τι; : πορεία θεματική : εκπαίδευση

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 στις 12.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

Κατω το νομοσχεδιο κεραμεως! κινητοποιηση φοιτητικων συλλογων!

Σε συνέχεια των αντι-εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων το Υπουργείο Παιδείας θέτει σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση το οποίο αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εισάγει όριο φοίτησης στα πανεπιστήμια και δημιουργεί ομάδα πανεπιστημιακής αστυνομίας. Πρόκειται για μέτρα που αποτελούν casus belli για το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα εδώ και δεκαετίες και θα αλλάξουν άρδην τον χάρτη της δημόσιας εκπαίδευσης στην κατεύθυνση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που τίθεται σε εφαρμογή όλα τα προηγούμενα χρόνια και η οποία δε φέρει νομιμοποίηση από κανένα κομμάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Ο τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλάζει ουσιαστικά, καθώς πλέον θα ορίζεται ελάχιστη βάση εισαγωγής από τα ίδια τα ιδρύματα και στη συνέχεια οι μαθητές/ριες θα καλούνται να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους σε δύο φάσεις. Ο καθορισμός της βάσης εισαγωγής από τα πανεπιστήμια θα καθορίζεται ως ποσοστό του μέσου όρου των επιδόσεων των μαθητών, το οποίο διαμορφώνεται με αυθαίρετο τρόπο από τα ιδρύματα στα πλαίσια μιας κακώς εννοούμενης ακαδημαϊκότητας και αριστείας. Το αποτέλεσμα ενός τέτοιου μέτρου θα είναι αφ' ενός η άμεση μείωση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κίνηση που διασπά την ενιαία και με μαζικούς όρους ένταξη της νεολαίας στην Τριτοβάθμια, η οποία σαν τέτοια αποτελεί αγκάθι διαχρονικά για τα σχέδια των κυβερνήσεων, αφ' ετέρου εντατικοποίηση της νεολαίας ήδη από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προσθέτοντας έξτρα εξεταστικά φίλτρα τα οποία κάνουν ακόμα πιο επίπονη τη διαδικασία των εξετάσεων για να μπορέσει κάποιος να περάσει σε μια σχολή, ενώ διαμορφώνουν ένα προτυπο μαθητικής ζωής στο οποίο η έννοια της συλλογικής διεκδίκησης δεν θα χωράει. Με αυτόν τον τρόπο θα οδηγήσει με βεβαιότητα στο πέταγμα μεγάλου ποσοστού μαθητών εκτός των Πανεπιστημίων, οι οποίοι θα οδηγούνται στην επαγγελματική εκπαίδευση. Στην κατηγορία αυτή θα ανήκουν κυρίως οι μαθητές, οι οικογένειες των οποίων θα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στα αλλεπάλληλα εξεταστικά φίλτρα που τίθενται σε ισχύ.
Όσοι μπορέσουν να εξασφαλίσουν την πρόσβαση τους στο πανεπιστήμιο θα φοιτούν υπό τη συνεχή απειλή του ορίου φοίτησης στα Ν+Ν/2 έτη. Το όριο φοίτησης βάζει το μαχαίρι στο λαιμό σε χιλιάδες φοιτητές, καθώς θα θέτει ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο το οποίο εάν κάποιος ξεπεράσει θα διαγράφεται από τη σχολή, πετώντας πραγματικά στον κάλαθο των αχρήστων τον κόπο και την οικονομική εξάντληση τόσων χρόνων. Η επίθεση θα είναι πολύ σφοδρότερη για τους εργαζόμενους φοιτητές, οι οποίο λόγω της εργασίας τους αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους εντός του προβλεπόμενου ορίου. Ο παράλογος χαρακτήρας των διαγραφών γίνεται φανερός από το γεγονός ότι ο μέσος όρος περάτωσης των σπουδών σε πολλές σχολές είναι μεγαλύτερος από το προβλεπόμενο όριο φοίτησης, ενώ το μέτρο στοχεύει να αυταρχικοποιήσει ακόμα περισσότερο το καθεστώς υπό το οποίο σπουδάζουμε, δίνοντας στο καθηγητικό στρώμα τη δυνατότητα περαιτέρω πάτημα για καθηγητικές αυθαιρεσίες. Με την εφαρμογή τους διαμορφώνεται ένα αυταρχικό περιβάλλον φοίτησης, στο οποίο οι φοιτητές υπό τον συνεχή φόβο δε θα έχουν χρόνο για άλλα ενδιαφέροντα, για υγιή και κοινωνικοποίηση και πολιτική δράση και διεκδίκηση. Με αυτήν την καθημερινότητα, διαμορφώνονται μελλοντικοί απόφοιτοι - εργαζόμενοι εκπαιδευμένοι στον ατομικό δρόμο, ώστε να μην αγωνίζονται και να διεκδικούν συλλογικά, αλλά να υποτάσσονται και να αποδέχονται στους κανόνες του εργοδότη τους. Οι διαγραφές αποτελούν, συγχρόνως, μέτρο-κρίκο για την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, καθώς ο αριθμός των ενεργών φοιτητών είναι βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση των ιδρυμάτων και την χρηματοδότησή τους από το κράτος. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν και ως μοχλός πίεσης προς τις διοικήσεις για την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης.
Την ίδια στιγμή και στη ζοφερή καθημερινότητα που προκύπτει από τα παραπάνω, η κυβέρνηση νομοθετεί την ίδρυση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας, το οποίο θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ σε πρώτη φάση θα δρα στα κεντρικά ιδρύματα της χώρας και θα αποτελεί την κίνηση ματ της ΝΔ για την δημιουργία ενός πανεπιστημίου αποστειρωμένου και πλήρως ασφυκτικού για την όποια φωνή αντίδρασης. Τόσο για τους φοιτητές, όσο και για τους εργαζόμενους των ιδρυμάτων, η πανεπιστημιακή αστυνομία (σε συνδιασμό με τις πειθαρχικές διώξεις και τις κάρτες εισόδου) σημαίνουν τον καθημερινό έλεγχο και face-control όσων σπουδάζουν και δουλεύουν στο πανεπιστήμιο, με σκοπό κανένας να μην ξεφύγει από τα «όρια» που θέτουν οι καθηγητές, οι Πρυτάνεις ή το ίδιο το Υπουργείο. Οι εικόνες από την αστυνομική επέμβαση στη ΦΕΠΑ στις 30/12 καθιστούν σαφή τον ρόλο και τον τρόπο δράσης που θα έχει ένα τέτοιο σώμα εντός των σχολών. Προφανώς, η πανεπιστημιακή αστυνομία αποτελεί αποκορύφωμα της κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης που βάζει στο στόχαστρο το λαϊκό κίνημα και ειδικά τη νεολαία με στόχο να μπλοκαριστεί κάθε κίνηση Φοιτητικών Συλλόγων η οποία πηγαίνει κόντρα στις πολιτικές της κυβέρνησης. Έρχεται ως συνέχεια της κατάργησης του ασύλου και της χυδαίας καταπάτησης του από τις δυνάμεις καταστολής στοχοποιώντας τους φοιτητές που όλο το προηγούμενο διάστημα μπλοκάρουν την κυρίαρχη πολιτική στην εκπαίδευση αλλά και καθίστανται τροφοδότης και πυροδότης ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων.
Από τα παραπάνω γίνεται προφανές, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται να αλλάξει ουσιαστικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, από τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν μέχρι τους όρους και το περιβάλλον φοίτησης. Η χρονική περίοδος στην οποία κατατίθεται το νομοσχέδιο δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά έρχεται σε μια συγκυρία στην οποία με επιλογή της κυβέρνησης τα πανεπιστήμια είναι κλειστά για σχεδόν έναν χρόνο και την ίδια στιγμή πλησιάζει η περίοδος της εξεταστικής. Κάνουν μεγάλο λάθος αν πιστεύουν ότι το φοιτητικό κίνημα δε θα δώσει μαχητική απάντηση! Οι Σύλλογοι δεν «έσβησαν» εν μέσω πανδημίας και θα το αποδείξουν στην πράξη. Είναι χρέος ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας να μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να περιορίσει τον τρόπο με τον οποίο η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συζητάει και θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα που προκύπτουν, προσπαθώντας να επιβληθεί μέσω εισβολής των δυνάμεων καταστολής στις σχολές μας. Θα μας βρουν μπροστά τους! Το φοιτητικό κίνημα, μαζί με όλη την πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα και τον κόσμο της εργασίας, θα δώσουν τη μάχη και τα επιχειρούμενα αυταρχικά σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά!

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΡΙΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
Καλούμε σε κεντρική κινητοποίηση την Πέμπτη 14/1 στις 12:00 στα Προπύλαια μαζί με μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους με όλα τα μέτρα προστασίας.

πηγή : https://www.facebook.com/events/3349368941893…


1 2 3 4 5 6 7

Όλοι-ες στη συγκέντρωση - διαδήλωση Πέμπτη 14/1, 12:00 Προπύλαια. ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ, ΟΡΙΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

ΜΕΤΡΑ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ - ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ & ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την στήριξη του λοιπού μνημονιακού συρφετού, συνεχίζει εν μέσω πανδημίας, το τσάκισμα των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των εργαζομένων και της νεολαίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τους εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά και την κατάρρευση του ΕΣΥ. Ταυτόχρονα ταΐζουν ημέτερους, ελίτ και κεφάλαιο με άφθονο χρήμα, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και κάθε είδους «διευκολύνσεις». Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Κεραμέως, που αναμένεται να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα. Με πρόσχημα, αυτή τη φορά, την «Διασφάλιση των ακαδημαϊκών προϋποθέσεων της επιτυχούς φοίτησης και της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών», θα επιχειρήσουν να δώσουν ένα ακόμα χτύπημα στην δημόσια και δωρεάν παιδεία και να προχωρήσουν στην περαιτέρω εμπορευματοποίησή της.

Οι κύριοι πυλώνες των μέτρων θα είναι:

1)Θεσμοθέτηση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ). Ένα ακόμα εμπόδιο στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παράλληλα με τη βάση του 10, που ετοιμάζονται να φέρουν. Το κάθε τμήμα θα ορίζει πλέον μια δική του βάση εισαγωγής, με μέτρο τις μέσες επιδόσεις όλων των υποψηφίων στο σύνολο των τεσσάρων μαθημάτων του επιστημονικού πεδίου. Η αλλαγή αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα την δραστική μείωση των εισακτέων και τον ταξικό αποκλεισμό των μαθητών-νέων που προέρχονται από τα πιο φτωχά εργατικά και λαϊκά στρώματα. Επιπλέον σε συνδυασμό με τον νόμο Κεραμέως για τις αξιολογήσεις, θα οδηγήσει σε ένα νέο μπαράζ κλεισίματος-υποβάθμισης σχολών και τμημάτων.

2) Εισαγωγή των υποψήφιων σε 2 φάσεις (θα συμπληρώνουν δύο φορές μηχανογραφικό). Στην πρώτη φάση οι μαθητές θα δηλώνουν τις σχολές προτίμησής τους με περιορισμένο αριθμό επιλογών, σε αντίθεση με ότι ίσχυε μέχρι τώρα. Στην δεύτερη φάση θα συμμετέχουν όσοι δεν πέτυχαν στην πρώτη και θα μπορούν να επιλέξουν μόνο τμήματα που έχουν κενές θέσεις από την φάση Α. Με αυτόν τον τρόπο τα τμήματα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τα τμήματα της πρώτης φάσης, θα έχουν περιορισμένες θέσεις και θα αποκλείουν ουσιαστικά «όσους δεν είναι άριστοι», δηλαδή, τα παιδιά των εργαζόμενων και φτωχών. Ενώ οι σχολές της δεύτερης φάσης δεν θα λαμβάνουν χρηματοδότηση και θα είναι οι πρώτες που θα κλείσουν ή θα επιβάλουν δίδακτρα, με βάση την εφαρμογή του νόμου σύνδεσης αξιολόγησης - χρηματοδότησης της Κεραμέως.

3)Θέσπιση ορίου φοίτησης. Το όριο φοίτησης ορίζεται στα ν + ½ ν έτη. Προετοιμάζουν επί της ουσίας διαγραφές φοιτητών, οδηγώντας μ' αυτό τον τρόπο χιλιάδες φοιτητές εκτός πανεπιστημίων, αποκλείοντας από την εκπαίδευση τα πιο φτωχά κομμάτια της κοινωνίας, που αναγκάζονται να δουλεύουν για να ανταπεξέλθουν στο κόστος σπουδών. Οι φοιτητές θα σπουδάζουν σε μια ακόμη πιο εντατικοποιημένη καθημερινότητα\ και δεν θα έχουν χρόνο να ασχολούνται με τίποτα άλλο πέρα από τα μαθήματα και τις εξετάσεις, όπως την κοινωνικοποίηση και πολιτικοποίηση τους, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας κ.τλ. Είναι σίγουρο επίσης πως στο γενικότερο πλαίσιο εμπορευματοποίησης της παιδείας, οι φοιτητές που υπερβαίνουν τα όρια φοίτησης θα πληρώνουν δίδακτρα για να μην διαγραφούν, καθιστώντας τα όρια φοίτησης τα όρια του πορτοφολιού κάθε φοιτητή.


4)Χουντικά μέτρα για τα πανεπιστήμια: ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και αλλαγή του ποινικού κώδικα εντός των πανεπιστημίων. Περιλαμβάνει την μόνιμη παρουσία αστυνομικών μέσα στον χώρο των Πανεπιστημίων, αναβάθμιση διάφορων «τεχνικών ασφαλείας» (κάμερες, κάρτες εισόδου κλπ.) και έναν νέο ποινικό κώδικα για τα αδικήματα που πραγματοποιούνται μέσα σε αυτόν τον χώρο, ο οποίος μάλιστα θα είναι αυστηρότερος από τον κοινό ποινικό κώδικα.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΣ ΝΑ «ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ» ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΣ «ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ»

Τα συγκεκριμένα μέτρα, σε συνδυασμό με την τροπολογία της Κεραμέως που πέρασε τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, για την εξίσωση κολεγίων και ΑΕΙ, καθώς και τα προηγούμενα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια-εκτρώματα, δίνουν σάρκα και οστά στην αγορά της εκπαίδευσης που ευαγγελίζονται. Αφενός θα οδηγήσουν σε μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα ΑΕΙ. Αφετέρου με την ριζική μείωση εισακτέων και τις διαγραφές φοιτητών δημιουργούν την απαραίτητη πελατεία για κάθε αρπακτικό της αγοράς(κολέγια, προγράμματα κατάρτισης, επιχειρήσεις παροχής τίτλων σπουδών τύπου σκόιλ ελικικού κ.α.). Τελικός στόχος η μετατροπή των Πανεπιστημίων σε Ανώνυμες Εταιρείες, με την όποια «κρατική χρηματοδότηση»- ουσιαστικά επιδότηση- λαμβάνουν, να κατευθύνεται στις τσέπες των ιδιωτών - αρπακτικών, με εργολαβίες, ιδιωτικοποιήσεις ή Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, μάνατζερ και εντέλει δίδακτρα.

Η κρίση και η χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού, που παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις με τις επιπτώσεις της πανδημίας, απαιτεί και το τσάκισμα κάθε κοινωνικής κατάκτησης-δικαιώματος. Με πρόσχημα την πανδημία μειώνουν περεταίρω μισθούς και συντάξεις, πετσοκόβουν τον προϋπολογισμό στο Ε.Σ.Υ., της παιδεία, καταργούν εργασιακά δικαιώματα, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία και την ζωή των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών στρωμάτων. Ταυτόχρονα οικοδομούν ένα βάρβαρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, με ΜΑΤ στους δρόμους, πανεπιστημιακή αστυνομία, ενίσχυση της ΕΛΑΣ, απαγόρευση των διαδηλώσεων για να τσακίσουν οποιονδήποτε αντιστέκεται και αντιδρά στις νεοφιλελεύθερες ορέξεις τους.

Ως νεολαία πρέπει να εμποδίσουμε τη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας και την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα δημοκρατικά και εργατικά μας δικαιώματα, το δικαίωμα μας για σπουδές-μόρφωση. Να ανασυγκροτήσουμε τους συλλόγους μας και με όπλο την αυτοοργάνωση, μαχητικά μέσα πάλης και την ενότητα στους αγώνες, να σταματήσουμε το ξεπούλημα της δημόσιας δωρεάν παιδείας και να ρίξουμε την χουντική-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ως ΣΣΠ καλούμε κάθε φοιτητή/φοιτήτρια και κάθε πολιτική δύναμη, που θέλει πραγματικά να παλέψει για να βγει το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες από το «λοκνταουν», που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, σε κοινή δράση. Για να οργανωθεί με μαζικούς όρους μια νέα μαχητική αντίσταση και να ξεκινήσει ένας αγώνας διαρκείας ενάντια σε αυτή τη νέα «κανονικότητα» των διδάκτρων και των χουντομέτρων!

  • Κάτω τα νέα μέτρα Κεραμέως - ΟΧΙ στην επιβολή διδάκτρων στις σχολές!
  • Καμία μείωση εισακτέων. Κάτω η βάση του 10 και η ΕΒΕ.
  • Καμία σκέψη για διαγραφές φοιτητών-θέσπιση ορίων φοίτησης.
  • Ούτε σκέψη για εφαρμογή των νέων χουντικών μέτρων για τα πανεπιστήμια!
  • Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Ριζική αύξηση της χρηματοδότησης για τη δημόσια Παιδεία και Υγεία.
  • Να ανοίξουν σχολεία και σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Όχι στο «λοκνταουν» των αγώνων της νεολαίας!

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

πηγή : https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspo…


1 2 3 4 5 6 7

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 14/01 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

από Σύντροφοι - μαθητές - φοιτητές

Το τελευταίο διάστημα είναι στα σκαριά να περάσει εν μέσω της πανδημίας ένα εντελώς εχθρικό νομοσχέδιο για τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, βάζει όριο φοίτησης ν+2 και ιδρύει μέσα σε όλα αυτά πανεπιστημιακή αστυνομία. ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 14/01 ΚΑΙ Η ΩΡΑ 12

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και κατ' επέκταση η Κεραμέως μέσα σε αυτή την ακατάλληλη για αλλαγές περίοδο, αποφασίζουν ότι θα κάνουν ριζικές αλλαγές στη παιδεία, ευνοώντας φυσικά με κάθε δυνατό τρόπο την στροφή στην ιδιωτική εκπαίδευση, κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται και με την υγεία, ιδιαίτερα σε αυτήν εδώ την εποχή.

Να επανέλθουμε περιληπτικά στο τι πρόκειται να συμβεί ξεκινώντας από την τρίτη λυκείου, κάθε ίδρυμα ορίζει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής κι έπειτα τα παιδιά σε δυο φάσεις θα συμπληρώνουν μηχανογραφικό με τις σχολές επιθυμίας τους αλλά κι εκει, με όριο. Φυσικά αυτή η βάση, θα βγαίνει ανάλογη με τις επιδόσεις των μαθητών, αλλά επίσης λαμβάνοντας υπόψιν μας ότι δεν θέλουν να εισάγονται στα πανεπιστήμια με βαθμους κατω της βάσης του 10, λόγω ανωτέρας βίας κι αριστολαγνείας της κυβέρνησης.

Έτσι καταλαβαίνουμε ότι οι εισακτέοι θα είναι πολυ λίγοι, προνόμιο όσων έχουν δυνατότητα για φροντιστήρια, βάζοντας μέσα και ανθρώπους της εργατιάς που με πενιχρό εισόδημα προσπαθούν να δώσουν το καλυτερο για τα παιδιά τους. Ενα τέτοιο μετρό θα θανατώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, λοιδορώντας την δημόσια εκπαίδευση εξ' ολοκλήρου. Κάνοντας ελκυστική την ιδιωτική παιδεία.

Έπειτα αν κάποιος καταφέρει και εισαχθεί στο "πολυπόθητο" τμήμα κάποιου πανεπιστημίου εκεί θα έχει την εποπτεία του ορίου φοίτησης ν+2 , μια αγχωτική συνθήκη που θέτει το όριο φοίτησης που αυτό σημαίνει, αν ξεπεραστεί, απλά ο φοιτητής διαγράφεται από τη σχολή και φυσικό επακόλουθο είναι ότι πλήττονται οι φοιτητές εργαζόμενοι που ο μόνος τρόπος να ζήσουν και να σπουδάσουν αξιοπρεπώς, είναι να εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές.

Μένοντας όμως στο θέμα Πανεπιστήμια, μέσα όλη αυτή τη κακή διαχείριση, μάλλον εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και πολλών άλλων καίριων προβλημάτων, μαθαίνουμε ότι νομοθετούν υπέρ του νέου σώματος της αστυνομίας, αυτής της πανεπιστημιακής που θα είναι σώμα της ΕΛΑΣ, αυτό σημαίνει ένα περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο με όρια, εκμηδενίζοντας την ελευθεριακή δράση φοιτητών και φακελονωντάς μας.

Τα αιτήματα μας ως μαθητές - φοιτητές - καθηγητές - εργαζόμενοι, είναι πολλά και με κοινωνικό αντίκτυπο παντού.

14/01/2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 (προφανώς με όλα τα μέτρα προστασίας)

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΣ

ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ.

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ.


1 2 3 4 5 6 7

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΞΑΝΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/1 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 12:00

post image

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Ακόμα ένα νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση θα τεθεί σε διαβούλευση στο άμεσο μέλλον. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει ανακοινώσει τις προθέσεις της: μια ολομέτωπη επίθεση για το τσάκισμα των αντιστάσεων και ένα σύνολο εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που αποτελούν στόχους για το κράτος και το κεφάλαιο εδώ και δεκαετίες, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η πλήρης ευθυγράμμιση του πανεπιστημίου με τις ανάγκες της αγορά εργασίας, ο αποκλεισμός της κοινωνικής βάσης από την εκπαίδευση, η εντατικοποίηση των σπουδών, η διάλυση του ασύλου.

Γιατί λέμε «εκπαιδευτική αναδιάρθρωση»;

Ήδη από την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και σήμερα, το Υπουργείο Παιδείας έχει περάσει μια σειρά από μέτρα προετοιμάζοντας το έδαφος για όσα βρίσκουμε μπροστά μας σήμερα:

• Ο νόμος Γαβρόγλου (2018) που θεσμοθετούσε δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά και προγράμματα υποβαθμισμένης τεχνικής κατάρτισης που ονομάστηκαν «διετείς κύκλοι σπουδών», την κατάργηση-συγχώνευση τμημάτων και σχολών (όπως έγινε με το «Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής») και το «προσοντολόγιο» που εξανάγκαζε τους εκπαιδευτικούς σε ένα ατελείωτο κυνήγι πιστοποιήσεων και σεμιναρίων.

• Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε από την Κεραμέως πριν από ένα χρόνο και αφορούσε την ίδρυση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η επιτροπή αυτή έχει αναλάβει την αξιολόγηση των ΑΕΙ με βάση κριτήρια όπως η «σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας» και τα «επιδιωκόμενα προσόντα και η ζήτηση τους στην αγορά εργασίας». Σε περίπτωση μάλιστα που η αξιολόγηση κάποιου ΑΕΙ είναι αρνητική, το υπουργείο θα μπορεί να αποφασίσει τον περιορισμό της επιχορήγησης του και της εισαγωγής νέων φοιτητών σε αυτό, δίνοντας στους φοιτητές του την επιλογή να συνεχίσουν τις σπουδές τους αλλού. Δηλαδή να αποφασίσει ουσιαστικά την υποτίμηση ή κατάργηση τμημάτων και σχολών, με κριτήριο το αν είναι ή όχι παραγωγικές για το κεφάλαιο.

• Το ίδιο νομοσχέδιο δημιούργησε ένα καινούριο σύστημα δεικτών και προϋποθέσεων για την επιχορήγηση των ΑΕΙ, το οποίο θα ισχύσει από το 2022. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών και το μέγεθος του ιδρύματος θα συνεχίσει να καθορίζει το 80% της χρηματοδότησης. Το υπόλοιπο 20% θα κατανέμεται με βάση «δείκτες ποιότητας και επιτευγμάτων». Η «αριθμητική σχέση των αποφοίτων προς τους εισερχόμενους φοιτητές» που προφανώς θα καθορίζεται από την βάση εισαγωγής και το χρονικό όριο φοίτησης, η «ερευνητική δραστηριότητα» (βλ. ερευνητικά προγράμματα για στρατό, αστυνομία, κατασκοπεία, φύλαξη συνόρων), η «διεθνοποίηση», δηλαδή η ύπαρξη ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών (με δίδακτρα) που απευθύνονται σε φοιτητές από το εξωτερικό. Τέλος, το κομμάτι των επιχορηγήσεων που θα στερούνται τα κακώς αξιολογούμενα ιδρύματα θα μπαίνει ως επιβράβευση στα ταμεία των καλώς αξιολογούμενων, ενισχύοντας την -έτσι κι αλλιώς ήδη- παραγωγική τους λειτουργία. Η συνθήκη που διαμορφώνουν οι όροι χρηματοδότησης των ιδρυμάτων είναι σαφής: όποιο ΑΕΙ δεν εναρμονίζει πλήρως την λειτουργία του με τις επιταγές κράτους και κεφαλαίου άμεσα θα υποχρηματοδοτείται, θα υποβαθμίζεται και τελικά είτε θα συγχωνεύεται είτε θα καταργείται.

• Το δεύτερο νομοσχέδιο της Κεραμέως που επανάφερε την Τράπεζα Θεμάτων για τις Πανελλήνιες, αύξησε τα εξεταζόμενα μαθήματα στο Γυμνάσιο και θέσπισε την βάση του 10 για την προαγωγή στο Λύκειο, μετατρέποντας το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο γεμάτο ταξικούς φραγμούς. Δυσκόλεψε την διαδικασία των μεταγγραφών, αλλάζοντας τα οικονομικά κριτήρια και προσθέτοντας το ακαδημαϊκό κριτήριο, άνοιξε την δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων για αλλοδαπούς φοιτητές μέσα στις σχολές, με απαραίτητη προϋπόθεση την καταβολή διδάκτρων. Ενδεικτική είναι η ίδρυση ξενόγλωσσου τμήματος στην Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ με ετήσιο κόστος 6.000 ευρώ.

ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΕΣ

Το καινούριο νομοσχέδιο έρχεται να κορυφώσει την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, φέρνοντας μέτρα που στο παρελθόν συνάντησαν σημαντικές κινηματικές αντιστάσεις και έμειναν στα χαρτιά. Η βάση του δέκα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και το χρονικό όριο φοίτησης θα εντατικοποιήσουν τις σπουδές μας, αλλά και την καθημερινότητα των μαθητ(ρι)ών. Θα «απαγορέψουν» την είσοδο στη τριτοβάθμια σε όποιον/α δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα των φροντιστηρίων και τον εξαντλητικό ρυθμό της προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες, οι οποίες γίνονται συνεχώς δυσκολότερες. Θα τιμωρήσουν με διαγραφή όποιον/α δεν ταιριάζει στο πρότυπο του συνεπούς και παραγωγικού φοιτητή, όποιον/α αναγκάζεται να εργάζεται ταυτόχρονα με τις σπουδές του κ.τ.λ. Ουσιαστικά, είναι τα μέτρα που θα ρυθμίζουν τον αποκλεισμό των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων από την εκπαίδευση. Η ζήτηση της αγοράς εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό μειώνεται, ενώ η ανάγκη της για φτηνά και ανειδίκευτα εργατικά χέρια επιβάλει τον αποκλεισμό της τάξης μας από τα πανεπιστήμια.

Η θέσπιση χρονικού ορίου φοίτησης δεν είναι καινούρια ιδέα. Το 2006, μαζί με την αναπροσαρμογή του πανεπιστημιακού ασύλου και την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποτέλεσε τον γνωστό «νόμο πλαίσιο». Η εφαρμογή του νόμου δεν έγινε ποτέ και αυτό οφείλεται στις μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις, καταλήψεις και απεργίες που οργανώθηκαν εναντίον του την περίοδο του '06-'07. Τώρα, το κράτος παίρνει προληπτικά μέτρα, ώστε να αποφύγει την επανάληψη μιας τέτοιας ήττας. Πιο συγκεκριμένα, το καινούργιο νομοσχέδιο για την «ΟΠΠΙ» αφορά την φύλαξη τουλάχιστον 20 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με ιδιαίτερη έμφαση στις σχολές του κέντρου και τα μεγάλα campus, τις σχολές «που αντιμετωπίζουν εντονότερα προβλήματα ασφάλειας και τάξης». Η κυβέρνηση βιάζεται να υλοποιήσει τα σχέδια της, παρά τις πολλές διαφωνίες ακόμα και από τους πρυτάνεις, που κατά βάση υπακούν και ακολουθούν πιστά τις αποφάσεις των από τα πάνω. Φυσικά, η ανησυχία των πρυτάνεων αφορά απλά και μόνο το ποιος θα έχει τον έλεγχο και ποιος θα δέχεται το πολιτικό κόστος που θα φέρνουν οι πράξεις των μπάτσων.

Ταυτόχρονα, δημιουργείται νέος πειθαρχικός κώδικας για τα πανεπιστήμια, που τιμωρεί αυστηρά την παρακώληση της ομαλής λειτουργίας του ιδρύματος, την κατάληψη, ακόμα και την αντιγραφή, με αποκλεισμούς από εξεταστικές και εξάμηνα, με διαγραφές φοιτητ(ρι)ών. Ανακοινώνονται face control και μπάρες στις εισόδους, ώστε να απαγορεύεται από τους μπάτσους η είσοδος σε όσους θεωρούν ότι δεν έχουν θέση στις σχολές, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης όπου θα καταγράφεται κάθε μας κίνηση μέσα στους χώρους που ζούμε, δρούμε και πολιτικοποιούμαστε. Ο στόχος τους είναι ο συνεχής έλεγχος, η πλήρης αποστείρωση των πανεπιστημίων, ο περιορισμός της πολιτικής μας δραστηριότητας μέσα σε αυτά. Οι μαζικές συλλήψεις αγωνιστών/τριών στο Κάτω και Πάνω Πολυτεχνείο στις 13/11, η εισβολή των πάνοπλων μπάτσων και οι τραμπουκισμοί σε οικότροφους/ες που αγωνίζονται για τις βασικές τους ανάγκες στις ΦΕΠΑ, η δίωξη εις βάρος φοιτητ(ρι)ών της ΑΣΟΕΕ για την παρέμβαση στον πρύτανη Μπουραντώνη (που γίνεται όχι με βάση στοιχεία, αλλά τα πολιτικά τους πιστεύω, και εμπεριέχει εξαναγκαστική λήψη DNA) είναι εικόνες από το δυστοπικό μέλλον που ετοιμάζει το κράτος για όσους/ες αγωνίζονται μέσα στις σχολές.

Χωρίς να έχουμε καμία αυταπάτη για τον ρόλο των θεσμών, να μην κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στα κεκτημένα μας. Προτάσσοντας την ενότητα στην δράση, να δώσουμε εκείνες τις κινηματικές απαντήσεις που θα μπορέσουν να μπλοκάρουν τα σχέδια κράτους και κεφαλαίου και να ανοίξουν νέους δρόμους για την συλλογικοποίηση και την οργάνωση του καθενός και της καθεμιάς μας. Να μετατρέψουμε τις σχολές και τις εστίες σε κέντρα οργάνωσης και αγώνα, σε ζωντανές κοινότητες όπου δεν θα χωρέσει κανένας μπάτσος. Να βρεθούμε στο δρόμο με επιμονή και αποφασιστικότητα, αντλώντας έμπνευση από τα μαζικά συγκρουσιακά κινήματα που κατάφεραν στο παρελθόν να μπλοκάρουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΞΑΝΑ

κάλεσμα : Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Αροδαμός


1 2 3 4 5 6 7

Αυτό το Νομοσχέδιο δεν θα περάσει!

Για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 14/01

Αυτό το Νομοσχέδιο δεν θα περάσει!

Αφίσα Φοιτητικών Συλλόγων

Σήμερα κατατέθηκε προς διαβούλευση , το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Ένα νομοσχέδιο το οποίο έρχεται να διαταράξει ριζικά την πανεπιστημιακή καθημερινότητα ως τέτοια αλλά και να δυσκολέψει όλο και περισσότερο την είσοδο των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Υπουργός , η οποία δεν εχει μεριμνήσει ούτε στο ελάχιστο για την ομαλή επαναλειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων αγνοώντας επί μήνες εκκλήσεις φοιτητ(ρι)ών και καθηγητ(ρι)ών , έρχεται ως «από μηχανής θεός» να λύσει τα «προβλήματα» των Πανεπιστημίων.

Καλλιεργώντας μήνες τώρα το αφήγημα περί βίας και ανομίας , κάτι που δεν της είναι άγνωστο, το ίδιο ακριβώς ακολούθησε και την περίοδο πριν την κατάργηση του Ασύλου , η κυβέρνηση βρίσκει αφορμή την σνθήκη της πανδημίας όπου οι Φοιτητικοί Σύλλογοι είναι εκ των πραγμάτων ανενεργοί και κατεβάζει νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει από την μία την αστυνομία εντός των Ιδρυμάτων μας και από την άλλη τις διαγραφές των φοιτητ(ρι)ών. Ένα νομοσχέδιο - έκτρωμα με διατάξεις που αφορούν την παρακολούθηση των πανεπιστημιαών χώρων για την «διατήρηση της ασφάλειας» και θέσπιση πειθαρχικών συμβουλίων με διατάξεις που σκιαγραφούν ξεκάθαρα την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η απάντηση απέναντι και στα δύο είναι σαφής! Οι φοιτητικοί σύλλογοι , σύλλογοι μελών ΔΕΠ και διδακτόρων αλλά και Σύγκλητοι των μεγαλύτερων Ιδρυμάτων της χώρας αναφέρουν την αντίρρηση τους απέναντι στο νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση η οποία συνεχίζει να μειώνει χρόνο με τον χρόνο την χρηματοδότηση στην Παιδεία, αφήνοντας τα Πανεπιστήμια να υπολειτουργούν , αγνοεί τι πραγματικές ελλείψεις τους και έρχεται να δημιουργήσει νέες , πλαστές, βάσει της δικής της ιδεολογικής ατζέντας.

Στοχεύοντας να κάμψει οποιαδήποτε μορφή αντίστασης - πρακτική που ακολουθεί όλο αυτό το διάστημα εν μέσω πανδημίας - θέλει να πειθαρχήσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες υπό τον φόβο της αστυνομίας . Θέλει ένα Πανεπιστήμιο ασφυκτικό, που θα αφήνει ανοιχτό το δρόμο στις επενδύσεις χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση. Θέλει να σταματήσουμε να παλεύουμε για το Πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε , ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στην κοινωνία , ζωντανό, ένα πανεπιστήμιο πηγή αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της!

Δεν θα τους περάσει!

Κατεβαίνουμε στον δρόμο να ακουστεί η φωνή μας , συμμετέχουμε όλοι και όλες στην κινητοποίηση αύριο , Πέμπτη 14/1 στις 12:00 τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

στα Προπύλαια στην Αθήνα,

στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

στο Θόλο, στο Βόλο

στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Πάτρα

στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά

στα Λιοντάρια, στο Ηράκλειο

στην περιφέρεια, στα Ιωάννινα

Στα πανεπιστήμια μας χωράνε όλοι και όλες ΕΚΤΟΣ από την Αστυνομία!

πηγή : https://synantisi.org/2021/01/13/ayto-to-nomo…


1 2 3 4 5 6 7

Δεν είμαστε πειραματόζωα - Δεν επιστρέφουμε στο σχολείο με κίνδυνο τη ζωή μας

Την Δευτέρα 11/1 η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει σε άνοιγμα των σχολείων, μη λαμβάνοντας κανένα απολύτως μέτρο για την διασφάλιση της υγείας των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και των κοντινών τους προσώπων από την πανδημία. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση δίνει για άλλη μια φορά ένα ρεσιτάλ κυνισμού και αδιαφορίας απέναντι σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και τα δίκαια αιτήματά της, των οποίων η υλοποίηση θα συνέβαλλε στην διασφάλιση της υγείας και της παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, η ακροδεξιά κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία με μοναδικές οδηγίες να αποτελούν το άνοιγμα των παράθυρων για εξαερισμό των αιθουσών και διεξαγωγή ελάχιστων τεστ την τελευταία στιγμή. Τα σωματεία των εκπαιδευτικών και τα όργανα των μαθητών/τριών μπήκαν από την πρώτη στιγμή στον αγώνα διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας όπως τάξεις μέχρι 15 μαθητές, περισσότερες και μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, επιτάξεις κτιρίων και ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεν υπήρχε και ούτε υπάρχει σκοπός να υλοποιηθεί τίποτα από τα παραπάνω. Η ακραία υποτίμηση και ουσιαστικά η διάλυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας αποτελούσαν ανέκαθεν σημαντικό κομμάτι της νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιάς πολιτικής. Άμεση συνέπεια είναι μια πληθώρα μαθητών/ριών που δεν έχουν πρόσβαση στον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και το διαδίκτυο να περιθωριοποιείται από την εκπαίδευση, μέσω του φιάσκου της τηλεκπαίδευσης. Τώρα με το «άνοιγμα» των σχολείων χωρίς καμιά ντροπή αντιμετωπίζουν τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους ως πειραματόζωα εκθέτοντας τους κατευθείαν στον κίνδυνο του ιού με μοναδική ασπίδα τις πελώριες μάσκες και τις κουβέρτες από το σπίτι.

Εμείς από την μεριά μας ως Κλαδική Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε συνεχίζουμε να παλεύουμε για ένα ταξικό πανεκπαιδευτικό κίνημα μαθητών/τριών, φοιτητών/τριών, εκπαιδευτικών και οποιουδήποτε ανθρώπου εργάζεται στην εκπαίδευση, το οποίο θα αντιτάσσεται στον καταστροφικό σχεδιασμό του Κράτους για την παιδεία και την υγεία και θα βάζει τα ταξικά μας συμφέροντα μπροστά, διεκδικώντας τις ανάγκες μας.

Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 14/1 στις 12.00 στα Προπύλαια και στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν τα σωματεία των εκπαιδευτικών την ίδια ημέρα στις 14.00 στο υπουργείο Παιδείας και την Παρασκευή 15/1 την ίδια ώρα στο υπουργείο Υγείας, με ολιγομελές μπλοκ μελών τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Διεκδικούμε:

  • Καμιά τάξη με παραπάνω από 12-15 μαθητές/ριες, ανάλογα τα τ.μ των αιθουσών, μονά θρανία, εύρεση ή κατασκευή νέων αιθουσών, εκ περιτροπής λειτουργία του συνολικού ωραρίου, μείωση των μαθημάτων και αύξηση του διαλείμματος, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη τήρηση των μέτρων απόστασης και αποφυγής συνωστισμών.
  • Επιπλέον μέτρα για την καθαριότητα και τον αερισμό των αιθουσών. Ειδικός καθαρισμός και απολύμανση στο τέλος κάθε ημέρας, μόνιμες προσλήψεις εργαζομένων στην καθαριότητα και παροχή όλων των υλικών για την επίτευξη τους.
  • Πλήρη παροχή υλικών προστασίας, όπως μάσκες (σε κατάλληλο μέγεθος), γάντια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας.
  • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ κάθε εβδομάδα, αυστηρή ιχνηλάτηση ανά σχολική κοινότητα και όχι φόρτωμα της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
  • Δημιουργία όλων των απαραίτητων δομών ενισχυτικής διδασκαλίας (παράλληλη, κατ΄ οίκον, πρόσθετη) για τους μαθητές που δεν μπορούν λόγω πανδημίας να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης διαδικασία και παραμένουν περιορισμένοι στο σπίτι.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Άμεση ενίσχυση του Ε.Σ.Υ και εμβολιασμός όλης της κοινωνίας τώρα

πηγή : http://rocinante.gr/den-imaste-piramatozoa-de…

κάλεσμα : Κλαδική Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα ελευθεριακών και αυτόνομων σχημάτων/παρεμβάσεων στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση | Πέμπτη 14/1/2021 στα Προπύλαια 12.00

★ όλες/οι στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 14/01 στις 12.00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ★

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

-Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία, μπάρες, κάμερες, face-control, πειθαρχικό δίκαιο

-Καμία θέσπιση βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

-Καμία σκέψη για διαγραφές φοιτητ(ρι)ών

-Κανένα ερευνητικό για μπάτσους και στρατό

-Η ΦΕΠΑ να παραμείνει εστία αγώνα

-Αλληλεγγύη στους 92 συλληφθέντες/εισες από το «κάτω» και το «πάνω» Πολυτεχνείο από τις 13/11

-Να καταρρεύσει η σκευωρία σε βάρος των 8 διωκόμενων για την παρέμβαση της ΑΣΟΕΕ

Οι αγώνες μας δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι αναγκαίοι

Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων//

Ελευθεριακό Σχήμα Μεταλλειολόγων //

Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ //

Ελευθεριακή Παρέμβαση ΑΣΟΕΕ//

Πολύσπορο - Αυτόνομο σχήμα εστιών ΕΜΠ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83838/