Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 στις 21.00

Εκδήλωση-συζήτηση του Shades Magazine με την κατάληψη Rosa Nera

Στις 5 Σεπτεμβρίου με εντολή της ακροδεξιάς κυβέρνησης - και εν μέσω μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας - καταστέλλεται βίαια η Κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά, μετά από 16 χρόνια συλλογικής δράσης και συμμετοχής σε εργατικούς, κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και αντιφασιστικούς αγώνες.

Στην καταστολή συναρθρώνονται τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα ξενοδοχοποίησης του Λόφου Καστέλλι, όπως και των κτιρίων της Κατάληψης. Αμέσως μετά την καταστολή, εμφανίζονται μεγάλες σε αριθμό κινητοποιήσεις - με ανοιχτές συνελεύσεις εκατοντάδων και πορείες χιλιάδων ανθρώπων - αλληλεγγύης στην Κατάληψη και εναντίωσης στην ξενοδοχοποίηση των μνημείων και του αρχαιολογικού χώρου.

Παράλληλα οι διαδικασίες αυτές θέτουν και άλλα ζητήματα που αφορούν τον δημόσιο χώρο, την ταξική πάλη, τις διεκδικήσεις στα ζητήματα της υγείας, την αντιφασιστική μνήμη. Στην εκδήλωση, που είναι διαδικτυακή και πραγματοποιείται την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 στις 9 μ.μ. μαζί με μέλη της Κατάληψης Rosa Nera, θα συζητήσουμε για το ιστορικό και το περιεχόμενο αυτών των κινητοποιήσεων, όπως και για το ζήτημα της συνέχισης των κοινωνικών διεκδικήσεων εν μέσω της πανδημίας, μέσα από το παράδειγμα στα Χανιά.

Link με το zoom https://us02web.zoom.us/j/85780841214

Κείμενο αλληλεγγύης στη Rosa Nera: https://theshadesmag.wordpress.com/2020/09/06…

πηγή : https://rosanera.squat.gr/2021/01/17/εκδήλωση…