τι; :

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 στις 15.00

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Συνολική ενημέρωση από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Καρδίτσα στις 18/2.

Ενόψει της καλεσμένης συνέλευσης αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δ.Κουφοντίνα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν περιμετρικά τον προαύλιο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού Καρδίτσας. Δυνάμεις της ασφάλειας και περιπολικά περικύκλωσαν κόσμο στους γύρω δρόμους και προσήγαγαν αναίτια στο τμήμα αρχικά 6 άτομα. Έπειτα από αρκετή παραμονή στο τμήμα και χωρίς να δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας, επιβλήθηκαν 5 εκδικητικά πρόστιμα. Μέχρι και τώρα ο χώρος είναι περικυκλωμένος από δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες κάνουν συνεχείς ελέγχους, ενώ προσήχθησαν επιπλέον ακόμη 2 άτομα, στα οποία αφού επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα, αφέθηκαν και αυτοί ελεύθεροι.

Με την πάροδο του χρόνου και ενώ οι σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αντανακλαστικά, κόσμος κινήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης φωνάζοντας συνθήματα, ως μια πρώτη απάντηση στα πρωτοφανή για την πόλη γεγονότα.

Το κράτος δολοφονεί τον αγωνιστή Δ.Κουφοντίνα. Δολοφονεί τους 100δες που πεθαίνουν κάθε μέρα με την εγκληματική του διαχείριση στην περίοδο της πανδημίας. Επιβάλει την απαγόρευση όσων φωνών αντιστέκονται, απαγορεύει την πολιτική και κοινωνική δράση και επιτίθεται λυσσαλέα με ξύλο, χημικά, διώξεις και εξοντωτικά πρόστιμα.

Όσο και αν προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν και να μας εξαφανίσουν από την κοινωνική και ταξική πραγματικότητα, τόσο θα μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο. Γιατί έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου για να αγωνιζόμαστε. Γιατί απέναντι στο θάνατο, την τυραννία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την υποταγή, έχουμε πάρει θέση. Είμαστε με τον κόσμο του αγώνα, τον κόσμο της ζωής, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας. Και θα είμαστε 2 κόσμοι σε σύγκρουση μέχρι την τελική νίκη!

Αύριο Παρασκευή, όπως κάθε Παρασκευή, στις 15:00, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι θα είναι ανοιχτό για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Όλοι και όλες εκεί. Θα ακολουθήσει συνέλευση στον προαύλιο χώρο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ-ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ 42 ΜΕΡΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΩΣ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δ.Κουφοντίνα

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας

πηγή : https://autodiaxirizomenostekikarditsas.espiv…