Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 στις 13.00

Συγκέντρωση-Μικροφωνική Αλληλεγγύης στον Δ.Κουφοντίνα

O πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκινήσε απεργία πείνας στις 8 Ιανουαρίου με αίτημα τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στις υπόγειες φυλακές του Κορυδαλλού. Το κράτος παραβαίνοντας τους ίδιους του τους νόμους, δείχνοντας την εκδικητική του φύση σε όσες και όσους αγωνίζονται για ζωή και αξιοπρέπεια, προβαίνει για ακόμη μια φορά σε μια ειδική μεταχερίση του συγκεκριμένου κρατούμενου (επί 7 χρόνια απορρίπτονταν οι αιτήσεις του για άδειες ενώ τις δικαιούταν, εισαγγελικά βέτο σε άδειες που του χορηγούνταν). Πιο συγκεκριμένα, στις 22/12 απήχθη από τις αγροτικές φυλακές Βόλου, όπου βρισκόταν εδώ και δυόμιση χρόνια, και με εντολή της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, μεταφέρθηκε στο Δομοκό, αντί για τον Κορυδαλλό (εκεί δηλαδή όπου εξέτιε την ποινή του πριν μεταφερθεί στο Βόλο), με πρόσχημα το υψηλό ιικό φορτίο της Δυτικής Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υγεία του Δ. Κουφοντίνα είναι επιβαρυμένη από προηγούμενες απεργίες πείνας και από την 18 χρόνων κρατησή του . Σε ένδειξη αλληλεγγύης ξεκινήσαν απεργία πείνας και οι Νίκος Μαζιώτης, Γιάννης Δημητράκης, Πολύκαρπος Γεωργιάδης και Βασίλης Σταθόπουλος.

Παράλληλα, σε αυτή τη συνθήκη της πανδημίας, τα φυλακισμένα άτομα νιώθουν στο πετσί τους την πιο ωμή εξουσιατική έκφανση του κράτους, αντιμετωπίζοντας τα ως ανάλωσιμο πληθυσμό. Η λήψη κατασταλτικών μέτρων αντί υγειονομικών από την κρατική διαχερίση της νεοφιλελευθέρης κυβέρνησης της Ν.Δ κορύφωνεται στις φυλακές. Τα έγκλειστα άτομα στερόυνται στοιχείωδη μέτρα υγειονομικής προστασίας (Συγκεκριμένα μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, ο αριθμός των αντισηπτικών και των μασκών που μοιράστηκε ήταν ανεπαρκής, ενώ οι ανθρωποφύλακες περίφερονταν στις πτέρυγες χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης), την ίδια ώρα, υπήρξε διακοπή αδειών και απαγόρευση επισκεπτηρίων, θεραπευτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, απαγόρευση μεταγωγής σε νοσοκομείο και λήψη τροφίμων και ρουχισμού. Επιπλέον, το νέο νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των κρατουμένων, αυστηροποιεί το καθεστώς κράτησης αφαιρώντας κεκτημένα αγώνων (άδειες, μετάβαση σε αγροτικές φυλακές). Ταυτόχρονα, στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής βρίσκονται και όσα επιλέγουν να στέκονται αλληλέγγυα στους/στις κρατούμενους/νες. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το σκάσιμο λάστιχων των αμαξιών δύο συντρόφων από ασφαλίτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε παρέμβαση αλληλεγγύης στις φυλακές Διαβατών.

Γι' αυτούς τους λόγους, και με αφορμή την πανελλαδική ημέρα δράσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στη 1μ.μ.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Ανοιχτή Αντικατασταλτική, Αντικρατική Συνέλευση

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Ιανουαρίου 16h