Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 στις 17.00

Καφενείο/Προβολή με αφορμή τα 30 χρόνια από τη δολοφονία Τεμπονέρα

Στις 9 Γενάρη 1991, ο αγωνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας δολοφονείται από τη δεξιά παρακρατική ομάδα των Καλαμπόκα, Σπίνου κλπ., υπερασπιζόμενος τις μαθητικές καταλήψεις που έχουν φουντώσει πανελλαδικά, ενάντια στις σχεδιαζόμενες αυταρχικές και νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις στην εκπαίδευση, της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι τότε παρακρατικές ομάδες λειτούργησαν με την κάλυψη και την καθοδήγηση της δεξιάς κυβέρνησης, όντας συνέχεια των αντίστοιχων ομάδων (Κένταυροι κλπ.). Εξ'ου και η κάλυψη του "αγωνιστή" από τους τοπικούς ΟΝΝΕδιτες δολοφόνου Καλαμπόκα.

Σήμερα 30 χρόνια μετά, η δολοφονία του Τεμπονέρα παραμένει επίκαιρη, όσο επίκαιρη παραμένει και η ανάγκη για συνολικό αγώνα ενάντια στους φασίστες, την καταστολή, την αστυνομική βία και το εκμεταλλευτικό, βάρβαρο και καπιταλιστικό σύστημα που πλέον λαμβάνει ολοένα και πιο ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά. Η ακροδεξιά φουρνιά των τότε παρακρατικών άλλωστε, αποτελεί σήμερα σημαντική μερίδα της κυβέρνησης, σε μία συνθήκη που, εν μέσω της πανδημίας, αποκαλύπτεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο η εγκληματική και θανατηφόρα φύση κράτους και κεφαλαίου.

Απέναντι στην ολοκληρωτική επίθεση που δεχόμαστε σε κάθε έκφανση της ζωής, απέναντι σε κράτος, κεφάλαιο, φασίστες, θα παλέψουμε μαχητικά από τα κάτω και συνολικά για την ταξική και κοινωνική αντεπίθεση, για την ζωή, την αξιοπρέπεια, την υγεία, την ελευθερία.

Καφενείο με προβολή του ντοκιμαντέρ: "Νίκος Τεμπονέρας - Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας".

Παρασκευή 15/1, στις 17:00, στην κατάληψη Παραρτήματος.

Τα έσοδα του καφενείου θα διατεθούν για τις δικαστικές ανάγκες των 6 συλληφθέντων/εισών της 1/3/18 στην Πάτρα.

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

Κάθε Δευτέρα στις 17:00 στην κατάληψη Παραρτήματος

asapatras.espivblogs.net / asapexatras@esexpiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83837/