Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 στις 22.00

Προβολή του ντοκιμαντέρ Οι ανεμογεννήτριες έρχονται

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αξιοπρέπειας (πρώην Δημαρχείου) στην Κέρκυρα προβολή του ντοκιμαντέρ "Οι ανεμογεννήτριες έρχονται", της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις αρνητικές συνέπειες των ανεμογεννητριών στο τοπίο και το περιβάλλον και καταρρίπτει το μύθο περί "Πράσινης Ενέργειας".

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στο θέμα των Αιολικών σταθμών. Το θέμα είναι άκρως επίκαιρο καθώς το Σάββατο 27 Αυγούστου το πρωί στις 10:30 θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της αδειοδότησης του πρώτου Βιομηχανικού Αιολικού Σταθμού στην Κέρκυρα, με 12 ανεμογεννήτριες στην κορυφογραμμή του Παντοκράτορα. Ήδη εκκρεμούν αιτήσεις για άλλες 50-60 χερσαίες Α/Γ ενώ εκκρεμεί και το θέμα του θαλάσσιου αιολικού σταθμού στα Διαπόντια (περισσότερες πληροφορίες στο www.aioliko.com).

Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στο Corfu Holiday Palace (πρώην Χίλτον) το Σάββατο 27 Αυγούστου, 10:30 το πρωί και ήδη υπάρχει κάλεσμα από την επιτροπή αγώνα για παρέμβαση του κόσμου.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...