Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 στις 12.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Η αστυνομική βία και καταστολή δεν θα σιγήσει τις φωνές υπεράσπισης του δίκιου!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Κάθε μέρα θα βγαίνουμε στους δρόμους για να νικήσει η ζωή!

Με ΜΑΤ, χημικά και αύρες η αστυνομία του Χρυσοχοίδη χτύπησε προκλητικά και εντελώς αναίτια τη συγκέντρωση για την απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η αστυνομία δε δίστασε να χτυπήσει συναδέλφους μας δικηγόρους, φοιτητές και άλλους πολίτες.

Το μόνο που αποδεικνύει η κυβέρνηση με αυτή τη στάση είναι ο πανικός της. Όλα τα επιχειρήματα που επιστράτευσε η κυβέρνηση και η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για να δικαιολογήσει την αδιάλλακτη στάση εξόντωσης του συγκεκριμένου κρατούμενου έχουν καταρριφθεί. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών απέδειξαν περίτρανα ότι η επιλογή δημιουργίας αυτής της κατάστασης είναι πολιτική και πολιτική θα είναι η λύση.

Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί. Μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο για να αγωνιστούμε πιο αποφασιστικά για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η παρεμπόδιση των διαδηλωτών από την αστυνομία να πλησιάσουν την πλατεία Συντάγματος και η σκληρή καταστολή της αυθόρμητης διαδήλωσης δεν αποτελεί παρά μια ακόμη απόδειξη της συνταγματικής εκτροπής και του γεγονότος ότι η κυβέρνηση φλερτάρει με τις πρακτικές καθεστώτων τύπου Ερντογάν. Μόνο εκεί άλλωστε πεθαίνουν κρατούμενοι απεργοί πείνας στα χέρια της Πολιτείας.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για τον αυταρχικό της κατήφορο. Να δικαιωθεί τώρα, πριν να είναι αργά, το νόμιμο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας που η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή.

Ζητάμε άμεση λύση για να νικήσει η ζωή!
Να αφεθούν ελεύθεροι οι πολίτες που προσήχθησαν στις 5/3.

Νέα συγκέντρωση αύριο 12.00 Σύνταγμα.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών"

Police brutality and suppression will not silence the voices of defense of the right! We continue our struggle. Every day we will go out to the streets to win life! With MAT, chemicals and auras, Chrysochoidis police provocatively and completely unnecessary the gathering for Dimitris Koufontina's hunger and thirst strike. Police did not hesitate to beat our fellow lawyers, students and other citizens. All the government proves with this attitude is its panic. All the arguments brought by the government and the Anti-Criminal Policy General to justify the intransigent stance of the prisoner have been shot down. Last days developments proved that choosing to create this situation is political and political will be the solution. Suppression does not terrorize us. We are even more persuaded to fight more decisively to defend the rule of law and fundamental human rights. Police preventing protesters from approaching Syntagma Square and the harsh suppression of spontaneous demonstration is but another proof of constitutional diversion and the fact that the government is flirting with Erdogan's practices. After all, prisoners of hunger strikers die at the hands of the State. The government has full responsibility for its authoritarian downhill. To get justice now, before it's too late, the legitimate request of the prisoner of hunger and thirst whose life hangs by a thread. We ask for an immediate solution to win life! The citizens who were brought on 5/3. should be released New gathering tomorrow 12.00 Syntagma.

Lawyers and Law Initiative ′′

πηγή : https://www.facebook.com/enallaktikh/


1 2 3 4 5

Στηρίζουμε το αυριανό κάλεσμα για τον απεργό πείνας στο Σύνταγμα στις 12:00

**Ως εκ τούτου η αυριανή προγραμματισμένη συνέλευσή μας αναβάλλεται για ημέρα που θα ανακοινωθεί εκ νέου**

Ανοιχτή Συνέλευση Πανεπιστημιούπολης

πηγή : https://www.facebook.com/anoixthsyneleyshpane…


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, πλατεία Συντάγματος, ώρα: 12.00

Σάββατο 6/3, Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, πλατεία Συντάγματος, ώρα: 12.00

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα στις 12:00 μαζικά, οργανωμένα, δυναμικά!

Νίκη στην απεργία πείνας του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα! Να φουσκώσουμε το ποτάμι της αντίστασης! Χιλιάδες στους δρόμους. Να σπάσουμε τον τρόμο.

Κοινός αγώνας μέχρι την νίκη!

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1611046/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση 5/3, συγκεντρώσεις αλληλεγγύης Δ.Κουφοντίνα, φεμινιστική πορεία/απεργία 8/3

Στηρίζουμε και καλούμε στις κεντρικές κινητοποίησεις

στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση:

★ Παρασκευή 5/3 στη 13.00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

σε όλες τις συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ.Κ.:

★ Σύνταγμα στις 18.00

στην φεμινιστική/αντισεξιστική/αντιπατριαρχική πορεία - απεργία:

★ Δευτέρα 8/3 στη 13.00 πλ. Κλαυθμώνος

Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία, μπάρες, κάμερες, face-control, πειθαρχικό δίκαιο, θέσπιση βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια και για διαγραφές φοιτητ(ρι)ών. Κανένα ερευνητικό για μπάτσους και στρατό.

Το κάτω Πολυτεχνείο ήταν, είναι και θα είναι κέντρο οργάνωσης και αγώνα.

Αλληλεγγύη στα 92 συλληφθέντα άτομα από το «κάτω» & το «πάνω» Πολυτεχνείο από τις 13/11 και στα 32 από την κατειλημμένη πρυτανεία του ΑΠΘ. Να καταρρεύσει η σκευωρία σε βάρος των 8 διωκόμενων για την παρέμβαση στην πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ.

Η 8 Μάρτη δεν είναι γιορτή είναι ημέρα αγώνα που διαδηλώνουμε όλα όσα καταπιεζόμαστε από την πατριαρχία, κατά των μάτσο συμπεριφορών, κατά του σεξισμού στο σπίτι, στην δουλειά, στον χώρο εργασίας, στα λεωφορεία.

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας Δ.Κ. - Ενάντια σε κάθε καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατούμενων και την εκδικητικότητα του κράτους

Οι αγώνες μας δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι αναγκαίοι

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ. Κ.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

πηγή : https://autonomohmmy.espivblogs.net/2021/03/0…


1 2 3 4 5

Η επιθυμία μας για δικαιοσύνη είναι και θα παραμείνει ακατάσβεστη - Κάτω το κράτος των δολοφόνων - Ζήτω ο αγώνας του Δ. Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο φυλακισμένος επί 19 χρόνια, o βαρυποινίτης των 11 φορές ισόβια, ο απεργός πείνας επί 59 ημέρες, ο απεργός δίψας επί 11 ημέρες, ο κρατούμενος, αυτός που ούτως ή άλλως στερείται θεμελιώδη δικαιώματα, που στερείται το φως του ήλιου, το χαμόγελο των αγαπημένων του, δολοφονείται αργά σε δημόσια θέα από το κράτος.

Τον συκοφαντούν, τον λοιδορούν, τον βγάζουν σε δημοσκοπήσεις στην γαλάζια τηλεόραση, σέρνουν το αδύναμο σώμα του στην αρένα των αιμοδιψών αφεντάδων και νεκροζώντανων νοικοκυρέων. Η αιτία, ο αγώνας του να μην αντιμετωπίζεται σαν άνθρωπος δεύτερης κατηγορίας, αλλά σαν άνθρωπος με δικαιώματα. Οτιδήποτε και αν έκανε πριν φυλακισθεί.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητάει να γυρίσει στο κελί του. Δεν ζητάει χάρες, δεν ζητάει ειδική μεταχείριση, ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος. Αυτός ο νόμος που φτιάχτηκε ειδικά για εκείνον και εναντίον του. Ζητάει να μην εισβάλουν ένα πρωί τραμπούκοι ένστολοι στο κελί του, να τον οδηγούν στο άγνωστο και να τον πετάνε σε ένα άλλο μπουντρούμι χωρίς καμιά αιτιολογία, χωρίς καμιά κουβέντα.

Όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που για οποιονδήποτε λόγο βρίσκονται μέσα στην φυλακή, σε αυτήν την αποθήκη ψυχών, από την στιγμή που πατούν το πόδι τους είναι κρατούμενοι. Δεν χαρακτηρίζονται πια από το έγκλημα που έκαναν ή δεν έκαναν. Είναι κρατούμενοι, είναι άνθρωποι με δικαιώματα, με ύπαρξη και κυρίως με λόγο στο τι αποφασίζεται για αυτούς. Είναι άνθρωποι και σαν άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Αλλιώς, δεν διαφέρει η φυλακή από στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Αυτό που συμβαίνει εδώ και δύο μήνες, με κορύφωση τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, με απόλυτη συνείδηση της πράξης. Είναι εκδίκηση, είναι ρεβανσισμός, είναι η απέραντη αλαζονεία της εξουσίας, που υπνοβατεί στην ψευδαίσθηση ότι έχει Θεού δοσμένη την δυνατότητα να ισοπεδώνει, όποτε την συμφέρει, οποιαδήποτε κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική κατάκτηση της ανθρωπότητας, ακόμη και αν είναι να φλερτάρει τον φασισμό, να συμμαχεί με τον θάνατο.

Διαμαρτύρεται με αηδιαστική υποκρισία, η κυνηγός κεφαλών κρατουμένων Σοφία Νικολάου πως η συνήγορος του Κουφοντίνα και ο ίδιος δεν έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη. Παρά το παράλογο της διαδικασίας, η συνήγορος κινήθηκε νομικά, ενώ ούτε επίσημα έγγραφα έχει λάβει, ούτε δύο αρνητικές απαντήσεις από την ΚΕΜ στην αίτηση μεταγωγής από τον Δομοκό στον Κορυδαλλό, που έχει ήδη υποβάλει. Μετά από 40 ημέρες, υποτίθεται πως ανακάλυψε η Νικολάου την αίτηση και με τρομακτικό κυνισμό δηλώνει πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα την εξετάσει. Παράλληλα, ωστόσο, τα νεφρά του απεργού σταμάτησαν να λειτουργούν.

Η κοινωνία δεν μπορεί να αφήσει μια οικογένεια κατά φαντασίαν βασιλιάδων να εφαρμόσει ουσιαστικά την θανατική ποινή, την μέγιστη τιμωρία κατά ανθρώπου, που ο περασμένος αιώνας απέβαλε υπερασπιζόμενος την ιερότητα κάθε ξεχωριστής ζωής. Δεν μπορεί να την αφήσει να φιμώνει κάθε αντίθετη φωνή, να κλέβει εμβόλια από ηλικιωμένους και ανάπηρα παιδιά, να συγκαλύπτει βιασμούς ανηλίκων και ενηλίκων, να περιορίζει τις κοινωνικες και πολιτικες ελευθερίες, να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους, να αφήνει στην τύχη της την δημόσια υγεία.

Και δεν θα το κάνει. Η επιθυμία για δικαιοσύνη και ελευθερία είναι και θα παραμείνει αιώνια ακατάσβεστη. Παρά τους νόμους απαγόρευσης των διαδηλώσεων, παρά τις αύρες, τα χημικά, τα πρόστιμα, παρά τον περιορισμό των 2 χμ από την κατοικία, παρά την αδιανόητη ψυχική κούραση, ο κόσμος της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της ισότητας κάθε μέρα κατεβαίνει στον δρόμο, όπως το ίδιο θα κάνει για έκτη συνεχόμενη ημέρα και για όσες μέρες χρειαστεί.

Το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 12.00 στην πλ. Συντάγματος καλείται μαζική διαμαρτυρία για την πολιτική θανάτωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα, για την πολιτική επιλογή να υπάρξει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας μετά από 40 χρόνια στην ευρωπαϊκή ήπειρο, για την πολιτική επιλογή ενίσχυσης του φασισμού και αποκτήνωσης της κοινωνίας.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στην διαδήλωση για την υπεράσπιση της ζωής, καλώντας όλο τον κόσμο να σταθεί ανάχωμα στην πιο ντροπιαστική και σκοτεινή στιγμή των τελευταίων δεκαετιών.

Ποτέ και πουθενά ο θάνατος. Να μην πεθάνει απεργός πείνας στη βάρδια μας.
Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για επιστροφή στο κελί του

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/i-epithimia-mas-gia-dikeo…