Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 στις 18.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ.Κουφοντίνα


Τετάρτη 3/2 18:00, Αρχαίο Θέατρο Λάρισας
Στα πλαίσια της τρίτης πανελλαδικής ημέρας δράσης.

Ακολουθεί το κείμενο :

Στις 21/12/2020 ο Δ. Κουφοντίνας απαγάγεται από πληθώρα μπάτσων όλων των ειδών και μεταγάγεται στην άτυπη φυλακή τύπου Γ Δομοκού,στα πλαίσια των νέων διατάξεων του σωφρονιστικού κώδικα, ο οποίος προβλέπει πως όσα άτομα έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία δεν δικαιούνται να εκτίουν την ποινή τους σε αγροτικές φυλακές.
Από τις 8/1/2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας με κύριο αίτημα του να επαναμεταχθεί στις αγροτικές φυλακές Βόλου, ή αλλιώς στον Κορυδαλλό. Την απεργία πείνας του στηρίζουν από 16/1 οι πολιτικοί κρατούμενοι Νίκος Μαζιώτης και Γιάννης Δημητράκης και στις 18/1 ξεκίνησαν πενθήμερη απεργία πείνας οι πολιτικοί κρατούμενοι Π. Γεωργιάδης και Β. Σταθόπουλος, απο τις φυλακες Λάρισας και Δομοκού, καθώς και σύντροφοι από την Τουρκία, που βρίσκονται σε Ελληνικές φυλακές

Οι συνθήκες της πανδημίας βαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο κλίμα που επικρατεί στις Ελληνικές φυλακές και οξύνεται περαιτέρω με τα μέτρα που εξαπέλυσε η κυβέρνηση για να διαχειριστεί την κατάσταση. Επιλέγοντας μια εξοντωτική διαχείριση της πανδημίας, δεν επιδιώκεται η αποσυμφόρηση των φυλακών, αντιθέτως στοιβάζονται ακόμα περισσότερα κορμιά μέσα στα κολαστήρια, λόγω της αναβολής εφετείων και δικαστηρίων. Επίσης απαγορεύεται ο προαυλισμός των κρατουμένων, τα επισκεπτήρια, οι μετακινήσεις από πτέρυγα σε πτέρυγα καθώς και βάση το τελευταίο κατασταλτικό διάταγμα, επιβάλλεται μόνιμη στέρηση αδειών των κρατουμένων. Τα μέτρα αυτά θυσιάζουν όλα τα άτομα που κρατούνται στις Ελληνικές φυλακές, στον βωμό του κέρδους και της ευημερίας οπως θυσιάζονται όλα τα άτομα που θεωρούνται παρείσακτα και περιττά για αυτή την κοινωνία, ανεξαρτήτως καιρού και συνθήκης. Δεν ξεχνάμε την κατάσταση που επικράτησε πρόσφατα στις φυλακές Λάρισας με τα εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού, μεταξύ τους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως ο σύντροφος Β. Σταθόπουλος. Η κατάσταση της υγείας του Κουφοντίνα είναι ήδη επιβαρυμένη μετά από δεκάδες μέρες απεργίας, και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς επηρεάζεται και από τις απεργίες πείνας στις οποίες αναγκάστηκε να καταφύγει μέσα στα 18 χρονια κρατησης του. Ο τρόπος που διαχειρίζεται αυτή η κατάσταση δεν αποκλίνει από το υπάρχον μοντέλο της εξόντωσης και του βασανισμού που εφαρμόζεται, ο αγωνιστής μετακινείται από το επιτηρούμενο με κάμερα, κελί απομόνωσης, σε ένα ψυχρό δωμάτιο νοσοκομείου όπου του επιβάλλεται "θεραπεία", χωρίς να έχει προσωπική επαφή με κανένα φιλικά προσκείμενο άτομο. Ενώ παράλληλα τα θεσμικά μέσα "ενημέρωσης" αποκρύπτουν και λοιδορούν τον ίδιο και τον αγώνα του.
Σε αντίθεση με αυτή την ευτέλεια, ο Κουφοντίνας επιλέγει για ακόμη μια φορά να αντισταθεί στις μεθοδεύσεις του κράτους εναντίον των πολιτικών κρατουμένων, συγκρούεται με μια εξουσία που τον θέλει ούτως η άλλως νεκρό και μας δίνει έναυσμα για μια ολική ρήξη με την επέλαση του κράτους εναντίον μας. .
Εμείς από πλευράς μας δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, για έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του για το συμφέρον της κοινωνίας πολεμώντας βασανιστές της χούντας εφοπλιστές και μυστικές υπηρεσίες ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Έναν αγωνιστή που δεν ήταν ένας δολοφόνος όπως θέλουν εσκεμμένα να τον παρουσιάσουν, αλλά ένας αγωνιστής που σήμερα στα 63 του χρόνια θυσιάζει ακόμα και τη ζωή του απέναντι σε όλους αυτούς που καθημερινά καταδυναστεύουν τις ζωές μας. Στεκόμαστε ενάντια στις θανατοπολιτικές που επιλέγουν να εφαρμόσουν, σε μια συνθήκη όπου ο θάνατος έχει γίνει συνήθεια και αιωρείται πάνω από τα αδιάφορα κεφάλια όσων προορίζονται επόμενοι για σφαγή.
Βγαίνουμε για άλλη μια φορά στους δρόμους, ενάντια στην καταστολή των αγώνων και την γενικευμένη επιτήρηση των ζωών μας, μέσα και έξω από τα κελιά. Μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής, για την ζωή, την υγεία και την ελευθερία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/ntougrou/posts/275…