατηγορητηρίων και την αυστηροποίηση των ποινών μέχρι τις εκδικητικές απελάσεις αγωνιστών, τις διώξεις για "τρικάκια" και τις συλλήψεις όσων αντιστέκονται στις πολιτικές που προωθούν το κράτος και το κεφάλαιο, η κατεύθυνση είναι ξεκάθαρη και είναι μία : η προσπάθεια εξαφάνισης-εξόντωσης εκείνων των πολιτικών δυνάμεων οι οποίες σε περιόδους κρίσης και όξυνσης των ταξικών διαφορών μπορούν να δράσουν καταλυτικά στις μαζικές κοινωνικές εκρήξεις. Παρόλα αυτά ο συνεχόμενος εκτοπισμός της τάξης μας από τα κοινωνικά αγαθά και η περαιτέρω φτωχοποίηση μας, η ζωή μες την επισφάλεια και το φόβο , η αδικία και η εκμετάλλευση, είναι παράγοντες που δεν μας αποδυναμώνουν αλλά μας εξοργίζουν και μας θυμίζουν τι έχουμε απέναντι μας και πως θα το πολεμήσουμε. Οφείλουμε ως καταπιεσμένοι/ες να βρούμε εκείνους τους τρόπους συνάντησης και οργάνωσης έτσι ώστε να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις αλλά και να περάσουμε και στην αντεπίθεση. Στην κοινωνική και ταξική αντεπίθεση έτσι ώστε να υπερασπιστούμε όσα με βία μας έχουν πάρει. Να υπερασπιστούμε μια ζωή δίχως εκμετάλλευση και αδικία μα με αξιοπρέπεια και ελευθερία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΩΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης Ευελπίδων Παρασκευή 8/1 στις 10:00 π.μ. στο κτήριο 9

- Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Αροδαμός -

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83811/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κάλεσμα αλληλεγγύης για τους 8 στην Ευελπίδων

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια για την υπόθεση των 8 διωκόμενων της ΑΣΟΕΕ

Άλλη μια στημένη δίωξη έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των κρατικών μεθοδεύσεων εναντίον αγωνιστών.

Συγκεκριμένα, στοχοποιούνται σύντροφοι και συντρόφισσες από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ, καθώς και φοιτητές και αγωνιστές της σχολής ή άτομα του φιλικού τους περιβάλλοντος με μια δικογραφία που έχει ως μοναδικό στοιχείο απλά και μόνο την παρουσία τους στο ανοικτό εκείνη την ημέρα πανεπιστήμιο.

Η συγκεκριμένεια προσπάθεια του κράτους δεν μας εκπλήσσει, καθώς αποτελεί συνέχεια μιας αλυσίδας γεγονότων (πχ εισβολή στις εστίες της πανεπιστημιούπολης, εκκένωση των καταλήψεων της πρυτανείας και του χώρου του κάτω πολυτεχνείου τις ημέρες πριν την 17η νοέμβρη) που προετοιμάζουν το δρόμο για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και την αύξηση του ελέγχου και της επιτήρησης με σύγχρονα μέσα εντός των σχολών (κάμερες, κάρτες εισόδου) ώστε να δημιουργηθεί ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο, όπου δεν θα επιτρέπεται καμία πολιτικοποιημένη δραστηριότητα και ούτε θα προωθείται η πραγματική γνώση, αλλά θα εκπαιδεύει τους φοιτητές για να τους κάνει πειθήνιους και υπάκουους εργαζόμενους.

Όλα αυτά συμβαίνου μέσα σε ένα περιβάλλον όπου ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του και αποχαυνωμένος , ενώ ταυτόχρονα του πουλάνε θέαμα στην τηλεόραση και κάθε τόσο πετάνε κάποιον στα λιοντάρια για να πουλήσουν το αίσθημα ασφάλειας και διατήρηση της τάξης. Ενώ οι τηλεθεατές θα έχουν ξεχάσει σε 2 μέρες την υπόθεση, ζωές καταστρέφονται με μοναδικά στοιχεία την παρουσία σε μία ανοιχτή σχολή καθώς και τις φιλικές σχέσεις που διατηρούν. Σε αυτήν την δυστοπία που πλέον βιώνουμε, πρέπει να σταθούμε αλληλέγυοι στους διωκόμενους συντρόφους.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων αύριο,Παρασκευή 8/1 στις 10:00 π.μ. στο κτήριο 9 και στη γενικότερη στήριξη ενάντια στη συγκεκριμένη σκευωρία.

αναρχικοί / αναρχικές από σχολές της Αθήνας

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1609530/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κάλεσμα αλληλεγγύης για τους διωκόμενους συντρόφους της ΑΣΟΕΕ

από Ομάδα Πολύμορφης Αναρχικής Δράσης Puerto Negro

Κάλεσμα αλληλεγγύης για τους διωκόμενους συντρόφους της ΑΣΟΕΕ

Γνωρίζοντας πλέον πολύ καλά τους μηχανισμούς αντιμετώπισης των αναρχικών από το ελληνικό κράτος, αναγνωρίζουμε τη σκευωρία που έχει στηθεί από τις πρυτανικές αρχές, τους μπάτσους και τους ρουφιάνους ενάντια στα μέλη του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ και φιλικά προσκείμενων ατόμων σε αυτό. Δηλώνουμε την στήριξη μας στους κατηγορούμενους/ες και στηρίζουμε τη συγκέντρωση στην Ευελπίδων την Παρασκευή 8/1, 10:00 στο κτήριο 9, ενάντια στην κρατική καταστολή και την στοχοποίηση των συντρόφων/ισσων.

ΚΑΝΕΝΑΣ / ΚΑΜΙΑ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1609527/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Ανάρτηση πανό και κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια

post image

Στηρίζουμε την συγκέντρωση τη Παρασκευή 8/1, 10:00, κτήριο 9 Ευελπίδων. Αλληλεγγύη στους συντρόφους και τη συντρόφισσα της ΑΣΟΕΕ που διώκονται για την παρέμβαση στον πρύτανη. Ενάντια στην σκευωρία και τις μεθοδεύσεις κράτους και μπάτσων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΠΑΠΕΙ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1609539/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων

Παρασκευή 8/1 στις 10:00 π.μ. στο κτήριο 9

Στις 29/10/2020 η ομάδα "Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης" πραγματοποίησε μια παρέμβαση στην Πρυτανεία του ΟΠΑ (ΑΣΟΕΕ) στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος αλληλεγγύης για έναν Οκτώβρη υπεράσπισης των καταλήψεων. Οι διωκτικοί μηχανισμοί του κράτους με αφορμή την συγκεκριμένη παρέμβαση επιδόθηκαν σε μια πρωτοφανή προπαγάνδα λάσπης και καταστολής φτάνοντας στο σημείο να επικηρύξουν τους "δράστες" κατά την προσφιλή ταχτική του Χρυσοχοΐδη.

Από τις 23 Δεκέμβρη οχτώ άτομα έχουν λάβει κλήσεις για να καταθέσουν στον ανακριτή, κατηγορούμενοι για την συγκεκριμένη παρέμβαση. Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου καταθέτουν στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Οι διωκτικές αρχές με μια στημένη δικογραφία φιάσκο προσπαθούν απεγνωσμένα να εμπλέξουν τα 8 αυτά άτομα όσο και το στέκι της ΑΣΟΕΕ με την συγκεκριμένη υπόθεση. Οι συγκεκριμένοι-ες κατηγορούνται είτε λόγω της φοιτητικής τους ιδιότητας, είτε λόγω της χρόνιας παρουσία τους στους φοιτητικούς αγώνες εντός της σχολής μέσα από το σχήμα του στεκιού, είτε για τις φιλικές και συντροφικές τους σχέσεις. Ποινικοποιείται η παρουσία τους στην ΑΣΟΕΕ την εν λόγω ημέρα, οι τηλεφωνικές τους συνομιλίες, αλλά και οι μεταξύ τους κοινωνικές σχέσεις.

Το δε στέκι με τη συνεχή παρουσία του στους κοινωνικούς αγώνες έχει πολλάκις στοχοποιηθεί από τις διωκτικές αρχές με διάφορους τρόπους.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων Παρασκευή 8/1 στις 10:00 π.μ. στο κτήριο 9

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83812/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κάλεσμα στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις 8 διωκόμενους/ες για την παρέμβαση στην πρυτανεία του ΟΠΑ|Αναρχική ομάδα Bellini

Οι διώξεις του κράτους εναντίον αγωνιστών δεν σταματάνε. Για ακόμη μια φορά η κρατική ασφάλεια με ξεκάθαρες εντολές από το υπουργείο προπο προσπαθεί να στήσει ένα γελοίο και χωρίς στοιχεία βαρύ κατηγορητήριο (όπως στη δίωξη-σκευωρία "Σύντροφοι/ισσες") με σκοπό να εκδικηθεί και να εξοντώσει συντρόφους και συντρόφισσες από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ καθώς και άλλους φοιτητές και φοιτήτριες που αντιστέκονται στις σχολές τους.

Οι διώξεις του κράτους εναντίον αγωνιστών δεν σταματάνε.

Για ακόμη μια φορά η κρατική ασφάλεια με ξεκάθαρες εντολές από το υπουργείο προπο προσπαθεί να στήσει ένα γελοίο και χωρίς στοιχεία βαρύ κατηγορητήριο (όπως στη δίωξη-σκευωρία "Σύντροφοι/ισσες") με σκοπό να εκδικηθεί και να εξοντώσει συντρόφους και συντρόφισσες από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ καθώς και άλλους φοιτητές και φοιτήτριες που αντιστέκονται στις σχολές τους. Η νέα αυτή σκευωρία αφορά την παρέμβαση στο γραφείο του πρύτανη του ΟΠΑ από την "Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης" στις 29/10/2020. Ο συγκεκριμένος είναι γνωστός υπέρμαχος της κατασταλτικής εκστρατείας μέσα στα πανεπιστήμια και το έχει αποδείξει βάζοντας την υπογραφή του για εκκενώσεις και εισβολές σε πολιτικούς χώρους και στέκια (Βανκούβερ,ΑΣΟΕΕ). Σε μια περίοδο όπου υπάρχει κορύφωση της πανδημίας του κορονοιού και δεν έχει δαπανηθεί το ελάχιστο για τη δημόσια υγεία, δεν μας εκπλήσσει καθόλου που το κράτος με περισσή ευκολία επικυρύσσει με το ποσό των 100.000 ευρώ τα άτομα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη πολιτική παρέμβαση. Είναι πλέον κατι παραπάνω από φανερό ότι όλες οι κρατικές δαπάνες αφορούν την ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού με χιλιάδες προσλήψεις μπάτσων και τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας. Η πρόσφατη αστυνομική εισβολή στις φοιτητικές εστίες όπως και η δίωξη-σκευωρία εναντίων των συντρόφων του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ δείχνουν το ακροδεξιό όραμα της κυβέρνησης για την καθημερινή ζωή στις σχολές και στα πανεπιστήμια.

Καλούμε σε στήριξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στο κτήριο 9 της Ευελπίδων την Παρασκευή 8/1 στις 10 το πρωί όπου οι διωκόμενοι περνάνε από ανακριτή.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ 8 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αναρχική ομάδα Bellini

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1609541/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Σε ένα πλαίσιο που το κράτος δείχνει το πιο κατασταλτικό του πρόσωπο επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας και μια σειρά πειθαρχικών μέτρων, προσπαθεί με πρόσχημα την πανδημία να τιμωρήσει όσες αγωνίζονται με προσαγωγές, συλλήψεις (πλέον και πρόστιμα) και να αποτρέψει κάθε μορφή αγώνα. Στην προσπάθειά του αυτή για τρομοκράτηση, ποινικοποιεί την πολιτική δράση με το να κατασκευάζει πολλές φορές ψευδή κατηγορητήρια χρησιμοποιώντας ακόμα και τις κοινωνικές σχέσεις των ατόμων. Σύντροφοι και συντρόφισσα που δραστηριοποιούνται στο στέκι της ΑΣΟΕΕ κατηγορούνται για την παρέμβαση στην Πρυτανεία της σχολής που έλαβε χώρα στις 29/10/2020 βρισκόμενοι αντιμέτωποι με ένα τέτοιου είδους στημένο κατηγορητήριο. Θεωρούν υπαίτιους τα συγκεκριμένα άτομα είτε επειδή φοιτούν στην ΑΣΟΕΕ είτε επειδή βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη σχολή και έχουν μια αγωνιστική παρουσία, χρησιμοποιώντας δήθεν ως τεκμήριο κάποια τηλεφωνήματα. Η εκδικητικότητα του κράτους απέναντι σε αγωνίστριες και ειδικά απέναντι σε αυτούς που χρησιμοποιούν και οικειοποιούνται τους πανεπιστημιακούς χώρους για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και επιθυμιών είναι ξεκάθαρη. Όπως ξεκάθαρο επίσης είναι πως η ερήμωση των πανεπιστημίων από την αρχή της πανδημίας μέσω της καραντίνας, της τηλεκπαίδευσης και της γενικευμένης μπατσοκρατίας έχει αφήσει τις σχολές στη μοίρα τους παύοντας πλέον να αποτελούν δημόσιο, ελεύθερο και κοινωνικό χώρο. Έτσι το κράτος έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο σε αυτές βρίσκοντας το κατάλληλο έδαφος ώστε να περνά αντιδραστικά εκπαιδευτικά νομοσχέδια, να καταστέλλει κινήματα και στέκια και να μετατρέπει εν τέλει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις-φυλακές, όπως εδώ και χρόνια επιχειρεί. Από την αρχή το σκηνικό στην ΑΣΟΕΕ πήρε μεγάλη δημοσιότητα με τα ΜΜΕ να υπερβάλλουν και να το μεγαλοποιούν εντάσσοντας το στην ατζέντα που τόσο πολύ θέλει να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση περί "ανομίας" και "έλλειψης ασφάλειας" στα πανεπιστήμια, όπως και στη ρητορική των δύο άκρων, αφού μάλιστα η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε λίγο καιρό μετά τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Έτσι τα συντρόφια αντιμετωπίζουν την κραυγαλέα και εξωφρενική κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης μέσα σε ένα πλήθος βαριών και ανυπόστατων κατηγοριών. Κι όλα αυτά χάριν επικοινωνιακών πολιτικών παιχνιδιών μέσα από τα οποία επιχειρεί η κυβέρνηση να κερδίσει κοινωνική νομιμοποίηση, δείχνοντας μας την "αναγκαιότητα" της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της περίφραξης των σχολών που θέλουν να περάσουν σαν μέτρα για την δήθεν προστασία μας. Όσες δραστηριοποιούνται μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια οφείλουμε να σταθούμε με αμέριστη αλληλεγγύη δίπλα στους συλληφθέντες/ είσα και να ασκήσουμε πίεση προς τις αρχές για την άρση των ανυπόστατων κατηγοριών. Αύριο να είμαστε όλες κι όλοι εκεί για να δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη στα συντρόφια που αντιμετωπίζουν τη βία και την εκδικητικότητα του κράτους, αλλά και για να δείξουμε ότι κανένα κίνημα μέσα στα πανεπιστήμια δεν έχει τελειώσει, όσο και αν προσπαθούν τα αφεντικά και τα τσιράκια τους.

In a context that the state shows its most repressive person imposing a curfew and a number of disciplinary measures, it tries under the pretext of punishing those struggling with adduction, arrests (now fines) and preventing all forms of struggle. In his attempt at terrorism, he criminalizes political action by making false indictments many times using even the social relations of individuals. Comrades and comrades active in the ASOEE hangout are accused of intervention at the rectorate of the school that took place on 29/10/2020 facing such a rigged indictment. They consider these persons responsible either because they attend ASOEE or because they were at school at the time and have a race presence, allegedly using some phone calls as evidence. The state's vengeance against fighters and especially against those who use and consolidate university venues to meet social needs and desires is clear. As clear as it is also that the desolation of universities since the beginning of the pandemic through quarantine, remote education and generalized copyright has left schools to their fate now ceasing to be public, free and social space. So the state is now in full control over them finding the right ground to pass reactive educational bills, suppress movements and hangouts and finally turn universities into prisons business, as it has been attempting for years. From the beginning, the scene at ASOEE has taken great publicity with the media exaggerating and extrapolating it by joining the agenda that the government wants to use on ′′ lawlessness ′′ and ′′ lack of security ′′ in universities, as in both limbs rhetoric since the intervention took place shortly after the Golden Dawn trial. This is how comrades face the blatant and outrageous felony accusation of the criminal organization amid a multitude of heavy and unsustainable charges. All this thanks to communicative political games through which the government attempts to gain social legalization, showing us the ′′ necessity ′′ of university police and the fencing of schools that want to pass as measures for our alleged protection. Those who are active in and out of universities must stand with undivided solidarity with those arrested and put pressure on the authorities to remove the unsubstantiated charges. Tomorrow let's all be there to show practical solidarity with the comrades facing state violence and vengeance, but also to show that no movement within universities is over, no matter how hard their bosses and minions try.

Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/Commu…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Μέτωπο Αντίστασης - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευέλπιδων την Παρασκευή 8/1 στις 10.00

Η κρατική σκευωρία σε βάρος των 8 συντρόφων πρέπει να καταρρεύσει με τον ίδιο πάταγο που κατασκευάστηκε μέσα στα πολιτικά και αστυνομικά γραφεία.

Την Παρασκευή θα βρεθούμε στα δικαστήρια της Ευέλπιδων ως μια πρώτη δημόσια απάντηση του κινήματος αλληλεγγύης στην σκευωρία που κατασκεύασαν οι διωκτικοί μηχανισμοί για να καταστείλουν το αυτοδιαχειριζόμενο φοιτητικό στέκι της ΑΣΣΟΕ καθώς και ευρύτερα τους αγωνιστές και τους φοιτητές που το θεωρούν ένα σημείο συνάντησης και αγώνα μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου.

Οι πολιτικές διώξεις σε βάρος των 8 συντρόφων δεν έρχονται σε έναν ουδέτερο πολιτικό χρόνο. Σε μια περίοδο όπου το κράτος επιχειρεί να αναδιαρθρώσει καθολικά των χώρο των πανεπιστημίων. Με την διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα τους και την εξίσωση ιδιωτικών κολεγιών και δημόσιων πανεπιστημίων ως ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για την ιδιωτικοποίηση τους. Με την εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την εφαρμογή του δόγματος νόμος και τάξη ως το ιδεολογικό και κατασταλτικό προκάλυμμά στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση του χώρου της παιδείας. Η συγκεκριμένη δίωξη αποτελεί και ένα μήνυμα του κράτους προς όσους επιχειρήσουν να αντισταθούν στην επιχειρούμενη βίαιη καπιταλιστική αναδιάρθρωση.

«Αν αντισταθείτε συλλογικά μπορεί να θεωρηθείτε εγκληματική οργάνωση, να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικές σας σχέσεις, να κινδυνεύσετε να βρεθείτε στην φυλακή.»

Η ιδεολογική - πολιτική κατασκευή της συγκεκριμένης υπόθεσης από πλευράς κράτους, οι επικηρύξεις, το κυνήγι μαγισσών που στήθηκε, ήταν αυτό που έστρωσε το έδαφος για αυτό που θα ακολουθούσε. Το στήσιμο μιας κρατικής σκευωρίας για να χτυπηθεί το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΣΟΕ και όσοι διατηρούν κοινωνικές - πολιτικές συναναστροφές με τα μέλη του, την ποινική αναβάθμιση της υπόθεσης με νομικά και κατασταλτικά εργαλεία που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε να χρησιμοποιούνται σε υποθέσεις αντάρτικου πόλης ( επικηρύξεις, νόμος 187).

Η κρατική σκευωρία σε βάρος των 8 συντρόφων πρέπει να καταρρεύσει με τον ίδιο πάταγο που κατασκευάστηκε μέσα στα πολιτικά και αστυνομικά γραφεία. Η επιχείρηση εγκληματικοποίησης ενός φοιτητικού στεκιού και του κοινωνικού - πολιτικού του περίγυρου πρέπει να απαντηθεί ως αυτό που πραγματικά είναι. Ως μια προσπάθεια αναβαθμισμένης ποινικοποίησης δημόσιων δομών του κινήματος.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους 8 αγωνιστές/ριες - Παρασκευή στις 10.00 π.μ. Δικαστήρια Ευελπιδων

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Μέτωπο Αντίστασης

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1609533/