Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 στις 17.30

(αναβάλλεται) Προβολή Ταινίας: Les Miserables [2019]

επικοινωνία : Η 11 Καρέ αποτελεί κινηματογραφική ομάδα του φοιτητικού συλλόγου της Αρχιτεκτονικής και λειτουργεί τα τελευταία δέκα χρόνια όπου και προβάλει ταινίες εντός του πανεπιστημιακού χώρου . Θεωρούσαμε και θεωρούμε πως η τέχνη αποτελεί ένα πεδίο κοινωνικών και πολιτικών ζυμώσεων, έναν φορέα ιδεών καθώς και έναν από τους μηχανισμούς γέννησής αυτών. Με αφορμή τις συνθήκες της κοινωνικής αποξένωσης και τρομοκρατίας, της διάσπασης της κοινωνικής συνοχής που έχουν επιβληθεί τον τελευταίο χρόνο, τη φίμωση και την λογοκρισία στην τέχνη αλλά και με αποκορύφωμα τη εισβολή των ΜΑΤ στον Πανεπιστημιακό χώρο με τη βίαιη καταστολή και τις συλλήψεις που ακολούθησαν το πρωί της δευτέρας στην Πρυτανεία κατά φοιτητών/τριών αποφασίσαμε την επαναλειτουργία της ομάδας καθώς και των προβολών.

Ο πανεπιστημιακός χώρος στην παρούσα φάση και περισσότερο από ποτέ πρέπει να επανοικειοποιηθεί και να προστατευτεί πολύμορφα από τους φοιτητές (και όχι μόνο) και να δράσει ως το χωρικό πεδίο των απαραίτητων ζυμώσεων που οι κοινωνικές καταστάσεις επιβάλλουν να δημιουργηθεί. Κόντρα λοιπόν στην αποξένωση ,στην καταστολή και στην τρομοκρατία, σας καλούμε να επαναπροσδιορίσουμε το κινηματογραφικό μας ταξίδι αισιόδοξα, οραματικά και ανυπότακτα ενώ παράλληλα καλούμε και τις άλλες κινηματογραφικές ομάδες να ανοίξουν παρόμοιους διαλόγους και δράσεις.

Χωρίς να υποτιμούμε τη συνθήκη του Covid παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για αυτό το λόγο και το μπαρ δεν θα λειτουργήσει. Όποιο λοιπόν παιδάκι θέλει μπυράκι ας το φέρει από το σπιτάκι.

[Αυστηρά 17:30 ώστε να προλάβουμε όλ@ να γυρίσουμε πριν την απαγόρευση]

Λίγα λόγια για την Ταινία:

"Δεν υπάρχουν κακοί άνθρωποι ούτε κακά βλαστάρια, μόνο κακοί καλλιεργητές"αυτά είναι τα λόγια του Βίκτωρ Ουγκώ στους "άθλιους" έργο βασισμένο στο Παρίσι της γαλλικής επανάστασης. Χρόνια αργότερα ο Λατζ Λι επεκτείνει την πολιτιστική επιρροή του έργου τού Ουγκώ στα γκέτο του σύγχρονου Παρισιού με πρωταγωνιστές 3 αστυνόμους περιπολίας. Σε ένα ασφυκτικό πολιτικό θρίλερ γινόμαστε μάρτυρες της καθημερινότητας της καταστολής και της καταπίεσης σε μια τσιμεντένια πολυπολιτισμική κοινότητα έτοιμη να εκραγεί

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Φεβρουαρίου 22h