Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 στις 17.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα


Να μεταφερθεί τώρα ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει ήδη την 25η μέρα σκληρής απεργίας πείνας (χωρίς αλάτι, ζάχαρη, ηλεκτρολύτες, ορό), υπερασπιζόμενος με το σώμα του το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στο Δομοκό, όπου τον πέταξαν εκδικητικά, για να τον απομονώσουν ακόμη περισσότερο από τους οικείους του, μετά τη βίαιη απαγωγή του από τις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Αφού δεν του αναγνωρίστηκε ποτέ, όπως και στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης 17Ν, το καθεστώς του πολιτικού κρατούμενου, ζητά να εφαρμοστεί και για τον ίδιο ο νόμος που ισχύει για όλους τους κρατούμενους, να μεταχθεί στην αρχική φυλακή από την οποία τον μετακίνησαν στις αγροτικές φυλακές. Να επιστρέψει στο υπόγειο των φυλακών Κορυδαλλού, που φτιάχτηκε ειδικά για τους κρατούμενους της 17Ν και όπου πέρασε τα 16 πρώτα χρόνια κράτησής του. Κι ας ισχυρίζεται ψευδώς η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Νικολάου, ότι οι φυλακές Κορυδαλλού αποτελούν δικαστικές φυλακές. Εξάλλου, δεν ευθύνεται ο Δ.Κ., αν, στο φωτογραφικό νόμο που πέρασε η κυβέρνηση στις αρχές Δεκεμβρίου 2020 για να τον αποκλείσει από τη δυνατότητα να εκτίσει μέρος της ποινής του στις αγροτικές φυλακές, «ξέχασε» να προβλέψει μια ακόμη εξαίρεση σε βάρος του.

Δεν είναι η πρώτη φορά, στα 18 χρόνια κράτησης, που ο ΔΚ καταφεύγει στο ύστατο μέσο αγώνα για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του, που θίγεται κατάφωρα από αλλεπάλληλες εκδικητικές, δυσμενείς διακριτικές αποφάσεις σε βάρος του. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δίνει και πάλι ένα δίκαιο αγώνα απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν αναγνωρίζει ότι οι καταδίκες και οι ποινές επιβάλλονται από τα δικαστήρια και όχι από το μένος «εκλεκτών» οικογενειών που κυβερνούν τον τόπο.

Στεκόμαστε στο πλευρό του απεργού πείνας, μαζί με το κίνημα αλληλεγγύης που φουντώνει, με δεκάδες ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών, της δημοσιογραφίας, πανεπιστημιακούς δασκάλους και δασκάλες, σωματεία βάσης, ανθρώπους από τη διεθνή κοινότητα, που ζητούν το αυτονόητο, να ισχύσει το κράτος δικαίου, να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπεται για όλες κι όλους τους κρατούμενους.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει να κωφεύει και να αυθαιρετεί, να εκτιμήσει ότι η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας είναι πλέον οριακή, καθώς έχει ήδη διαγνωστεί περιφερειακή πάρεση: Να μεταφερθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις φυλακές Κορυδαλλού. Να απαντήσει στην επιστολή του Συνήγορου του Πολίτη, που, και αυτός, καταγγέλλει το παράνομο της μεταγωγής στις φυλακές Δομοκού και ζητά τη γνωστοποίηση των σχετικών εγγράφων στον κρατούμενο και τη συνήγορο του. Να πάψει να καλλιεργεί τα πιο απάνθρωπα και συντηρητικά αντανακλαστικά σε μια κοινωνία καθημαγμένη από την οικονομική και υγειονομική κρίση. Να σταματήσει να χαϊδεύει την ορφανή νεολαία της ΧΑ, που τολμά να καθυβρίζει και να απειλεί πανεπιστημιακούς δασκάλους που κάνουν έκκληση για απονομή δικαιοσύνης.

Καλούμε στην πανελλαδική μέρα δράσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, την Τετάρτη 3 Φλεβάρη,

Στη Θεσσαλονίκη, Πολυτεχνείο ΑΠΘ, 2 μ.μ.

Στην Αθήνα, Προπύλαια, 5.30 μ.μ.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : https://diktio.org/node/1517