Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 στις 13.00

Κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

Όλοι/ες στις κινητοποιήσεις:

Αθήνα:ΠΕΜΠΤΗ 11/2, 17:00 , Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: ΠΕΜΠΤΗ 11/2, 13:00 , Άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα :Πέμπτη 11/2, 13:00 , Πλατεία Γεωργίου

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι, που συμμετείχαν σήμερα(10/2) στις διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΛΑΣ προς τις σημερινές φοιτητικές διαδηλώσεις, ενάντια στο χουντικό νομοσχέδιο των Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν στη διαδήλωση προς τη λήξη της, στα Προπύλαια και στην Ομόνοια, κυνηγώντας φοιτητές στα στενά, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας δεκάδες. Δεν δίστασαν να βγάλουν το μένος τους ούτε και στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στην ΓΑΔΑ το απόγευμα της ίδιας μέρας, που επιτέθηκαν και πάλι με σφοδρότητα στο πλήθος. Στη Θεσσαλονίκη, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στην κινητοποίηση όταν αυτή έφτασε έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, επίσης με συλλήψεις, βροχή χημικών και ξύλο.

Είναι ξεκάθαρο πως η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ ήθελε εδώ και καιρό να χτυπήσει τις μαζικές φοιτητικές διαδηλώσεις, καθώς εδώ και 1 μήνα αποτελούν ένα «αγκάθι», που «χάλαγε την εικόνα της». Οι συμμορίες της ΕΛΑΣ, γεμάτες από φασιστικά και χρυσαυγίτικα κατακάθια, ανυπομονούσαν να χτυπήσουν, για αυτό και έπεσαν με τόσο μένος στη νεολαία. Φυσικά δεν έλειψαν και τα χτυπήματα και οι διώξεις δημοσιογράφων, με βάση και το «νέο δόγμα της ΕΛΑΣ».

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, την παύση κάθε δίωξης και την απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες. Το χουντικό νομοσχέδιο, η πανεπιστημιακή αστυνομία και η κρατική καταστολή δεν αντιμετωπίζονται μόνο με διαδηλώσεις, αλλά οικοδομώντας ένα κίνημα που θα διεξάγει έναν αγώνα διαρκείας. Ένα κίνημα που θα έχει ζωή στο εσωτερικό του, με δομές αυτοοργάνωσης, θα συντονίζεται με πραγματικά συντονιστικά και θα εφαρμόζει μαχητικές μορφές πάλης, όπως καταλήψεις, κλεισίματα δρόμων και εξώστρεφες δράσεις. Μόνο έτσι μπορούν να μαζικοποιηθούν οι αγώνες και να πραγματοποιηθεί μια πραγματική κλιμάκωση. Ως ΣΣΠ θα συνεχίσουμε να παλεύουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, μέχρι την ανατροπή του χουντονομοσχεδίου, αλλά και της κυβέρνησης-τσίρκο της ΝΔ.

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

πηγή : https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspo…