Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 στις 12.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση ενάντια στο Ν/Σ για την Παιδεία & την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Το πανεπιστήμιο λειτουργεί όλο και περισσότερο σαν εταιρία και ο δημόσιος και ανοιχτός χαρακτήρας του ισοπεδώνεται. Οι δαπάνες για τη στέγαση, τη σίτιση, τις σπουδές μειώνονται, ενώ τα ιδρύματα χρηματοδοτούνται με βάση την αποδοτικότητά τους στην έρευνα, με συνεργασίες μεταξύ άλλων με στρατό, αστυνομία και εταιρίες. Η εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στις εστίες ΦΕΠΑ για να καταστείλουν τον αγώνα των οικοτρόφων, οι συστηματικές απολύσεις εργαζομένων στη λέσχη του ΑΠΘ για τα κέρδη της εργολαβίας, η ερήμωση του campus με ευθύνη της πρυτανείας για το κλειδαμπάρωμα των πορτών, η στρατοπέδευση αστυνομικών δυνάμεων και τα λοκ-άουτς των πρυτάνεων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας στις 17 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου, οι έρευνες στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ για drones για το κυνήγι μεταναστών στα σύνορα, η δικαστική σκευωρία που στήθηκε εις βάρος 7 συντρόφων και μίας συντρόφισσας στην Αθήνα, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα του αποστειρωμένου από κοινωνικούς αγώνες και κερδοφόρου για εταιρίες πανεπιστημίου που επιθυμεί το κράτος. Οι διαγραφές φοιτητ(ρι)ών, το ν+2, τα πειθαρχικά συμβούλια, οι κάμερες, ο έλεγχος εισόδου, η πανεπιστημιακή αστυνομία, η απλήρωτη εργασία τεχνικής κατάρτισης και η βάση στα ΑΕΙ που προωθεί η κυβέρνηση, επιβεβαιώνουν ότι το κράτος δεν θέλει "περιττούς" φοιτητές, γιατί τους θεωρεί χασούρα, αλλά μόνο τους "άριστους" που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν. Οι μπάτσοι στο campus χρειάζονται για να επισπεύσουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και να "πατάξουν" τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες που ξεκινάν από τους φοιτητικούς συλλόγους, τα στέκια και τις καταλήψεις εντός του κάμπους και αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά τους.

-Το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν θα περάσει

-Καμία διαγραφή φοιτητή/ριας, κανένα πειθαρχικό συμβούλιο

-Όχι στον νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και στην απλήρωτη τεχνική κατάρτιση

-Λέσχη για όλους/ες

-Εστίες για όσους/ες έχουν ανάγκη

Συγκέντρωση Πέμπτη 28/1,12:00 Άγαλμα Βενιζέλου

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Ιανουαρίου 00h


1 2 3 4 5

ΟΧΙ στις αντιδραστικές αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ., την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και τον αυταρχισμό - Συγκέντρωση Πέμπτη 28/1, 12μεσ., Άγαλμα Βενιζέλου


Αμπελόκηποι, 26/1/2021

Συνάδελφοι/ισσες,

Σχεδόν ένα χρόνο πια μετά την εκδήλωση της πανδημίας, η κυβέρνηση και το Υ.ΠΑΙ.Θ. ειδικότερα συνεχίζουν την ίδια πολιτική της ολοκληρωτικής έλλειψης μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την προστασία της υγείας μαθητ(ρι)ών και εκπαιδευτικών, όπως βέβαια και μέτρων για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και κάθε μέτρου προστασίας της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αντ' αυτού η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια χωρίς τέλος για την θεσμοθέτηση κάθε αντιλαϊκού και αντιεκπαιδευτικού μέτρου που έχει προταθεί από Ε.Ε., ΟΟΣΑ και μεγάλο κεφάλαιο τις τελευταίες δεκαετίες, μετατρέποντας την κρίση σε "ευκαιρία" για τη δόμηση ενός αντιδραστικού, αναχρονιστικού αλλά και απόλυτα προσαρμοσμένου στις ανάγκες της αγοράς εκπαιδευτικού συστήματος, στοιχεία του οποίου αποτελούν:

  • το συζητούμενο νομοσχέδιο που θέτει νέους φραγμούς στην πρόσβαση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων στα ΑΕΙ και θεσμοθετεί την πανεπιστημιακή αστυνομία (αντί προσλήψεων καθηγητών για το σπάσιμο τμημάτων και το άνοιγμα των σχολών)
  • η υπουργική απόφαση για την έναρξη της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας ήδη από τον Φλεβάρη καθώς και η άμεση νομοθέτηση του πλαισίου και η έναρξη της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού από το Σεπτέμβρη, με ένα σύστημα εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, το αγγλοσαξονικό δηλ. μοντέλο, το οποίο όπου εφαρμόστηκε οδήγησε σε κλείσιμο σχολείων και απολύσεις εκπαιδευτικών.
  • η παντελώς αναιτιολόγητη, αντιπαιδαγωγική κι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία υπουργική εγκύκλιος για την επέκταση του ωραρίου του Νηπιαγωγείου, που ανοίγει το δρόμο για τη συνολική επέκταση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, την ουσιαστική κατάργηση του ολοήμερου και μαζί χιλιάδων θέσεων εκπαιδευτικών
  • τη μονιμοποίηση της απόλυτα αποτυχημένης και αντιπαιδαγωγικής εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» με την εφαρμογή της σε κάθε περίπτωση, όπως στην πρόσφατη κακοκαιρία
  • την έλλειψη κάθε συζήτησης για την κάλυψη των δεκάδων χιλιάδων κενών θέσεων εκπαιδευτικών με μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία

Την ίδια στιγμή εκτυλίσσεται μια συνολική κυβερνητική επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα και την πρόσβαση της κοινωνικής πλειοψηφίας στα δημόσια αγαθά, καταργούνται το ένα μετά το άλλο χρόνιες κατακτήσεις, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα ενώ με πρόσχημα την πανδημία θεσπίζονται συνεχώς νέες απαγορεύσεις, οξύνονται τα φαινόμενα κρατικής βίας και καταστολής αλλά και οι διατάξεις περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Απέναντι σε αυτή την συνεχώς εντεινόμενη αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική φαίνεται να αναπτύσσεται ένα όλο και πιο δυναμικό φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα, που μέσα από το συντονισμό και την απόλυτα αναγκαία στις μέρες οικοδόμηση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου, μπορεί να αποτελέσει τον κυματοθραύστη στην αντιεκαπιδευτική λαίλαπα αλλά και να δώσει διέξοδο στην συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση για την κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης και να πυροδοτήσει τη συνολική λαϊκή αντίδραση.

Ο Ζ' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης στηρίζει στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων αλλά και της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα και στη Θεσσαλονίκη

την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, 12μεσ., στο Άγαλμα Βενιζέλου

κηρύσσοντας διευκολυντική 2ωρη στάση εργασίας και ζητώντας την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

Η πρόεδρος Ο γεν. γραμματέας

Δέσποινα Σαββίδου Ηλίας Σμήλιος

πηγή : https://zsepethess.blogspot.com/2021/01/281-1…


1 2 3 4 5

ΣΣΠ: Πέμπτη 28/1 όλοι/ες στις Διαδηλώσεις να σπάσουμε τις χουντοαπαγορεύσεις! Αγώνας διαρκείας ενάντια στα μέτρα Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Όλοι στις Διαδηλώσεις Πέμπτη 28/1

Αθήνα: 13:00, Προπύλαια.

Θεσσαλονίκη : 12:00, Αγαλμα Βενιζελου

Γιάννενα: 12:00 , Περιφέρεια

Πάτρα : 12:00 Πλατεία Γεωργίου

-

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13038


1 2 3 4 5

Νέα φοιτητική κινητοποίηση ενάντια στο νόμο Κεραμέως -Κάλεσμα της Φοιτητικής Πορείας

Σε συνέχεια των μαζικών κινητοποιήσεων της προηγούμενης Πέμπτης, η Φοιτητική Πορεία καλεί τη νεολαία, το εκπαιδευτικό κίνημα και το λαό, να συνεχίσουν στο δρόμο του ενιαίου μαζικού αγώνα, για να μην περάσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως.

Καλούμε στις συγκεντρώσεις των Φοιτητικών Συλλόγων και Εκπαιδευτικών Σωματείων αυτή την Πέμπτη, 28/1:

Αθήνα, 13:00, Προπύλαια
Θεσσαλονίκη, 12:00, Άγαλμα Βενιζέλου
Γιάννενα, 12:00, Περιφέρεια

Φοιτητική Πορεία

πηγή : https://www.m-lkke.gr/featured/νέα-φοιτητική-…


1 2 3 4 5

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε κάθε πεδίο της δημόσιας σφαίρας νομοθετεί, υπό το δόγμα τάξη και ασφάλεια. Νέα καθεστώτα καταστολής, ελέγχου και παρατήρησης. Αστυνομία και ειδικοί φρουροί μέσα στα Πανεπιστήμια, πειθαρχικά σε φοιτητ(ρι)ές που αρθρώνουν πολιτικό λόγο και κινητοποιούνται, κάμερες και παρακολούθηση στους χώρους του Πανεπιστημίου, διαγραφές φοιτητ(ρι)ών, έλεγχος των καθηγητών, κοινές συνεντεύξεις τύπου της Υπουργού Παιδείας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι το ακραία αυταρχικό, ταξικό φαντασιακό της ΝΔ.

Φυσικά συνεχίζει την πρακτική της κανονικοποίησης των απαγορεύσεων συναθροίσεων και νομοθετεί με κλειστά πανεπιστήμια.Οι "άριστοι" των καλοπληρωμένων ιδιωτικών πανεπιστημίων κατασκευάζουν κακογραμμένα αφηγήματα παραβατικότητας, παρουσιάζοντας το Πανεπιστήμιο ως άντρο ανομίας και κάνουν επίδειξη δύναμης με καουμπόικες εφόδους σε εστίες και προαύλιους πανεπιστημιακούς χώρους.

Το Πανεπιστήμιο δεν είναι απλώς ένα ίδρυμα που χορηγεί πτυχία και τροφοδοτεί την αγορά εργασίας. Είναι ένας πραγματικός και συμβολικός χώρος γνώσης, ριζοσπαστικοποίησης και ζύμωσης των πιο προοδευτικών ιδεών. Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος ελεύθερης σκέψης, έρευνας και διακίνησης ιδεών, έννοιες άγνωστες για τους "αρίστους" της κυβέρνησης αυτή. Η νέα δεξιά μπορεί να νοσταλγεί τις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, αλλά εμείς είμαστε εδώ για την επαναφέρουμε στην πραγματικότητα. Τα τανκς έχουν σκουριάσει.

Ως εργαζόμενοι στο χώρο της τέχνης του χορού, ενός χώρου που παλεύει εδώ και χρόνια να εισακουστεί το αίτημα για ένα δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο Παραστατικών Τεχνών, παλεύουμε πλάι στους φοιτητές, τους καθηγητές και το διοικητικο προσωπικό των Πανεπιστημίων.

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις φοιτητ(ρι))ών, καθηγητ(ρι)ών κι εργαζομένων που καλούνται στη 13.00μμ στα Προπύλαια στην Αθήνα και στις 12.00μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

κάλεσμα : Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού