Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στις 15.00

Μικροφωνικη για την χθεσινη εισβολη των μπατσων στη ΦΕΠΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ & ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

-ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ-

Το πρωί της Τρίτης 26/1, για ακόμη μια φορά μπάτσοι κάθε λογής (ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ, Δίωξη, ασφαλίτες) εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο των φοιτητικών εστιών δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό αστυνομοκρατίας. Το κράτος στην προσπάθεια του να νομιμοποιήσει κοινωνικά την παρουσία των μπάτσων στον χώρο των εστιών -όπως και στις 30/12- χρησιμοποίησε ως αφορμή την διακίνηση ναρκωτικών.

Από την πλευρά μας δεν θα μπούμε στη διαδικασία να καταδικάσουμε όσους και όσες εν μέσω συνολικής υποτίμησης της ζωής τους από το κράτος και τα αφεντικά επιλέγουν να βγάλουν τα προς το ζην τους από μικροπαραβατικες δραστηριότητες. Φυλάμε επιμελώς το μίσος και την οργή μας για τους πραγματικούς υπεύθυνους. όσους δηλαδή περιθωριοποιούν και φτωχοποιούν ανθρώπους αποκλείοντας τους από τις "λαμπρές" ευκαιρίες μιας "κανονικής" και νομοταγούς ζωής στα πλαίσια της καπιταλιστικής κανονικότητας.

Γνωρίζουμε πως για το κράτος όσοι/ες θεωρούνται μικροπαραβάτες και βαφτίζονται μικροεγκληματίες, χρησιμοποιούνται για να δικαιολογούν τις φυλακές και τα μπουντρούμια τους, τον κοινωνικό έλεγχο την επιτήρηση και την επέλαση των μπάτσων σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας. Χωρίς καμία διάθεση για γενικεύσεις που συχνά -αν όχι πάντα- στρώνουν το δρόμο για έναν διάχυτο ρατσισμό και αποκλειστικά με βάσει τα βιώματα και τους αγώνες που έχουμε δώσει στο παρελθόν, οι λόγοι που μπορεί να συγκρουστούμε με αυτά τα υποκείμενα είναι αντίστοιχα με όσα μας θέτουν σε θέση σύγκρουσης με ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Δηλαδή ο σεξισμός, τα παρενοχλητικά περιστατικά, η σεξουαλικοποίηση των γυναικών, η ομοφοβία και η τρανσφοβια.

Ξέρουμε όμως πως κάθε απόπειρα επιβολής της παρουσίας των ένστολων σκουπιδιών στους πανεπιστημιακούς και μη χώρους γίνεται με σκοπό την καταστολή των αγώνων και όσων αμφισβητούν τις κρατικές προσταγές.

Η χθεσινή επίδειξη δύναμης από τους μπάτσους πραγματοποιήθηκε με φόντο της ανακοίνωση την ΕΛ.ΑΣ. που απαγορεύει την συνάθροιση 100 και πάνω ατόμων. Αυτό ωστόσο σύμφωνα με παραδοχή του αρχηγείου της αστυνομίας δεν αφορά τις συναθροίσεις σε σημεία εμπορίου. Το τρίπτυχο «ΣΠΙΤΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΚΑΤΑΛΑΝΩΣΗ» λοιπόν καλά κρατεί και γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη η ευθεία επίθεση στον κόσμο που αγωνίζεται ενάντια σε μια πλήρη ελεγχόμενη καθημερινότητα η οποία ορίζεται αποκλειστικά από τις καπιταλιστικές ανάγκες.

Τα προβλήματα που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας είναι πολλά, ωστόσο δεν θα δεχτούμε να τα επιλύσουν οι μπάτσοι, ακριβώς επειδή αυτοί είναι ένα από τα προβλήματα μας. Δεν θέλουμε να αναθέτουμε τις ζωές μας και την διαχείριση τους στο κράτος και τους θεσμούς του. Δημιουργούμε κοινότητες αγώνα χτίζοντας ισότιμες και απελευθερωτικές σχέσεις, σε μια προσπάθεια να αντισταθούμε σε ότι μας καταπιέζει.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΟΠΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ

ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

εστιακοί/ες, αλληλέγγυοι/ες

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Ιανουαρίου 13h