Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 στις 17.00

Συγκεντρωση εναντια στην αστυνομικη βια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Σάββατο 13 Μαρτίου 17:00

Άγαλμα Βενιζέλου

Από το πρώτο lockdown του Μαρτίου 2020 η κυβέρνηση έχει επιλέξει να διαχειριστεί την πανδημία στρατιωτικά.

Τα σκληρά μέτρα απαγορεύσεων πάνε χέρι χέρι με μια πρωτοφανή ενίσχυση της αστυνομίας σε εξοπλισμούς και προσωπικό. Ο δημόσιος χώρος έχει καταληφθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών, που μς την κάλυψη των ΜΜΕ προχωρούν σε καθημερινές αυθαιρεσίες, τραμπουκισμους, αδικαιολόγητα πρόστιμα, πέρα από τα όργια καταστολής που συμβαίνουν εναντίον πορειών και συγκεντρώσεων.

Στις 7 Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη η αστυνομία χτύπησε αναίτια κόσμο που καθόταν στην κεντρική πλατεία. Την επόμενη μέρα η γειτονιά της Νέας Σμύρνης φώναξε "Έξω η αστυνομία από τη γειτονιά μας!" Η απάντηση της κυβέρνησης? Ακόμη πιο βίαιη καταστολή με την αστυνομία να επιτίθεται αδιακρίτως σε μια ολόκληρη γειτονιά, να κυνηγάει παιδιά, να μπαίνει σε κατοικίες και μαγαζιά και να ψάχνει δήθεν δράστες.

Αυτά είναι γεγονότα που μπορούν να συμβούν σε κάθε γειτονιά. Για αυτό το λόγο καλούμε όλες και όλους να συγκεντρωθούμε το Σάββατο 13 Μαρτίου στις 17:00 στο άγαλμα Βενιζέλου και να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει!

Πρωτοβουλία ενάντια στην αστυνομοκρατία

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Μαρτίου 22h