Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 στις 13.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

κάλεσμα στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση 5/3, συγκεντρώσεις αλληλεγγύης Δ.Κουφοντίνα, φεμινιστική πορεία/απεργία 8/3

Στηρίζουμε και καλούμε στις κεντρικές κινητοποίησεις

στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση:

★ Παρασκευή 5/3 στη 13.00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

σε όλες τις συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ.Κ.:

★ Σύνταγμα στις 18.00

στην φεμινιστική/αντισεξιστική/αντιπατριαρχική πορεία - απεργία:

★ Δευτέρα 8/3 στη 13.00 πλ. Κλαυθμώνος

Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία, μπάρες, κάμερες, face-control, πειθαρχικό δίκαιο, θέσπιση βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια και για διαγραφές φοιτητ(ρι)ών. Κανένα ερευνητικό για μπάτσους και στρατό.

Το κάτω Πολυτεχνείο ήταν, είναι και θα είναι κέντρο οργάνωσης και αγώνα.

Αλληλεγγύη στα 92 συλληφθέντα άτομα από το «κάτω» & το «πάνω» Πολυτεχνείο από τις 13/11 και στα 32 από την κατειλημμένη πρυτανεία του ΑΠΘ. Να καταρρεύσει η σκευωρία σε βάρος των 8 διωκόμενων για την παρέμβαση στην πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ.

Η 8 Μάρτη δεν είναι γιορτή είναι ημέρα αγώνα που διαδηλώνουμε όλα όσα καταπιεζόμαστε από την πατριαρχία, κατά των μάτσο συμπεριφορών, κατά του σεξισμού στο σπίτι, στην δουλειά, στον χώρο εργασίας, στα λεωφορεία.

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας Δ.Κ. - Ενάντια σε κάθε καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατούμενων και την εκδικητικότητα του κράτους

Οι αγώνες μας δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι αναγκαίοι

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ. Κ.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

πηγή : https://autonomohmmy.espivblogs.net/2021/03/0…


1 2 3 4

Η Συν. Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ.Κουφοντίνα καλεί στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση - Παρασκευή 5/3 στις 13.00 -Προπύλαια

Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα στηρίζει και καλεί στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 5 Μαρτίου στις 13.00 από τα Προπύλαια

5 Μαρτίου, 57 μέρες απεργίας πείνας του αγωνιστή Δ.Κουφοντίνα

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

«Αυτός ο αγώνας του πολιτικού κρατούμενου έχει απέναντι στον λαό ιδιαίτερη ηθική αξία, επειδή διεξάγεται από κάποιον που ρίσκαρε την ελευθερία του για την επαναστατική υπόθεση και τώρα με την απεργία πείνας ρισκάρει την ίδια του τη ζωή. Έτσι το μήνυμα αντίστασης που στέλνει σπάει τον βασικό χαρακτήρα της φυλακής, την απομόνωση του από την κοινωνία, αποτελεί έμπρακτο παράδειγμα κατά της αδράνειας, κατά της παθητικής αποδοχής της καταπίεσης. Και γι' αυτό συνεγείρει τη λαϊκή συμπάθεια και γεννά κίνημα αλληλεγγύης.»

-Απόσπασμα από κείμενο του Δ.Κουφοντίνα (2012) για την απεργία πείνας της GRAPO

Η διαφαινόμενη δολοφονία του Κουφοντίνα δεν αποτελεί μια εξαίρεση ή ειδική μεταχείριση της αστικής εξουσίας απέναντι σε κάποιον που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βιας. Η πολιτική, που εξοντώνει σήμερα τον Κουφοντίνα σε ένα κελί νοσοκομείου είναι στην πραγματικότητα η ίδια με αυτή που δολοφονεί ανθρώπους της τάξης μας εξαιτίας της έλλειψης κλινών ΜΕΘ. Είναι η ίδια με αυτή που δολοφονεί και σακατεύει εργάτες στους χώρους εργασίας, που δολοφονεί μετανάστες στα σύνορα, είναι η ίδια με αυτή που καταστέλλει αιματηρά τις διαδηλώσεις, είναι η ίδια με αυτή, που αύριο δεν θα διστάσει να οδηγήσει ακόμα και σε πόλεμο για την υπεράσπιση των καπιταλιστικών συμφερόντων. Είναι η πολιτική της απανθρωπιάς, του σαδισμού, της ταξικής βιας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γι' αυτό η αντίσταση στη θανατοπολιτική τους δε μπορεί παρά να είναι υπόθεση της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων συνολικά.

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1611002/


1 2 3 4

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/3, 13.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΎΛΑΙΑ

ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ, Η ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Μόλις μια εβδομάδα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμέως- Χρυσοχοίδη και παρά τις ευρείες αντιδράσεις που συνάντησε, το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει άλλο ένα νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Ακόμα ένα νομοσχέδιο που κατατίθεται μέσα στο lock-down και με τις σχολές μας να παραμένουν κλειστές και για αυτό το εξάμηνο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Κεραμέως, ο νέος νόμος-πλαίσιο θα επιφέρεις αλλαγές στο σύστημα διοίκησης των πανεπιστημίων, στα προγράμματα σπουδών και στην ερευνητική δραστηριότητα, ενώ θα προβλέπει και τη δυνατότητα σύμπραξης των δημοσίων πανεπιστημίων με τον ιδιωτικό τομέα.

Ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι η ερευνητική δραστηριότητα που ενδιαφέρει την Υπουργό: είναι τα ερευνητικά προγράμματα που αναλαμβάνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια για λογαριασμό διεθνών σωμάτων ασφαλείας, του Στρατού και της Αστυνομίας. Προγράμματα που αφορούν την θωράκιση των συνόρων με υπερσύγχρονα μέσα, απέναντι στην «απειλή» των προσφύγων και των μεταναστ(ρι)ών, την αποτροπή της «ριζοσπαστικοποίησης» και την πρόβλεψη των πιθανών παραβατικών συμπεριφορών, δηλαδή την παρακολούθηση και το φακέλωμα όσων αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου, όσων τολμούν να σκέφτονται και να εκφράζονται ενάντια στην κυριαρχία. Ξέρουμε επίσης πως η σύμπραξη των ΑΕΙ με τον ιδιωτικό τομέα έχει ως απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και την δημιουργία ενός συστήματος όπου θα σπουδάζει όποιος/α έχει τα λεφτά να το πληρώσει. Άλλωστε, η ίδια η Κεραμέως χαρακτήρισε την μη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ως «μεγάλη χαμένη ευκαιρία». Ξέρουμε πως αυτός ο σχεδιασμός προωθείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ντόπιου κεφαλαίου (βλέπε ΣΕΒ), το οποίο ζητάει δημόσια και ξεκάθαρα την μείωση των φοιτητ(ρι)ών και την αύξηση του ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού και των χρόνια ανέργων, ώστε να συναντήσει την μικρότερη δυνατή αντίσταση όταν ρίξει ακόμα περισσότερο τα μεροκάματα και διαλύσει τα λίγα εργασιακά κεκτημένα που έχουν απομείνει.

Αυτά είναι τα συμφέροντα που έρχεται να ικανοποιήσει και το νομοσχέδιο που ήδη ψηφίστηκε, με το χρονικό όριο φοίτησης, τις διαγραφές και την τριπλή βάση εισαγωγής, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τον αποκλεισμό των κατώτερων κοινωνικών τάξεων από την τριτοβάθμια, και την πανεπιστημιακή αστυνομία να διατηρεί τον νόμο και την τάξη μέσα στις σχολές και τις εστίες μας. Παράλληλα, ο νέος κώδικας μετατρέπει κάθε είδους πολιτική δραστηριότητα μέσα στα πανεπιστήμια ( αφισοκόλληση, εκδηλώσεις, καταλήψεις, παρεμβάσεις) σε πειθαρχικό παράπτωμα, με προβλεπόμενες ποινές από τον αποκλεισμό μας από εξεταστικές και εξάμηνα μέχρι την «στέρηση της φοιτητικής ιδιότητας» και την μόνιμη διαγραφή. Και επειδή όλα αυτά δεν ήταν αρκετά σύμφωνα με το καινούριο νομοσχέδιο οι καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων και η παρεμπόδιση διοικητικών συμβουλίων (π.χ. Σύγκλητος) θα επιφέρουν ποινή φυλάκισης (!) έως και τριών χρόνων.

Ο αγώνας ενάντια στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου για τις ζωές μας ούτε ξεκινά ούτε τελειώνει τις ημέρες ψήφισης των νομοσχεδίων. Η καθημερινή και ανυποχώρητη σύγκρουση με την ζοφερή πραγματικότητα που θα βιώσουμε μέσα στις σχολές μας είναι μονόδρομος. Οι πανεκπαιδευτικές πορείες του προηγούμενου διαστήματος, που κατάφεραν μέσα στην ολοκληρωτική συνθήκη του lock- down να σπάσουν την απαγόρευση των διαδηλώσεων, ήταν μόνο το πρώτο βήμα. Τώρα καλούμαστε να συνεχίσουμε με πείσμα, οργάνωση και μαχητικότητα, γνωρίζοντας ότι το δίκιο κρίνεται στους δρόμους. Ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, τους μπάτσους και την καταστολή…

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΞΑΝΑ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/3, 13.00 ΩΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΎΛΑΙΑ

PANEKAID MARKET FRIDAY 5/3, 13.00 IN PREPARED THE LAWS, DISCIPLINE AND CONTROL THEY ARE CURRENT ON THE ROADS VICTORY IN THE HUNGRY OF D. KOUFONTINA Just one week after the Kerameos-Chrysochoidis bill passed and despite the widespread reactions it encountered, the Ministry of Education is preparing another AEI bill. Yet another bill filed inside lock-down and with our schools remaining closed for this semester as well. According to Kerameos's statements, the new framework law will make changes to the university administration system, curricula and research activity, and will also provide for the possibility of public universities to participate with the private sector. We know very well what the investigative activity of the Minister is: it is the research programs undertaken by Greek universities on behalf of international security forces, the Army and the Police. Programs concerning border shielding by state-of-the-art media, against the ′′ threat ′′ of refugees and immigrants, preventing ′′ radicalization ′′ and predicting possible violational behaviors, i.e. monitoring and envelopment of those fighting against plans of state and capital, those who dare to think and express themselves against sovereignty. We also know that the partnership between AEI and the private sector aims to privatize education and create a system where anyone who has the money will study. After all, Kerameos herself described the non-revision of Article 16 of the Constitution establishing private universities as a ′′ great missed opportunity ". We know that this design is promoted according to local capital directions (see SEV), which publicly and clearly calls for student reduction (s) and increase in unskilled workforce and unemployed years to meet the lowest possible resistance when they drop even more wages and break up the few remaining work acquisitions. These are the interests that come to satisfy and the bill already passed, with the time limit, deletions and triple admission base, which create the conditions for the exclusion of lower social classes from the tertiary, and university police to maintain law and order within our schools and outbreaks. At the same time, the new code turns any kind of political activity inside universities (posterity, events, squats, interventions) into disciplinary misconduct, with predicted penalties from our exclusion from exams and semesters to ′′ deprivation of student capacity ′′ and permanent deletion. And since all of this wasn't enough under the new bill, occupations of universities and obstruction of board (e.g. Senate) will bring prison sentence (! ) up to three years old. The fight against the plans of the state and capital for our lives neither begins nor ends the days of passing the bills. The daily and adamant conflict with the gloomy reality we will experience inside our schools is one way. The past space university marches, which managed to break the ban on protests, was only the first step. Now we are called to continue with stubbornness, organization and fighting, knowing that right is judged on the streets. Against educational restructuring, cops and suppression... LET'S MAKE STUDENT GAMES DANGEROUS AGAIN PANEKPAID MARKET FRIDAY 5/3, 13.00 HOUR IN PROPOLIES

αναρχική φοιτητική συνέλευση Αροδαμός

πηγή : https://www.facebook.com/afsarodamos/posts/29…


1 2 3 4

Κάλεσμα στήριξης στην πανεκπαιδευτική πορεία στα Προπύλαια 13:00.

Ύστερα από απανωτά χτυπήματα που δέχθηκαν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια η υπουργός Ν. Κεραμέως συνεχίζει να ταλανίζει το ζήτημα βάζοντας για ψήφιση ένα καινούριο νομοσχέδιο. Πέρα από την αστυνομοκρατία, την εξίσωση των πτυχίων, τις ποινές, το πειθαρχικό αλλά και την μείωση των φοιτητών/τριών που εκμεταλλεύτηκαν τις κλειστές σχολές και την καραντίνα για την ψήφιση του, μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η αλλαγή της διοίκησης, του προγράμματος σπουδών, στην ερευνητική δραστηριότητα και σύμπραξη ιδιωτικών και δημοσίων σχολών.

Είναι γνωστό ποιοι είναι οι αλήτες που παρεμβαίνουν στα πανεπιστήμια δικαιολογώντας την παρουσία τους με ερευνητικά προγράμματα θέλοντας να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, να επιβληθούν και να χειραγωγήσουν τους φοιτητές και την κοινή γνώμη. Στρατός, αστυνομία και μεγαλοεπιχειρήσεις είναι μερικοί από τους εμπλεκόμενους. Η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δεν έχει άλλο σκοπό από το καπέλωμα της δημόσια εκπαίδευσης, τον μαρασμό, την μη χρηματοδότηση και τέλος κατάργηση της δημόσιας παιδείας με αποτέλεσμα να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά μόνο όσοι έχουν την οικονομική ευχέρεια.

Η παιδεία θα παραμείνει δημόσια. Όλα τα νομοσχέδια θα καταργηθούν στην πράξη.

Υ.Γ. Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα.

Call for support to the university course in Propylaea 13:00. After the rapid hits received by students at universities, Minister N. Kerameos continues to shake the issue by putting a new bill to pass. In addition to police, equation of degrees, penalties, discipline but also reduction of students / three who took advantage of closed schools and quarantine for his voting, through it all comes to add the change of administration, program studies, in research activity and partnership between private and public schools. It is known who are the bums who intervene in universities justifying their presence with research programs wanting to serve their own interests, impose and manipulate students and public opinion. Army, police and big business are some of those involved. The public and private partnership has no other purpose than the hats of public education, declaration, non-funding and finally abolishing public education so that only those who have the financial authority can access them. Education will remain public. All bills will be abolished in practice. P.S. Solidarity with the fighter Dimitris Koufontina.

Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ»

πηγή : https://www.facebook.com/masovkaanarxikisillo…