Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Η τρομοκρατία δε μας σταματάει.

Συναντιομαστε ξανα τη Δευτέρα 8 Μάρτη στις 18.00 στην πλατεία Συντάγματος.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κρατουμένου απεργου πείνας Δημήτρη Κουφοντινα.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικων

https://www.facebook.com/enallaktikh/posts/11…

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Μαρτίου 00h


1 2 3 4

Την ύστατη στιγμή, να νικήσει η ζωή.

Να γίνει δεκτό το νόμιμο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα. Να μην έχουμε νεκρό απεργό πείνας

Κάθε ώρα που περνάει είναι όλο και πιο κρίσιμη.

Η χώρα μας βρίσκεται μερικές μέρες ή και ώρες πριν από το θάνατο για πρώτη φορά ενός απεργού πείνας. Η αυταρχική, εκδικητική μανία της κυβέρνησης, που καταπατά τους νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα και οδηγεί στο θάνατο τον απεργό πείνας, πρέπει να ανατραπεί έστω και την τελευταία ώρα.

Όλες τις προηγούμενες μέρες δεκάδες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν καθημερινά σε μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις στα κέντρα των πόλεων ζητώντας την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού. Απέναντι σε αυτό, η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα διήμερο όργιο καταστολής (5 και 6 Μαρτίου), κατά το οποίο ανεξέλεγκτες οι δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν την απαγόρευση των διαδηλώσεων και επιτέθηκαν βάναυσα σε μπλοκ δικηγόρων, συνδικαλιστών και συλλογικοτήτων του κινήματος.

Οι δεκάδες αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, οι επιθέσεις με αύρες, χημικά και γκλοπ που οδήγησαν ακόμα και σε τραυματισμούς δικηγόρων, καθώς και οι χυδαίες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές στη ΓΑΔΑ συνιστούν μια κλιμάκωση της έντασης και της κρατικής και κυβερνητικής βίας. Πλάι σε αυτό, έρχεται η διαρκής λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επιχειρεί τη φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής, τα διαρκή ψεύδη για την υπόθεση από κυβερνητικά χείλη, η ενορχηστρωμένη συκοφαντία και επίθεση ενάντια στους δικηγόρους και ιατρούς του Δ.Κ. - στους οποίους δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας - καθώς και ενάντια στο διογκούμενο κίνημα υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Όλα αυτά δε θα ξεχαστούν και η χουντικής έμπνευσης κατασταλτική εκστρατεία δε θα περάσει. Όμως, ακόμα και σήμερα, υπάρχει χρόνος και τρόπος για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας.

- Καλούμε, κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τους νόμους, να σταματήσει τα ψεύδη και τα τερτίπια πίσω από τα οποία κρύβεται η Σοφία Νικολάου και να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα. Θυμίζουμε ξανά ότι η αναγκαστική σίτιση αποτελεί αναγνωρισμένο βασανιστήριο. Να μην εκτελεστεί η εισαγγελική παραγγελία για αναγκαστική σίτιση. Η κυβέρνηση φέρνει ακέραιη την ευθύνη για την επιλογή κλιμάκωσης που επέλεξε και για ό,τι έχει συμβεί και θα συμβεί στο μέλλον. Ειδικά μέσα στις συνθήκες της νέας έξαρσης της πανδημίας και της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, οι κυβερνητικές επιλογές είναι εγκληματικές για την κοινωνία.

- Να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε λεπτό. Κάθε συλλογικότητα του κινήματος, κάθε σωματείο, ένωση, οργανισμός, δημοκρατικός/η πολίτης, να κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για να αποτραπεί η διαφαινόμενη κρατική δολοφονία, η de facto εκτέλεση θανατικής ποινής απέναντι στον κρατούμενο και η κατάλυση των δικαιωμάτων. Να παρθούν αποφάσεις και πρωτοβουλίες από συνδικάτα, δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και κάθε είδους συλλογικότητες πριν να είναι αργά.

- Στεκόμαστε δίπλα στον αγωνιζόμενο κόσμο που αντιστέκεται στην καταστολή και την καταπάτηση των δικαιωμάτων. Να ακυρωθεί κάθε κατηγορία για όσες και όσους όσες προσήχθησαν ή συνελήφθησαν αναίτια.

Τα σημερινά γεγονότα στη Ν.Σμύρνη όπου η αστυνομία επιτέθηκε σε κατοίκους βίαια και ανεξέλεγχτα, επιβεβαιώνουν ότι η καταστολή μας αφορά όλους. Να μην το επιτρέψουμε:

Ο αγώνας για το δίκιο και την δημοκρατία δε σταματά, δεν καταστέλλεται.

Ξανά στο δρόμο του αγώνα:

Αθήνα: Την Δευτέρα 8η Μάρτη στις 18.00 στο Σύνταγμα, ενισχύουμε το κάλεσμα της πρωτοβουλίας δικηγόρων και συλλογικοτήτων του κινήματος για συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και ενάντια στην καταστολή.

Θεσσαλονίκη: Την Τρίτη 9η Μάρτη στις 17.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ, ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣ.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Αναμέτρηση - Ομάδα Κομμουνιστών/τριων

Συνάντηση Για Μία Αντικαπιταλιστική & Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/tin-ystati-stigmi-na-ni…


1 2 3 4

Δευτέρα 8/3, Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, πλατεία Συντάγματος, ώρα: 18.00

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα στις 18:00 μαζικά, οργανωμένα, δυναμικά!

Νίκη στην απεργία πείνας του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα! Να φουσκώσουμε το ποτάμι της αντίστασης! Χιλιάδες στους δρόμους. Να σπάσουμε τον τρόμο.

Κοινός αγώνας μέχρι την νίκη!

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1611102/
πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μαρτίου 02h


1 2 3 4

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 18:00

Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται ακόμα να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας ΔΚ και να εφαρμόσει τον νόμο τον οποίο η ίδια ψήφισε. Αντιμετωπίζει παράλληλα τις συγκεντρώσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα με καταστολή, επιχειρόντας να επιβάλει σιγή ιχθύος. Η αυταρχική πολιτική της δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη, ο αγωνιζόμενος κόσμος θα συνεχίσει να διαδηλώνει, ενάντια στην τρομοκρατία. Στηρίζουμε το κάλεσμα των δικηγόρων αύριο, Δευτέρα 8/3 στις 18:00 στην πλατεία συντάγματος.

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…
πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μαρτίου 02h