Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

20 Μάρτη Διεθνής μέρα δράσης κατά του ρατσισμού & του φασισμού

Στις 20 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε στην Ελλάδα και σε όλο τον Πλανήτη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό!

Χαιρόμαστε για την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, όμως δεν τελειώσαμε!

Έχουμε να συγκρουστούμε με τους ντόπιους Τραμπ, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που ξεδιπλώνει την πιο βάρβαρη ρατσιστική επίθεση κατά των προσφύγων και των μεταναστών ανοίγοντας ξανά το δρόμο στους φασίστες. Το είδαμε στο Ωραιόκαστρο, με τραμπούκους φασίστες να εισβάλουν σε δομή ανήλικων προσφύγων, στη Χαλκίδα με την δεξιά Δήμαρχο να επιχειρεί τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία και τον εγκλεισμό στα στρατόπεδα, στη Λέσβο με την ακροδεξιά να επιχειρεί τα ίδια. Το είδαμε με την αναβάθμιση των Βορίδη - Πλεύρη - Βούλτεψη στον τελευταίο ανασχηματισμό, δίπλα στον Χρυσο-χοϊδη που χτύπησε την αντιφασιστική λαοθάλασσα έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μαζί με το Μακρόν και τη Μέρκελ, έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα «για την απειλή σε βάρος της δημοκρατίας στις ΗΠΑ» μετά την εισβολή των ακροδε-ξιών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, όμως είναι οι ίδιοι που όχι μόνο συνεργάστηκαν με τον Τραμπ αλλά και προωθούν τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία, κρατώντας ερμητικά κλειστά τα σύνορα της Ευρώπης - Φρούριο με την Φρόντεξ, τους φράχτες και τα στρατόπεδα. Οι βασανισμοί μεταναστών στο κολαστήριο του Παρανεστίου Δράμας από τους αστυνομικούς του Χρυσοχοϊδη αποκάλυψε το βάθος του κτηνώδους θεσμικού ρατσισμού που καλά κρατεί.
Μετά την πυρκαγιά στη Μόρια έστησαν ένα ακόμα χειρότερο κολαστήριο στο Καρά Τεπέ, με γυναίκες και μικρά παιδιά να ζουν σε κρύες σκηνές μέσα σε τοξικούς λασπότοπους, φορτωμένους με μόλυβδο από το παλιό πεδίο βολής. Επεκτείνουν το φράκτη του αίσχους στον Έβρο και το ΚΥΤ στην Ορεστιάδα, μαντρώνοντας κάθε πρόσφυγα και μετανάστη που περνάει το ποτάμι. Το ίδιο κάνουν και στον Ελαιώνα, ενώ στη Μαλακάσα πεθαίνει κόσμος εκτεθειμένος σε κάθε λογής κίνδυνο. Σε όλη τη χώρα τα στρατόπεδα είναι άθλια γκέτο που βρίσκονται σε διαρκή καραντίνα, με πρόσχημα την πανδημία, με τα παιδιά να έχουν αποκλειστεί από τα σχολεία και τους γονείς τους να φυτοζωούν χωρίς τα στοιχειώδη για ανθρώπινη διαβίωση.
Χιλιάδες πρόσφυγες απειλούνται να απελαθούν μέσα από τις μαζικές διαδικασίες απόρριψης ασύλου ή με έξωση απ' όπου διαμένουν προσωρινά ακόμα κι αν καταφέρουν να αποχτήσουν άσυλο. Την ίδια στιγμή χιλιάδες μετανάστες εξακολουθούν να ζουν και να δουλεύουν κυνηγημένοι, χωρίς χαρτιά και δικαιώματα, στα εργοστάσια και τα χωράφια. Η μάχη για να υπερασπιστούμε τις ζωές και τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών είναι δεμένη με τις μάχες που δίνουμε όλες και όλοι μαζί, η εργατική τάξη και η νεολαία, ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες να μας αποπροσανατολίσει και να μας διασπάσει. Δείξαμε τη δύναμη μας στις 7 Οκτώβρη επιβάλλοντας την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και με αυτήν την αυτοπεποίθηση χρειάζεται να συνεχίσουμε!
•Για να επιβάλουμε ότι όλα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων θα μπουν επιτέλους στα σχολεία. Τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι σύλλογοι των γονέων που ξεσηκώνονται ενάντια στις προσπάθειες διάλυσης της Δημόσιας Παιδείας από την Κεραμέως έχουν τη δύναμη να σταματήσουν κάθε αποκλεισμό.
•Για να επιβάλουμε ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα εμβολιαστούν άμεσα μέσα σε κάθε στρατόπεδο και θα έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και περίθαλψη στα νοσοκομεία. Οι νοσοκομειακοί που απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια στη δολοφονική πολιτική του Κικίλια, που διεκδικούν μαζικές προσλήψεις και να περάσει ο έλεγχος των εμβολίων στα χέρια των εργαζόμενων, έχουν τη δύναμη να εξασφαλίσουν ότι οι πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι Ρομά, δεν θα μείνουν εκτός σχεδιασμού εμβολιασμού και περίθαλψης.
•Για να εξασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουν χώροι, κλειστά σπίτια και ξενοδοχεία μέσα σε κάθε πόλη για να μπορούν να στεγαστούν μόνιμα και με ασφάλεια οι πρόσφυγες. Τα σωματεία στον Τουρισμό - Επισιτισμό, μαζί με αυτά των εργαζόμενων στους Δήμους, έχουν τη δύναμη να επιβάλουν ότι σε κάθε περιοχή θα εξασφαλιστεί στέγη, ξεκινώντας από Δήμους και Περιφέρειες που έχουν ήδη πάρει σχετικές αποφάσεις.
•Για να εφαρμοστεί η καταδικαστική απόφαση για την ΧΑ. Στη φυλακή Παππάς και Λαγός, να κλείσουν τα γραφεία της συμμορίας, έξω από τα συμβούλια οι φασίστες, αποζημίωση των θυμάτων των φασιστικών επιθέσεων.

Το λέμε καθαρά και δυνατά:

ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ, πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι!

Να καταργηθεί ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να ανοίξουν τα σύνορα και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο και χαρτιά όλοι. Αυτές τις μάχες χρειάζεται να οργανώσουμε βαδίζοντας προς την 20η Μάρτη και στη συνέχεια.

Όλες και όλοι μαζί, το αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό κίνημα, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι κοινότητες μεταναστών, οι πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, οι κινήσεις των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ, η Αριστερά. Σε κάθε γειτονιά, εργασιακό χώρο, σχολή, σχολείο και στρατόπεδο, ελάτε να οργανώσουμε μαζί εκδηλώσεις, εξορμήσεις και δράσεις, να συσπειρωθούμε για να γίνει η 20 Μάρτη σεισμός, όπως αυτός στις 7 Οκτώβρη!

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Μαρτίου 20h


Μετανάστες - ντόπιοι, κοινός αγώνας ενάντια στον ρατσισμό. Διαδηλώσεις Σάββατο 20/3

METANAΣΤΕΣ - ΝΤΟΠΙΟΙ, ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

-

Διαδηλώνουμε: Σάββατο 20/3

Αθήνα: 14:00, Σύνταγμα

Θεσ/νίκη: 12:00 Άγαλμα Βενιζέλου

-

Ενώ η Ευρώπη περνούσε ήδη μια οξεία οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, η πανδημία χτύπησε σαν Αρμαγεδδώνας και αφήνει πίσω της νεκρούς και καταστροφές. Οι πρόσφυγες και μετανάστες, για άλλη μια φορά, βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, αφού η ρατσιστική, απάνθρωπη και εγκληματική στάση τόσο της ΕΕ όσο και των ελληνικών κυβερνήσεων ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου εναντίον τους.

Εν μέσω πανδημίας, συνεχίζονται οι εξώσεις αναγνωρισμένων προσφυγών από δομές και διαμερίσματα, και εξωθούνται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου οι εικόνες με σκηνές θαμμένες στο χιόνι και την λάσπη εξοργίζουν. Εκεί δεν τους παρέχονται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα υγειονομικής προστασίας, ενώ συνεχίζεται η κοροϊδία περί «Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού» (ΠΑΑΥΠ), που αντικατέστησε τον ΑΜΚΑ για τους αιτούντες άσυλο και ακόμα δεν έχει αποδοθεί σε κανέναν δικαιούχο. Οι καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις συνεχίζονται, παρά και ενάντια σε κάθε έννοια προστασίας των προσφύγων. Αντιμετωπίζονται σαν κοινωνικά απόβλητα, αφού τους αρνούνται το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή, με τη σκόπιμη δημιουργία «αφιλόξενων» συνθηκών διαμονής και τη στέρηση κάθε δικαιώματος, σε Ελλάδα και ΕΕ, αλλά και με το τείχος της ντροπής στον Έβρο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το λιβάνισμα των ΜΜΕ και τις κραυγές ανοιχτών χουντοακροδεξιών, αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως εισβολείς στον Έβρο και τα νησιά. Τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια και αλλού, οι χαμένες ζωές ακόμα και μικρών παιδιών, είναι αποτέλεσμα αυτής της κτηνωδίας.

Παρά την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής (μια μεγάλη νίκη του κινήματος), η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει την ατζέντα της, προσπαθώντας να ενσωματώσει το ακροατήριό της και να επιβάλλει σκληρά χτυπήματα στο εργατικό κίνημα. Καλλιεργούν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, ως συμπλήρωμα του αστυνομικού κράτους, ως εργαλείο για να διαιρέσουν την εργατική τάξη. Να την κάνουν να βλέπει τον εχθρό στο πρόσωπο κάθε κατατρεγμένου και όχι στη δική του αστική κυβέρνηση (της ΝΔ τώρα, του ΣΥΡΙΖΑ πριν), στους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Η ίδια η ΕΕ, που είναι φρούριο για τους μετανάστες, είναι και μια φυλακή λιτότητας, ανεργίας και φτώχειας για τους εργαζόμενους, τους νέους, τους λαούς της. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και αναβαθμίζει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ενίσχυσε την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, γεννώντας τις στρατιές των προσφύγων. Ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα, που υπέγραψε τη ρατσιστική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εγκλωβίζοντας σε συνθήκες κόλασης χιλιάδες ξεριζωμένους, που έφερε τη Frontex και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που προχώρησε σε απελάσεις και επαναπροωθήσεις. Η «πολιτισμένη» Ευρώπη δείχνει στους πιο αδύναμους αυτού του κόσμου, κατατρεγμένους από τον πόλεμο και την φτώχεια, το πιο στυγερό πρόσωπο.

Ενάντια σ' αυτό τον αγριανθρωπισμό της ΕΕ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι απαραίτητο για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να αποκρούσουν τον αποπροσανατολισμό και τη διαίρεση, τον εκβαρβαρισμό και την καταστολή που προωθείται με όχημα το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αγωνιζόμαστε να χορηγηθεί άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους αιτούντες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για αξιοπρεπείς χώρους στέγασης εντός των πόλεων, με ισότιμη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, με ίσα δικαιώματα. Αυτός ο αγώνας πρέπει να φτάσει μέχρι τη ρίζα του προβλήματος: για να μπει φρένο σε όσα γενούν τον πόλεμο και τον ξεριζωμό, στην επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους. Να απεμπλακούμε από τα σχέδια τους, να κλείσουν όλες οι βάσεις, να βγούμε από ΝΑΤΟ και ΕΕ - προτάσσοντας την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών.

-

Άσυλο, στέγη, περίθαλψη, μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για τους πρόσφυγες. Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καμία «κλειστή» δομή - φυλακή προσφύγων.

Κατάργηση του Συμφώνου ΕΕ - Τουρκίας. Ανοιχτά σύνορα, με έγγραφα για όλους, για ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη μετακίνηση.

Κοινοί αγώνες - Ίσα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών. Παραδειγματική τιμωρία όσων αστυνομικών χτυπάνε ή εξευτελίζουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να κλείσουν οι βάσεις, έξω από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13474