Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 στις 18.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

Απεργία Πείνας Δ. Κουφοντίνα: Νέες Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης - Πέμπτη 4/3

ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!
NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης - Μηχανισμών - ΗΠΑ

-

Νέες Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης - Πέμπτη 4/3

Αθήνα: 18:00, Σύνταγμα-

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη, πλέον βρίσκεται στην Εντατική σε πολύ επιβαρυμένη κατάσταση, με μη αναστρέψιμες βλάβες και σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του. Στο παρελθόν έχει επαναλάβει τις απεργίες πείνας για το δίκαιο αίτημά του να πάρει τις νόμιμα προβλεπόμενες άδειες - τις οποίες η ταξική, αστική δικαιοσύνη εκδικητικά μπλοκάρει (δεν του χορηγούνταν επί 15 χρόνια). Αυτή τη φορά, μόνο αίτημά του είναι η επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλλού. Είχε προηγηθεί βίαιη μεταγωγή του από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, με πρόσχημα τον κορονοϊό. Μια μεταγωγή αποτέλεσμα του καθεστώτος «εξαίρεσης» που αντιμετωπίζει, μετά και από φωτογραφική διάταξη εναντίον του.

Η «τυφλή» αστική δικαιοσύνη, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, δεν αναγνωρίζει ούτε τα (λίγα) δικαιώματα που κατοχυρώνει το ίδιο το σύνταγμα. Παραβιάζει κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος, κάθε όριο της ίδιας της αστικής νομιμότητας. Το μόνο «επιχείρημά» τους είναι ότι ο Δ. Κουφοντίνας δεν έχει δηλώσει μετάνοια για την δράση και τις ιδέες του. Αυτό ουρλιάζουν μέρα νύχτα από τα ΜΜΕ -πραγματικά μιντιακά ΜΑΤ- οι κυβερνητικοί «άριστοι», οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι, οι προνομιακοί προσκεκλημένοι τους, φασιστοειδή της αστυνομίας και των ειδικών σωμάτων της ή «σύμμαχοι» και παπαγαλάκια απ' την αμερικανική πρεσβεία.

Το νέο αστυνομικό κράτος γίνεται μέρα με τη μέρα πιο ζοφερό. Οι δημοκρατικές ελευθερίες καταπατούνται διαρκώς, επιβάλλεται γενική αστυνομοκρατία, στα πανεπιστήμια εισβάλλει η νέα χουντοαστυνομία των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Απαγορεύονται διαδηλώσεις και συναθροίσεις, εξαπολύονται πογκρόμ ενάντια σε διαδηλωτές και νέους. Συνεχίζεται η χουντικού τύπου απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα εξοντωτικά πρόστιμα (μέτρα καθαρά κατασταλτικά, όχι υγειονομικά). Καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες αποφυλακίζονται ή κυκλοφορούν ελεύθεροι, με σκανδαλώδη ανοχή-συνενοχή του υπουργείου ΠροΠο του Μ. Χρυσοχοϊδη. Και ενώ ενοχοποιούνται μαζικά οι εργαζόμενοι, νέοι και φτωχοί με την αθλιότητα της «ατομικής ευθύνης», στα ΜΜΕξαπάτησης αποθεώνεται ο Μητσοτάκης και το «επιτελικό κράτος» των ά(χ)ριστων, που έχουν αποδείξει την εγκληματική, ταξική ανικανότητά τους ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είτε στη διαχείριση της πανδημίας είτε στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Γι' αυτό, η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση - μηχανισμούς να οδηγήσουν τον Δ. Κουφοντίνα στο μοιραίο. Είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά και έμπρακτης υπεράσπισης των δημοκρατικών, συνταγματικών, πολιτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Θα είναι μια ανάσα-νίκη ενάντια στον καθημερινό αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να σηκώσουμε ψηλά το ζήτημα της έμπρακτης συμπαράστασης στον Δ. Κουφοντίνα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του. Χρειάζεται ετοιμότητα για άμεση κινητοποίηση. Τώρα, που οι στιγμές για τη ζωή του είναι κρίσιμες, πριν να είναι πολύ αργά!

-

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα

Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Όχι στο καθεστώς "εξαίρεσης"

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13308


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή πολιτικό κρατούμενο Δ.Κουφοντίνα στο Σύνταγμα - 4 Μάρτη στις 18:00

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝA

Στις 8 Γενάρη ο αγωνιστής πολιτικός κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Το αίτημα του έρχεται σαν αποτέλεσμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, έπειτα από ένα νομοσχέδιο- τερατούργημα του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο καταπατά και τσακίζει κεκτημένα με αγώνες δικαιώματα των κρατούμενων, με φωτογραφικές διατάξεις εκδικητικού χαρακτήρα απέναντι στον Δ. Κουφοντίνα. Είναι ξεκάθαρο πλέον από την στάση της κυβέρνησης και την εκκωφαντική σιωπή που έχει επέλθει πάνω στο δίκαιο και νόμιμο αίτημα του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος στις 22/2 ζήτησε να του βγάλουν τον ορό ενυδάτωσης και ξεκίνησε απεργία δίψας, πως το βασανιστήριο στο οποίο τον έχουν υποβάλλει εξελίσσεται από ώρα σε ώρα στην πρώτη κρατική δολοφονία πολιτικού κρατούμενου απεργού πείνας από την μεταπολίτευση και μετά.

Η μανία του μαύρου μετώπου των ιμπεριαλιστών- της ντόπιας εξαρτημένης ολιγαρχίας- των πολιτικών εκπροσώπων της- των καναλαρχών- των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών και κάθε λογής φιλελεύθερων και ακροδεξιών απέναντι στον Δ. Κουφοντίνα είναι μνημειώδης τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, μέσα σε αυτή την περίοδο όξυνσης της ταξικής αφαίμαξης και της κοινωνικής λεηλασίας η εκδικητική μανία της κυβέρνησης μεγαλώνει μέσα και από την υιοθέτηση μιας ακροδεξιάς, τουλάχιστον όσον αφορά ζητήματα κοινωνικών δικαιωμάτων και καταστολής, τακτικής και στρατηγικής σε σύμπνοια πάντα με τα πιο φασιστικά τμήματα του κρατικού μηχανισμού- αστυνομία, δικαστές- που εκφράζουν τα πιο αντιδραστικά τμήματα της εξαρτημένης άρχουσας τάξης και χτίζουν την κοινωνική συναίνεση πάνω στον αντικομμουνισμό και στην πάταξη του εσωτερικού εχθρού.

Ο αγώνας του Δ. Κουφοντίνα όσο και η επίθεση που εξελίσσεται απέναντι του αποτελούν τμήμα της συνολικότερης επίθεσης που εκφράζεται απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό, μέσα από το τσάκισμα των συλλογικών αγώνων και την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης μέσα στο πλαίσιο του λοκντάουν. Αιχμή της επίθεσης αποτελούν οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων της 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη, η είσοδος των φασιστικών κρατικών συμμοριών στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ και οι 31 συλλήψεις των αγωνιζόμενων φοιτητών/τριων που διαμαρτύρονται ενάντια στο νόμο Κεραμεώς-Χρυσοχοϊδη και διεκδικούν το άνοιγμα των πανεπιστημίων με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας αλλά και συνολικά η αστική κρατική και παρακρατική βία απέναντι στις οργανωμένες δυνάμεις του λαϊκού κινήματος ανεξαρτήτου ιδεολογικής και πολιτικής αναφοράς.

Ο αγώνας του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, η συσπείρωση των κινηματικών δυνάμεων και η επισφράγιση της παρουσίας του εργαζόμενου λαού στον δρόμο, μέσα από την σταθερή και όλο και μαζικότερη παρουσία του, θέτει φραγμό στην κυβερνητική δολοφονική πολιτική που κατευθύνεται από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό,για να νικήσει η ζωή, για να νικήσει ο αγώνας του πολιτικού κρατούμενου αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα,έστω και την ύστατη στιγμή.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝA

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση

πηγή : https://laikiantifadrasi.wordpress.com/2021/0…


1 2 3 4 5 6 7

Όσο υπάρχει χρόνος, δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τη ζωή

Νέα Συγκέντρωση 4/3, στις 18.00 στο Σύνταγμα

Για ακόμη μια ημέρα χθες 3/3 χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο Σύνταγμα ζητώντας δικαιοσύνη, ισονομία, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι δικηγόροι διαμαρτυρηθήκαμε έξω από τα γραφεία του ΔΣΑ για την εγκληματική σιωπή του μεγαλύτερου δικηγορικού συλλόγου της χώρας σε μια κρίσιμη, που δεν ταιριάζει στην ιστορική του παρακαταθήκη, τη θεσμική και κοινωνική του αποστολή ως προασπιστή δικαιωμάτων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας όσο υπάρχει χρόνος. Κάθε ημέρα θα είμαστε στο δρόμο, για να αποτρέψουμε, όχι μόνο το θάνατο ενός κρατούμενου που η ζωή του βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας, αλλά την διάρρηξη της σχέσης του ελληνικού κράτους με τον πυρήνα δικαιϊκού μας πολιτισμού, που βασίζεται στον ανθρωπισμό, την μη διακριτική εφαρμογή του νόμου, το σωφρονισμό και όχι την εκδίκηση των κρατουμένων και έχει την ανθρώπινη ζωή ως υπέρτατη αξία.

Οι καθημερινές πλέον, μαζικότατες συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις χιλιάδων λαού ενάντια στην αδιάλλακτη και εξοντωτική πολιτική της κυβέρνησης έχουν αναγκάσει την κυβέρνηση σε άτακτη δικαιολόγηση της στάσης της και με αυτόν τον τρόπο έχουν αποκαλύψει ότι τελικά δεν υπάρχει καμία τέτοια δικαιολόγηση. Το αίτημα του απεργού πείνας είναι νόμιμο και είναι μείζον ζήτημα δημοκρατίας να ικανοποιηθεί ώστε να μην οδηγηθούμε στον πρώτο θάνατο κρατούμενου α π ε p γ ο ύ π ε ί ν α s και δ ί ψ α s στη χώρα.

Οι δικηγόροι και οι νομικοί έχουμε βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και για να κρατήσουμε τη χώρα μας στην τροχιά των χωρών με τις ελάχιστες αδιαπραγμάτευτες δημοκρατικές εγγυήσεις. Στην τροχιά των χωρών που τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απαράβατα. Στο πλάι μας και η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών που συντάχθηκε με τον αγώνα αυτό.

Στην ίδια πλευρά, βρίσκονται ολόκληρη η αντιπολίτευση, πλην της φασιστικής Ελληνικής Λύσης και όλο το φάσμα των θεσμικών φορέων, Δικηγορικοί Σύλλογοι, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, διεθνείς οργανισμοί, αλλά και χιλιάδες νομικοί, γιατροί, επιστήμονες.

Να σταματήσει η κυβέρνηση την αδιαλλαξία της, με την οποία κηλιδώνει συνολικά το κράτος δικαίου στη χώρα μας. Να δοθεί λύση, την ύστατη αυτή στιγμή. Να μην φτάσουμε στο αναπότρεπτο.

Στις 18.00, νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα με φορείς και πολίτες.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών

As long as there's time, we won't stop fighting for life New Gathering 4/3, at 18.00 in Syntagma Yet another day yesterday 3/3 thousand citizens protested in the Constitution calling for justice, equity, respect for human rights. Lawyers protested outside the Board of Directors over the criminal silence of the country's largest bar association in a critical, which does not fit his historical legacy, institutional and social mission as a rights advocate. We continue our struggle as long as there is time. Every day we will be on the road, to prevent, not only the death of a prisoner whose life is in the hands of the State, but the break-in of the relationship between the Greek state and our core of justice culture, based on humanism, non-discreet implementation of the law, correctionalism and not revenge of prisoners and has human life as supreme value. Today's daily mass gatherings - protests by thousands of people against the government's intransigent and exterminating policy have forced the government into naughty justification for its stance and thus revealed that there is no such justification after all. The hunger strike's request is legal and it is a major issue of democracy to be satisfied so that we do not lead to the first death of a prisoner in the country. Lawyers and lawyers have been at the forefront of the fight to defend the rule of law and to keep our country on the orbit of countries with minimal non-negotiable democratic guarantees. In the orbit of countries where human rights are inviolable. Next to us the Artist s' Initiative drawn up with this match. On the same side, the entire opposition, besides the fascist Greek Solution and the entire spectrum of institutions, Law Associations, the Union of Judges and Prosecutors, the National Committee on Human Rights, international organizations, and thousands of lawyers, doctors, scientists. The government should stop its intransigence, with which the rule of law is staining overall in our country. A solution should be given at this last moment. Not to reach the inevitable. At 18.00, a new gathering in Syntagma with entities and citizens.

Lawyers and Lawyers Initiative

πηγή : https://www.facebook.com/enallaktikh/


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα σήμερα 4/3 στο Σύνταγμα

Έχουν περάσει 56 μέρες από την στιγμή που ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας.

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει καν σημασία να προσδιορίσουμε τον ακριβή αριθμό ημερών.

Η βλάβη στην υγεία του είναι ανεπανόρθωτη.Σήμερα θα εξετάσουν στο τριμελές πλημμελειοδικείο Λαμίας το αίτημα των δικηγόρων του.

Όποια και αν είναι η απάντηση δεν αλλάζει το γεγονός ότι η καθυστέρηση αυτή είτε άμεσα είτε έμμεσα δολοφονεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο κόσμος στον δρόμο μέρα με την μέρα αυξάνεται και πολλαπλασιάζεται γιατί αντιλαμβάνεται ότι μια απεργία πείνας δεν αφορά ένα κρατούμενο μόνο αλλά ολόκληρη την κοινωνία.

Μια αλυσίδα που αν σπάσει κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξει.Ο κόσμος θα βρίσκεται πλάι στον απεργό πείνας όσο χρειαστεί και σήμερα και αύριο και κάθε μέρα.

Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι.

Αλληλεγγύη στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του.

Όλοι και όλες στην σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 18:00.

Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ»

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1610979/


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, πλατεία Συντάγματος, ώρα: 18.00

Πέμπτη 4/3, Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, πλατεία Συντάγματος, ώρα: 18.00

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα στις 18:00 μαζικά, οργανωμένα, δυναμικά!

Νίκη στην απεργία πείνας του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα! Να φουσκώσουμε το ποτάμι της αντίστασης! Χιλιάδες στους δρόμους. Να σπάσουμε τον τρόμο.

Κοινός αγώνας μέχρι την νίκη!

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1610974/


1 2 3 4 5 6 7

Να νικήσει η ζωή! Δράσεις Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Οι τέσσερις πιο απαγορευμένες λέξεις στο Facebook (στο δρόμο και στα ΜΜΕ)

Κινητοποίηση έχει καλεστεί ενάντια στην αργή κρατική δολοφονία του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις μας και καλούμε στις 18.00 σε Αθήνα (Σύνταγμα)

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/2021/03/04/na-nikisei-i…


1 2 3 4 5 6 7

Ανακοίνωση Αριστερών Οργανώσεων - Συλλογικοτήτων

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΖΩΗ!

ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ

Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας

από το μένος Κυβέρνησης - Μηχανισμών - ΗΠΑ

-

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα:

Σύνταγμα, Πέμπτη 4 Μάρτη, 6.00 μμ

-

Η ζωή του απεργού πείνας και δίψας κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται από μια κλωστή και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο… Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Ακόμη και μετά τόσες δημόσιες αντιδράσεις, εγχώριες και διεθνείς, ακόμη και μετά τις καθημερινές πλέον μαζικότατες συγκεντρώσεις χιλιάδων, αυτή η εγκληματική κυβέρνηση του το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Το μένος ρίχνει τις μάσκες. Με τα ωμά κυβερνητικά ψέματα, που αποκαλύφθηκαν από τους δικηγόρους που κινητοποιούνται σε αλληλεγγύη για να ζήσει ο Δ. Κουφοντίνας. Με την καταστολή και στο διαδίκτυο ενάντια σε κάθε ελευθερία της έκφρασης («ρίξιμο» σελίδων συλλογικοτήτων κ.ά.).

Η κυβέρνηση επιμένει και θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη.

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να συνεχίσουμε να κινητοποιούμαστε όσο υπάρχει χρόνος. Να εκφραστεί παντού η φωνή των χιλιάδων πολιτών που διαδηλώνουν καθημερινά, η φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

Καλούμε όλους και όλες σε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σήμερα Πέμπτη 4/3, 6.00 μμ - για να απαιτήσουμε την ύστατη αυτή ώρα:

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης - Μηχανισμών - ΗΠΑ

-

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

πηγή : https://synantisi.org/2021/03/04/na-nikisei-i…