Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 στις 18.00

Ανοιχ. Σύσκεψη για διοργάνωση κινητοποίησης υπέρ των διεκδικήσεων στην υγεία...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Θέλουμε δωρεάν Υγεία και κοινωνικά δικαιώματα

Όχι αστυνομοκρατία και καταστολή

Τα νέα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων, τα οποία εφαρμόζονται στο όνομα της δήθεν υγειονομικής προστασίας, είναι στην πραγματικότητα μέτρα κοινωνικής καταστολής. Την ίδια ώρα που οι λιγοστές ΜΕΘ είναι επικίνδυνα γεμάτες και τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα και ρημαγμένα, την ώρα που τα μέσα μαζικής μεταφοράς ξεχειλίζουν τις ώρες αιχμής και οι μαζικοί χώροι δουλειάς στοιβάζουν τους εργαζόμενους χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας, οι κυβερνητικοί περιορισμοί στην καθημερινή μετακίνηση, δεν έχουν κανένα υγειονομικό περιεχόμενο, και στο μόνο που στοχεύουν είναι να μεταφέρουν την ευθύνη της διάδοσης του ιού στο λαό.

Αυτό που έχουν ανάγκη τα λαϊκά στρώματα, είναι η παροχή δωρεάν υγείας και μέτρων προστασίας, το άνοιγμα νέων ΜΕΘ και οι μαζικές προσλήψεις νοσοκομειακού προσωπικού. Είναι η αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ο τερματισμός της αθλιότητας που επικρατεί στην πόλη με τον ΟΑΣΘ. Είναι οι προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών, ώστε να γίνει εφικτή η λειτουργία της εκπαίδευσης με ασφαλείς όρους. Είναι, πάνω από όλα, η εξασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων σε υγεία, παιδεία, δουλειά, ζωή. Κανένα τέτοιο μέτρο δεν σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση, το αντίθετο μάλιστα, ρημάζει ακόμα περισσότερο την παρεχόμενη Υγεία και διαλύει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Καμία σχέση δεν έχουν αυτές οι δίκαιες διεκδικήσεις με τους αρνητές του ιού, που δεν υψώνουν καμία διεκδίκηση προς την κυβέρνηση για υγειονομική προστασία.

Για να περάσει αυτή την πολιτική, χρησιμοποιεί την πανδημία ως αφορμή για να εκδηλώσει μια πρωτοφανή σε αγριότητα αστυνομοκρατία, όπως εξελίχθηκε στη Νέα Σμύρνη, η οποία στρέφεται ενάντια σε όσους αγωνίζονται, όπως οι φοιτητές, αλλά ακόμη και ενάντια στην καθημερινή ζωή του λαού μας. Θέλουν, έτσι, να εμπεδώσουν ένα κλίμα φόβου και υποταγής, θέλουν να νομιμοποιήσουν τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων και απεργιών, θέλουν να καταστείλουν εν τη γένεση κάθε κινητοποίηση. Ιδιαίτερο μίσος έχουν για τη νεολαία, την οποία φοβούνται γιατί δεν θέλει να υποταχθεί στα σχέδια τους.

Οι εκατομμύρια άνεργοι-απολυμένοι και τα μικρομάγαζα που μαραζώνουνε, οι μαθητές-φοιτητές που τους πετάνε έξω από την εκπαίδευση και βρίσκονται χωρίς μέλλον, οι εργαζόμενοι που έρχονται αντιμέτωποι με την κατάργηση του ωραρίου και τις απλήρωτες υπερωρίες ή με τα εργατικά «ατυχήματα» για να σωθεί η οικονομία των πλουσίων, οι νοσοκομειακοί που ρισκάρουνε τη ζωή τους στη μάχη ενάντια στη νόσο, οι χιλιάδες άνθρωποι που θα χάσουνε το σπίτι τους με τους πλειστηριασμούς, οι συνταξιούχοι που συνωστίζονται με κίνδυνο στα λεωφορεία και κινδυνεύουν από τον πραγματικό συνωστισμό, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

  • ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ. ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΜΕΘ. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΑΠΕΡΓΙΩΝ.
  • ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΕΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ.
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΗ, μέσω μαζικών φορέων, συλλόγων, σωματείων, πρωτοβουλιών και κινήσεων της πόλης, με κινήσεις προπαγάνδισης στις γειτονιές και το λαϊκό κόσμο.

Η σύσκεψη είναι ανοιχτή και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μάρτη, στο χώρο Σφεντόνα - Συγγρού 24, 2ος όροφος.

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Μαρτίου 23h