τι; : πορεία θεματική : εκπαίδευση

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως/Χρυσοχοΐδη

Αποκλεισμός της Πολυτεχνειούπολης από την Τρίτη το πρωί.
Μπορούμε να τους νικήσουμε, δεν θα διαλύσουν τις σχολές μας. Λεφτά για την υγεία και την παιδεία, έξω από τις σχολές μας η αστυνομία.
Την Πέμπτη ξαναβγαίνουμε μαζικά στους δρόμους.
Πέμπτη 21 Γενάρη 12 στα Προπύλαια νέα διαδήλωση των φοιτητικών συλλόγων.

πηγή : https://www.facebook.com/SEKsxoles/photos/a.1…
πηγή : email που λάβαμε στις 17 Ιανουαρίου 20h


1 2 3 4

Όχι στη διάλυση της δημόσια παιδείας
Έξω απ΄τις σχολές μας η αστυνομία και τα πειθαρχικά
Λεφτά για τη παιδεία και την υγεία-να ανοίξουν οι σχολές με τους όρους των φοιτητών

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΓΕΝΑΡΗ 12μες ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ νομίζει ότι με κλειστές σχολές και σχολεία μπορεί να περάσει ότι νομοσχέδιο θέλει χωρίς αντιστάσεις. Η Κεραμέως σε συνεργασία με τον Χρυσοχοΐδη καταθέτει νoμοσχέδιο στα τέλη του μήνα που συρρικνώνει τη δημόσια παιδεία. Πετάει χιλιάδες έξω από τις σχολές με τη βάση του 10, τη τράπεζα θεμάτων και τη κατώτατη βάση εισαγωγής που η κάθε σχολή μπορεί να επιλέγει για τον εαυτό της, ιδρύει πανεπιστημιακή αστυνομία, προχωράει το σχέδιο για face control, βάζει πειθαρχικές κυρώσεις σε όποιον αντιστέκεται.

Ταυτόγχρονα έχει χτίσει ένα ισχυρό δίκτυο ιδιωτικής εκπαίδευσης που λειτουργεί ανταγωνιστικά με το δημόσιο πανεπιστήμιο. Είναι μια ταξική επίθεση που κάνει ξεκάθαρο ότι οι φτωχοί δεν θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Αυτά ήταν τα σχέδια της ΝΔ και της άρχουσας τάξης πάντα αλλά ποτέ δε μπόρεσε να τα περάσει γιατί το κίνημα της εκπαίδευσης τα μπλόκαρε. Για να επισφραγίσει την επίθεση στη δημόσια πειαδεία έρχεται η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι πειθαρχικές κυρώσεις και τα face control για να επιβάλλουν ότι οι φοιτητές δε κάνουν συνελεύσεις, καταλήψεις, δεν έχουν το δικαίωμα τα αντιστέκονται και να διεκδικούν για τη ζωή τους.

Τη Πέμπτη εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες κάναμε συγκέντρωση στη πλατεία Κοραή ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας και ανοίξαμε τη προοπτική κλιμάκωσης απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης σπάζοντας τις απαγορεύσεις. Η ΝΔ θέλει να τελειώνει με τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, οι σχολές δεν είναι απλά χώρος που γίνεται ένα αποστειρωμένο μάθημα αλλά και χώρος πολιτικοποίησης, ριζοσπαστικοποίησης και οργάνωσης της νεολαίας και ξέρουν ότι αυτός ο χώρος είναι εμπόδιο για τις επιδιώξεις τους.

Η ΝΔ σκορπάει λεφτά για πολεμικούς εξοπλισμούς και την αστυνομία ενώ κόβει από τις ανάγκες μας, την υγεία και τη παιδεία. Διεκδικούμε να ανοίξουν οι σχολές με τους όρους των φοιτητών- προσλήψεις, επιτάξεις χώρων, τεστ για να ξαναμπούμε μετά από ένα χρόνο στις σχολές μας με ασφάλεια και να τελειώνει το ταξικό φιάσκο της τηλεκπαίδευσης.

Την Πέμπτη 21/1 βγαίνουμε και πάλι στο δρόμο στις 12 στα Προπύλαια.

πηγή : https://www.facebook.com/ergatiki/photos/a.36…
πηγή : email που λάβαμε στις 18 Ιανουαρίου 16h


1 2 3 4

Κάλεσμα ελευθεριακών και αυτόνομων σχημάτων/παρεμβάσεων στις πορείες 21/1 και 23/1

όλες/οι στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 21/1/2021 στις 12.00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και στην πορεία υπεράσπισης της ΦΕΠΑ στις 23/1/2021 στις 12.00 στην Κεντρική Πύλη της Πανεπιστημιούπολης★

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

-Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία, μπάρες, κάμερες, face-control, πειθαρχικό δίκαιο

-Καμία θέσπιση βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

-Καμία σκέψη για διαγραφές φοιτητ(ρι)ών

-Κανένα ερευνητικό για μπάτσους και στρατό

-Η ΦΕΠΑ να παραμείνει εστία αγώνα

-Αλληλεγγύη στους 92 συλληφθέντες/εισες από το «κάτω» και το «πάνω» Πολυτεχνείο από τις 13/11

-Να καταρρεύσει η σκευωρία σε βάρος των 8 διωκόμενων για την παρέμβαση της ΑΣΟΕΕ

Οι αγώνες μας δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι αναγκαίοι

κάλεσμα :

  • Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων//
  • Ελευθεριακό Σχήμα Μεταλλειολόγων //
  • Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ //
  • Ελευθεριακή Παρέμβαση ΑΣΟΕΕ//
  • Πολύσπορο - Αυτόνομο σχήμα εστιών ΕΜΠ

1 2 3 4

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια - Καμία παρουσία μπάτσων στις σχολές μας, κανένα όριο σπουδών

Ανακοίνωση της Κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

Στις 13 Ιανουαρίου η κυβέρνηση παρουσίασε και κατέθεσε σε δημόσια διαβούλευση το καινούργιο νομοσχέδιο της Κεραμέως για τους χώρους των πανεπιστημίων. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όπως έχει γίνει ήδη γνωστό έρχεται να μετατρέψει τα ΑΕΙ σε αστυνομοκρατούμενους χώρους, να οξύνει την καταστολή απέναντι στον συνδικαλισμό και τις διεκδικήσεις και να αποκλείσει χιλιάδες κόσμου από την εκπαίδευση.

Την στιγμή που τα πανεπιστήμια συνεχίζουν να υποχρηματοδοτούνται, που χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες αποκλείονται μέσω της τηλεκπαίδευσης και που οι εστιακοί και οι εστιακές ζουν μέσα στην εξαθλίωση το Κράτος επιλέγει να δαπανήσει 30.000.000 ευρώ για την εφαρμογή μέτρων φύλαξης των πανεπιστημίων. Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται η ίδρυση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας, η εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης και ελεγχόμενης εισόδου αλλά και την εφαρμογή πειθαρχικού δικαίου στους/ις φοιτητές/τριες. Φυσικά είναι προφανές ότι όλα αυτά τα μέτρα δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια των φοιτητών και των φοιτητριών για την οποία δήθεν φροντίζει η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται για τίποτα άλλο πέρα από την συνέχιση της καταστολής που δέχεται το φοιτητικό κίνημα και την περαιτέρω εδραίωση του δόγματος «Νόμος και Τάξη» η οποία ξεκίνησε από την νομοθετική κατάργηση του ασύλου και το κύμα ωμής βίας που εξαπέλυσε το Κράτος απέναντι στις φοιτητικές διεκδικήσεις και τώρα προσπαθείται να επιβληθεί ολοκληρωτικά.

Επίσης όπως προαναφέρθηκε οι φοιτητικοί αγώνες δεν θα διώκονται μόνο ποινικά αλλά και πειθαρχικά. Αυτό γίνεται αφού στο σχέδιο νόμου προβλέπεται σύσταση πειθαρχικού κώδικα και σώματος το οποίο θα είναι υπεύθυνο μεταξύ άλλων για την διατήρηση της «ομαλής λειτουργίας» των ΑΕΙ δηλαδή θα διώκονται (με τον κίνδυνο ακόμα και της οριστικής διαγραφής) φοιτητές/τριες που οργανώνουν καταλήψεις και που αγωνίζονται κόντρα στην άρρωστη κανονικότητα που θέλουν να επιβάλλουν Κεφάλαιο και Κράτος στις σχολές μας κόντρα στις ανάγκες μας.

Παράλληλα σε μια συγκυρία όπου έχουν αποκλειστεί χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες από τις παρακολουθήσεις λόγω της τηλεκπαίδευσης η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα της τραγικής αδιαφορίας του Κράτους το οποίο δεν προσπάθησε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για ασφαλή επιστροφή στις σχολές και αντιμετωπίζουν άθλιες συνθήκες στην τηλεξεταστική, η Κυβέρνηση επιλέγει να πετάξει και άλλο κόσμο έξω από την εκπαίδευση. Αυτό γίνεται μέσω της θέσπισης του ανώτατου ορίου σπουδών αλλά και της διπλής βάσης εισαγωγής. Έτσι γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο αλλά και η ολοκλήρωση των σπουδών. Διαμορφώνεται λοιπόν ένα τρομακτικό κλίμα εντατικοποίησης στο οποίο θα αντέχουν μόνο λίγοι ενώ όσοι εργάζονται ταυτόχρονα με τις σπουδές τους ή αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα θα αποκλείονται από το πανεπιστήμιο με συνοπτικές διαδικασίες.

Το φοιτητικό κίνημα βέβαια δεν θα παρακολουθεί άπραγο το Κεφάλαιο και το Κράτος να διαμορφώνουν αυτή την δυστοπία στα πανεπιστήμια, θα οργανωθεί και θα ακυρώσει τον σχεδιασμό για τις διαγραφές φοιτητών/τριών όπως έχει ξανακάνει και θα υπερασπιστεί τους χώρους του από την μανία του Χρυσοχοίδη και των μπάτσων. Με τους εργαζόμενους/ες στο πλάι του το φοιτητικό κίνημα θα εξαπολύσει την αντεπίθεση του απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και θα διεκδικήσει μια εκπαίδευση στο ύψος των αναγκών μας που θα λειτουργεί σύμφωνα με τα συμφέροντα της τάξης μας. Εμείς από την μεριά μας ως Φοιτητικό Τμήμα της Κλαδικής Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε θα βάλουμε τις δυνάμεις μας σε αυτή την κατεύθυνση παλεύοντας για ένα ταξικό πανεκπαιδευτικό κίνημα που θα αντισταθεί στην κρατική βαρβαρότητα. Ως Κλαδική Εκπαίδευσης της Α.Π. Ροσινάντε συμμετέχουμε στο φοιτητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 21/1 στα Προπύλαια στηρίζοντας το μπλοκ των αυτόνομων και ελευθεριακών σχημάτων.

-Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία

-Επανακατοχύρωση του ασύλου

-Ενάντια στα face control και στην εγκατάσταση καμερών στις σχολές

-Κάτω τα πειθαρχικά

-Κανένας αποκλεισμός από την εκπαίδευση, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς

-Κανένα όριο φοίτησης, καμία βάση εισαγωγής

-Καμία διαγραφή φοιτητών/τριών

-Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ

-Καμία μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης


πηγή : http://rocinante.gr/na-aposirthi-tora-to-nomo…