Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 13.00

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Διαδήλωση ενάντια στο ν/σ Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Όλοι/ες στις διαδηλώσεις 10/2

4/2: ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΕΣ & ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ Ν/Σ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

-

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/2/2021:

Αθήνα: 13:00, Προπύλαια

Θεσσαλονίκη : 12:00, Άγαλμα Βενιζέλου

Γιάννενα: 12:00 , Περιφέρεια

Πάτρα : 13:00 , Πλατεία Γεωργίου

-

Συνεχίστηκαν για 4η εβδομάδα οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που φέρνει χουντικά μέτρα για τα πανεπιστήμια (πανεπιστημιακή αστυνομία, κάμερες, πειθαρχικές διώξεις κ.ά.), ελάχιστη βάση εισαγωγής και μείωση εισακτέων, όρια φοίτησης και διαγραφές φοιτητών. Οι κινητοποιήσεις της 4/2 ήταν άλλη μια μαζική και δυναμική απάντηση, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται σε γενικές γραμμές στα ίδια νούμερα με αυτά της 28/1. Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές έσπασαν πανελλαδικά τις χουντικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας της κυβέρνησης, με αφορμή τη νέα έξαρση της πανδημίας(ιδιαίτερα σε πόλεις όπως η Πάτρα όπου η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα!!), δείχνοντας ξεκάθαρα την εναντίωση τους απέναντι στην κυβέρνηση.

Στην Αθήνα, παρά το κλείσιμο σταθμών του μετρό και την αστυνομοκρατία σε όλο το κέντρο, περί των 5000 φοιτητών και μαθητών άρχισαν να συγκεντρώνονται, πριν τις 13:00, στα Προπύλαια, που για άλλη μια φορά είχαν κατακλυστεί από αστυνομικές δυνάμεις και τα νέα ειδικά σώματα για τις διαδηλώσεις. Όταν ο κόσμος βγήκε στον δρόμο για να διαδηλώσει, οι δυνάμεις καταστολής αποχώρησαν. Η πορεία έφτασε από τα Προπύλαια, μέσω της Ομόνοιας, μέχρι τη Βουλή και μετά γύρισε πίσω σε Προπύλαια και Ομόνοια, όπου και διαλύθηκε. Στη βουλή, η διαδήλωση χτυπήθηκε από την αστυνομία, με στόχο να τρομοκρατηθεί η νεολαία και να διαλυθεί η διαδήλωση, χωρίς ωστόσο να το καταφέρνει. Ιδιαίτερα μαζικά ήταν τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, ενώ σημαντική παρουσία είχαν οι φοιτητικές παρατάξεις (ΣΣΠ, Αγωνιστικές Κινήσεις κ.ά.), δυνάμεις της άκρας αριστεράς και του αναρχικού χώρου.

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πορεία. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 13:00 από την Πλ. Γεωργίου, όπου κόσμος από νωρίς άρχισε να συγκεντρώνεται. Λίγο αργότερα ξεκίνησε και η πορεία, με πάνω από 500 διαδηλωτές, με μεγάλη παρουσία φοιτητών στο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, αλλά και δυνάμεις της άκρας αριστεράς (ΣΣΠ, Αγωνιστικές Κινήσεις) και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς την παρουσία της αστυνομίας, με τις δυνάμεις καταστολής να μην εμφανίζονται καθόλου, σε αντίθεση με άλλες φορές.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 12:00 στο Άγ. Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση - διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, με πάνω από 2.000 διαδηλωτές, που κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, ΕΛΜΕ, φοιτητικές παρατάξεις (ΣΣΠ, Αγ. Κιν.), η Κίνηση δυνάμεων-φοιτητών ενάντια στο ν/σ Κεραμέως, καθώς επίσης και οργανώσεις της άκρας αριστεράς. Επίσης σημαντική ήταν η παρουσία των μαθητών, οι οποίοι κατέβηκαν με συγκροτημένο μπλοκ των σχολείων τους, κάποια από τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη, όπως τα ΓΕΛ Συκεών. Μετά τη διαδήλωση, κομμάτι του αναρχικού χώρου συγκροτημένα πήγε να λήξει την συγκέντρωση του στο ΑΠΘ, όπου εκεί δέχθηκε αναίτια επίθεση από την αστυνομία με 3 συλλήψεις και 1 τραυματία φοιτητή, ενώ ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα στενά.

Στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πετυχημένη πορεία με περίπου 300 διαδηλωτές. Παρουσία είχαν οι φοιτητικοί Σύλλογοι Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Καλών Τεχνών, ενώ συμμετείχαν και σωματεία εργαζομένων του πανεπιστημίου, των καθηγητών δευτεροβάθμιας, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καθώς και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής-Άκρας Αριστεράς. Η αστυνομία δεν χτύπησε την κινητοποίηση.

Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις της αστυνομίας στη διαδήλωση της Αθήνας και στους φοιτητές έξω από το ΑΠΘ! Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι διαδηλώσεις της 4/2 είναι ένα επόμενο σημαντικό βήμα, μετά τις διαδηλώσεις των 14/1, 21/1 και κυρίως της 28/1. Δείχνουν μια δυναμική που μπορεί να αποκτήσει το φοιτητικό κίνημα, τις σημαντικές δυνατότητες που υπάρχουν. Και ταυτόχρονα, για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται η σύγκρουση με την επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ σε όλα τα μέτωπα. Ιδιαίτερα, οι 2 τελευταίες διαδηλώσεις(28/1 και 4/2) είναι πολύ σημαντικές, γιατί ήταν μαζικότατες και δυναμικές, παρά τα σημαντικά εμπόδια που ορθώνονται στο φοιτητικό κίνημα από την πολιτική των γραφειοκρατών ΠΚΣ-ΕΑΑΚ: κοινά πλαίσια, στη βάση των «δελτίων τύπου των συσκέψεων των δεκάδων φοιτητικών συλλόγων», τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να βγάζουν «καλέσματα αγώνα» για τις διαδηλώσεις, χωρίς να δίνουν καμία συνέχεια, οργάνωση ή προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα. Να σημειωθεί επίσης, πως αυτή η νέα «στροφή» της ΚΝΕ σε πανελλαδικό επίπεδο, να συμμετέχει σε κοινή διαδήλωση, μέχρι και σε κοινά μπλοκ, με τις υπόλοιπες δυνάμεις, είναι σημάδι της βαθιάς πολιτικής της κρίσης και όχι του ότι ξαφνικά «ανακάλυψε» μια επαναστατική και ενωτική πολιτική.

Δεν είναι ώρα για παχιά λόγια, του τύπου «το φοιτητικό κίνημα θα σαρώσει το νομοσχέδιο», αλλά για συνέχιση του αγώνα! Ως ΣΣΠ θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις στο να συνεχιστεί ο αγώνας, στο να μπουν νέες γενικές συνελεύσεις, οι οποίες με τις αποφάσεις τους, θα δώσουν προοπτική κλιμάκωσης στον αγώνα. Με καταλήψεις και συντονιστικές επιτροπές καταλήψεων στις σχολές, ώστε αυτές να μετατραπούν σε κέντρα αγώνα, με συντονιστικά των ΓΣ, που θα ενοποιούν και θα μαζικοποιούν το κίνημα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να παλεύει η ΣΣΠ. Για αυτό καλούμε τη νεολαία και κάθε φοιτητή να συμμετέχει στις νέες γενικές συνελεύσεις και να διαδηλώσει μαχητικά και μαζικά στον δρόμο στις 10/2, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

-

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

πηγή : https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspo…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΣΕΚ στις σχολές

πηγή : https://www.facebook.com/SEKsxoles/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάτω το νέο αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της καταστολής και των ταξικών αποκλεισμών.

Το κράτος έρχεται να σπείρει το χάος του νεοφιλελευθερισμού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από το οργανωμένο πρόγραμμα της καταστολής, της επίτασης των ταξικών αποκλεισμών και κατ' επέκταση της πριμοδότησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο όχι μόνο υποβαθμίζει την ελεύθερη και δωρεάν παιδεία, αλλά επιτίθεται στοχευμένα -και πρώτα από όλα- στους φοιτητές και τις φοιτήτριες της τάξης μας. Επιτίθεται στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που εργάζονται, για να μπορέσουν να συντηρήσουν τις σπουδές τους και με τα νέα όρια φοίτησης κινδυνεύουν με διαγραφή. Οι νέες βάσεις που θεσπίζονται για την εισαγωγή στα ΑΕΙ θα μετατρέψουν την είσοδο στα πανεπιστήμια σε έναν αγώνα δρόμου για τους υποψήφιους και τις υποψήφιες, όπου θα επικρατήσει το μεγαλύτερο πορτοφόλι που θα πληρώσει το καλύτερο φροντιστήριο ή το ιδιωτικό πανεπιστήμιο με τις «αρτιότερες περγαμηνές» για την είσοδο στην αγορά εργασίας, ειδικά τώρα που έχουν εξισωθεί τα πτυχία των ΑΕΙ με αυτά των κολλεγίων. Η παρούσα εκπαιδευτική αναδιάρθρωση επιζητεί πανεπιστήμια με λιγοστές θέσεις για τους λίγους και εκλεκτούς της ελίτ που ευνοείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως είναι αντιληπτό, οι ακόμα πιο εντατικοποιημένες σπουδές θα αποσκοπούν, όχι στη μόρφωση της νεολαίας, αλλά στην ταχύτερη παραγωγή εργατικού δυναμικού που θα ταΐσει την αγορά εργασίας. Χωρίς καμία κοινωνικοποίηση, επιστημονική ή ιδεολογική ζύμωση ανάμεσα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, αφού το μόνο πράγμα που θα σκέφτονται είναι πως θα τελειώσουν τις σπουδές τους, ώστε να μη διαγράφουν. Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα μετατραπούν σε κλειστούς επιτηρούμενους χώρους, σε γυάλες παραγωγής εξειδικευμένων προλετάριων, όπου θα μπαινοβγαίνουν μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας μόνο όσοι και όσες υποδεικνύουν το φοιτητικό τους πάσο.

Μέσα σε όλο αυτό το δυστοπικό αντι-εκπαιδευτικό πλαίσιο που ξεπροβάλλει, η ΝΔ κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να μας πείσει πως η παλινόρθωση δικτατορικών πολιτικών δεν είναι μια ανησυχητική εκτίμηση για το μέλλον, αλλά η πραγματικότητα του σήμερα. Η σύσταση σώματος ασφαλείας μέσα στα πανεπιστήμια, η παρακολούθηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των πανεπιστημίων με κάμερες και η ποινικοποίηση των μαχητικών συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων και πρακτικών των φοιτητ(ρι)ών μέσω πειθαρχικών μέτρων υποδεικνύει την εξουσιομανή ηλιθιότητα των διαχειριστών του κράτους στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να κάμψουν το μέτωπο των αγωνιζόμενων φοιτητ(ρι)ών που στέκεται ανάχωμα στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου. Είναι, άλλωστε, γνωστή η τακτική τους απέναντι στο ανταγωνιστικό κίνημα.

Σε κάθε ερώτηση που τίθεται στο κράτος και την κυβέρνησή του, μπάτσοι είναι πάντα η απάντηση. Μπάτσοι στις πλατείες και τις γειτονιές μας, μπάτσοι στους κοινωνικούς μας χώρους, προσεχώς μπάτσοι και στις σχολές. Κάπου εδώ είναι το σημείο που θα πρέπει να πούμε "ο κύβος ερρίφθη". Συμμετέχουμε στον μαζικό αγώνα των φοιτητ(ρι)ών και των εργαζομένων στους πανεπιστημιακούς χώρους κατά του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου. Στις σημερινές συνθήκες ζόφου είναι εξαιρετικά σημαντικό. Οφείλουμε να σταθούμε ανάχωμα στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου που οδηγούν στην εξόντωση της βάσης σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Διεκδικούμε ελεύθερη και ισότιμα προσβάσιμη παιδεία για όλες και όλους. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε μια ακόμα δόση χούντας. Γνωρίζουμε το κρίσιμο των υγειονομικών συνθηκών, αλλά είμαστε στο σημείο που το κράτος γίνεται και άμεσα πιο επικίνδυνο από την πανδημία. Ήρθε η ώρα να ξαναβγούμε στους δρόμους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/2:

  • Αθήνα: 13:00 στα Προπύλαια. Στηρίζουμε το μπλοκ της Ανοιχτής Συνέλευσης Πανεπιστημιούπολης.
  • Θεσσαλονίκη: 13:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στηρίζουμε τα μπλοκ των αυτόνομων και ελευθεριακών σχημάτων.
  • Ναύπλιο: 17:30 στην Πλατεία 3 Ναυάρχων (Δημαρχείου) . Στηρίζουμε τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων.

Αναρχική Ομοσπονδία
Site: anarchist-federation.gr
email: anarexchist-feexderation@riseup.exnet
Twitter: twitter.com/anarchistfedGr
Fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015
Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΜΑΖΙΚΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Μέσα στο πλαίσιο της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, της ποινικοποίησης της πολιτικής- κινηματικής δράσης με πρόσχημα την πανδημία για τις ανάγκες της εξαρτημένης άρχουσας τάξης, η κυβέρνηση παίρνοντας τα ηνία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε τον δρόμο συνεχίζει την ταξική- εκπαιδευτική αναδιάρθρωση με σειρά αντιλαϊκών- αντεργατικών νόμων λαιμητόμων που χτυπούν την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία, πραγματοποιώντας μια συνολική επίθεση στο δικαίωμα στην εκπαίδευση των παιδιών των φτωχών εργατικών- λαϊκών οικογενειών. Οι μαζικές πανεκπαιδευτικές πορείες των τελευταίων εβδομάδων αποδεικνύουν πως οι μαζικές-λαϊκές πορείες και συγκεντρώσεις καταρρίπτουν στην πράξη το σχέδιο της κυβέρνησης για απαγόρευση των διαδηλώσεων-διεκδικήσεων και δίνουν αγωνιστικό μήνυμα συνέχισης των εργατικών-λαϊκών κινητοποιήσεων απέναντι στη κρατική τρομοκρατία υπερασπίζοντας τις εργατικές-λαϊκές κατακτήσεις και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Οι μαζικoί- λαϊκοί-πολύμορφοι- μαχητικοί αγώνες αποτελούν τον δρόμο για να εναντιωθούμε στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα και την φασιστική- κρατική-παρακρατική τρομοκρατία.

Ταυτόχρονα, το ταξικότατο χτύπημα στην δυνατότητα περάσματος από την δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τις εργατολαϊκές οικογένειες και τα παιδιά της φτωχολογιάς, συνδυάζεται με την σκληρότατη και ταξική πολιτική της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσα από την επαναφορά των διαγραφών που χτυπούν με ωμή ταξικότητα τους εργαζόμενους φοιτητές που δουλεύουν για να μην επιβαρύνουν τις οικογένειές τους. Παράλληλα, η πανεπιστημιακή αστυνομία, αποτελεί ακόμη μια πρακτική εφαρμογή της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, έρχεται στο προσκήνιο για να τσακίσει ακόμη περισσότερο την οργάνωση της νεολαίας μέσα στα συλλογικά όργανα πάλης του φοιτητικού κινήματος, για να τσακίσει εν τη γενέσει της κάθε κινηματική νεολαιϊστικη αντίσταση και να απαγορεύσει την επαφή της εργαζόμενης νεολαίας τόσο με τις ριζοσπαστικές ιδεολογίες όσο και με την ριζοσπαστικοποίηση που έρχεται μέσα από τις συλλογικές- ταξικές- λαϊκές αντιστάσεις.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, αποτελεί καθήκον κάθε οργανωμένης δύναμης του λαϊκού κινήματος, συνολικά του εργαζόμενου λαού, να αντισταθεί απέναντι στα αντεργατικά- αντιλαϊκά νομοσχέδια της Κεραμέως και στην πολιτική της κυβέρνησης που εντείνει ακόμη περισσότερο τους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των εργατικών- λαϊκών οικογενειών και τους εργαζόμενους φοιτητές νεολαίους. Μέσα από ένα μέτωπο εκπαιδευτικών- γονιών- φοιτητών- μαθητών να ορθωθεί τοίχος και να πέσουν τα αντιδραστικά νομοθετήματα του Υπουργείου Παιδείας, από κοινού με ριζοσπαστικές- λαϊκές διεκδικήσεις για καθολικά μέτρα υγειονομικής προστασίας και περίθαλψης των εκπαιδευτικών- των γονιών- των μαθητών και των φοιτητών όσο συνεχίζεται η υγειονομική κρίση.

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 10

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΠΛΗΡΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση
9/2/21

πηγή : https://www.facebook.com/laikiantifasistikidr…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Καλούμε στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, Τετάρτη 10/2 1μμ στα Προπύλαια

Η κοινωνική αγανάκτηση λόγω των προσχηματικών κυβερνητικών lockdown την στιγμή που το ΕΣΥ παραμένει ανοχύρωτο φουντώνει. Το φοιτητικό κίνημα προσφέρει χαραμάδες αγώνα, αντίστασης και ανυπακοής στις κυβερνητικές πολιτικές που έρχονται να στοχοποιήσουν νεολαία, εργατικό κίνημα και εργατικά συμφέροντα.

Μετά από τρεις μαζικές διαδηλώσεις, με χιλιάδες διαδηλωτές στο δρόμο, που έκαναν κουρελόχαρτο τις απαγορεύσεις του κράτους, κορυφώνεται η άρνηση της νεολαίας στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη που υπονομεύει την δημόσια εκπαίδευση, νομιμοποιεί όριο φοίτησης, διαγραφή φοιτητών, πανεπιστημιακή αστυνομία και ενιαίο ψηφοδέλτιο. Αφού προηγήθηκε η εξίσωση πτυχίων ιδιωτικών σχολών με αυτων των δημοσίων, βράδυ, η ακροδεξιά κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει τη δυνατότητα πολιτικοποίησης των νέων στις σχολές και τη γνωριμία τους με ριζοσπαστικές και επαναστατικές ιδέες.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη αναγνωρίζει τον εχθρό της σε εκείνους που μπορούν να ονειρευτούν, να σχεδιάσουν και να οργανώσουν το "αύριο" και μία κοινωνία Αλληλεγγύης και Αδελφοσύνης.

Με τον κοινοβουλευτικό και εξωκοινοβουλευτικό ρεφορμισμό να συντάσσεται ουσιαστικά πλάι στις αντιεργατικές πολιτικές, οι νέοι στην ελληνική πολιτική σκηνή εντείνουν την αγωνιστική τους διάθεση και έχουν τη δυνατότητα να ξεπεράσουν πολιτικές συμβιβασμού και καθίζησης.

Η ΟΡΜΑ θα συμμετέχει με τις δυνάμεις στη φοιτητική διαδήλωση στη 1μμ στα Προπύλαια και καλεί τη νεολαία να συμμετέχει και να παραμείνει,στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση που χάραξαν οι αντικυβερνητικοί αγώνες των τελευταίων εβδομάδων.

πηγή : https://ormantifa.org/kaloyme-sto-foititiko-s…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αγωνιστικό κάλεσμα στους δρόμους ενόψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου

Την ίδια στιγμή που ανακοινώνονται πιο σκληρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και μέσα σε μία συνθήκη που ένα όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας βουλιάζει στην φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια, έρχεται προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο -έκτρωμα όσον αφορά την εκπαίδευση. Η τακτική της ψήφισης νομοσχεδίων εν μέσω lockdown, απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και κλειστών πανεπιστημίων δεν μας εκπλήσσει. Σε κάθε περίπτωση, η παρούσα συγκυρία λειτουργεί ως μια χρυσή ευκαιρία για το κράτος για να εφαρμόσει μέσα σε μια περίοδο όξυνσης της συστημικής κρίσης μια σειρά από χρόνιους κρατικούς σχεδιασμούς και αστικές επιδιώξεις εις βάρος της εργατικής τάξης και της νεολαίας

Έτσι και το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση αποτελεί ένα ακόμη βήμα πάνω σε μια μακρόχρονη κρατική πολιτική στην κατεύθυνσης της ολοκλήρωσης της νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης στην εκπαίδευση. Λαμβάνοντας την σκυτάλη μετά από 4,5 χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης του συριζα η οποία έδωσε κομβικές ανάσες στο αστικό σύστημα και ενσωμάτωσε σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνικές αντιστάσεις, η ΝΔ έρχεται με την όξυνση της αντιδραστικότητας στην πολιτική της να επιβάλλει στο ακέραιο την νεοφιλελεύθερη ατζέντα της.

Το προς ψήφιση νομοσχέδιο κινείται προς την ευθυγράμμιση του ελληνικού πανεπιστημίου με τα "νεοφιλελεύθερα δυτικά πρότυπα". Επαναφέρει μια σειρά από ρυθμίσεις που εντείνουν τις ταξικές ανισότητες στην εκπαίδευση και εντατικοποιούν τους ρυθμούς φοίτησης. Προσανατολίζεται προς ένα πανεπιστήμιο που θα χωράει μόνο τους πιο "αποδοτικούς", οι οποίοι θα πρέπει να ενσωματώνονται άμεσα στην αγορά εργασίας. Ανοίγει τον δρόμο προς την ιδιωτική εκπαίδευση και την περαιτέρω επιχειρηματικοποίηση του πανεπιστημίου.

Η ίδρυση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας και οι λοιπές ρυθμίσεις περί καταστολής και επιτήρησης εντός των πανεπιστημίων συνδέονται άρρηκτα με το σύνολο των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου και έρχονται για να περιφρουρήσουν την ίδια την ουσία τους. Έρχονται να περιφρουρήσουν την ουσία του "αποτελεσματικού" πανεπιστημίου που θα βρίσκεται σε απόλυτη σύμπλευση με την αγορά εργασίας και τα κρατικά συμφέροντα και που θα στρέφεται στην καπιταλιστικά προσοδοφόρα έρευνα από την οποία θα παράγει κέρδος. Ένα πανεπιστήμιο που θα είναι πλήρως απονεκρωμένο και αποστειρωμένο από τις κοινωνικές/ταξικές αντιστάσεις και την ριζοσπαστική πολιτική δράση.

Η επιτυχής ή όχι εφαρμογή των κρατικών σχεδιασμών στην εκπαίδευση θα κριθεί στην πράξη. Θα κριθεί μέσα από την καθημερινή ταξική πάλη και την εκδήλωση της εντός των πανεπιστημίων, θα κριθεί από τις μαχητικές αντιστάσεις και τους αγώνες των φοιτητών και των φοιτητριών. Οι μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητών τις τελευταίες εβδομάδες σπάνε στην πράξη τα μέτρα για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και δίνουν τον τόνο ενόψει της συνέχισης του αγώνα. Οι ένστολοι φρουροί του κράτους που θα εγκατασταθούν μέσα στα πανεπιστήμια για να διαφυλάξουν τα κέρδη του αστικού πανεπιστημίου και την εφαρμογή των κρατικών επιδιώξεων θα πρέπει να λάβουν τις απαντήσεις που τους αξίζουν από τους ίδιους τους αγωνιζόμενους φοιτητές.

Η δράση μας μέσα στο πανεπιστήμιο ως φοιτητές/τριες και ως αναρχικοί ποτέ δεν μας παραχωρήθηκε. Αντίθετα κερδήθηκε μέσα από μαχητικούς, μακρόχρονους και επίπονους αγώνες. Μαθαίνοντας λοιπόν από τα λάθη και τις ανεπάρκειες των αγώνων του παρελθόντος μέσα σε μια περίοδο που ολοένα και περισσότερα κεκτημένα καταλύονται οφείλουμε να δώσουμε στους αγώνες μια νέα προοπτική προς επαναστατική κατεύθυνση, μια νέα οργανωτική μορφή που θα συμβαδίζει με τα πολιτικά περιεχόμενα τους και θα δώσει απαντήσεις και νίκες έναντι στην κρατική και καπιταλιστική επέλαση. Διατηρώντας την ταξική μνήμη και συνείδηση μας γνωρίζουμε πως η λύση δεν βρίσκεται ούτε στην ανάθεση σε κάποιο κόμμα ούτε στη ηττοπάθεια και την παραίτηση. Να περάσουμε στην αντεπίθεση ενάντια στους κρατικούς σχεδιασμούς.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ .

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/02 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής

πηγή : https://steki-fls.espivblogs.net/2021/02/10/a…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 10/2 13:00
Οι νόμοι καταργούνται στα οδοφράγματα

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ
στους μπάτσους μέσα στις σχολές μας, στον νέο πειθαρχικό κώδικα που ποινικοποιεί την πολιτική μας δράση, στο χρονικό όριο φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητ(ρι)ών, στην τριπλή βάση εισαγωγής και τον αποκλεισμό της τάξης μας από την εκπαίδευση
ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΕ ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ALL / THE PRE-DOLLARS, WEDNESDAY 10/2 13:00 Laws are abolished at barricades TO FIGHT AGAINST to the cops inside our schools, the new discipline code criminalizing our political action, the time limit and student write offs, the triple admission base and the exclusion of our class from education POURS UNDERSTANDING COMPARE MASSES NOT ONE COP IN FUNCTIONS AND SCHOOLS THE RIGHT WILL BE JUDGED ON THE STREET

αναρχική φοιτητική συνέλευση Αροδαμός

πηγή : https://www.facebook.com/afsarodamos/posts/29…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Τετάρτη 10/2 στη 13:00 και την ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου (απογευμα) πορείες ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την πανεπιστημιακή αστυνομία, την καταστολή των αγώνων μας και περαιτέρω υποβάθμιση των ζωών μας

00 και την ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου (απογευμα) καλούμε και συμμετέχουμε στις πορείες ενάντα στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την πανεπιστημιακή αστυνομία, την καταστολή των αγώνων μας και περαιτέρω υποβάθμιση των ζωών μας.. Ούτε ενας μπάτσος σε εστίες και σχολές Ενάντια σε πειραρχικά - έλεγχο - διαγραφές

ΑΥΡΙΟ στη 13:00 και την ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου (απογευμα) καλούμε και συμμετέχουμε στις πορείες ενάντα στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την πανεπιστημιακή αστυνομία, την καταστολή των αγώνων μας και περαιτέρω υποβάθμιση των ζωών μας.. Ούτε ενας μπάτσος σε εστίες και σχολές Ενάντια σε πειραρχικά - έλεγχο - διαγραφές

πηγή : https://autonomohmmy.espivblogs.net/2021/02/0…