Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 στις 17.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

post image

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα - Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στα Προπύλαια στις 5μμ

Στα πλαίσια της 2ης πανελλαδικής μέρας αλληλεγγύης και δράσης στον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, καλούμε Συγκέντρωση Αλληλεγγύης την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στα Προπύλαια στις 5μμ.

"Κάποιος θα πρέπει να γράψει ένα ποίημα για τα βάσανα των απεργών πείνας. Θα 'θελα να το γράψω εγώ, αλλά πως να το τελειώσω;"

Bobby Sands

Νίκη στην απεργία πείνας του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα

Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους

Δύναμη στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας Γ. Δημητράκη, Ν. Μαζιώτη

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1609902/


Πάλι για τον Κουφοντίνα θα μας πείτε;

Γιατί η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα μας αφορά όλες/ους | Αλληλεγγύη & Αντίσταση

Από τις 8 Ιανουαρίου, που ξεκίνησε η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, έχουμε εκφράσει τη στάση και τη διάθεση μας για το ζήτημα:

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διεκδικεί το αναφαίρετο δικαίωμα του να μην βρίσκεται σε μια διαρκή κατάσταση εξαίρεσης. Να μην υπόκειται σε φωτογραφικές δυσμενείς διατάξεις, οι οποίες έχουν αντίκτυπο σε όλους/ες τους πολιτικούς κρατούμενους/ες.

Γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στο στόχαστρο γιατί αρνήθηκε να υπογράψει δηλώσεις μετανοίας, γιατί η στάση του είναι αξιοπρεπής κατά τη διάρκεια της πολύχρονης φυλάκισης του, γιατί αντιμετώπιζει μία δηλωμένη βεντέτα απέναντι του.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα ΜΜΕ και η ακροδεξιά έχουν αποφασίσει να τον δικάζουν εκ νέου και καθημερινά, σερβίροντας τρομουστέρια και έναν νέο "εχθρό" σε μία κοινωνία μουδιασμένη από τις απαγορεύσεις, την ανασφάλεια για την πανδημία, αλλά και το κύμα ανεργίας και ανέχειας που πλησιάζει ως απότοκο της κυβερνητικής πολιτικής.

Ενάντια σε αυτές τις φασιστικές μεθοδεύσεις έχουν ακουστεί αρκετές φωνές - παρά τη συστηματική προσπάθεια του κράτους να τις σωπάσει - από καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, πολιτικές οργανώσεις, φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία.

Ακόμη και ο Συνηγόρος του Πολίτη παρένεβη, ζητώντας εδώ και έξι μέρες, να ενημερωθεί γιατί παρακάμφθηκε η επιτροπή μεταγωγών στο ενώ επίσης κάλεσε την Γενική Γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής να παραδώσει στον Δ. Κουφοντίνα τα έγγραφα που ζητάει. Η Γενική Γραμματεία έχει επιλέξει να μην δώσει καμία σχετική απάντηση, επιβεβαιώνοντας τον ρεβανσισμό που την διακατέχει.

Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι/ες:

  • Καλούμε σε διαρκή, μαχητική παρέμβαση του κινήματός για να μπει φρένο στα δολοφονικά σχέδια της κυβέρνησης.
  • Η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά το σύνολο των κρατουμένων και της κοινωνίας η οποία δεν πρέπει να "επιτρέψει" τη φρίκη ενός νεκρού απεργού πείνας.
  • Η σημερινή μαζική πανεκπαιδευτική πορεία έδειξε ότι το κίνημα μπορεί να συσπειρωθεί και να ανατρέψει τις αυταρχικές απαγορεύσεις. Ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των σύγχρονων βασιλιάδων.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛ. ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης και αλληλεγγύης την Παρασκευή 29/1 και στηρίζουμε το κάλεσμα στις 17.00 στα Προπύλαια.

Κοινή Ανακοίνωση με Αναμέτρηση και Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματά

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/2021/01/28/pali-gia-ton…