Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 στις 17.00

2 καλέσματα : 1 2

Διαδήλωση Αλληλεγγύης στα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα. Διαδήλωση Αλληλεγγύης στα Ιωάννινα, Τετάρτη 24/2

ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!
NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης - Μηχανισμών - ΗΠΑ

-

Διαδήλωση Αλληλεγγύης στα Ιωάννινα, Τετάρτη 24/2, 17:00 Περιφέρεια

-

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη, πλέον βρίσκεται στην Εντατική σε πολύ επιβαρυμένη κατάσταση, με μη αναστρέψιμες βλάβες και σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του. Στο παρελθόν έχει επαναλάβει τις απεργίες πείνας για το δίκαιο αίτημά του να πάρει τις νόμιμα προβλεπόμενες άδειες - τις οποίες η ταξική, αστική δικαιοσύνη εκδικητικά μπλοκάρει (δεν του χορηγούνταν επί 15 χρόνια). Αυτή τη φορά, μόνο αίτημά του είναι η επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλλού. Είχε προηγηθεί βίαιη μεταγωγή του από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, με πρόσχημα τον κορονοϊό. Μια μεταγωγή αποτέλεσμα του καθεστώτος «εξαίρεσης» που αντιμετωπίζει, μετά και από φωτογραφική διάταξη εναντίον του.

Η «τυφλή» αστική δικαιοσύνη, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, δεν αναγνωρίζει ούτε τα (λίγα) δικαιώματα που κατοχυρώνει το ίδιο το σύνταγμα. Παραβιάζει κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος, κάθε όριο της ίδιας της αστικής νομιμότητας. Το μόνο «επιχείρημά» τους είναι ότι ο Δ. Κουφοντίνας δεν έχει δηλώσει μετάνοια για την δράση και τις ιδέες του. Αυτό ουρλιάζουν μέρα νύχτα από τα ΜΜΕ -πραγματικά μιντιακά ΜΑΤ- οι κυβερνητικοί «άριστοι», οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι, οι προνομιακοί προσκεκλημένοι τους, φασιστοειδή της αστυνομίας και των ειδικών σωμάτων της ή «σύμμαχοι» και παπαγαλάκια απ' την αμερικανική πρεσβεία.

Το νέο αστυνομικό κράτος γίνεται μέρα με τη μέρα πιο ζοφερό. Οι δημοκρατικές ελευθερίες καταπατούνται διαρκώς, επιβάλλεται γενική αστυνομοκρατία, στα πανεπιστήμια εισβάλλει η νέα χουντοαστυνομία των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Απαγορεύονται διαδηλώσεις και συναθροίσεις, εξαπολύονται πογκρόμ ενάντια σε διαδηλωτές και νέους. Συνεχίζεται η χουντικού τύπου απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα εξοντωτικά πρόστιμα (μέτρα καθαρά κατασταλτικά, όχι υγειονομικά). Καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες αποφυλακίζονται ή κυκλοφορούν ελεύθεροι, με σκανδαλώδη ανοχή-συνενοχή του υπουργείου ΠροΠο του Μ. Χρυσοχοϊδη. Και ενώ ενοχοποιούνται μαζικά οι εργαζόμενοι, νέοι και φτωχοί με την αθλιότητα της «ατομικής ευθύνης», στα ΜΜΕξαπάτησης αποθεώνεται ο Μητσοτάκης και το «επιτελικό κράτος» των ά(χ)ριστων, που έχουν αποδείξει την εγκληματική, ταξική ανικανότητά τους ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είτε στη διαχείριση της πανδημίας είτε στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Γι' αυτό, η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση - μηχανισμούς να οδηγήσουν τον Δ. Κουφοντίνα στο μοιραίο. Είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά και έμπρακτης υπεράσπισης των δημοκρατικών, συνταγματικών, πολιτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Θα είναι μια ανάσα-νίκη ενάντια στον καθημερινό αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να σηκώσουμε ψηλά το ζήτημα της έμπρακτης συμπαράστασης στον Δ. Κουφοντίνα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του. Χρειάζεται ετοιμότητα για άμεση κινητοποίηση. Τώρα, που οι στιγμές για τη ζωή του είναι κρίσιμες, πριν να είναι πολύ αργά!

-

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα

Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Όχι στο καθεστώς "εξαίρεσης"

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13219


Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες

Αλληλεγγύη στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Πορεία Τετάρτη 24/2 στις 17:00 από την Περιφέρεια.

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας, από 8/1, Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη, προτάσσοντας για ακόμη μια φορά το σώμα του ως ύστατο μέσο αγώνα ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης και απομόνωσης. Βρισκόμενος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έχοντας ξεπεράσει τις 40 ημέρες απεργίας πείνας, η ζωή του βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Κάθε ημέρα και ώρα που περνάει επιβαρύνει τον (ήδη επιβαρυμένο) οργανισμό του, προκαλώντας του μη αναστρέψιμες βλάβες και οδηγώντας τον στον θάνατο.

Στις 22/12/2020 ο Δ. Κουφοντίνας απήχθει βίαια και απροειδοποίητα από τις αγροτικές φυλακές Βόλου και οδηγήθηκε στις πειθαρχικές φυλακές Δομοκού έπειτα από εντολή, της περιβόητης πλέον, Σοφίας Νικολάου (γ.γ. αντιεγκληματικής πολιτικής) που συνεχίζει να χτίζει την πολιτική της καριέρα πάνω στα σώματα κρατουμένων. Ακόμα και σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο που καταστρατηγεί κατάφωρα τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων, ο Δ. Κουφοντίνας θα έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου εξέτιε την ποινή του. Αντ' αυτού το κράτος παραβιάζοντας τον ίδιο του τον (αυταρχικό) νόμο, τον μετέφερε εκδικητικά και αυθαίρετα στις, με υπερπληθυσμό, φυλακές Δομοκού που σε κελί απομόνωσης. Ο Δ. Κουφοντίνας δεν ικετεύει ούτε εκβιάζει το κράτος για ευνοϊκότερη μεταχείριση όπως αναφέρεται από τα ΜΜΕ που εσκεμμένα θάβουν την απόπειρα δολοφονίας του απεργού πείνας. Αντίθετα με συνέπεια στον αγώνα επιλέγει για άλλη μια φορά τον δρόμο της αντίστασης και διεκδικεί την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως αναφέρει και ο ίδιος: "Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι' αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας. Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας."

Το κράτος δείχνει για ακόμη μια φορά τον εκδικητικό του χαρακτήρα απέναντι σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στην κρατική εκμετάλλευση και καταστολή. Εφευρίσκοντας νόμους και τερτίπια στοχοποιεί και επιτίθεται με μένος σε όσους αντιστέκονται, σε όσους δεν συναινούν στην υποταγή τους και συνεχίζουν να αγωνίζονται για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Ο Δ. Κουφοντίνας δεν τιμωρείται μόνο για τις πράξεις του, για τις οποίες έχει αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και βρίσκεται έγκλειστος εδώ και 18 χρόνια, αλλά και για τη δράση του και τη συμβολή του, πίσω από τα κάγκελα, στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που παράγει ανισότητα, εκμετάλλευση και πειθήνια όντα.

Με πρόσχημα την πανδημία το κράτος δράττει της ευκαιρίας να τσακίσει κάθε μορφή αντίστασης, είτε αυτή προέρχεται από όσους/όσες μάχονται εναντίον του εντός και εκτός των τειχών, είτε προέρχεται από το σύνολο της εργατικής τάξης, του φοιτητικού κινήματος και των ευρύτερων αγώνων για την κοινωνική απελευθέρωση. Σε μια συνθήκη που βιώνουμε στο πετσί μας τη στέρηση της ελευθερίας και της έκφρασης, ο Δ. Κουφοντίνας με τον πιο επίπονο τρόπο μας δείχνει ότι οι αγώνες για έναν πιο δίκαιο κόσμο, δεν μπορούν και δεν γίνεται να μπουν σε καραντίνα.

Για εμάς πραγματοποιείται άλλη μια δολοφονία κράτους-κεφαλαίου, η οποία δείχνει ξεκάθαρα και (ξανά)επιβεβαιώνει ότι στόχος τους είναι να τελειώνουν με οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στα αδηφάγα σχέδια τους. Στηρίζουμε τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα γιατί η μάχη που δίνει μας υπενθυμίζει ότι δεν αρκεί απλά να ζούμε, αλλά να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του

Αγώνας μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά

Δύναμη σε όσα άτομα δεν ξεχνούν, δεν σιωπούν και συνεχίζουν να αγωνίζονται

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κοινωνική Συναίνεση / asekexs@riseupex.net

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Φεβρουαρίου 12h