Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 στις 10.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες & τις συλληφθείσες της Ν.Σμύρνης

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες της συγκέντρωσης της 09/03 στη Νέα Σμύρνη.

Σάββατο 13/3, 10πμ, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1611271/


1 2 3 4 5

Μασόβκα - Ενημέρωση για τον αιχμάλωτο του καθεστώτος σύντροφό μας - Κάλεσμα στα δικαστήρια στην Ευελπίδων το Σάββατο 13/3 στις 10.00

«Στην κοινωνία αυτή σαπίσαμε στ αλήθεια
Απάνθρωποι θεσμοί μας γίνανε συνήθεια»
(Ν. Άσιμος)

Διανύουμε μία ζοφερή εποχή. Το καθεστώς της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ που κινεί τα νήματα της εξουσίας βρίσκεται σε ολοκληρωτική σύγχυση και πανικό. Με τις ακατανόητες και εμμονικές πρακτικές που εφαρμόζει, έχει αποτύχει πλήρως στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας. Μια κοινωνία ολόκληρη έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όριά της και σιγοβράζει. Η κυβέρνηση παίζει το τελευταίο της χαρτί επενδύοντας στην ολοκληρωτική καταστολή. Προετοιμάζεται και εξοπλίζεται για τη ημέρα που θα έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας. Οι πραιτοριανοί της αλωνίζουν αφιονισμένοι τραμπουκίζοντας πολίτες για ασήμαντους λόγους και αφορμές. Ξυλοκοπούν και βασανίζουν δημόσια όποιον και όποια επιθυμούν. Επιτίθεται με μανία σε συγκεντρώσεις. Χτυπούν αλύπητα φοιτητές και σπουδαστές. Οι αύρες του κατοχικού στρατού βρίσκονται στους δρόμους σε καθημερινή διάταξη. Η ατιμωρησία τους και η πλήρη κάλυψή τους από τα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια (ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο περίφημο διάγγελμά του δεν βρήκε ούτε μία λέξη να ξοδέψει για τον ξυλοδαρμό του πολίτη στη Νέα Σμύρνη, παρά μονάχα έπλεξε το εγκώμιου του τραυματισμένου μπάτσου) τους ερεθίζει ακόμα περισσότερο, ωθώντας τους σε καινούριες φρικαλεότητες.

Η μανιασμένη επίθεση σε πολίτες στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, οι οποίοι τόλμησαν να ζητήσουν από τους φρουρούς του νόμου το λόγο για τον οποίο έριχναν πρόστιμα σε δύο οικογένειες παρότι είχαν στην κατοχή τους όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Με την έκταση όμως που πήρε το συμβάν και την αποκάλυψη της σειράς ψεμάτων που επινοήθηκαν για να δικαιολογηθεί ο ομαδικός ξυλοδαρμός από σιδερένια κλομπ, ακόμα και οι τυφλωμένοι από τη κρατική προπαγάνδα, είδαν. Ακόμα και οι κουφοί άκουσαν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε το έως πρότινος σχεδόν αδιανόητο. Συνένωσε σε ένα κάλεσμα όλα τα ετερόκλητα στοιχεία μιας βαριά νοσούσας κοινωνίας. Κατόρθωσε να βγάλει από τα σπίτια τους ακόμα και φιλήσυχους νοικοκυραίους της ιστορικής γειτονιά της Νέας Σμύρνης. Ο αρχιμαέστρος του διχασμού και ενορχηστρωτής των παρακρατικών ομάδων κρούσης, ο εμπνευστής για το ασύλληπτο κρεσέντο βίας και αυταρχισμού που λαμβάνει χώρα καθημερινά σ'όλες τις γειτονιές ανά την επικράτεια, αδυνατεί να κατανοήσει ότι όσο μεγιστοποιεί τη βία προς την κοινωνία, τότε είναι φυσικό και λογικό επακόλουθο οι δέκτες της κάποια στιγμή να την επιστρέψουν.

Στο κάλεσμα συνελεύσεων, συλλογικοτήτων πολιτικών φορέων, ομοσπονδιών και κομμάτων της Δευτέρας 9/3 ανταποκρίθηκε ένα τεράστιο πλήθος σε σχέση με τις επικρατούσες συνθήκες εγκλεισμού. Κρίνοντας από τα αστικά μέσα τα οποία μιλούσαν για 8-10.000 άτομα, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μεγαλύτερο υπήρξε το πλήθος που συνέρευσε. Ήταν τέτοια η κοσμοσυρροή που δεν μπορούμε καν να μιλάμε για συντεταγμένα μπλοκ κατά τη διάρκεια της πορείας. Παρά για ένα οργισμένο ποτάμι που ξεχύθηκε στους δρόμους. Από την άλλη πλευρά, οι γενίτσαροι της κρατικής καταστολής μόστραραν πάνοπλοι τον καινούριο τους εξοπλισμό για τον οποίο δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ που κόπηκαν από τον προϋπολογισμό της Υγείας και περίμεναν σίγουροι για μια ακόμα νίκη τους.

Η συντριπτική ήττα του κράτους εν τέλει όπως εξελίχθηκε η βραδιά δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα του ξαπλωμένου μπάτσου. Εστιάζεται στην εικόνα των ένοπλων χρυσαυγιτών της ομάδας ΔΡΑΣΗ να παρατούν το συνάδελφό τους και να τρέπονται σε φυγή, στη συνειδητοποίηση ότι το αφήγημα περί των άτρωτων σωμάτων καταστολής δεν ισχύει όταν μαζικοποιείται η αντίσταση και θεριεύει η οργή. Εντοπίζεται στο ότι η Νέα Σμύρνη ήταν το πρώτο σημείο, η αφετηρία μιας εξέγερσης που έρχεται. Αυτές είναι εικόνες από το άμεσο μέλλον που οφείλουν να συμβιβαστούν και να συμφιλιωθούν μαζί τους οι κυβερνώντες. Θα θερίσουν ό,τι έσπειραν, καθώς κοντοζυγώνει η αφύπνιση των από τα κάτω. Η κλεψύδρα της ΝΔ σώνεται. Όση προπαγάνδα και αν επιστρατευτεί, όσα πληρωμένα γκάλοπ και αν εμφανιστούν, η ουσία είναι πως η ρητορική Μητσοτάκη δεν πείθει πια παρά μονάχα τον κομματικό του στρατό που κι αυτός ακόμα φυλλοροεί. Το διαπίστωσε μάλλον και ο ίδιος μετά την κατακραυγή που ακολούθησε του διαγγέλματός του. Η αστική δημοκρατία δια χειρός Μητσοτάκη έχει εξοκείλει επικίνδυνα προς τον ολοκληρωτισμό και η παρτίδα δεν σώζεται. Στο τέλος, πριν τον ξεφορτωθεί η ίδια η παράταξή του, θα μείνει μόνος και στο πλευρό του θα στέκει το ακροδεξιό του ασκέρι μαζί με μερικούς παιδεραστές. Όταν σε παράλληλο χρόνο, στην αντίπερα όχθη, ριζοσπαστικοποιούνται, πολιτικοποιούνται και δραστηριοποιούνται σημαντικά κοινωνικά κομμάτια.

Το τι επακολούθησε μετά τις συγκρούσεις είναι πια γνωστό. Άνθρωποι συνελήφθηκαν επειδή βρέθηκε ένα πορτοφόλι ή μία ταυτότητα, πολίτες τσακίστηκαν στο ξύλο, ποδοπατήθηκαν από μηχανάκια και γενικά υπήρξε πογκρόμ ατελείωτης βίας. Οι φασίστες των δυνάμεων καταστολής διψούσαν για αίμα και εξαπολύθηκαν να το γευτούν. Οι προσαγωγές και συλλήψεις έγιναν όλες στο σωρό, περαστικοί, μόνιμοι κάτοικοι και αποκομμένοι διαδηλωτές μπήκαν όλοι μαζί στο τσουβάλι. Δεκάδες βίντεο αποτύπωσαν την ωμή βαρβαρότητα, όμως τα πλάνα και οι κάμερες της καθεστωτικής δημοσιογραφίας παρέμειναν παγωμένα πάνω από τον τραυματισμένο μπάτσο της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Δεν είδαν τίποτα, δεν άκουσαν τις κραυγές «πάμε να τους σκοτώσουμε, πάμε να τους γαμήσουμε». Δεν λέμε, ήταν σοκαριστικό ένας μπάτσος να κάνει 2-3 ράμματα, γιατί τελικά τόσο πολύ χτυπήθηκε. Γιατί με αυτά που ακούγαμε περί ανηλεή ξυλοδαρμού του από 70 άτομα για 2,5 λεπτά, πρέπει να'ναι ο Χουλκ για να τη γλυτώσει με ελαφρούς μώλωπες. Για χάρη του ολόκληρος πρωθυπουργός αναγκάστηκε να κάνει κοτζάμ διάγγελμα. Ενώ όταν ανοίγουν κεφάλια διαδηλωτών είναι απλά Δευτέρα βράδυ. Το θεσμοθετημένο μονοπώλιο της κρατικής βίας δεν αντέχει τη διασάλευση τούτης της κανονικότητας.

Αυτά έως εδώ είναι εν πολλοίς γνωστά. Φτάνουμε στο προκείμενο. Αναζητούμε από χτες τους λόγους εξαιτίας των οποίων ο σύντροφός μας απήχθη από την «αντι»τρομοκρατική υπηρεσία εκτός του χώρου που πραγματοποιούσαμε τη συνέλευσή μας. Γιατί επιλέχτηκε ο συγκεκριμένος και όχι κάποιος άλλος από τη συλλογικότητα; Γνωρίζουμε ότι ο σύντροφος δεν είχε καν οπτική επαφή με την επίθεση στον μπάτσο της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Το γνωρίζουμε γιατί ήμασταν όλοι μαζί. Κανείς από τη συλλογικότητά μας δεν ενεπλάκη στο συμβάν. Προκαλούμε την αντιτρομοκρατική να δώσει στη δημοσιότητα έστω και ένα πλάνο του συντρόφου μας. Ακόμα και αν επιστρατεύσουν τη μονταζιέρα του Star Channel (που κάνει χρυσές δουλειές τελευταία) δεν θα μπορέσουν να ανακαλύψουν ούτε ένα καρέ. Να το ξαναγράψουμε για να γίνουμε κατανοητοί:

Δώστε στη δημοσιότητα έστω ένα πλάνο του συντρόφου μας να χτυπά τον πεσμένο στο έδαφος μπάτσο ή να βρίσκεται έστω κοντά του. Δεν μπορείτε να το κάνετε γιατί γνωρίζετε και εσείς οι ίδιοι ότι δεν υπάρχει κανενός είδους στοιχείο ενοχοποίησής του. Πεδίο δόξης λαμπρό να μας γελοιοποιήσετε δημόσια, «κύριοι» της «αντι»τρομοκρατικής. Αναμένουμε…

Δεν διαθέτετε τίποτα στα χέρια σας. Το γνωρίζετε πολύ καλά και το γνωρίζουμε και εμείς. Ήρθε η ώρα να μαθευτεί παντού. Στέλνετε στα δικαστήρια έναν αγωνιστή επειδή είναι αναρχικός. Αν είναι ένοχος ο σύντροφός μας τότε να συλλάβετε και όλους όσους από εμάς συμμετείχαμε μαζί του στην πορεία. Ό,τι έπραξε, πράξαμε. Όπου ήταν, ήμασταν.

Απαγάγατε ένα αγωνιστή έξω από τον πολιτικό του χώρο, αρνηθήκατε να δεχτείτε ότι τον έχετε στα βρωμόχερά σας (το παραδεχτήκαμε μετά από 7 ολόκληρες ώρες), μπαίνετε για δεύτερη φορά στο σπίτι του χωρίς την φυσική του παρουσία ή κάποιου συγγενικού του προσώπου (αλήθεια, θα μας ανακοινώσετε τι βρήκατε εκεί; Δεν είχαμε προλάβει να επαναγοράσουμε όσα κλέψατε στην προηγούμενη επιδρομή σας πριν ένα μήνα, οπότε φύγατε με άδεια χέρια. Εκτός και αν φυτέψατε πράγματα. Θα είχατε την ευγενή καλοσύνη να μας ανακοινώσετε τι βρήκατε;), τον βασανίσατε στα μπουντρούμια σας (ο σύντροφος εμφανίστηκε στον ανακριτή χτυπημένος σε διάφορα σημεία του σώματός του) όπως βασανίσατε και όλους τους υπόλοιπους συλληφθέντες και σήμερα τον παραδίδεται στη δικαστική εξουσία με το μισό ποινικό κώδικα φορτωμένο στη πλάτη, με πρώτη απ'όλες τις κατηγορίες να στέκει εκείνη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο. Δημιουργήσατε ένα φιάσκο, την απόλυτη σκευωρία και θα σας τρίψουμε στα μούτρα την αθώωσή του.

Έχουμε καταλήξει στο ακόλουθο συμπέρασμα. Χωρίς ίχνος για προσπάθεια θυματοποίησής μας, άλλωστε το έχουμε επαναλάβει ότι ως συλλογικότητα δεν αισθανόμαστε ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο επικίνδυνοι από όλες τις άλλες οργανώσεις αγώνα, θεωρούμε ότι για τη εκ νέου στοχοποίηση του συντρόφου μας διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο τα εξής:

- Η δικογραφία αναφέρει ότι η τηλεφωνική συσκευή του συντρόφου τελεί υπό παρακολούθηση από τον Ιανουάριο του 2021. (Πέφτουμε από τα σύννεφα, γίνονται τέτοια πράγματα στο κράτος δικαίου;). Οι κατηγορίες εδράζονται στο ότι το στίγμα από το κινητό του την ημέρα της συγκέντρωσης έδειχνε τη Νέα Σμύρνη. Επίσης, φιγουράρουν διάφοροι παντρεμένοι με τη μέθοδο της κοπτοραπτικής διάλογοι που δεν βγάζουν κανένα νόημα. Αυτά είναι όλα κι όλα τα τρομερά στοιχεία που «δένουν» την υπόθεση.

- Μετά τη μήνυση του βαθύπλουτου νεοδημοκράτη υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος αξίωσε την παραδειγματική μας τιμωρία, η συλλογικότητα βρίσκεται υπό τη στενή παρακολούθηση της αντιτρομοκρατικής και στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Σαφώς και δεν είμαστε οι μόνοι. Η επίθεση απέναντι στις αναρχικές συλλογικότητες είναι μεθοδευμένη και συστηματική. Είναι το καινούριο μέτωπο που ανοίγει η κυβέρνηση, γι'αυτό και θα ακολουθήσουν δικογραφίες για όσα καλέσματα σε συγκεντρώσεις έχουν δημοσιευτεί δίχως την έγκριση της αστυνομίας.

- Το κυβερνητικό αφήγημα για τα πεπραγμένα της Νέας Σμύρνης επικεντρώθηκε στην ανάδειξη της συνεργασίας οργανωμένων οπαδών και αναρχικού κινήματος. Επιδίωξαν με αυτό τον τρόπο να απολιτικοποιήσουν τον ίδιο τον αναρχικό αγώνα. Εκείνο που δεν είναι σε θέση να κατανοήσει η κυβέρνηση είναι πως οι εξισώσεις που καλείται εις το εξής να αντιμετωπίσει στο δρόμο είναι εξαιρετικά πολύπλοκες. Επιτέθηκε σύσσωμα στη κοινωνία, τώρα θα γευτεί ένα περιπλεγμένο και πολύμορφο κράμα αντίδρασης. Οι πρώτες συλλήψεις ανέφεραν πως επρόκειτο για οργανωμένους οπαδούς. Για να δέσει το γλυκό, χρειαζόταν μία δόση από αναρχικό άρωμα. Άρπαξαν δίχως δεύτερη σκέψη τον πρώτο εύκαιρο από το πάντοτε πλούσιο ράφι των σκευωριών.

- Στο ερώτημα γιατί ο συγκεκριμένος σύντροφος και όχι κάποιος άλλος από τη Μασόβκα, οφείλουμε να εστιάσουμε -υποθετικά πάντα- στην τυχαιότητα, στη χαρτογράφηση και στην έντονη και ενοχλητική για το σύστημα δραστηριότητα του συντρόφου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η δραστηριότητα είναι που του στοίχισε και την πρώτη σύλληψη από την αντιτρομοκρατική πριν από ένα μήνα.

Επειδή από χτες το πρωί ο σύντροφος δικάζεται και κρίθηκε ένοχος από τα καθεστωτικά μέσα εξαπάτησης της κοινής γνώμης, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε όσες ανακρίβειες ήρθαν εις γνώση μας από τα φερέφωνα της κρατικής ασφάλειας:

- Δεν υπάρχει δεύτερος συλληφθέντας από τη Μασόβκα.

- Ο σύντροφός μας δεν είναι οργανωμένος οπαδός, ούτε ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

- Δεν συνελήφθη έξω από το σπίτι του.

- Απήχθη το απόγευμα της Τετάρτης 10/3 και όχι τα ξημερώματα 11/3.

Με μία δική του ανάρτηση θα κλείσουμε το εν λόγω κείμενο. Οφείλουμε μία ξεκάθαρη τοποθέτηση για το περιστατικό που ουσιαστικά κατηγορείται ένα μέλος μας. Την κοινοποίησε λίγο πριν την απαγωγή του και τα γραφόμενά του μας βρίσκουν σε αγαστή αρμονία:

«Επειδή πολλοί επιμένουν να ρωτάνε πόση ώρα ήταν στο έδαφος ο άνθρωπος. Πόση ώρα έκανε το ΕΚΑΒ να φτάσει για να τον παραλάβει. Πόση ώρα τράβαγαν φωτογραφίες. Τι γίνεται με τις έρευνες για τους δράστες που τον χτύπησαν και πώς είναι η κατάσταση της υγείας του. Θα σας τα πω εγώ:

Για πολλή ώρα, μια ομάδα τον κλωτσούσε μανιωδώς στο κεφάλι. Αρκετή ώρα ώστε να ζαλιστεί και να χάσει τις αισθήσεις του. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το συμβάν αφθονούν.
Το ΕΚΑΒ που λέτε, έφτασε μετά από κάνα μισάωρο, από την στιγμή που ενημερώθηκε ότι ο άνθρωπος αγκομαχεί. Δηλαδή έφτασε κάπως αργοπορημένα. Αλλά ο τραυματίας φοβισμένος, σοκαρισμένος και με την αίσθηση ότι πρέπει ακόμη να αμυνθεί, προσπάθησε να φύγει.
Εκεί χτυπήθηκε για δεύτερη φορά από τους μανιασμένους χούλιγκανς. Τον έβαλαν κάτω ξανά και του πατούσαν το κορμί με τις αρβύλες τους.
Δυστυχώς μετά από αυτό κατέληξε. Και κατέληξε για δεύτερη φορά όταν δολοφόνησαν τον χαρακτήρα του. Και τρίτη φορά όταν οι δράστες έμειναν ατιμώρητοι. Και τέταρτη φορά. Και ακόμη.

Τον έλεγαν Ζάκ Κωστόπουλο. Τον σκότωσε η Ελληνική Αστυνομία. Οι νοικοκυραίοι. Και η κρατική ανοχή.

Σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν αν το κείμενο θα απαντάει για τον πεσμένο Δελτά στη Νέα Σμύρνη. Αυτός είναι καλά, το ασθενοφόρο ήρθε άμεσα, οι φωτογραφίες παίχτηκαν παντού σε όλα τα κανάλια χωρίς να αμφισβητηθεί ο χαρακτήρας και οι προθέσεις του, είχαμε συνεχή ενημέρωση της κατάστασης της υγείας του αφού τον επισκέφτηκαν πολιτικά πρόσωπα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ελαφρά και τώρα μπορεί να συνεχίσει να βολτάρει στα στενά του κέντρου μαζί με τους υπόλοιπους δολοφόνους και να ψάχνουν τον επόμενο Ζάκ.

Άι στο διάολο ισαποστάκηδες.»

Ο σύντροφος τελικά μετά τη διήμερη αναβολή που έλαβε, θα περάσει από ανακριτή και εισαγγελέα το Σάββατο 13/3 μαζί με όλους τους υπόλοιπους συλληφθέντες. Σχεδόν όλοι κατηγορούνται για σωρεία κακουργημάτων.
Καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα στις 10.00 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων.

- Όχι, δεν είναι χούντα, είναι απλά μία τετραετία της Νέας Δημοκρατίας στο αστικό καθεστώς. Όπως εκείνο αφομοίωσε και συνεχίζει την κληρονομιά της.

- Κάτω τα χέρια από το σύντροφό μας.

- Αλληλεγύη σε όλους τους συλληφθέντες των γεγονότων της Νέας Σμύρνης.

- Κανένας μόνος/η απέναντι στο κράτος.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

πηγή : https://www.facebook.com/masovkaanarxikisillo…


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων
Σάββατο 13/3 στις 10:00 π.μ.

Μετά το τέλος της μαζικής πορείας στη Νέα Σμύρνη, το βράδυ της Τρίτης 9/3, ακολούθησε πρωτοφανές -για την πόλη μας- πογκρόμ βίας και συλλήψεων, στα στενά και τις πλατείες των γειτονιών μας, προς όποιον-α διερχόταν αδιακρίτως, ανήλικα παιδιά, κοπέλες και κατοίκους, ενώ οι βασανισμοί συνεχίστηκαν και μετά τη σύλληψή τους βάσει μαρτυριών που άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τα συλληφθέντα άτομα της συγκέντρωσης της Τρίτης, το Σάββατο 13/3, στις 10 το πρωί, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ν Σμύρνης,Π Φαλήρου,Ν Κόσμου & Αγ Δημητρίου

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/Socie…


1 2 3 4 5

Αλληλεγγύη στις συλληφθείσες και τους συλληφθέντες της Ν. Σμύρνης!

Για την Έφη και για κάθε θύμα της έμφυλης βίας θα βρισκόμαστε εκεί.

Κοινή ανακοίνωση με Αναμέτρηση- ομάδα κομμουνιστών/κομμουνιστριών

Αύριο, οι συλληφθέντες-φθεισες της Τρίτης από την αντικατασταλτική συγκέντρωση στην Νέα Σμύρνη, θα περάσουν από τον ανακριτή. Ύστερα από ένα ανθρωποκυνηγητό φασιστικού πογκρόμ από τις δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας, οι συλληφθείσες-φθέντες βρίσκονται ήδη 3 ημέρες στην ΓΑΔΑ με ένα κατηγορητήριο φαιδρών στοιχείων.

Μέσα στις συλληφθείσες είναι και η Έφη, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα και απορρίπτεται το αίτημα της να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η Έφη δέχτηκε πατριαρχική έμφυλη βία από τους αστυνομικούς τόσο κατά την σύλληψη της, όσο και κατά την διάρκεια κράτησης της εκφοβίζοντας την ότι θα την βιάσουν.

Η υποκρισία της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχει όρια. Την στιγμή που η Ελληνική Αστυνομία κάνει εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας 8Μ, την επόμενη μέρα απάντησε με βάναυση κρατική έμφυλη βία. Το κατασταλτικό σχέδιο του Χρυσοχοΐδη μεταφράζεται με μώλωπες και τραύματα στα σώματα μας , στην προσπάθεια να μας επιβάλουν το καθεστώς φόβου.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλα τα άτομα που συνελήφθησαν. Για την Έφη και για κάθε θύμα της έμφυλης βίας θα βρισκόμαστε εκεί.

Δίνουμε και θα δώσουμε μάχη ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας που μας περιστέλλουν κεκτημένα δικαιώματα.

Καμία μόνη.

Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό.

Αύριο, δίνουμε συλλογικό ραντεβού στην Ευελπίδων στις 10:00 π.μ.

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/allileggyi-stoys-syllif…


1 2 3 4 5

Κάλεσμα στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 09/03 στη Νέα Σμύρνη

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, Σάββατο 13/3 στις 10.00.

Το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, πραγματοποιήθηκε μια απ' τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών, όπου πολλές χιλιάδες κόσμου διαδήλωσε ενάντια στην αστυνομοκρατία που θέλει να επιβάλλει το καθεστώς Μητσοτάκη. Οι γνωστές πλέον εικόνες αστυνομικής βιας και αυθαιρεσίας -με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό νέου ανθρώπου το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης-, γέννησαν μια διάχυτη κοινωνική οργή η οποία εκδηλώθηκε με συγκρούσεις της νεολαίας με τις κατασταλτικές δυνάμεις (ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ) στους δρόμους της περιοχής. Στη συνέχεια, οι ένστολοι χούλγικανς του Χρυσοχοίδη μέσα στον πανικό τους επιδόθηκαν σε ένα βίαιο κρεσέντο ρεβανσισμού. Από κατοίκους της περιοχής, απλούς περαστικούς και ρεπόρτερς έχουν καταγραφεί βίντεο όπου δυνάμεις της καταστολής χαστουκίζουν κοπέλες και ρίχνουν κρότου λάμψης πάνω σε ανθρώπους που βιντεοσκοπούσαν τα γεγονότα, πέφτουν με τα μηχανάκια πάνω σε πεζούς και τους κυνηγάνε για να τους χτυπήσουν, μπαίνουν σε κατάστημα για να δείρουν και να συλλάβουν όσους βρίσκονται μέσα, εισβάλλουν σε πολυκατοικίες και προσαγάγουν κατοίκους της περιοχής που απλώς διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις χυδαίες συμπεριφορές των σωμάτων καταστολής. Κι όπως ήταν αναμενόμενο, σχεδόν κανένα μέσο ενημέρωσης δεν προέβαλλε τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα συμβάντα, αντιθέτως είδαμε αμέτρητα ρεπορτάζ για έναν τραυματία αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Το βράδυ εκείνο πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις στο σωρό, με αρκετούς ανήλικους συλληφθέντες. Τις επόμενες μέρες, το καθεστώς κίνησε τους μηχανισμούς του για να προβεί σε νέες συλλήψεις. Μια τέτοια περίπτωση άξια αναφοράς είναι αυτή του συλληφθέντα συντρόφου απ' την αναρχική συλλογικότητα Μάσοβκα, ο οποίος απήχθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία έξω απ' τον πολιτικό χώρο όπου η ομάδα του πραγματοποιούσε συνέλευση. Για 7 ολόκληρες ώρες ήταν όμηρος μέσα στη ΓΑΔΑ χωρίς την δυνατότητα επικοινωνίας με δικηγόρους και οικείους του, ενώ παράλληλα εισέβαλλαν σπίτι του χωρίς την φυσική του παρουσία. Στα κελιά της ΓΑΔΑ βασανίστηκε όπως και οι υπόλοιποι συλληφθέντες. Με βάση τη δικογραφία, οι Κλουζώ της ''αντι''τρομοκρατικής έχουν κάνει μια κοπτοραπτική τηλεφωνικών συνομιλίων τις οποίες παρουσιάζουν ως αμφιλεγόμενες για να στοχοποιήσουν ως ύποπτο τον σύντροφο, ενώ παράλληλα αναφέρουν πως την ημέρα των συγκρούσεων το τηλέφωνό του έδινε σήμα απ' τη Νέα Σμύρνη. Πρόκειται για μια εξόφθαλμη και ξεδιάντροπη σκευωρία, η οποία στήθηκε με πολιτική βούληση της ακροδεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ, που με τέτοιες μεθοδεύσεις σκοπεύει να αποδυναμώσει τις πολιτικές συλλογικότητες που δίνουν τον αγώνα τους μέσα από το οργανωμένο ταξικό κίνημα.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται σχεδόν σε όλους όσους και όσες συνελήφθησαν περιέχουν σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων, με πρώτη απ' όλες τις κατηγορίες να στέκει εκείνη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Επιδιώκουν να διογκώσουν το κατηγορητήριο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να πετύχουν προφυλακίσεις και εξοντωτικές ποινές. Δεν θα τους το επιτρέψουμε: Οφείλουμε να καταδείξουμε τις σκευωρίες του καθεστώτος και να μην αφήσουμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας έρμαια στα χέρια της καταστολής.

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, Σάββατο 13/3 στις 10.00.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣΟΒΚΑ ΠΟΥ ΑΠΗΧΘΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1611298/