Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 στις 15.00

Άνοιγμα της κατάληψης Αντινομία

Kυριακή 7 Φλεβάρη από τις 15:00

Στο χώρο θα υπάρχει:

  • Αυτοδιαχειριζόμενο Καφενείo
  • Αναρχικό/ Αντιεξουσιαστικό Βιβλιοπωλείο
  • Mουσικό Distro με cd, βινύλια, fanzines και t-shirt
  • Xαριστικό / Ανταλακτικό παζάρι ρούχων και υποδημάτων

Χρησιμοποιώντας την παγκόσμια υγειονομική κρίση που ξέσπασε πριν από ένα χρόνο, το ελληνικό κράτος επιχειρεί να ξαναορίσει την καθημερινότητα μας ακολουθώντας συνταγές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Το πρόβλημα του σε αυτή τη συγκυρία δεν είναι το πως θα αντιμετωπίσει την πανδημία και την εξάπλωση της αλλά το πως θα επεκταθεί σε κάθε πτυχή της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής μας.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι η αιτία των χιλιάδων θανάτων στην χώρα μας είναι η αναποτελεσματικότητα και οι εγκληματικές επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής. Το στοίχημα για εμάς σε αυτή τη συγκυρία είναι, μέσω της παραπάνω απλής αποδοχής του πραγματικού προβλήματος, να αποφυσικοποιηθεί και να αμφισβητηθεί ο ιός ως εχθρός για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο ξεγύμνωμα του κράτους και των δολοφονικών πρακτικών του. Σε καμία περίπτωση φυσικά δεν υποστηρίζουμε ότι ο ιός δεν υπάρχει και δεν αποτελεί πρόβλημα. Όσο όμως συντηρούμε την κοινωνική συναίνεση, όσο ρίχνουμε το φταίξιμο σε έναν αόρατο εχθρό τόσο το κράτος δυναμώνει με το να την βγάζει καθαρή, τόσο περισσότερο πειραματίζεται με τις αντοχές και την υπομονή μας και δεν έχει καμία ντροπή πλέον να δηλώνει ότι στην χειρότερη μπορεί απλά και να αποτύχει.

Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια καθημερινότητα όπου τα μέτρα που εφαρμόζονται αλλάζουν με τέτοια συχνότητα λες και δοκιμάζουμε ποίο ρούχο μας κάνει και ποίο όχι. Οι αντιφάσεις τους είναι πλέον προφανείς όταν ενώ απαγορεύεται να βρίσκεσαι σε ανοιχτούς χώρους ,είτε κάνοντας κάποιο χόμπι, είτε διασκεδάζοντας , παράλληλα τα σχολεία, οι εκκλησίες, τα ΜΜΜ, οι δημόσιες υπηρεσίες, τα σούπερ μάρκετ, τα εργοστάσια προσφέρουν αρκετό συνωστισμό ώστε να βοηθήσουν την πανδημία να κορυφωθεί. Αλλά φυσικά όπως έχουν δηλώσει πολλές φορές ο πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές και κάθε λογής φιλοκυβερνητικά τομάρια, για την έξαρση των κρουσμάτων υπεύθυνη είναι η διασκέδαση των νέων,οι συναθροίσεις, οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες που διεκδικούν τα αυτονόητα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η παρούσα συνθήκη δεν αποτελεί πια κατάσταση ανάγκης αλλά μετατρέπεται σιγά σιγά, και μέσω της δικής μας ανοχής, σε έναν τρόπο ζωής που ήρθε για να μείνει. Είναι κάτι που δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα, όσο και αν ελπίζουμε "να περάσει και αυτό".

Ενάντια στην επιβολή μιας εποχής φόβου χωρίς τέλος, ενάντια στην δαιμονοποίηση της ανθρώπινης επαφής είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να συναντιόμαστε, να συζητάμε και να αγωνιζόμαστε.

Έχουμε χρέος να πάρουμε πίσω τον λόγο και τις φωνές που μας αφαιρέθηκαν και να μοιραστούμε τις απόψεις μας και τις αλήθειες μας μέχρι να γκρεμιστούν οι δικές τους.

πηγή : http://katalipsiantinomia.squat.gr/2021/02/06…