Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΣΤΟΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία, προκειμένου να περάσει μία σειρά από νόμους που με ξεκάθαρο τρόπο αμφισβητούν κεκτημένα χρόνων. Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης ξεδιπλώνεται με σειρά από μέτρα που αφορούν τα εργασιακά, τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθέριες και την εκπαίδευση. Συγκεκριμένα με το νόμο Κεραμέως αλλά και τρομονόμο για την τέχνη επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα σε οποιαδήποτε φωνή αμφισβήτησης και να διαλύσει τα όνειρα χιλιάδων μαθητών. Η κυβέρνηση μάλιστα δεν δίστασε να ψηφίσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο με συνοπτικές διαδικασίες, μέσα σε μία νύχτα ώστε να μην αφήνει περιθώρια σε φωνές αμφισβητήσεις να ακουστούν.

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί συνέχεια προηγούμενων εκπαιδευτικών νόμων , βασική του στόχευση είναι η όξυνση των ταξικών φραγμών.

ΓΕΛ

Αυτό φαίνεται από τον τρόπο εξέτασης (τράπεζα θεμάτων), τις βάσεις εισαγωγής, συντελεστές, διπλά μηχανογραφικά. Έτσι πετιέται έξω από το πανεπιστήμιο το 40% και δημιουργούνται μαθητές πολλών ταχυτήτων. Από τη μία αυτοί που δεν θα τα καταφέρουν και θα αποκλειστούν από την εκπαιδευτική διαδικασία, από την άλλη οι προνομιούχοι που μπορούν να μπουν σε ιδιωτικά κολέγια. Παράλληλα θα υπάρχουν και οι λίγοι που πασχίζοντας με φροντιστήρια, θα καταφέρουν να εισαχθούν στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

ΕΠΑΛ

Τα ΕΠΑΛ βρίσκονται ήδη σε χειρότερη μοίρα, αφού από το νόμο Γαβρόγλου μόνο το 5% δικαιούται να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ για τη φετινή χρονιά δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία ανακοίνωση για τις αντίστοιχες αλλαγές, αφήνοντας τους μαθητές ''στον αέρα'' όσον αφορά το μέλλον τους.

ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΛΥΚΕΙΑ

Όσον αφορά τα εσπερινά, μέχρι στιγμής το νομοσχέδιο καθιστά αδύνατη την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο όσων φοιτούν εκεί, διώχνοντας έτσι, όσους εργάζονται, από τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με την τηλεκπαίδευση, στην ουσία πετάγονται εκτός της «διαδικασίας» όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε ειδικό εξοπλισμό ή δεν έχουν το ιδανικό περιβάλλον για να παρακολουθήσουν (νοικοκυριό με χαμηλό εισόδημα). Η τηλεκπαίδευση δεν είναι πραγματική εκπαίδευση και ειδικά στα ΕΠΑΛ, όπου τα εργαστήρια και ο εξοπλισμός (οι μαθητές αναγκάζονται να τον πληρώσουν από την τσέπη τους) είναι ζωτικής σημασίας. Ακόμη, το συγκεκριμένο μέσο εγγυάται την «ομαλότητα» της λειτουργίας, για παράδειγμα στην περίπτωση μιας μαθητικής κατάληψης, θα πραγματοποιείται το μάθημα ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα να ελέγχεται ποιος τελικά συμμετέχει ή όχι, και στην ουσία να καταστέλλεται η όποια κοινωνική διεκδίκηση.

ΑΕΙ

Όσον αφορά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θεσπίζονται διαγραφές (ν+ν/2) , πανεπιστημιακή αστυνόμευση μαζί με την επιβολή πειθαρχικών διώξεων, φέρνοντας έντονο κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας. Έτσι, ακόμη και η παραμικρή φωνή αντίδρασης μπορεί να διωχθεί ποινικά μέχρι και με φυλάκιση. Όλα τα παραπάνω είναι μέρος της επίθεσης που δέχονται τα λαϊκά και εργατικά στρώματα, εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, δημιουργώντας γνώση για λίγους και εκλεκτούς. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα πανεπιστήμιο, «επιχειρηματικός παράδεισος» με τις επιχειρήσεις, να εισβάλουν στις σχολές και να διαμορφώνουν το πρόγραμμα σπουδών σύμφωνα με τις ανάγκες τους, αλλά και να κατευθύνουν την ερευνητική διαδικασία με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους.

ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Μπορεί προσωρινά, μετά τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις του κόσμου, να πάρθηκε πίσω η διάταξη που απαγορεύει την ελευθερία έκφρασης στους καλλιτέχνες, δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι είναι κεντρική στόχευση και οδηγία της ΕΕ. Ήδη έχουν γίνει πολλές συλλήψεις καλλιτεχνών ( σύλληψη Πάμπλο Χασέλ στην Ισπανία).

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Σε αυτό το μαύρο μέλλον που μας επιβάλλουν πρέπει να μην σκύψουμε το κεφάλι, να μην υποταχθούμε και να ψηλαφίσουμε εάν μαχητικό ανυποχώρητο αγώνα που θα ανατρέψει τα σχέδια τους. Ο αγώνας μας περνάει από τη συνένωση με όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας, φοιτητές μαθητές και εκπαιδευτικοί, και εργαζόμενοι. Με όπλο τις φωνές μας, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες, τις γενικές μας συνελεύσεις και τις μαζικές διαδηλώσεις θα παλέψουμε μέχρι τέλους.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να νικήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/2 13:00 ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΛΟ

Να μην εφαρμοστεί ο νομός

Δημοσιά δωρεάν παιδεία για όλο το λαό χωρίς φραγμούς

Να ανοίξουν τα σχολεία και οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα (15 μαθητές ανά τάξη 50 φοιτητές ανά τμήμα)

Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση όχι στις ηλεκτρονικές απουσίες

Λεφτά για παιδεία και υγειά και όχι για αστυνομία και εξοπλισμούς

Δικαίωμα σε γενικές συνελεύσεις και ανακοινώσεις, να μην φιμωθούμε.

Ούτε λόγος για απουσίες εξαιτίας κινητοποιήσεων

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Φεβρουαρίου 22h


Κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Σήμερα βγαίνουμε στο δρόμο για τα αυτονόητα:
•ΟΧΙ στην εφαρμογή του νέου νόμου
• Άμεσα μέτρα για το άνοιγμα των σχολών

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις
📍ΑΘΗΝΑ 13:00 Προπύλαια
📍ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11 Πρυτανεία ΑΠΘ, 13:00 Άγαλμα Βενιζέλου
📍ΠΑΤΡΑ 13:00 Πλατεία Γεωργίου
📍ΓΙΑΝΝΕΝΑ 12:00 Περιφέρεια
📍ΦΛΩΡΙΝΑ 13:00 Πλ. Μόδη (Κανόνια)
📍ΒΟΛΟ 12:30 Θόλος
📍ΠΡΕΒΕΖΑ 10:00 Φόρος
📍ΚΟΖΑΝΗ 12:30 Κεντρική Πλατεία (Ρολόι)
📍ΚΟΜΟΤΗΝΗ 13:00 Πλατεία Ειρήνης
📍ΞΑΝΘΗ 13:00 Κεντρική Πλατεία
📍ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 13:00 Αναγνωστήριο
📍ΗΡΑΚΛΕΙΟ 13:00 Πλατεία Ελευθερίας
📍ΧΑΝΙΑ 13:00 Πλατεία Αγοράς
📍ΡΕΘΥΜΝΟ 13:00 Δημαρχείο

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://www.facebook.com/synantisigiatinarist…