Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα

7η Πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα: Παρασκευή 26/2, Συγκέντρωση-πορεία στα Προπύλαια, ώρα: 18.00

50 μέρες απεργίας πείνας...

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

«Αυτός ο αγώνας του πολιτικού κρατούμενου έχει απέναντι στον λαό ιδιαίτερη ηθική αξία, επειδή διεξάγεται από κάποιον που ρίσκαρε την ελευθερία του για την επαναστατική υπόθεση και τώρα με την απεργία πείνας ρισκάρει την ίδια του τη ζωή. Έτσι το μήνυμα αντίστασης που στέλνει σπάει τον βασικό χαρακτήρα της φυλακής, την απομόνωση του από την κοινωνία, αποτελεί έμπρακτο παράδειγμα κατά της αδράνειας, κατά της παθητικής αποδοχής της καταπίεσης. Και γι' αυτό συνεγείρει τη λαϊκή συμπάθεια και γεννά κίνημα αλληλεγγύης.»

-Απόσπασμα από κείμενο του Δ.Κουφοντίνα (2012) για την απεργία πείνας της GRAPO

Η διαφαινόμενη δολοφονία του Κουφοντίνα δεν αποτελεί μια εξαίρεση ή ειδική μεταχείριση της αστικής εξουσίας απέναντι σε κάποιον που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βιας. Η πολιτική, που εξοντώνει σήμερα τον Κουφοντίνα σε ένα κελί νοσοκομείου είναι στην πραγματικότητα η ίδια με αυτή που δολοφονεί ανθρώπους της τάξης μας εξαιτίας της έλλειψης κλινών ΜΕΘ. Είναι η ίδια με αυτή που δολοφονεί και σακατεύει εργάτες στους χώρους εργασίας, που δολοφονεί μετανάστες στα σύνορα, είναι η ίδια με αυτή που καταστέλλει αιματηρά τις διαδηλώσεις, είναι η ίδια με αυτή, που αύριο δεν θα διστάσει να οδηγήσει ακόμα και σε πόλεμο για την υπεράσπιση των καπιταλιστικών συμφερόντων. Είναι η πολιτική της απανθρωπιάς, του σαδισμού, της ταξικής βιας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γι' αυτό η αντίσταση στη θανατοπολιτική τους δε μπορεί παρά να είναι υπόθεση της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων συνολικά.

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Συγκέντρωση-πορεία: Παρασκευή 26/2 στα Προπύλαια, ώρα: 18.00

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1610698/


Όλοι/ες στη σημερινή συγκέντρωση - πορεία αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα στα Προπύλαια (18.00). Είναι η έβδομη μέρα Πανελλαδικής μέρας αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας και ίσως η πιο κρίσιμη, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο κλοιός του θανάτου βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.
Έξι φορές οι αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν ξανά στο ίδιο σημείο και έξι φορές δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση κάθε λογής ομάδων καταστολής. Δεν πτοούμαστε, ξανά και ξανά θα μας βρίσκετε μπροστά σας, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.
Αν ο απεργός πείνας αφήσει την τελευταία του πνοή, αυτή θα σηματοδοτήσει και τον τελευταίο σπασμό της αστικής δημοκρατίας όπως την γνωρίζαμε. Τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο. Θα καταρρεύσει μονομιάς το αφήγημα περί «κράτους δικαίου» που χτίζει η κυβερνητική παράταξη. Δολοφονούν έναν άνθρωπο παραβιάζοντας τον ίδιο το φωτογραφικό νόμο που επινόησαν για εκείνον. Εκμεταλλεύονται κάθε πιθανή και απίθανη συγκυρία που προέκυψε για να συγκαλύψουν την επικείμενη δολοφονία. Νίπτουν τας χείρας τους και περιμένουν να συμβεί το μοιραίο. Εξοπλίζονται και αισθάνονται ασφαλείς για ό,τι επακολουθήσει.
Μονάχα να γνωρίζουν πως αν ολοκληρώσουν τη δολοφονία, οι μόνοι που δεν θα έχουν λόγο για τα μελλούμενα, θα'ναι οι ίδιοι.
Δημήτρη Κουφοντίνα βάστα γερά. Τους νίκησες. Δεν έχουν πια καμία εξουσία πάνω σου.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Everyone / s at today's rally - solidarity march with rebel Dimitris Koufontina in Propylaea (18.00). It's the seventh day of Nationwide solidarity with hunger strike and perhaps the most critical one, as time margins narrow and death cluster is closer than ever before. Six times the solidarity gathered again at the same point and six times were attacked by all kinds of suppression teams. We are not asleep, again and again you will find us before you until his just request for transfer to Korydallos prisons is met. If the hunger strike leaves his last breath, it will mark the last spasm of civil democracy as we knew it. Nothing will be the same anymore. The narrative about the ′′ rule of law ′′ that the government is building will collapse at once. They murder a man by violating the very photographic law they invented for him. They take advantage of every possible and unlikely circumstance that has emerged to cover up the upcoming murder. They wash their hands and wait for the fatality to happen. They equip themselves and feel safe for whatever comes next. Only if they know that if they complete the murder, the only ones who have no say for the future will be themselves. Dimitris Koufontina hold on strong. You beat them. They no longer have any power over you.

Anarchist Collective of Masovka

πηγή : https://www.facebook.com/masovkaanarxikisillo…