Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 στις 12.00

Αντιφασιστική Συγκέντρωση

ΚΕΕΡΦΑ ΝΟΤΙΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στο Ελληνικό

Σάββατο 6 Μάρτη 12 μεσ, πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως(Ιασωνίδου, παιδική χαρά)

Ανεπιθύμητοι οι φασίστες, στοπ στην ακροδεξιά κατρακύλα του Κωνσταντάτου

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις γειτονιές και τα σχολεία μας

Ο δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος συνεχίζει να προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα των κατοίκων της περιοχής μας και όχι μόνο.

Μετά τους παραστρατιωτικούς μισθοφόρους που είχε φέρει να παρελάσουν μαζί με τους/τις μαθητές/τριες παλαιότερα, την κάλυψη σε αντιδήμαρχό του για χυδαία ρατσιστικά σχόλια κατά των προσφύγων στην Μόρια, τώρα με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, κάλεσε τον φιλοναζί γκραφιτά "Εύρυτο" για να διακοσμήσει τους τοίχους του Δήμου.

Τα εμετικά "έργα" του Εύρυτου, με στοχάδια και ναζιστικά σύμβολα, με προτροπές να καούν τα τζαμιά και να αυτοκτονήσουν όλοι οι αριστεροί, όπως ο Βελουχιώτης η "αδερφή", έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας, αλλά ο δήμαρχος αντί να απολογηθεί, κλιμακώνει την ακροδεξιά και εθνικιστική ρητορική.

Μετά τη συγκλονιστική αντιφασιστική συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη στο Εφετείο και την καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση, δεν θα ανεχτούμε να επιστρέψουν οι φασίστες στις γειτονιές μας και να απολαμβάνουν την ασυλία των θεσμών, όπως παλιά. Οι γειτονιές μας ξέρουν από προσφυγιά και έχουν πληρώσει ακριβά την ανοχή στην ομοφοβία.

Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με τον εγκλωβισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα κολαστήρια, απροστάτευτοι από την πανδημία και χωρίς πρόσβαση στο ΕΣΥ και με τα προσφυγόπουλα αποκλεισμένα από τα σχολεία, λιπαίνει ξανά το έδαφος στη φασιστική απειλή. Είναι η πολιτική που προσπαθεί να μας διασπάσει για να σταματήσουν οι αγώνες ενάντια στην καταστροφική διαχείριση της πανδημίας και τα αντεργατικά μέτρα. Αυτή την πολιτική υπηρετεί και ο Κωνσταντάτος. Δεν θα τους περάσει.

Γιατί οι δρόμοι πλημμυρίζουν καθημερινά από χιλιάδες απεργούς και νεολαίους, που έχουν κάνει σμπαράλια τις απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία. Γιατί το κίνημα του ελληνικού #metoo ενάντια στον σεξισμό έχει βάλει την κυβέρνηση στη γωνία και θα κλιμακώσει στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Γιατί τα σωματεία μαζικοποιούνται και παλεύουν παρά τις προσπάθειες να τα τσακίσουν. Με τον αέρα αυτής της δυναμικής δίνουμε τη μάχη ενάντια στην ακροδεξιά και τους φασίστες, ενάντια στην απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών και προσφύγων.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τις δημοτικές παρατάξεις, την αριστερά στα νότια προάστια και κάθε δημοκρατική φωνή, σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 6 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Ελληνικό. Να φύγει κι ο Κωνσταντάτος και η κυβέρνηση των ρατσιστών, των σεξιστών και της αστυνομοκρατίας.

Οι γειτονιές μας ανοιχτές σε όλους και όλες, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού. Κανένας εφησυχασμός απέναντι στη φασιστική απειλή.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την κινητοποίηση στις 20 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, στις 3μμ στην Ομόνοια.

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…
πηγή : email που λάβαμε στις 4 Μαρτίου 19h