Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αριστερών Οργανώσεων - Συλλογικοτήτων

ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ
Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης - Μηχανισμών - ΗΠΑ

Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης την Δευτέρα 1η Μάρτη, 6.00 μμ:
-ΑΘΗΝΑ: στο Σύνταγμα
-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: στο άγαλμα Βενιζέλου

Η ζωή του απεργού πείνας και δίψας κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται από μια κλωστή και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο… Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Ακόμη και μετά τόσες δημόσιες αντιδράσεις, εγχώριες και διεθνείς, ακόμη και μετά την μαζική συγκέντρωση χιλιάδων το Σάββατο 27/2, αυτή η εγκληματική κυβέρνηση του το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Η κυβέρνηση επιμένει και θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη.

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να συνεχίσουμε να κινητοποιούμαστε όσο υπάρχει χρόνος. Να εκφραστεί παντού η φωνή των χιλιάδων πολιτών που διαδήλωσαν το Σάββατο, η φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

Καλούμε όλους και όλες στις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο Σύνταγμα και στο άγαλμα Βενιζέλου αντίστοιχα, τη Δευτέρα 1/3, 6.00 μμ - για να απαιτήσουμε την ύστατη αυτή ώρα:

-Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα
-Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού
-Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης - Μηχανισμών - ΗΠΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Φεβρουαρίου 23h


1 2 3 4 5 6

Σε νέα κινητοποίηση καλεί η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, τη Δευτέρα 1/3 στις 18.00 στο Σύνταγμα, ενάντια στην εξόντωση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ολόκληρο το κάλεσμα:

Μετά τη μαζικότατη συγκέντρωση - διαδήλωση του Σαββάτου 27/2 για την αδιάλλακτη και εξοντωτική πολιτική της κυβέρνησης που απειλεί από ώρα σε ώρα να οδηγήσει στον πρώτο θάνατο κρατούμενου α π ε p γ ο ύ π ε ί ν α s και δ ί ψ α s στη χώρα, η κυβέρνηση έχει απομείνει μόνη να υποστηρίζει την εξακολούθηση της παραβίασης της νομιμότητας μέχρι το σημείο μη επιστροφής. Ολόκληρη πλέον η αντιπολίτευση, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Πάτρας και Πειραιά, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, διεθνείς οργανισμοί, χιλιάδες νομικοί, γιατροί, επιστήμονες ζητούν από την κυβέρνηση έστω και την ύστατη αυτή ώρα να τηρήσει το νόμο που ψήφισε και να μην φτάσουμε στο αναπότρεπτο.

Όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης έχουν καταπέσει. Καμία προνομιακή μεταχείριση δεν ζητείται, αλλά αντίθετα να τηρηθεί ο ίδιος αυτός φωτογραφικός νόμος που η ίδια ψήφισε. Άλλωστε, ούτε ο δικαστικός δρόμος είναι προσβάσιμος για το αίτημα του κρατούμενου, αφού η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει στερήσει το δικαίωμα πρόσβασης στο φάκελο και στα κρίσιμα έγγραφα, επικαλούμενη δήθεν λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Συνεπώς, ας πάψουν να βρίσκουν τρόπους δικαιολόγησης ενός προαποφασισμένου θανάτου και ας επανέλθουν στη λογική και τη νομιμότητα.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι επιμένει. Μέχρι την τελευταία ώρα θα επιμείνουμε κι από την πλευρά μας, για να αποτρέψουμε όχι μόνο το θάνατο ενός κρατούμενου που η ζωή του βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας, αλλά συνολικά τον οριστικό εκτροχιασμό της χώρας μας από τις θεμελιώδεις εγγυήσεις του κράτους δικαίου και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρίσκονται στον πυρήνα του δικαιϊκού μας πολιτισμού.

Νομικοί και δικηγόροι βρεθήκαμε το Σάββατο 27/2 στη πρώτη γραμμή του αγώνα υπεράσπισης του κράτους δικαίου, όπως οφείλουμε βάσει του λειτουργήματός μας και όπως μας υπαγορεύει η συνείδησή μας. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος. Καλούμε τους νομικούς, τους πολίτες, και φορείς σε νέα συγκέντρωση τη Δευτέρα 1/3, 6.00 μμ. στο Σύνταγμα.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών

πηγή : https://www.facebook.com/ergatiki/posts/51248…


1 2 3 4 5 6

Απεργία Πείνας Δ. Κουφοντίνα: Νέες Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης Δευτέρα 1/3

ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!
NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης - Μηχανισμών - ΗΠΑ

-

Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης Δευτέρα 1/3

Αθήνα: 18:00, Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 18:00 Αγ. Βενιζέλου

Ιωάννινα: 17:00 Περιφέρεια

-

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη, πλέον βρίσκεται στην Εντατική σε πολύ επιβαρυμένη κατάσταση, με μη αναστρέψιμες βλάβες και σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του. Στο παρελθόν έχει επαναλάβει τις απεργίες πείνας για το δίκαιο αίτημά του να πάρει τις νόμιμα προβλεπόμενες άδειες - τις οποίες η ταξική, αστική δικαιοσύνη εκδικητικά μπλοκάρει (δεν του χορηγούνταν επί 15 χρόνια). Αυτή τη φορά, μόνο αίτημά του είναι η επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλλού. Είχε προηγηθεί βίαιη μεταγωγή του από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, με πρόσχημα τον κορονοϊό. Μια μεταγωγή αποτέλεσμα του καθεστώτος «εξαίρεσης» που αντιμετωπίζει, μετά και από φωτογραφική διάταξη εναντίον του.

Η «τυφλή» αστική δικαιοσύνη, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, δεν αναγνωρίζει ούτε τα (λίγα) δικαιώματα που κατοχυρώνει το ίδιο το σύνταγμα. Παραβιάζει κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος, κάθε όριο της ίδιας της αστικής νομιμότητας. Το μόνο «επιχείρημά» τους είναι ότι ο Δ. Κουφοντίνας δεν έχει δηλώσει μετάνοια για την δράση και τις ιδέες του. Αυτό ουρλιάζουν μέρα νύχτα από τα ΜΜΕ -πραγματικά μιντιακά ΜΑΤ- οι κυβερνητικοί «άριστοι», οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι, οι προνομιακοί προσκεκλημένοι τους, φασιστοειδή της αστυνομίας και των ειδικών σωμάτων της ή «σύμμαχοι» και παπαγαλάκια απ' την αμερικανική πρεσβεία.

Το νέο αστυνομικό κράτος γίνεται μέρα με τη μέρα πιο ζοφερό. Οι δημοκρατικές ελευθερίες καταπατούνται διαρκώς, επιβάλλεται γενική αστυνομοκρατία, στα πανεπιστήμια εισβάλλει η νέα χουντοαστυνομία των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Απαγορεύονται διαδηλώσεις και συναθροίσεις, εξαπολύονται πογκρόμ ενάντια σε διαδηλωτές και νέους. Συνεχίζεται η χουντικού τύπου απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα εξοντωτικά πρόστιμα (μέτρα καθαρά κατασταλτικά, όχι υγειονομικά). Καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες αποφυλακίζονται ή κυκλοφορούν ελεύθεροι, με σκανδαλώδη ανοχή-συνενοχή του υπουργείου ΠροΠο του Μ. Χρυσοχοϊδη. Και ενώ ενοχοποιούνται μαζικά οι εργαζόμενοι, νέοι και φτωχοί με την αθλιότητα της «ατομικής ευθύνης», στα ΜΜΕξαπάτησης αποθεώνεται ο Μητσοτάκης και το «επιτελικό κράτος» των ά(χ)ριστων, που έχουν αποδείξει την εγκληματική, ταξική ανικανότητά τους ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είτε στη διαχείριση της πανδημίας είτε στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Γι' αυτό, η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση - μηχανισμούς να οδηγήσουν τον Δ. Κουφοντίνα στο μοιραίο. Είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά και έμπρακτης υπεράσπισης των δημοκρατικών, συνταγματικών, πολιτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Θα είναι μια ανάσα-νίκη ενάντια στον καθημερινό αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να σηκώσουμε ψηλά το ζήτημα της έμπρακτης συμπαράστασης στον Δ. Κουφοντίνα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του. Χρειάζεται ετοιμότητα για άμεση κινητοποίηση. Τώρα, που οι στιγμές για τη ζωή του είναι κρίσιμες, πριν να είναι πολύ αργά!

-

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα

Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Όχι στο καθεστώς "εξαίρεσης"

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13296


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, πλατεία Συντάγματος, ώρα: 18.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, πλατεία Συντάγματος, Δευτέρα 1/3, ώρα: 18.00

53 μέρες απεργίας πείνας...

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

«Αυτός ο αγώνας του πολιτικού κρατούμενου έχει απέναντι στον λαό ιδιαίτερη ηθική αξία, επειδή διεξάγεται από κάποιον που ρίσκαρε την ελευθερία του για την επαναστατική υπόθεση και τώρα με την απεργία πείνας ρισκάρει την ίδια του τη ζωή. Έτσι το μήνυμα αντίστασης που στέλνει σπάει τον βασικό χαρακτήρα της φυλακής, την απομόνωση του από την κοινωνία, αποτελεί έμπρακτο παράδειγμα κατά της αδράνειας, κατά της παθητικής αποδοχής της καταπίεσης. Και γι' αυτό συνεγείρει τη λαϊκή συμπάθεια και γεννά κίνημα αλληλεγγύης.»

-Απόσπασμα από κείμενο του Δ.Κουφοντίνα (2012) για την απεργία πείνας της GRAPO

Η διαφαινόμενη δολοφονία του Κουφοντίνα δεν αποτελεί μια εξαίρεση ή ειδική μεταχείριση της αστικής εξουσίας απέναντι σε κάποιον που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βιας. Η πολιτική, που εξοντώνει σήμερα τον Κουφοντίνα σε ένα κελί νοσοκομείου είναι στην πραγματικότητα η ίδια με αυτή που δολοφονεί ανθρώπους της τάξης μας εξαιτίας της έλλειψης κλινών ΜΕΘ. Είναι η ίδια με αυτή που δολοφονεί και σακατεύει εργάτες στους χώρους εργασίας, που δολοφονεί μετανάστες στα σύνορα, είναι η ίδια με αυτή που καταστέλλει αιματηρά τις διαδηλώσεις, είναι η ίδια με αυτή, που αύριο δεν θα διστάσει να οδηγήσει ακόμα και σε πόλεμο για την υπεράσπιση των καπιταλιστικών συμφερόντων. Είναι η πολιτική της απανθρωπιάς, του σαδισμού, της ταξικής βιας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γι' αυτό η αντίσταση στη θανατοπολιτική τους δε μπορεί παρά να είναι υπόθεση της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων συνολικά.

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Συγκέντρωση: Δευτέρα 1/3 στην πλατεία Συντάγματος, ώρα: 18.00

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1610849/


1 2 3 4 5 6

σήμερα

Image

Οφιδιανός

πηγή : https://twitter.com/obsidiananarchy


1 2 3 4 5 6

Να σταματήσουμε τον κρατικό φόνο - Δικαίωση στο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα

Με τον πολύ-ισοβίτη κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα να πλησιάζει τους δύο συμπληρωμένους μήνες απεργίας πείνας , να μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα απεργίας δίψας και τη ζωή του να κρέμεται από μια μικρή κλωστή, έχει γίνει φανερό πλέον στον καθένα ότι η κυβέρνηση της ακροδεξιάς έχει πάρει την πολιτική επιλογή του θανάτου του, θεωρώντας ότι αυτό θα την ευνοήσει πολιτικά στο να επιβάλει με καλύτερους όρους την ατζέντα του νόμου και της τάξης. Για τον λόγο αυτό, έχει καταφύγει σε μια σειρά ντροπιαστικών ψεμάτων, που την ευθύνη του αναλαμβάνει πότε ο ελεεινός Λουδοβίκος πρωθυπουργός και πότε η γραμματέας «αντιεγκληματικής» πολιτικής Σοφία Νικολάου, ένα από τα πιο χυδαία καθάρματα που έχει γνωρίσει η ιστορία αυτής της χώρας.

Με μια σειρά συκοφαντιών, ασυναρτησιών και με την ευγενική αρωγή των ΜΜΕ, ταΐζουν τα πιο απάνθρωπα ένστικτα της κοινωνίας. Έχουν δίκιο να το κάνουν. Μόνο μια απανθρωπισμένη κοινωνία θα αφήσει στη θέση της μια κυβερνητική συμμορία που σκοτώνει απεργούς πείνας, αναθέτει τον πολιτισμό σε κατά συρροή βιαστές, κλέβει εμβόλια από τους ηλικιωμένους και τα παιδιά με αναπηρία, για να τα μοιράσει στα στελέχη της.

Ό,τι κι αν γίνει από εδώ και πέρα, η κυβέρνηση αυτή θα είναι ένοχη δολοφονίας στη συνείδηση κάθε ανθρώπου με στοιχειώδη ουμανιστική σκέψη. Μια δολοφονία την οποία προκάλεσε με την πολιτική βασανισμού ενός πολύ-ισοβίτη κρατούμενου, ο οποίος είχε καταδικαστεί τελεσίδικα και έκτιε την ποινή του εδώ και 18 χρόνια. Ενός κρατούμενου που διεκδικεί όχι να έχει ειδική μεταχείριση, αλλά το αντίθετο: να έχει την μεταχείριση που προβλέπει ο νόμος, ένας νόμος που φτιάχτηκε ειδικά εναντίον του.

Κρατάμε μέχρι τέλους την ελπίδα να σωθεί η ζωή του απεργού πείνας Δημ. Κουφοντίνα, γνωρίζοντας ότι αν συμβεί αυτό, θα έχει συμβεί παρά και ενάντια στην πολιτική θανάτου της ακροδεξιάς κυβέρνησης.

Απέναντι σε αυτό το στίγμα για μια ολόκληρη κοινωνία, για μια ολόκληρη γενιά, δεν θα σιωπήσουμε ούτε μία μέρα.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει και στη σημερινή διαδήλωση (1/3), στις 6 μμ στην Πλ. Συντάγματος.

Ποτέ και πουθενά ο θάνατος. Να μην πεθάνει απεργός πείνας στη βάρδια μας.
Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για επιστροφή στο κελί του.


πηγή : http://rocinante.gr/na-stamatisoume-ton-krati…