Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 στις 10.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Διαδήλωση για την Πανελλαδική Μέρα Δράσης Διανομέων

Τετάρτη 10 Μάρτη: Πανελλαδική Μέρα Δράσης Διανομέων. Συγκέντρωση 10.30πμ Άγαλμα Βενιζέλου

ΠΕΙΝΑΜΕ ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ : TETAΡΤΗ 10 ΜΑΡΤΗ, Συγκέντρωση 10.30πμ Άγαλμα Βενιζέλου

-

Συνάδελφοι - ισσες, στον Επισιτισμό, τον Τουρισμό, τα Αρτοζαχ/στεία:

(σερβιτόροι, μάγειρες, διανομείς, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, πωλητές, ταμίες κ.ά.)

-

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων της ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει για την «επιτυχία» των χειρισμών της, ως προς την διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομικής κρίσης. Στο υγειονομικό κομμάτι, μπαίνοντας ήδη στο 3ο κύμα της πανδημίας, τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν, το φιάσκο-πάρτι με τα εμβόλια συνεχίζεται και όχι μόνο δεν έχει παρθεί κανένα απολύτως μέτρο για την ζωτικής σημασίας ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, αλλά το αντίθετο. Στο οικονομικό κομμάτι, τα πραγματικά δεδομένα δείχνουν πως 4 στις 10 επιχειρήσεις στην εστίαση και 3 στις 10 επιχειρήσεις στο Εμπόριο, θα βάλουν λουκέτο το αμέσως επόμενο διάστημα! Όσο για τις εκτιμήσεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αυτές συνεχώς αναπροσαρμόζονται προς τα κάτω, μιας και η φετινή «Τουριστική περίοδος» μάλλον θα είναι και αυτή «χαμένη».

Την ίδια στιγμή, τα μέτρα στήριξης-ψίχουλα για τους εργαζόμενους ψαλιδίζονται, μιας και μπαίνει «κόφτης» για πρώτη φορά στο μέτρο των αναστολών, ώστε να περιορίσει η κυβέρνηση το κόστος του φιλοδωρήματος των 534 ευρώ. Η ανεργία φτάνει στα ύψη της τεράστιας οικονομικής κρίσης 2010-12, ενώ οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχασαν συνολικά 6 δις μέσα στο '20 λόγω αναστολών, προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, μετατροπές συμβάσεων από αορίστου χρόνου σε ορισμένου ή σε μερικής απασχόλησης και «ψαλίδι» στο δώρο Χριστουγέννων.

Είναι επικίνδυνοι - Να τους σταματήσουμε!

Την ίδια στιγμή που ολόκληρη η κοινωνία στενάζει και εξαντλεί τις αντοχές της, η κυβέρνηση επιδίδεται όλο αυτό το διάστημα σε έναν αγώνα δρόμου για να ξηλώσει όλα τα δικαιώματά μας, με τις απανωτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (βλ.Παιδεία κ.ά.) εν μέσω χουντικών απαγορεύσεων και πανδημίας, στοχεύοντας σε μια επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Πιο συγκεκριμένα το Νέο Νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ετοιμάζουν προς ψήφιση, θα αποτελέσει μια τομή στα δικαιώματά μας, περιλαμβάνοντας: 1. Nομοθέτηση της 10ωρης εργασίας, μιας και «οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απασχολούν εργαζόμενους έως 10 ώρες ημερησίως, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, εφόσον εντός του ίδιου 6μήνου εξοφλούν τις ώρες με αντίστοιχη μείωση ωρών ή ρεπό ή ημέρες άδειας». 2.«Αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών», που σημαίνει πρακτικά πως ο εργοδότης και τα κέρδη του, θα ορίζουν την προσωπική μας ζωή και την υγεία μας. 3. Θα υπερισχύει η ατομική σύμβαση εργασίας, η οποία μπορεί να εμπεριέχει μισθό/όρους κάτω και από τον σημερινό πενιχρό κατώτατο. 4. Κατάργηση του 5ήμερου και η καθιέρωση της 6ήμερης εργασίας, αφού καταργείται η Κυριακάτικη Αργία και η προσαύξησή της και για άλλους κλάδους (πέραν Εμπορίου). 5. Διευκόλυνση των απολύσεων, αφού ο εργοδότης μπορεί, πλέον, να απαγορεύσει στον εργαζόμενο, στον οποίο έχει γίνει προειδοποίηση απόλυσης, να προσέλθει στην εργασία μέχρι και την ημερομηνία της απόλυσής του (για 1-4 μήνες). 6.Μεταφορά αρμοδιοτήτων επίλυσης εργατικών διαφορών από την Επιθεώρηση Εργασίας στον ΟΜΕΔ, γεγονός που καταργεί ουσιαστικά τις όποιες διεκδικήσεις, αφού θα είναι απαγορευτικό για την τσέπη μας και χρονοβόρο. Μισούν τους εργαζόμενους, τις κατακτήσεις μας και θέλουν να βγάλουν από την συνείδησή μας τις λέξεις δικαιώματα, μισθός, συλλογική διεκδίκηση. Και φυσικά, αυτό επιβάλλεται μόνο με ξύλο, απειλές αλλά και με το Δόγμα «Νόμος και Τάξη», των ΜΑΤ,ΔΙΑΣ, Δικαστηρίων κλπ., το οποίο έχει πάρει σάρκα και οστά το τελευταίο διάστημα.

Επισιτισμός-Τουρισμός… σε κατάσταση SOS!

O κλάδος μας συνεχίζει να αργοπεθαίνει. Από την μια η ανεργία, τα λουκέτα και οι χιλιάδες συνάδελφοι που δεν έχουν απολύτως κανένα εισόδημα και από την άλλη το θράσος των εργοδοτών με : τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις (εδώ και χρόνια καθεστώς στον κλάδο), τις απειλές (ειδικότερα σε συναδέλφους διανομείς το τελευταίο διάστημα, ώστε να διακινδυνεύσουν την ζωή τους μόνο και μόνο για τα κέρδη τους), τους τραμπουκισμούς - ξυλοδαρμούς αν τολμήσεις να διεκδικήσεις το αυτονόητο, δηλαδή τον μισθό σου και τα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες συναδέλφων διανομέων (30 νεκροί συνάδελφοι τα τελευταία 2 χρόνια εν ώρα εργασίας).

ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ - ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!

Οι συνάδελφοι διανομείς σε όλη την χώρα και ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη με την δράση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων τα τελευταία 3 χρόνια, μας δείχνουν τον δρόμο. Οι συνάδελφοι στον κλάδο μας σε όλο τον κόσμο, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους μας δείχνουν πως δεν είμαστε μόνοι!. Δεν θα καταφέρουν να μας ατομικοποιήσουν! Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να οργανωθούμε συλλογικά, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο που θέλουν να μας επιβάλλουν. Να εγγραφούμε στο Συνδικάτο μας και να μη φοβόμαστε να καταγγέλουμε οποιοδήποτε περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Η μόνη δύναμή μας είναι η αλληλεγγύη! Μέσα από την οργάνωσή μας και τους μαχητικούς/ανυποχώρητους αγώνες να σταματήσουμε αυτή την τεράστια επίθεση. Εμείς έχουμε την δύναμη και αυτοί τον φόβο!

-

  • Εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση, εθνικοποίηση όλης της υγείας και φαρμακοβιομηχανίας. Μαζικά τεστ για όλους.
  • Κάτω ο νέος νόμος για τα εργασιακά. Να καταργηθούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας.
  • Αυστηρός έλεγχος στις επιχειρήσεις - Να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα δικαιώματά μας. Σε διαφορετική περίπτωση να κλείνουν.
  • Κανονικός, ολόκληρος μισθός μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση από το κράτος και τους εργοδότες. Επιδότηση ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ανέργους του κλάδου. Άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ) και αυστηρότερα πρόστιμα στους εργοδότες.
  • Διαγραφή του χρέους για εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να γίνουν όλα τα παραπάνω. Έξω από Ευρώ και ΕΕ.

-

Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13371


Μοτοπορεία Επιτροπής Αγώνα Διανομέων: Τετάρτη 10 Μάρτη -10.30 πμ Άγαλμα Βενιζέλου

Μοτοπορεία Διανομέων

Τετάρτη 10 Μάρτη -10.30 Άγαλμα Βενιζέλου

*ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!- ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΥ!*

*-30 νεκροί διανομείς από εργατικά δυστυχήματα/δολοφονίες**!*

*-Ένας ακόμη διανομέας νεκρός από εργατικό δυστύχημα/δολοφονία *σε ώρα
εργασίας! Πρόκειται για τον 20χρονο συνάδελφο Ν.Σ. ο οποίος το βράδυ
του Σαββάτου τραυματίστηκε θανάσιμα από διερχόμενο όχημα που παραβίασε στοπ
στη Ραφήνα.

*-Την Τσικνοπέμπτη στη Βέροια πελάτης γρονθοκόπησε άγρια συνάδελφο επειδή
καθυστέρησε την παραγγελία!*

*Απαιτούμε:*

- *Αυστηροί έλεγχοι και ποινές σε εργοδότες που παραβιάζουν τα
εργατικά μας δικαιώματα *(πλήρης ασφάλιση, πληρωμή προσαυξήσεων νυχτερινών,
αργιών, Κυριακών, Δώρων, επιδομάτων)

- Εφαρμογή του *νόμου 4611/2019 - αρ. 55-56 *(πληρωμή τουλάχιστον
15% για χρήση/συντήρηση μηχανής, παροχή των Μέσων Ατομικής
Προστασίας,)

* Διεκδικούμε: *

- *Αυστηρό Νομικό Πλαίσιο για απαγόρευση εργασίας σε ακραίες
καιρικές συνθήκες* (χιονόπτωση, παγετός, αέρας κτλ).

- Άμεση έκδοση της εγκυκλίου για *μόνιμη* *Δήλωση
πινακίδων/μοτοσικλετών στο Π.Σ. Εργάνη*

- Θεσμοθέτηση συγκεκριμένης διάταξης αποζημίωσης καυσίμων

- Τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. που απορρέουν από αμέλεια παροχής των ΜΑΠ
και του αρ. 56 να βαραίνουν ποινικά και χρηματικά των εργοδότη.

- *Ένταξη των Διανομέων στα Βαρέα κ Ανθυγιεινά Επαγγέλματα*

- *Υποχρεωτική Κλαδική Σ.Σ.Ε.* στον Επισιτισμό που αφορά και τους
διανομείς

- *Δωρεάν τεστ για τον **COVID-19.* Γενναία ενίσχυσή του Συστήματος
Υγείας

*Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…*

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ!

Τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία της *Επιτροπής Αγώνα Διανομέων*
καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου, να διεκδικήσουμε
και να *κερδίσουμε
ένσημα και δεδουλευμένα συναδέλφων* που παράνομα δεν τους κατέβαλλαν οι
εργοδότες τους, *να αποτρέψουμε απολύσεις* κτλ. *Κερδίσαμε την ψήφιση νόμου
**4611/2019 - αρ. 55-56** που αφορά τους διανομείς** (και όλοι οι εργοδότες
είναι υποχρεωμένοι να τηρούν) για μερικά από τα δίκαια αιτήματα μας* *(παροχή
Μέσων Ατομικής Προστασίας: κράνος, μπουφάν μοτοσυκλέτας, γάντια/χούφτες,
αδιάβροχο, παντελόνι μηχανής, πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση και
συντήρηση του δικύκλου, πληρωμή εξόδων κίνησης κτλ*.).

*Καλούμε όλους τους διανομείς να οργανωθούν στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων
και στο Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού*

*Όχι άλλοι νεκροί συνάδελφοι! *

*Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται… *

*Τηλέφωνο. **6982268508*

* blog: *dianomeisthess.blogspot.gr

Facebook*: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων*