Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011 στις 9.00 πμ

Applebee's: Συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια

Συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια στις 9:00 π.μ. (ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 8/8/2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙ TO ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ

Αναγκαστήκαμε να προβούμε σε επίσχεση εργασίας όντας από τον Μάιο απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία του εργοδότη σε όποιες κινήσεις (καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, κινητοποιήσεις έξω από το κατάστημα, συμμετοχή στις Γενικές Απεργίες στις 15, 28 και 29 Ιούνη κτλ) ή προτάσεις για να λυθεί το πρόβλημα της μισθοδοσίας (που είχαμε από τον Δεκέμβριο), ώστε να εξασφαλιστούν τα συμφέροντά μας αλλά και η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος. Όλο το προηγούμενο διάστημα εισπράξαμε εμπαιγμό, ψέματα και ειρωνεία από τη διοίκηση της εταιρίας.

Στις 15/7 πριν ξεκινήσει η πρωινή βάρδια μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά πως η εταιρεία έκλεισε!!!! κάνοντας πράξη τις απειλές της ενάντια στην επίσχεση εργασίας που θα ξεκινούσε από την επόμενη μέρα και τους είχε κοινοποιηθεί εξωδίκως 10 μέρες πριν. Στην Επιθεώρηση η εργοδοσία δήλωσε πως δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα από δεδουλευμένα, αποζημιώσεις κτλ. Δηλαδή μετά από χρόνια ξεζούμισμα με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μας πετάνε απλήρωτους στο δρόμο, αφού μάζεψαν από τον ιδρώτα μας αρκετά εκατομμύρια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, από τις 22/7 άρχισε να μας κοινοποιεί τις απολύσεις που είναι παράνομες και καταχρηστικές λόγω επίσχεσης εργασίας.

Την Τρίτη 2 Αυγούστου, ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, πήραμε αναβολή και διατηρήσαμε την προσωρινή διαταγή που είχαμε ήδη οι εργαζόμενοι, προκειμένου να διατηρηθεί η ισχύουσα κατάσταση εντός του καταστήματος.

Ο ιδιοκτήτης του οικήματος, αφού με την παρέμβαση που έκανε στο δικαστήριο δεν πέτυχε την άρση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων, προχώρησε σε μηνύσεις προς τους εργαζόμενους

Προσφεύγοντας στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου και στην εισαγγελέα ποινικών διώξεων κ. Καρανίκα διατείνεται ότι εντός του καταστήματος "διαπράττονται ποινικά αδικήματα" και ζήτησε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου κατά των εργαζομένων! Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μην έχοντας άλλα όπλα να χρησιμοποιήσει καταφεύγει στο κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του για να "υπερασπίσουν" την ιδιοκτησία του και το "πρόσωπο" της παραλίας.

Ακολούθως η Εισαγγελέας μας ανακοινώσε ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή προς τους εργαζόμενους και ότι το συμφέρον του ιδιοκτήτη του καταστήματος είναι πιο σημαντικό από το συμφέρων των εργαζομένων! Δηλώνει δε ότι άμεσα επίκειται η ενεργοποίηση αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των εργαζομένων και οι συλλήψεις τους!

Ως εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε. Η εισαγγελέας και η αστυνομία, αντί να κινηθούν ενάντια στον καθόλα παράνομο εργοδότη μας Χαρίλαο Γκορίτσα, ο οποίος χρωστάει στο IΚΑ, στις τράπεζες, στους προμηθευτές και στους εργαζόμενους εκατομμύρια ευρώ, μένει στο απυρόβλητο, όπως έγινε και με την προηγούμενη εταιρία που είχε πριν 7 χρόνια, την ΕΜΠΕΔΟΣ κατασκευαστική, ασκεί διώξεις προς εμάς τους εργαζόμενους που παλεύουμε να πάρουμε τα δεδουλευμένα μας και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας μας.

Η τρομοκρατία κράτους, ιδιοκτητών και εργοδοτών δε μας τρομάζει! Αυτοί που ζημιώνουν, κατακλέβουν και οδήγησαν την οικονομία και το κράτος σε χρεοκοπία είναι οι εργοδότες, οι ιδιοκτήτες και η λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος και όχι ο λαός και οι εργαζόμενοι. Στο δρόμο των συναδέλφων σε Banquet, Πονηρά Μεζεδάκια, Καφεναί κ.α, και των «αγανακτισμένων» στις πλατείες όλης της χώρας, θα αγωνιστούμε για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και τις ζωές μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με καθημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας (στις 20:00) έξω από το μαγαζί και καλούμε εργαζόμενους και νεολαίους, το λαό της Θεσσαλονίκης, να σταθούν αλληλέγγυοι στον δίκαιο και αποφασιστικό αγώνα μας!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

 Να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας.

 Να καταβληθούν οι μισθοί μας άμεσα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/8 (εντός του καταστήματος, Λ.Νίκης 45)

στις 11:00 Συνέντευξη τύπου των εργαζομένων στα Applebee's

στις 19:00 Εκδήλωση «Ο αγώνας στα Applebee's.

H απάντηση των εργαζομένων ενάντια στην κρίση»

Όλοι στα δικαστήρια την Πέμπτη 25/8/2011 στις 9:00 π.μ. ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων

Εργαζόμενοι της Εταιρείας «applebee's» στη Λ. Νίκης

http://applebeessquat.blogspot.com

http://applebeessquat.blogspot.com

επικοινωνία : http://applebeessquat.blogspot.com

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...