τι; : πορεία θεματική : εκπαίδευση

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 στις 12.00

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

Αυτό το Νομοσχέδιο δεν θα περάσει!

Για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 14/01

Αυτό το Νομοσχέδιο δεν θα περάσει!

Αφίσα Φοιτητικών Συλλόγων

Σήμερα κατατέθηκε προς διαβούλευση , το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Ένα νομοσχέδιο το οποίο έρχεται να διαταράξει ριζικά την πανεπιστημιακή καθημερινότητα ως τέτοια αλλά και να δυσκολέψει όλο και περισσότερο την είσοδο των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Υπουργός , η οποία δεν εχει μεριμνήσει ούτε στο ελάχιστο για την ομαλή επαναλειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων αγνοώντας επί μήνες εκκλήσεις φοιτητ(ρι)ών και καθηγητ(ρι)ών , έρχεται ως «από μηχανής θεός» να λύσει τα «προβλήματα» των Πανεπιστημίων.

Καλλιεργώντας μήνες τώρα το αφήγημα περί βίας και ανομίας , κάτι που δεν της είναι άγνωστο, το ίδιο ακριβώς ακολούθησε και την περίοδο πριν την κατάργηση του Ασύλου , η κυβέρνηση βρίσκει αφορμή την σνθήκη της πανδημίας όπου οι Φοιτητικοί Σύλλογοι είναι εκ των πραγμάτων ανενεργοί και κατεβάζει νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει από την μία την αστυνομία εντός των Ιδρυμάτων μας και από την άλλη τις διαγραφές των φοιτητ(ρι)ών. Ένα νομοσχέδιο - έκτρωμα με διατάξεις που αφορούν την παρακολούθηση των πανεπιστημιαών χώρων για την «διατήρηση της ασφάλειας» και θέσπιση πειθαρχικών συμβουλίων με διατάξεις που σκιαγραφούν ξεκάθαρα την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η απάντηση απέναντι και στα δύο είναι σαφής! Οι φοιτητικοί σύλλογοι , σύλλογοι μελών ΔΕΠ και διδακτόρων αλλά και Σύγκλητοι των μεγαλύτερων Ιδρυμάτων της χώρας αναφέρουν την αντίρρηση τους απέναντι στο νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση η οποία συνεχίζει να μειώνει χρόνο με τον χρόνο την χρηματοδότηση στην Παιδεία, αφήνοντας τα Πανεπιστήμια να υπολειτουργούν , αγνοεί τι πραγματικές ελλείψεις τους και έρχεται να δημιουργήσει νέες , πλαστές, βάσει της δικής της ιδεολογικής ατζέντας.

Στοχεύοντας να κάμψει οποιαδήποτε μορφή αντίστασης - πρακτική που ακολουθεί όλο αυτό το διάστημα εν μέσω πανδημίας - θέλει να πειθαρχήσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες υπό τον φόβο της αστυνομίας . Θέλει ένα Πανεπιστήμιο ασφυκτικό, που θα αφήνει ανοιχτό το δρόμο στις επενδύσεις χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση. Θέλει να σταματήσουμε να παλεύουμε για το Πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε , ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στην κοινωνία , ζωντανό, ένα πανεπιστήμιο πηγή αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της!

Δεν θα τους περάσει!

Κατεβαίνουμε στον δρόμο να ακουστεί η φωνή μας , συμμετέχουμε όλοι και όλες στην κινητοποίηση αύριο , Πέμπτη 14/1 στις 12:00 τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

στα Προπύλαια στην Αθήνα,

στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

στο Θόλο, στο Βόλο

στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Πάτρα

στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά

στα Λιοντάρια, στο Ηράκλειο

στην περιφέρεια, στα Ιωάννινα

Στα πανεπιστήμια μας χωράνε όλοι και όλες ΕΚΤΟΣ από την Αστυνομία!

πηγή : https://synantisi.org/2021/01/13/ayto-to-nomo…