Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 στις 18.00

Συνελευση αλληλεγγυης στον Δ. Κουφοντινα

ΒΟΛΟΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

από @

Στηρίζουμε την πανελλαδική μέρα αλληλεγγύης και δράσης στον επαναστάτη απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, καλούμε σε συγκέντρωση στις 19/1 και ώρα 18:00 στον Αγ. Νικόλαο. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Να σπάσουμε το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Νίκη στην απεργία πείνας του επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

post image

Στις 22/12 ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας, που βρίσκονταν στις αγροτικές φυλακές Βόλου, απήχθη από πολυάριθμη αστυνομική δύναμη όλων των ειδών και με διαδικασίες express μεταφέρθηκε στις πειθαρχικές φυλακές Δομοκού.

O Δημήτρης Κουφοντίνας, πριν μεταφερθεί στις αγροτικές φυλακές Βόλου όπου παρέμεινε 2μιση χρόνια, εξέτιε την ποινή του στον Κορυδαλλό. Ακόμη, λοιπόν, κι αν λάβουμε υπ όψιν τους δικούς τους νόμους θα έπρεπε να μεταχθεί στη φυλακή, όπου αρχικά εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Όμως, μετά από εντολή της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, ο Δ. Κουφοντίνας οδηγήθηκε στον Δομοκό.

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας την μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό όπου θα έπρεπε να έχει μεταχθεί.

«...Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ.Χρυσοχοίδης, για να θάψει την 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.»

Δ. Κουφοντίνας, φυλακές Δομοκού 8/1/21

Στηρίζουμε την πανελλαδική μέρα αλληλεγγύης και δράσης στον επαναστάτη απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, καλούμε σε συγκέντρωση στις 19/1 και ώρα 18:00 στον Αγ. Νικόλαο.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Να σπάσουμε το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους.

Νίκη στην απεργία πείνας του επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Βολος - Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1609683/