Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 στις 16.30

Ποδηλατικη Πορεια

συγκέντρωση και πορεία με ποδήλατα υπεράσπισης των αυτονόητων αιτημάτων του πολιτικού κρατουμένου Δημήτρη Κουφοντίνα στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α)-Πεζογέφυρα Καλατράβα-στο Τοίχος των Εθνών.ΩΡΑ 16.30.ΜΕΡΑ τρίτη 23 /02/2021 δίπλα στον σταθμό Ειρήνη ΗΣΑΠ.πρωτοβουλία αλληλέγγυων ποδηλατών/ισσων.Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα.

''Η πρόσφατη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από την αγροτική φυλακή Κασσαβέτειας στη φυλακή Δομοκού υπενθυμίζει την χρόνια εκδικητική μανία της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς το πρόσωπο του και επιβεβαιώνει πώς μπροστά σ΄αυτή τη σκοπιμότητα, κανένας νόμος δεν ισχύει για όσους τάσσονται απέναντι της, όσο και εάν το ελληνικό κράτος συστήνεται ως Κράτος Δικαίου. Συνιστά κοινή γνώση άλλωστε, πως όταν η εκάστοτε ηγεσία ελληνικών κυβερνήσεων θέλει να «τιμωρήσει» κάποιον κρατούμενο συνηθίζει πέραν άλλων ευφάνταστων σχεδίων, να πράττει αιφνίδιες και δυσμενείς μεταγωγές, κρατώντας είτε τα προσχήματα (πειθαρχική τιμωρία κρατουμένου) είτε επικαλούμενη λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας του σωφρονιστικού καταστήματος (με πλήρως αόριστη άρα ανύπαρκτη αιτιολογία).

Αυτό που μάθαμε όμως, για πρώτη φορά, είναι πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ταγμένη στην προσπάθεια να εξοντώσει όσους ανέλαβαν την ευθύνη για την οργάνωση της 17Ν, άλλαξε ολόκληρη νομοθετική διάταξη και κατέστησε φωτογραφική και ισχυρή την εντολή της εξουσίας να απαγορεύσει την παραμονή κρατουμένων στις αγροτικές φυλακές που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι την πρόσφατη τροποποίηση με το νόμο 4760/2020 που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 11-12-2020. Μετά από 10 ημέρες εφαρμογής του νέου νόμου- τόση ασυγκράτητη χαρά- ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη στη φυλακή Δομοκού και μετά από 2 έτη «συνεπούς» παραμονής του στην αγροτική φυλακή και λήψη αδειών εξόδου του από τις φυλακές, διότι πολύ απλά η εφαρμογή της είχε αποκλειστικό αποδέκτη το πρόσωπο του.

Και εάν όλα τα ανωτέρω δεν πείθουν, ας προστεθεί το γεγονός πως στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα η μεταφορά του δεν έγινε προς τη φυλακή του Κορυδαλλού όπου κρατούνταν για 16 έτη πριν από τη μεταγωγή του στην αγροτική φυλακή, όπως δηλαδή ορίζει ο φωτογραφικός νόμος, ότι δηλαδή ο κρατούμενος για τον οποίο απαγορεύεται η παραμονή του στην αγροτική φυλακή επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη. Πως κανένα σχετικό έγγραφο δεν του κοινοποιήθηκε που να του αναφέρει τη διαταγή και την αιτιολογία της μεταγωγής του και όταν ακόμη αιτήθηκε τη λήψη του, η απάντηση που πήρε ήταν απορριπτική (με ασαφή αναφορά στο άρθρο 3 του νόμου και με ανύπαρκτη αιτιολογία). Πως με βάση τη βασική ποινική διάταξη του άρθρου 2 του Ποινικού Κώδικα, δυσμενείς ποινικές διατάξεις δεν πρέπει να εφαρμόζονται για όποιον εκτίει ήδη την ποινή του με βάση προηγούμενες ευμενέστερες διατάξεις. Πως η μεταφορά του έγινε εν μέσω κρατικής διαταγής απαγόρευσης μεταγωγών λόγω της πανδημίας και ενώ οι φυλακές συνιστούν μία τεράστια υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί (τα κρούσματα και οι θάνατοι «θάβονται» κάτω από το χαλί, με τις πλάτες των ΜΜΕ).

Ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας αντιστέκεται στη προκλητική αυτή μεθόδευση με όπλο το σώμα του και την υγεία του η οποία απειλείται άμεσα καθώς ήδη εκτίει την 45η ημέρα απεργία πείνας (ξεκινώντας στις 8-1-2021) και μέρα με τη μέρα οι εξελίξεις για τη ζωή του αποβαίνουν κρίσιμες. Το αίτημα του να μεταχθεί στη φυλακή του Κορυδαλλού που συνιστά τη πλησιέστερη προς τον τόπο κατοικίας των μελών της οικογένειας του - και συνιστά υποχρέωση κατά τον Σωφρονιστικό Κώδικα και τις ανωτέρω διατάξεις του νόμου- είναι δίκαιο και μας συναντά μαζί του στον αγώνα του.''

''Στο προχτεσινό, προκλητικό και γεμάτο ψέματα Δελτίο Τύπου, η Νικολάου αναφέρει ότι «η μεταγωγή του πολυϊσοβίτη στο Συγκρότημα Κράτησης Κορυδαλλού, πέραν του ότι δεν μπορεί ο ίδιος να κάνει επιλογή φυλακής, δεν μπορεί να γίνει, διότι εκεί κρατούνται κυρίως υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης, ενώ το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού είναι Κατάστημα τύπου Β, στο οποίο κρατούνται κατάδικοι με βαριές ποινές».

Σε ποιον τα πουλάει αυτά η κυρία; Ο Κορυδαλλός είναι γεμάτος με κατάδικους σε βαριές ποινές (και ισοβίτες). Ο ίδιος ο Κουφοντίνας ήταν έγκλειστος εκεί επί 16 χρόνια. Αλλοι καταδικασθέντες για τη 17Ν κρατούνται επίσης στον Κορυδαλλό. Και πάνω απ' όλα, ο φωτογραφικός νόμος που οι ίδιοι ψήφισαν προβλέπει επαναμεταγωγή στη φυλακή από την οποία είχε μεταχθεί στις αγροτικές φυλακές. Δηλαδή, στον Κορυδαλλό για τον Κουφοντίνα.

Αλήθεια, όταν έδωσε την πρώτη γραπτή απάντηση στον Δημήτρη Κουφοντίνα, γιατί επικαλέστηκε έκτακτη μεταγωγή στον Δομοκό για… επιδημιολογικούς λόγους; Γιατί δεν επικαλέστηκε αυτά τα περί φυλακής υποδίκων, που επικαλείται τώρα; Δηλαδή, αυτή η κυρία θα βγάζει από την κοιλιά της ό,τι τη βολεύει κάθε φορά και θα το σερβίρει σαν επιχείρημα ορθότητας διοικητικών αποφάσεων;

Ολοκληρώνοντας την αθλιότητα, η Νικολάου γράφει ότι ο Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας για να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό «επειδή αυτό επιθυμεί» και σημειώνει ότι «η οργανωμένη Πολιτεία δεν μπορεί, παρακάμπτοντας το νόμο, να ενδίδει σε αιτήματα υπό το κράτος εκβιαστικών πράξεων».

Ουδέν ψευδέστερον. Αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήθελε να επιλέξει φυλακή «της αρεσκείας του», δε θα ζητούσε να μεταφερθεί στο υπόγειο του Κορυδαλλού, όπου επί 16 χρόνια δεν τον έβλεπε ο ήλιος, αλλά να παραμείνει στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας (όπως έχει κάθε δικαίωμα, άλλωστε).

Ο Δ. Κουφοντίνας, όταν τον μετήγαγαν στον Δομοκό, έκανε μια δήλωση καταγγελίας, στην οποία μιλούσε για «απλή, καθαρή, πρωτόγονη εκδίκηση. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών τύπου σικελικής φαμίλιας. Εκδίκηση σ' αυτόν που αρνείται να υπογράψει δήλωση μετάνοιας», καταλήγοντας πως «αυτή η εμμονική καταδίωξη, ακόμη και όταν ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής, αγγίζοντας άλλες επιστήμες, αποτελεί πάντα τιμή και δικαίωση γα έναν πολιτικό κρατούμενο».

Εκανε αίτηση να του δοθούν αντίγραφα των εγγράφων που αφορούν τη μεταγωγή του και όταν έλαβε (όχι τα έγγραφα, αλλά) την άθλια απάντηση της Νικολάου για την ανύπαρκτη διπλή μεταγωγή, ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας το αυτονόητο: να εφαρμοστεί ο πρόσφατος φωτογραφικός νόμος, που τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης Μητσοτάκη ονόμασαν «νόμο Κουφοντίνα», και να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπεται.

Ολες οι κυβερνήσεις χρειάζονται άτομα χαμηλών ικανοτήτων αλλά αδίστακτα, για να κάνουν τη βρόμικη δουλειά. Από την άλλη, υπάρχουν και κάποια όρια στους χειρισμούς αυτών των ατόμων. Πρέπει μεν να είναι αδίστακτα, αλλά να υπάρχει μια συνοχή στις πράξεις τους και ένα μίνιμουμ επιχρίσματος νομιμότητας. Είμαστε σίγουροι ότι οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση (γαλάζια, πράσινη, ροζ), αν έβλεπε συμπεριφορά σαν αυτή της Σοφίας Νικολάου, που κουρελιάζει κάθε έννοια δικαίου με τόσο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο, αφήνοντας τεράστιες «τρύπες», λέγοντας άλλα σήμερα, άλλα αύριο και άλλα μεθαύριο, θα την είχε πετάξει έξω με τις κλωτσιές, για να περιορίσει τη ζημιά. Ομως, πρόκειται για τον Κουφοντίνα, σε βάρος του οποίου επιτρέπονται τα πάντα''

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Φεβρουαρίου 18h