Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή απεργό πείνας Δ.Κουφοντίνα

Απεργία Πείνας Δ. Κουφοντίνα: Νέες Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης - Παρασκευή 5 και Σάββατο 6/3

ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!
NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης - Μηχανισμών - ΗΠΑ

-

Νέες Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης

Αθήνα: Παρασκευή 5/3, 18:00, Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 5/3, 18:00, Άγ. Βενιζέλου

Πάτρα: Παρασκευή 5/3, 17:00, πλ. Γεωργίου

Ιωάννινα: Σάββατο 6/3, 12:00 Περιφέρεια

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη, πλέον βρίσκεται στην Εντατική σε πολύ επιβαρυμένη κατάσταση, με μη αναστρέψιμες βλάβες και σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του. Στο παρελθόν έχει επαναλάβει τις απεργίες πείνας για το δίκαιο αίτημά του να πάρει τις νόμιμα προβλεπόμενες άδειες - τις οποίες η ταξική, αστική δικαιοσύνη εκδικητικά μπλοκάρει (δεν του χορηγούνταν επί 15 χρόνια). Αυτή τη φορά, μόνο αίτημά του είναι η επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλλού. Είχε προηγηθεί βίαιη μεταγωγή του από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, με πρόσχημα τον κορονοϊό. Μια μεταγωγή αποτέλεσμα του καθεστώτος «εξαίρεσης» που αντιμετωπίζει, μετά και από φωτογραφική διάταξη εναντίον του.

Η «τυφλή» αστική δικαιοσύνη, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, δεν αναγνωρίζει ούτε τα (λίγα) δικαιώματα που κατοχυρώνει το ίδιο το σύνταγμα. Παραβιάζει κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος, κάθε όριο της ίδιας της αστικής νομιμότητας. Το μόνο «επιχείρημά» τους είναι ότι ο Δ. Κουφοντίνας δεν έχει δηλώσει μετάνοια για την δράση και τις ιδέες του. Αυτό ουρλιάζουν μέρα νύχτα από τα ΜΜΕ -πραγματικά μιντιακά ΜΑΤ- οι κυβερνητικοί «άριστοι», οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι, οι προνομιακοί προσκεκλημένοι τους, φασιστοειδή της αστυνομίας και των ειδικών σωμάτων της ή «σύμμαχοι» και παπαγαλάκια απ' την αμερικανική πρεσβεία.

Το νέο αστυνομικό κράτος γίνεται μέρα με τη μέρα πιο ζοφερό. Οι δημοκρατικές ελευθερίες καταπατούνται διαρκώς, επιβάλλεται γενική αστυνομοκρατία, στα πανεπιστήμια εισβάλλει η νέα χουντοαστυνομία των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Απαγορεύονται διαδηλώσεις και συναθροίσεις, εξαπολύονται πογκρόμ ενάντια σε διαδηλωτές και νέους. Συνεχίζεται η χουντικού τύπου απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα εξοντωτικά πρόστιμα (μέτρα καθαρά κατασταλτικά, όχι υγειονομικά). Καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες αποφυλακίζονται ή κυκλοφορούν ελεύθεροι, με σκανδαλώδη ανοχή-συνενοχή του υπουργείου ΠροΠο του Μ. Χρυσοχοϊδη. Και ενώ ενοχοποιούνται μαζικά οι εργαζόμενοι, νέοι και φτωχοί με την αθλιότητα της «ατομικής ευθύνης», στα ΜΜΕξαπάτησης αποθεώνεται ο Μητσοτάκης και το «επιτελικό κράτος» των ά(χ)ριστων, που έχουν αποδείξει την εγκληματική, ταξική ανικανότητά τους ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είτε στη διαχείριση της πανδημίας είτε στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Γι' αυτό, η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση - μηχανισμούς να οδηγήσουν τον Δ. Κουφοντίνα στο μοιραίο. Είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά και έμπρακτης υπεράσπισης των δημοκρατικών, συνταγματικών, πολιτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Θα είναι μια ανάσα-νίκη ενάντια στον καθημερινό αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να σηκώσουμε ψηλά το ζήτημα της έμπρακτης συμπαράστασης στον Δ. Κουφοντίνα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του. Χρειάζεται ετοιμότητα για άμεση κινητοποίηση. Τώρα, που οι στιγμές για τη ζωή του είναι κρίσιμες, πριν να είναι πολύ αργά!

-

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα

Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Όχι στο καθεστώς "εξαίρεσης"

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13308


1 2 3 4 5 6

κάλεσμα στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση 5/3, συγκεντρώσεις αλληλεγγύης Δ.Κουφοντίνα, φεμινιστική πορεία/απεργία 8/3

Στηρίζουμε και καλούμε στις κεντρικές κινητοποίησεις

στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση:

★ Παρασκευή 5/3 στη 13.00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

σε όλες τις συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ.Κ.:

★ Σύνταγμα στις 18.00

στην φεμινιστική/αντισεξιστική/αντιπατριαρχική πορεία - απεργία:

★ Δευτέρα 8/3 στη 13.00 πλ. Κλαυθμώνος

Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία, μπάρες, κάμερες, face-control, πειθαρχικό δίκαιο, θέσπιση βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια και για διαγραφές φοιτητ(ρι)ών. Κανένα ερευνητικό για μπάτσους και στρατό.

Το κάτω Πολυτεχνείο ήταν, είναι και θα είναι κέντρο οργάνωσης και αγώνα.

Αλληλεγγύη στα 92 συλληφθέντα άτομα από το «κάτω» & το «πάνω» Πολυτεχνείο από τις 13/11 και στα 32 από την κατειλημμένη πρυτανεία του ΑΠΘ. Να καταρρεύσει η σκευωρία σε βάρος των 8 διωκόμενων για την παρέμβαση στην πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ.

Η 8 Μάρτη δεν είναι γιορτή είναι ημέρα αγώνα που διαδηλώνουμε όλα όσα καταπιεζόμαστε από την πατριαρχία, κατά των μάτσο συμπεριφορών, κατά του σεξισμού στο σπίτι, στην δουλειά, στον χώρο εργασίας, στα λεωφορεία.

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας Δ.Κ. - Ενάντια σε κάθε καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατούμενων και την εκδικητικότητα του κράτους

Οι αγώνες μας δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι αναγκαίοι

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ. Κ.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

πηγή : https://autonomohmmy.espivblogs.net/2021/03/0…


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, πλατεία Συντάγματος, ώρα: 18.00

Παρασκευή 5/3, Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, πλατεία Συντάγματος, ώρα: 18.00

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα στις 18:00 μαζικά, οργανωμένα, δυναμικά!

Νίκη στην απεργία πείνας του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα! Να φουσκώσουμε το ποτάμι της αντίστασης! Χιλιάδες στους δρόμους. Να σπάσουμε τον τρόμο.

Κοινός αγώνας μέχρι την νίκη!

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1611021/


1 2 3 4 5 6

Τα ψέματα της κυβέρνησης περί «μη προσφυγής του κρατουμένου στη δικαιοσύνη» τελείωσαν - Η παράνομη μεταγωγή Κουφοντίνα στον Δομοκό ήταν πολιτική, πολιτική θα είναι και η λύση!

Νέα Συγκέντρωση Παρασκευή 5/3, στις 18.00 στο Σύνταγμα

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν πλήρως ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατοπίσει το πρόβλημα στη δήθεν μη προσφυγή στη δικαιοσύνη ήταν προσχηματική. Να πάψει η κυβέρνηση να επιρρίπτει τις ευθύνες της στον ίδιο τον απεργό και την υπεράσπιση. Έχει τη λύση στα χέρια της και καλείται απλώς στην εφαρμογή του νόμου.

Όλη την εβδομάδα, σε καθημερινή βάση, χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν στο Σύνταγμα ζητώντας δικαιοσύνη, ισονομία, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι καθημερινές συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις χιλιάδων λαού έχουν αποκαλύψει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολόγηση για την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης. Και οι νομικές προφάσεις που επιστρατεύθηκαν έχουν καταρριφθεί. Το αίτημα του απεργού πείνας είναι νόμιμο και είναι μείζον ζήτημα δημοκρατίας να ικανοποιηθεί ώστε να μην οδηγηθούμε στον πρώτο θάνατο κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας στη χώρα.

Οι δικηγόροι και οι νομικοί θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και για να κρατήσουμε τη χώρα μας στην τροχιά των χωρών που τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απαράβατα. Στο πλάι μας και η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών, οι φοιτητικοί σύλλογοι και κοινωνικοί φορείς που συντάχθηκαν με τον αγώνα αυτό. Στην ίδια πλευρά, βρίσκονται ολόκληρη η αντιπολίτευση, πλην της φασιστικής Ελληνικής Λύσης, και όλο το φάσμα των θεσμικών φορέων, Δικηγορικοί Σύλλογοι, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, διεθνείς οργανισμοί, αλλά και χιλιάδες νομικοί, γιατροί, επιστήμονες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας όσο υπάρχει χρόνος. Κάθε ημέρα θα είμαστε στο δρόμο.

Παρά τα τεχνάσματα της κυβέρνησης με το κλείσιμο του μετρό και την ταλαιπωρία των διαδηλωτών, κάθε ημέρα περισσότεροι πολίτες διαδηλώνουν για τη δίκαιη αυτή υπόθεση. Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει αυτές τις πρακτικές σήμερα και για όσο θα διαδηλώνουμε.

Να σταματήσει η κυβέρνηση την αδιαλλαξία της, με την οποία κηλιδώνει συνολικά το κράτος δικαίου στη χώρα μας. Να δοθεί λύση, την ύστατη αυτή στιγμή. Να μην φτάσουμε στο αναπότρεπτο.

Ενημερώνουμε ότι οι συγκεντρώσεις είναι και τυπικά νόμιμες, δεν υπάρχει καμία απαγόρευση μετακίνησης μέχρι τις 9μμ και τυχόν πρόστιμο είναι καταχρηστικό.

Στις 18.00, νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα με φορείς και πολίτες.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών

The government's lies about ′′ not bringing prisoner to justice ′′ are over - The illegal transfer of Koufontina to Domokos was political, politics will be the solution! New Gathering Friday 5/3, at 18.00 in Syntagma Last days developments prove fully that the government's attempt to shift the problem to allegedly non-appeal to justice was pretextual. The government should stop rejecting its responsibilities to the striker himself and the defense. She has the solution in her hands and is simply called upon to apply the law. All week, on a daily basis, thousands of citizens protest in the Constitution calling for justice, equity, respect for human rights. Daily gatherings - protests of thousands of people have revealed that there is no justification for the government's intransigent attitude. And the legal pretenses that were recruited have been shot down. The hunger strike's request is legal and it is a major issue of democracy to be satisfied so we do not lead to the first death of a prisoner of hunger and thirst in the country. Lawyers and lawyers will continue to be at the forefront of the fight to defend the rule of law and to keep our country on the path of countries whose human rights are inviolable. Next to us the Artist s' Initiative, the student associations and social entities who were drafted with this struggle. On the same side, the entire opposition, besides the fascist Greek Lysi, and the entire spectrum of institutions, Law Associations, the Union of Judges and Prosecutors, the National Committee on Human Rights, international organizations, but also thousands of lawyers, doctors , scientists. We continue our struggle as long as there is time. Everyday we will be on the road. Despite the government's tricks with the metro closure and the suffering of protesters, more citizens protest this just case every day. We urge the government to stop these practices today and as long as we protest. The government should stop its intransigence, with which the rule of law is staining overall in our country. A solution should be given at this last moment. Not to reach the inevitable. Please be informed that gatherings are typically legal, there is no ban on moving until 9 pm and any fine is abusive. At 18.00, a new gathering in Syntagma with entities and citizens.

Lawyers and Lawyers Initiative

πηγή : https://www.facebook.com/enallaktikh/


1 2 3 4 5 6

«Ηλίθιοι δήμιοι! Η "τάξη" σας είναι χτισμένη πάνω στην άμμο.» έγραφε η Ρόζα Λούξεμπουργκ, γεννημένη μια μέρα σαν σήμερα. Συμμετέχουμε και καλούμε 17:30 στις ομπρέλες (παραλία Θεσσαλονίκης) και στις 18.00 στο Σύνταγμα (Αθήνα).

Image

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://twitter.com/synantisi/status/13677992…


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα στο Σύνταγμα στις 18:00

Διανύουμε την 57η ημέρα απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα μαθαίνοντας πως κινδυνεύει απο νεφρική ανεπάρκεια.

Ενώ συνεχίζουν να βασανίζουν τον απεργό πείνας με την ζωή του να ακροβατεί το τεντωμένο σκοινί της επιβίωσης, επιμένουν να ψεύδονται απροκάλυπτα περί της άρνησης της προσφυγής του στα δικαστήρια. Η αλήθεια όμως έλαμψε και τα επιχειρήματα της κυρίας Κούρτοβικ συνηγόρου του απεργού πείνας, δικαιώθηκαν. Αφού αποκαλύφθηκε ότι όλες οι αρμοδιότητες περί της απόφασης μεταγωγής του, περνούν απο την ΚΕΜ της οποίας προΐσταται η Σοφία Νικολάου. Η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής που ενορχήστρωσε επί 50 ημέρες τον καθεστωτικό λόγο στην κατεύθυνση της παραπλάνησης του κόσμου.

Η απόπειρα να καταστείλουν τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εντείνεται καθώς η ΕΛ.ΑΣ με το βολικό πρόσχημα του Covid και το τετελεσμένο της ποινικοποίησης των διαδηλώσεων μέσω του πρόσφατα επικυρωμένου αυταρχικού νομοσχεδίου προετοιμάζει δικογραφίες ενάντια σε οργανώσεις, συλλογικότητες ή πρωτοβουλίες που καλούν στην μάχη ενάντια στο συμβόλαιο θανάτου της κυβέρνησης.

Έχουν το θράσος να μιλάνε για την διασπορά του ιού. Εκείνοι που δεν πήραν ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για τη καταπολέμηση της πανδημίας, που έκαναν μηδαμινές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και παρείχαν στο ΕΣΥ ελάχιστες και σαφώς ανεπαρκείς ΜΕΘ για τα μάτια του κόσμου. Όσο πολίτες και υγειονομικοί δεινοπαθούσαν και συνεχίζουν να δεινοπαθούν καθημερινά.

Το κράτος σηκώνει το γάντι της βίας αποποιούμενο τις ευθύνες. Αλήθεια ποιός έχει την ευθύνη; Οι φοιτητές που βγήκαν αντί να αφήσουν την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και το μεταμεσονύχτιο νομοσχέδιο να περάσει στα κλεφτά ή εκείνοι που το έφεραν νύχτα; Οι πολίτες και οι πολιτικοί χώροι που αρνούνται να μείνουν θεατές στο ενδεχόμενο της δολοφονίας ενός απεργού πείνας για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια στην ευρωπαϊκή ιστορία ή εκείνοι που προσπαθούν να τον εξοντώσουν; Δική τους η αναμπουμπούλα, δικός τους και ο λύκος.

Δεν μας φοβίζουν οι δικογραφίες. Ας κοπιάσουν. Εμείς με την σειρά μας δηλώνουμε ότι όσο και αν θα θέλαμε να μείνουμε σπίτι εωσότου διασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια, νιώθουμε εξαναγκασμένοι να πολεμήσουμε κινδύνους που δεν επιλέξαμε. Θα καλούμε κάθε μέρα αν χρειαστεί. Και θα δεχόμαστε καθημερινά δικογραφίες αν χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της ζωής του συντρόφου μας.

Στο δρόμο και όπου αλλού χρειαστεί μέχρι να δικαιωθεί ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας.

Καλούμε σήμερα στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 18:00. Χωρίς δεύτερη σκέψη.

Invitation to the solidarity gathering with Dimitris Koufontina in Syntagma on 18:00 We are going through Dimitris Koufontina's 57th starving strike learning that he is at risk of kidney failure. While they continue to torture the hunger striker with his life stunting the stretched rope of survival, they insist on lying openly about refusing his appeal to the courts. But the truth shone and the arguments of Mrs. Kurtovik's advocate of the hunger strike, they were justified. After it was revealed that all responsibilities for his decision to move, are passed through the KEM of which Sofia Nikolaou is headed. The Secretary General of Anti-Criminal Policy who orchestrated the regime for 50 days in the direction of misleading the world. Attempt to suppress solidarity gatherings with Dimitris Koufontina, intensifies as EL. AS under the convenient pretext of Covid and the end of criminalizing protests through the recently ratified authoritarian bill prepares case against organizations, collectives, or initiatives calling in the fight against the government's death contract. They have the nerve to talk about spreading the virus. Those who did not take a single meaningful measure to combat the pandemic, who did zero hiring health staff and provided the YOU with few and clearly inadequate ICU for the eyes of the world. As many citizens and health care workers were suffering and continue to suffer daily. The state lifts the glove of violence by removing responsibilities. Really who has the responsibility? Students who came out instead of letting privatization of education and the midnight bill pass to the thieves or those who brought it to night? Citizens and political spaces who refuse to stay spectators in the possibility of killing a hunger strike for the first time in 40 years in European history or those who are trying to eliminate him? Theirs is theirs, and the wolf. We are not intimidated by the case files. Let them work. We in turn declare that as much as we would like to stay home until health safety is ensured, we feel compelled to fight risks we did not choose. We will call everyday if needed. And we will accept daily cases if necessary to ensure the integrity of our partner's life. On the road and wherever it takes until the rebel Dimitris Koufontina is justified. We invite today to the Syntagma rally at 18:00. Without a second thought.

Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ»

πηγή : https://www.facebook.com/masovkaanarxikisillo…