Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 στις 19.00

Συνέλευση ενάντια στην έμφυλη βία μέσα & έξω από το πανεπιστήμιο

Με αφορμή την πρόσφατη έξαρση των φεμινισμών* στη χώρα, με το #metoo και με σωρό καταγγελιών για έμφυλη βία να βγαίνουν καθημερινά και να δίνουν φωνή και στις επόμενες, καλούμε σε συνέλευση ενάντια στην έμφυλη βία αυτό το Σάββατο στις 19:00, με στόχο να έρθουμε σε επαφή, να γνωριστούμε και να παλέψουμε μαζί με όσ@ βιώνουν καθημερινά τη βία της πατριαρχίας και του σεξισμού, μέσα ή έξω από το πανεπιστήμιο.

Τα περιστατικά που περιγράφονται σε πολλές από τις πρόσφατες καταγγελίες δε μας είναι άγνωστα. Ζώντας υπό το βάρος της πατριαρχίας ολόκληρη μας τη ζωή, γνωρίζουμε πολύ καλά ποιες μπορεί να είναι οι εκφάνσεις της έμφυλης βίας, είτε αυτό είναι παρενόχληση/κακοποίηση, είτε ακόμα το ίδιο το victim blaming, που κατηγορεί τα όσ@ καταγγέλουν, επειδή "τώρα το θυμήθηκαν;" ή επειδή "το κάνουν για την καριέρα τους" και ότι άλλες επιθέσεις ακούμε καθημερινά απέναντι στις καταγγελίες, που όχι μόνο προσπαθούν να φιμώσουν όσ@ καταγγέλουν, αλλά προσπαθούν να τ@ μεταθέσουν και την ευθύνη της ίδιας τους της κακοποίησης.

Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς λέμε ότι πιστεύουμε όσ@ καταγγέλουν έμφυλη βία και είμαστε στο πλευρό τους. Και για το λόγο αυτό θέλουμε να παλέψουμε μαζί ενάντια στο σεξισμό, στην πατριαρχία, την τρανσφοβία, την ομοφοβία και το σύστημα που τα τρέφει.

Πρωτοβουλία ενάντια στην έμφυλη καταπίεση**

*λέμε "φεμινισμοί" αντί για "φεμινισμός", γιατί αναγνωρίζουμε πως ο φεμινισμός δεν είναι ένας αλλά μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Διαφωνούμε πχ με τον "φεμινισμό" της κυβέρνησης, που κατόπιν εορτής βγαίνει να καταδικάσει γενικά κι αόριστα "τέτοια περιστατικά", ενώ από την πρώτη στιγμή της εκλογής της παλεύει ενάντια σε βασικά δικαιώματα-κεκτημένα του φεμινιστικού κινήματος, όπως αυτό της άμβλωσης. Αντίθετα θέλουμε έναν φεμινισμό που θα είναι συμπεριληπτικός και θα παλεύει για την απελευθέρωση φύλου, σώματος & σεξουαλικότητας, αλλά και κάθε άλλης καταπίεσης, ταξικής, φυλετικής κ.ο.κ.

**είμαστε φοιτητ@, εργαζόμεν@, άνεργ@, φεμινιστ@, λοατκια+ που ζούμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Ιανουαρίου 20h