Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 στις 17.00

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης θα υπάρχει ενημέρωση για την απεργία πείνας και θα συζητηθούν κινήσεις αλληλεγγύης στο πλαίσιο της 2ης πανελλαδικής μέρας δράσης που έχει οριστεί για την Παρασκευή 29/1

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ξεκίνησε απεργία πείνας ο επαναστάτης κομμουνιστής Δημήτρης Κουφοντίνας διεκδικώντας την μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό όπου θα έπρεπε να έχει μεταχθεί.

Πιο συγκεκριμένα, στις 22/12 ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας, που βρίσκονταν στις αγροτικές φυλακές Βόλου, απήχθη από πολυάριθμη αστυνομική δύναμη όλων των ειδών και με διαδικασίες express μεταφέρθηκε στις πειθαρχικές φυλακές Δομοκού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, πριν μεταφερθεί στις αγροτικές φυλακές Βόλου όπου παρέμεινε 2μιση χρόνια, εξέτιε την ποινή του στον Κορυδαλλό. Ακόμη, λοιπόν, κι αν λάβουμε υπ όψιν τους δικούς τους νόμους θα έπρεπε να μεταχθεί στη φυλακή, όπου αρχικά εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Όμως, μετά από εντολή της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, ο Δ. Κουφοντίνας οδηγήθηκε στον Δομοκό.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα και μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, το Σάββατο 16/1, ξεκίνησαν απεργία πείνας οι αναρχικοί Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, και Γιάννης Δημητράκης, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Δομοκού. Δήλωση έναρξης πενθήμερης απεργίας πείνας από τη Δευτέρα 18/1 έκαναν οι πολιτικοί κρατούμενοι Βαγγέλης Σταθόπουλος και Πολύκαρπος Γεωργιάδης, που κρατούνται στις φυλακές Λάρισας.

Νίκη στην απεργία πείνας του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα

Δύναμη στους απεργούς πείνας Γ. Δημητράκη, Ν. Μαζιώτη, Π. Γεωργιαδη, Β. Σταθόπουλο

Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83879/