Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 στις 9.00 πμ

(Αναβολή) Εφετείο 5ης δίκης Ε.Α (απόπειρα απόδρασης)

Αναβολή από την έδρα της προγραμματισμένης συνεδρίασης του εφετείου της 5ης δίκης έδωσε στη συνεδρίαση της 20ης Ιανουαρίου. Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τη Δευτέρα 25/1.


από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

Σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, ώρα 9.00π.μ, συνεχίζεται το εφετείο της 5 δίκης του Επαναστατικού Αγώνα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Το εφετείο αυτό αφορά την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού που είχε οργανωθεί από την Πόλα Ρούπα τον Φλεβάρη του 2016. Στην ίδια υπόθεση εκδικάζονται και δύο απαλλοτριώσεις τραπεζών, της τράπεζας Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία τον Ιούνιο του 2015 και της Εθνικής Τράπεζας στην Μαλεσίνα το Σεπτέμβριο του 2016 για τις οποίες είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη η Πόλα Ρούπα που βρίσκονταν τότε στην ''παρανομία'' συνεχίζοντας τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα.

Η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για το σύνολο του κατηγορητηρίου (απόπειρα κατάληψης αεροσκάφους, αρπαγή, απειλή και άσκησης βίας κατά του πιλότου, διατάραξη αεροπορικών συγκοινωνιών, απαλλοτριώσεις τραπεζών, κατοχή όπλων και εκρηκτικών, πλαστογραφία κλπ) σε 120 χρόνια κάθειρξη, κατά συγχώνευση 65 και ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης σε 37 χρόνια κάθειρξη, κατά συγχώνευση 24, για ηθική αυτουργία, στις κατηγορίες που αφορούν την επιχείρηση απόπειρας απόδρασης.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83873/