Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 στις 17.00

(αναβάλλεται) Κάλεσμα για διοργάνωση συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τον Pablo Hasel

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ PABLO HASEL

Λόγω της νέας συνθήκης με την έναρξη της απεργίας δίψας από τον απεργό πείνας πολιτικό κρατούμενο Δ.Κουφοντίνα που διεκδικεί το δημοκρατικό του δικαίωμα να μεταχθεί στον Κορυδαλλό όπως ορίζει ο νόμος, αποφασίσαμε να αναβάλλουμε το σημερινό κάλεσμα για συγκρότηση πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στον Pablo Hasel για την διοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης καθώς και για την οργάνωση συγκέντρωσης στην Ισπανική Πρεσβεία. Θα υπάρξει εκ νέου ανακοίνωση για το πότε θα πραγματοποιηθεί η κουβέντα.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

πηγή : https://www.facebook.com/Πολιτικός-Χώρος-Ηλέκ…


Λευτεριά στον κομμουνιστή αντιφασίστα ράπερ Pablo Hasel! Κάτω οι διώξεις των αγωνιστών!

Κάλεσμα για συγκρότηση πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στον Pablo Hasel για την διοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης καθώς και για την οργάνωση συγκέντρωσης στην Ισπανική Πρεσβεία

Στις 16/2 η αστυνομία της Καταλονίας προχώρησε στην σύλληψη του ράπερ Pablo Hasel ύστερα από απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ισπανίας να τον καταδικάσει σε 2,5 χρόνια φυλάκισης. Ο λόγος που ο Καταλανός καλλιτέχνης είναι στοχοποιημένος και διώκεται από την Ισπανική «δικαιοσύνη» είναι ο πολιτικός του στίχος και η δράση του. Μέσα από την μουσική του καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ασκεί έντονη κριτική απέναντι στο σάπιο σύστημα, το Στέμμα και την αστυνομική τρομοκρατία και καταστολή. Το αστικό κράτος της Ισπανίας έχει εξαπολύσει έναν ανελέητο «πόλεμο» ενάντια στον καλλιτέχνη από το 2011 έως σήμερα, βαφτίζοντας τον τρομοκράτη και «επικίνδυνο».

Το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο καλλιτέχνη πριν και έπειτα από τη φυλάκιση του είναι τεράστιο, ενώ αυτή τη στιγμή εκτυλίσσονται μαζικότατες και πολύμορφες διαδηλώσεις σε πολλές Ισπανικές πόλεις. Ο Ισπανικός λαός είναι αποφασισμένος να απαντήσει στην ενισχυμένη βαρβαρότητα και τρομοκρατία του κράτους, να αναδείξει πως τα αστικά κράτη με τις πολιτικές τους είναι οι μόνοι τρομοκράτες και όχι όσοι αντιδρούν απέναντι στο άδικο.

Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν εικόνα από το μέλλον και για τον ελληνικό λαό. Πρόσφατο παράδειγμα στην Ελλάδα αποτελεί ο νόμος για την λογοκρισία στην τέχνη. Με βάση το άρθρο 8 του νόμου απαγορεύεται οποιοδήποτε υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από δημιουργό - καλλιτέχνη ή ακόμα και από οποιοδήποτε χρήστη «να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος & δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα». Έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες του κόσμου το άρθρο 8 του νομοσχεδίου τροποποιήθηκε, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά πως εάν δεν βρουν απέναντι τους τις αντιστάσεις μας η φασιστικοποίηση της πολιτικής και δημόσιας ζωής θα βαθύνει σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας.

Η αναβαθμισμένη επίθεση που εξαπολύεται ενάντια στον Pablo Hasel δεν είναι τυχαία, ούτε αποκομμένη από το ευρύτερο κλίμα αντιδραστικοποίησης και τρομοκρατίας που προωθεί η «Ευρώπη των λαών» και το καπιταλιστικό - ιμπεριαλιστικό σύστημα συνολικά. Άλλωστε είναι διακαής και διαχρονικός ο πόθος του να φιμώσει τις ριζοσπαστικές φωνές και όσους αγωνίζονται. Να καταργήσει κομμουνιστικά σύμβολα και να ποινικοποιήσει τις επαναστατικές ιδέες.

Σαν πολιτικός χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στον ράπερ Pablo Hasel και τον δίκαιο αγώνα του. Για να βάλουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει αλλά και για να σταθούμε πλάι στον Ισπανικό λαό που αγωνίζεται αυτές τις μέρες με δυναμικό, πολύμορφο και μαζικό τρόπο καλούμε σε σύσκεψη την Τρίτη 23/2 στις 5μμ στις φοιτητικές εστίες στη ΦΕΠΑ (είσοδος από Ούλωφ Πάλμε 2-4 | Ζωγράφου) οργανώσεις, στέκια, εργαζόμενους-εργαζόμενες, αγωνιστές-αγωνίστριες, σωματεία και φοιτητικά σχήματα με στόχο τη δημιουργία πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στον Pablo Hasel για την διοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης καθώς και για την οργάνωση συγκέντρωσης στην Ισπανική Πρεσβεία. Για να καταγγελθεί πλατιά η πολιτική του Ισπανικού κράτους και να απελευθερωθεί ο Pablo Hasel.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει υπόθεση για όλο τον προοδευτικό κόσμο, μαζί με την η οργάνωση της πάλης απέναντι στο μαύρο μέλλον που μας επιφυλάσσει το σύστημα της εκμετάλλευσης και της φτώχειας. Ένα σύστημα που τρομάζει όταν οι λαοί σηκώνουν κεφάλι. Γιατί γνωρίζει πως με αυτό τον τρόπο μπορούν να ανατραπούν τα σχέδια του.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ PABLO HASEL!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

mail: ilekextra.aposextolou@prexotonmailex.com

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Φεβρουαρίου 17h