Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 στις 18.30

Προβολή ντοκιμαντέρ: 8 γυναίκες συζητούν

Πατριαρχία, Σεξισμός και Έμφυλη Βία στην Ελληνική Κοινωνία

Με αφορμή την 8η του Μαρτίου και την ημέρα της γυναίκας, ως συντονιστικό κατειλημμένης πρυτανείας ΔΠΘ θεωρούμε απαραίτητο να υπενθυμίσουμε οτι μια ημέρα γιορτής σίγουρα δεν είναι αρκετή για να αποτυπωθεί ο καθημερινός αγώνας των γυναικών απέναντι στην πατριαρχεία και το κράτος. Ύστερα απο δεκαετίες διεκδίκησης και αγώνων βλέπουμε ότι οι γυναίκες συνεχίζουν να παλέυουν και να αποζητούν τα αυτονόητα, καθώς η κοινωνία συνεχίζει με τα κατάλοιπα της να υπονομέυει βασικά τους δικαιώματα. Από την εργασία μέχρι τις καθημερινές σχέσεις βιώνουμε παντού περιστατικά έμφυλης βίας με τρανταχτά παραδείγματα τις πρόσφατες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και οχι μόνο.
Η σημερινή κοινωνία έχει δομηθεί και συνεχίζει να αναπαράγει το πρότυπο της ¨δυναμικής γυναίκας¨ ως εξαίρεση στον κανόνα της επιβολής των δυο φύλων. Η ισότητα, η πυγμή και η δυναμική των γυναικών δεν αποτελεί εξαίρεση απο την πραγματικότητα και δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση και να στιγματίζεται.
Στεκόμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας και επιβολής απ' όπου κι αν προέρχεται. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή έμφυλης βίας και στηρίζουμε την εξάλειψη της απο τη κοινωνία ξεκινώντας από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Οι γυναίκες δεν αποτελούν ξεχωριστό μέρος της κοινωνίας. Οι αγώνες τους δεν είναι ξένοι από οποιονδήποτε άλλο αγώνα.

Καλούμε όλες και όλους στην αυριανή γενική συνέλευση της κατάλειψης 13:30 και τη προβολή ντοκιμαντέρ ¨8 Γυναίκες συζητούν: Πατριαρχία, Σεξισμός και Έμφυλη Βία στην Ελληνική Κοινωνία ¨.

Συντονιστικό Κατειλημμένης Πρυτανείας ΔΠΘ

πηγή : https://www.facebook.com/events/3420783671791…