τι; : συγκέντρωση θεματική : 8/3

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

8 Μάρτη ημέρα μνήμης, αντίστασης & αγώνα

8 Μάρτη

ημέρα μνήμης, αντίστασης & αγώνα

Eνάντια:

• Στην απονοηματοδότηση των γυναικείων αγώνων του χθες & την αφομοίωση των ριζοσπαστικών χαρακτηριστικών τους.

• Στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, την εξόντωση εκατομμυρίων εργαζόμενων γυναικών, τις δολοφονίες και τις απάνθρωπες συνθήκες εγκλεισμού των κρατουμένων, των προσφύγων και των μεταναστριών.

• Στην έμφυλη βία και το σύστημα που την γεννά και την θρέφει.

• Στην κρατική καταστολή και τον επιχειρούμενο εξευτελισμό εις βάρος των αγωνιζόμενων γυναικών από την αστυνομία.

Να πιάσουμε το νήμα των αγώνων του χθες και να δώσουμε όλες και όλοι μαζί τους μαζικούς, μαχητικούς αγώνες του αύριο!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ & ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/3 13:00 στην πύλη Παυσιλύπου

Πρωτοβουλία αγωνιζόμενων γυναικών για την 8η Μάρτη

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Μαρτίου 12h


8 Μάρτη: Παγκόσμια ημέρα αντίστασης & αγώνα των γυναικών της τάξης μας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/3 13:00 στην πύλη Παυσιλύπου

Έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19 η συστημική κρίση εντείνεται όλο και περισσότερο, ενώ παράλληλα οξύνονται οι επιθετικές πολιτικές που επιχειρείται να επιβληθούν σε όλα τα πεδία της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ενώ κράτος και κυβέρνηση έχουν καταδικάσει εκατομμύρια ανθρώπους, στο θάνατο, τη φτώχεια και την πείνα, έρχονται στο φως περιστατικά και συμπεριφορές βίας και παρενόχλησης ειδικά απέναντι σε γυναίκες και παιδιά. Οι άνθρωποι που υπέστησαν αυτές τις συμπεριφορές βρίσκουν το θάρρος να τις καταγγείλουν, κατορθώνουν να ακουστεί η φωνή τους αποτελώντας παραδείγματα γενναιότητας και συμβάλλουν καθοριστικά με τη στάση τους αυτή ώστε να αναδειχτεί η πραγματική διάσταση και η τεράστια έκταση του ζητήματος, ανοίγουν τον δρόμο ώστε να σπάσει η σιωπή και ο φόβος.

Δεν παραβλέπουμε όμως, πως την ίδια στιγμή που πολλές γυναίκες φιλοξενούνται στα δελτία ειδήσεων για να καταγγείλουν τους κακοποιητές τους στους χώρους εργασίας τους, χιλιάδες μετανάστριες βιάζονται έγκλειστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα αστυνομικά κρατητήρια (βλέπε καταγγελίες για βιασμούς στην Πέτρου Ράλλη), χιλιάδες γυναίκες βιώνουν ενδοοικογενειακή βία, χιλιάδες εργαζόμενες υπομένουν κακοποιητικές συμπεριφορές για να μην χάσουν την δουλειά τους από την οποία εξαρτώνται για να ζήσουν.

Η υπόθεση "Λιγνάδη" όπως και οι άλλες περιπτώσεις δείχνουν τον κυνισμό, την διαπλοκή, την επιλεκτική αδράνεια των διωκτικών αρχών, την πολιτική συγκάλυψη. Μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ και υπουργοί της να παρίσταναν τους ανήξερους και στην συνέχεια να έτρεξαν εκ των υστέρων να αποστασιοποιηθούν από τα γεγονότα, όμως η αλήθεια δεν κρύβεται κάτω από το χαλί των επιχορηγούμενων με δημόσιο χρήμα ΜΜΕ. Οι πρωταγωνιστές των εγκληματικών πράξεων δρούσαν για χρόνια ασύδοτοι και ανενόχλητοι κοντά στην πολιτική εξουσία. Στην θέση των θυμάτων βρίσκονται γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, παιδιά και προσφυγόπουλα, γεγονός που αναδεικνύει με εκκωφαντικό τρόπο το αποκρουστικό πρόσωπο που επιβάλει ο καπιταλισμός στη σύγχρονη κοινωνία. Αυτό, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και των ανισοτήτων. Αυτό, που για τα κέρδη του κεφαλαίου αλλά και τη διαιώνιση του υπάρχοντος συστήματος εξουσίας, θυσιάζονται δικαιώματα και κατακτήσεις του εργατικού και του φεμινιστικού κινήματος.

Την περίοδο της πανδημίας, η εργασιακή επισφάλεια των γυναικών οξύνεται, ενώ η τηλεεργασία ενοποίησε τον χώρο του σπιτιού με τον χώρο της δουλειάς διαμορφώνοντας μια συνθήκη διαρκούς καταπίεσης. Παράλληλα αυξάνεται η επιβάρυνση της εργασίας στο σπίτι με την φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων, καθώς και η ενδοοικογενειακή βία. Οι εργαζόμενες μητέρες ή εγκυμονούσες δεν έχουν καμία προστασία απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις απολύσεις. Οι άδειες και τα επιδόματα μητρότητας είναι συνεχώς υπό διαπραγμάτευση και αντικείμενο διεκδίκησης, ενώ όσες εργάζονται με ελαστικούς όρους είναι σε ακόμα δυσμενέστερη θέση. Οι προσφύγισσες ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες στους προσφυγικούς καταυλισμούς, οι κρατούμενες στοιβάζονται χωρίς μέτρα πρόληψης, ενώ τα πολυάριθμα περιστατικά βιασμών και γυναικοκτονιών είναι η καθημερινότητα για πολλές γυναίκες σήμερα. Την ίδια στιγμή τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αντιμετωπίζουν φοβερές διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η προσπάθεια του συστήματος να αλώσει όλες τις κατακτήσεις των γυναικείων αγώνων του χθες περνά εκτός των άλλων και μέσα από την πρόσφατη προσπάθεια απαγόρευσης των εκτρώσεων στην Πολωνία και αλλού και την «μεταρρύθμιση» επί το χείρον του οικογενειακού δικαίου στην Ελλάδα. Νομοσχέδια, τα οποία έρχονται να επιβάλουν και να διαιωνίσουν την πατριαρχική βία, τιμωρώντας και εγκλωβίζοντας τις γυναίκες για μια ακόμη φορά.

Απέναντι στο σάπιο σύστημα της πατριαρχίας και του καπιταλιστικού κόσμου, ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις, σεξιστικές, βίαιες και προσβλητικές συμπεριφορές, να παλέψουμε όλες και όλοι μαζί για να βελτιωθεί άμεσα η θέση των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+ στους χώρους δουλειάς, στην κοινωνία, στη ζωή. Να παλέψουμε για τη μέρα της πραγματικής χειραφέτησης των ανθρώπων, τη μέρα που θα απαλλαγούμε από τον κόσμο που γεννά τη βία και την εκμετάλλευση. Τον κόσμο που η ταξική εκμετάλλευση και η κοινωνική καταπίεση που αναπαράγουν και οξύνουν τέτοια προβλήματα, δεν θα έχουν καμία θέση.

Στο δρόμο για όλους τους λόγους.

Δίπλα σε καθένα και καθεμία που αγωνίζεται να δημιουργήσει αυτό που ακόμα δεν υπάρχει,

ένα κόσμο ισότητας, χειραφέτησης και ελευθερίας!

Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας - Για υγεία, ζωή και ελευθερία

*Στο χώρο της συγκέντρωσης θα συλλέγονται τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των περιοχών που χτύπησε ο σεισμός (ξηρά τροφή, εμφιαλωμένα νερά, σερβιέτες, πάνες).

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Μαρτίου 12h